ایران پرسمان

آخرين مطالب

سرمقاله وطن امروز/ سندرز محروم از ارث اوباما خبر خوب

  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - سرمقاله وطن امروز/ سندرز محروم از ارث اوباما
سایز متن الف الف
لینک کوتاه در کلیبرد کپی شد! http://akhr.ir/6040256
١٥
٠
وطن امروز / « نسبت پول با انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا چگونه است؟ سندرز محروم از ارث اوباما » عنوان گزارش روزنامه وطن امروز به قلم علی آران است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
با آغاز رسمی روند انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا از روز دوشنبه سوم فوریه، جای این پرسش وجود دارد: آیا می‌توان از میزان ریخت و پاش نامزدها، موفقیت آنها را پیش‌بینی کرد؟ در این صورت در ادوار قبلی انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا چه نسبتی میان پول با آرای احتمالی نامزدها وجود داشته است؟ بویژه درباره نامزدهای دموکرات که برخلاف دونالد ترامپ به عنوان رئیس‌جمهوری تمامیت‌خواه و نامزد قاهر جمهوری‌خواهان، به منابع مالی، رسانه‌ای و تبلیغاتی کلان کمتری در ارتباط با کارتل‌های حاکمیتی دسترسی دارند.
«اینوستوپدیا» تارنمای مرجع تحقیقات درباره سرمایه‌گذاری برآورد کرده است به طور کلی، همیشه نامزدی که پول بیشتری هزینه می‌کرد، در انتخابات ریاست‌جمهوری ایالات متحده برنده می‌شد، به استثنای دوره قبل(2016) که هیلاری کلینتون به عنوان نامزد مورد حمایت دولت مستقر دموکرات، تقریبا 2 برابر ترامپ، تاجر یاغی وابسته به جمهوری‌خواهان از اسپانسرها و حامیانش پول دریافت کرد اما شکست خورد. طبق آمار رسمی پول گردآمده برای کارزار هیلاری 768 میلیون دلار بود، در حالی که کارزار ترامپ تنها 450 میلیون دلار جمع کرده بود.
نکته اینجاست که با وجود به ظاهر شفاف بودن آمار نامزدها درباره مبالغی که برای تبلیغات کارزارهای‌شان جمع‌آوری و هزینه می‌کنند، مخارج یا خدمات رسانه‌ای و تبلیغاتی هزینه‌بر که نامزدهای ثروتمند یا مستقیما متعلق به کارتل‌های مالی، شخصا از جیب خود یا حساب کارتل‌شان برای کارزار خود صرف می‌کنند، پنهان می‌ماند. این اصل نه‌تنها می‌تواند درباره خدمات و دریافت‌های کلینتون از دولت اوباما و حامیان کارتلی‌اش نظیر هالیوود و جریان اصلی رسانه‌ها صادق باشد، بلکه به احتمال زیاد درباره ترامپ با توجه به ثروت خودش و ارتباطات شخصی‌ او با سرمایه‌داران بزرگ نظیر شلدون (سلطان قمار) و دیگر سرمایه‌داران نزدیک به لابی اسرائیل در واشنگتن، صدق می‌کند. به عبارت دیگر هزینه انتخاباتی واقعی نامزدهای 2 حزب رقیب چند برابر رقم‌های ظاهرا شفافی است که اعلام می‌کنند.
اینوستوپدیا در تحلیل ادوار قبلی، بر اساس ارقام اعلام‌شده و برآورد هزینه‌های ناگفته، هزینه رئیس‌جمهور شدن در سال 2020 را به طور میانگین 4/2 میلیارد دلار می‌داند. طبق این تحلیل، دونالد ترامپ با سوءاستفاده از جایگاه خود در کاخ سفید می‌تواند با یک میلیارد دلار هزینه تبلیغاتی شفاف (پول‌های رسما جمع‌آوری شده توسط ستادش) و رقم بیشتری از حمایت‌های پنهان، دوباره انتخاب شود، در حالی که این هزینه برای رقیب دموکرات او می‌تواند از 3 میلیارد دلار فراتر رود.
جایگاه ترامپ در این معرکه مشخص است، چرا که او علاوه بر لابی سرمایه‌داران یهودی آیپک، حالا به لطف دولتش به اسپانسرینگ سفته‌بازان وال‌استریت، صنایع نظامی و نفتی، دولت‌های خارجی (بویژه سعودی و امارات) و بخشی از هالیوود، سیلیکون‌ولی(غول‌های اینترنتی) و رسانه‌ها نیز دسترسی دارد.
اما آیا می‌توان با الگوی فوق درباره نسبت هزینه به موفقیت در انتخابات ریاست‌جمهوری، نامزد نهایی دموکرات‌ها در پایان 50 دوره انتخابات ایالتی را هم پیش‌بینی کرد؟
* سندرز محروم از منابع دموکرات‌ها
دست‌کم 2 نامزد دموکرات متهم به مخارج بی‌حساب هستند؛ مایکل بلومبرگ و جو بایدن. بلومبرگ، شهردار یهودی پیشین نیویورک و مالک شرکت عظیم بلومبرگ به‌ خاطر ریخت و پاش برای نامزدی در انتخابات 2020 مشهور شد. گفته می‌شود او تاکنون حدود نیم میلیارد دلار، نه فقط برای کارزار از پیش باخته خودش، بلکه نامزدهای نزدیک به خود چون جو بایدن و الیزابت وارن خرج کرده است. بلومبرگ در توجیه این هزینه‌های نجومی رسما اعلام کرد: «آماده‌ام بخش اعظم ثروتم را خرج شکست دونالد ترامپ کنم».
اما این مانع از انتقادات نامزدهای مستقل‌تر دموکرات نظیر برنی سندرز نشد که بلومبرگ را متهم کردند قصد دارد کل انتخابات را بخرد. به عبارت دیگر بلومبرگ با این روند می‌تواند براحتی خود را به عنوان نامزد معاونت ریاست‌جمهوری در دست‌کم یکی از 2 نامزد پیشتاز دموکرات‌ها یعنی بایدن و وارن جا بزند.
اواخر تابستان گذشته با آغاز رقابت درون‌حزبی دموکرات‌ها، 27 نامزد پا به میدان گذاشتند که امروز متعاقب برگزاری نخستین انتخابات درون‌حزبی ایالتی این تعداد به 7 نامزد یا حتی کمتر رسیده است که قرار است در مناظره تلویزیونی روز جمعه (7 فوریه) شرکت کنند. صرف‌نظر از افتضاحی که حزب دموکرات در نخستین گام از انتخابات داخلی خود در زمینه اعلام نتایج گردهمایی حزبی روز دوشنبه فرستادگانش در ایالت آیووا بالا آورد، کمیته ملی حزب تا صبح روز دوشنبه همچنان 11 نامزد را به رسمیت می‌شناخت.
به گزارش روزنامه نیویورک‌تایمز، نزدیک‌ترین نشریه جریان اصلی آمریکایی به دموکرات‌ها، تا پیش از گردهمایی آیووا، جو بایدن، معاون پیشین اوباما، امید اول هسته قدرت حزب- که همچنان تحت تاثیر آخرین دولت آنها به رهبری باراک اوباما و هیلاری کلینتون است- برای رقابت با دونالد ترامپ در انتخابات ریاست‌جمهوری 2020 محسوب می‌شد.
طبق نظرسنجی منتشر شده 4 روز پیش این روزنامه، بایدن با 27 درصد اقبال رای‌دهندگان در سراسر ایالات متحده و 22 درصد اقبال ایالتی(آیووا)، به طور رسمی 6/37 میلیون دلار هزینه انتخاباتی داشته است. نزدیک‌ترین رقیب او برنی سندرز با 24 درصد آرای ملی، 22 درصد در آیووا و هزینه کارزار 5/61 میلیون دلاری بوده است. الیزابت وارن با 14 درصد آرای ملی، 15 درصد در آیووا و 8/49 میلیون دلار هزینه رسمی در مقام سوم قرار داشت. سرمایه‌دار مشهور، مایکل بلومبرگ که کسی بختی برای نامزدی نهایی او در این اردو متصور نیست نیز با 8 درصد آرای ملی، کمتر از یک درصد در آیووا و رقم اعلام نشده اما قطعا سرسام‌آور هزینه تبلیغاتی در جای چهارم قرار داشت. این در حالی است که پیت بوتیچیچ، با تنها یک درصد اقبال ملی کمتر نسبت به بلومبرگ بیش از 50 میلیون دلار هزینه تبلیغاتی داشته است.
ایمی کلوباچار و اندرو یانگ نیز به ترتیب با 5 و 4 درصد آرای سراسری در نظرسنجی نیویورک‌تایمز، هر یک بین 14 تا 15 میلیون دلار حمایت مالی جمع‌آوری کرده‌اند.
به عبارت دیگر در حالی که در لیگ هزینه‌های انتخاباتی اعلامی نامزدهای دموکرات، برنی سندرز، آن هم به اتکای اعتبار و حمایتی که از 4 سال پیش با مخالف‌خوانی‌هایش علیه ساختار رژیم آمریکا و حتی حزب دموکرات جمع کرده، تا این لحظه پرخرج‌ترین بوده اما برای هیچ انسان عاقلی پذیرفتنی نیست او بیشتر از معاون دولت قبلی آمریکا و یک ابرسرمایه‌دار خرج کرده باشد. می‌توان بر اساس همان الگوی اینوستوپدیا دریافت او رقم 5/61 میلیون دلاری را از مردم عادی جمع‌آوری کرده، در حالی که امثال بایدن، بلومبرگ و سایه‌اش وارن با توجه به نزدیکی‌شان به ساختار سیاسی حاکم و هسته قدرت حزب دموکرات و همچنین ارتباطات شخصی با کارتل‌های بزرگ، در پس پرده به مراتب بیش از او هزینه کرده و خواهند کرد. یعنی منابع مالی کارتلی (و نه الزاما مردمی) دموکرات‌ها را راهی به صندوق پیرمرد چپ‌گرا نیست و مانند 4 سال پیش او به‌رغم اقبال عمومی به احتمال زیاد در مراحل آتی انتخابات ایالتی توسط ساختار حزبی دموکرات کنار گذاشته خواهد شد.
این رهیافت با حقایق موجود هم مطابقت دارد. رسانه‌های جریان اصلی آمریکا که عمدتا به سمت حزب دموکرات غش می‌کنند، در هفته‌های اخیر شروع به تخریب سندرز کرده‌اند. در عین حال سندرز، دیروز ادعا کرد بر خلاف 4 سال پیش، برنده انتخابات درون‌حزبی آیووا بوده است اما با توجه به اتفاقات مشکوک در اعلام نتایج آرای فرستادگان دموکرات، می‌توان احتمال یک تقلب سازماندهی شده در کمیته ملی حزب برای حذف او را محتمل دانست.
زمانی باراک اوباما، در مسیر رسیدن به کاخ سفید خود را شاگرد و میراث‌دار تفکرات استاد دانشگاهی به نام برنی سندرز می‌دانست ولی امروز هم‌حزبی‌های او پیرمرد 78 ساله را از میراث اوباما محروم می‌کنند.
لیگ مالی نامزدهای اصلی حزب دموکرات

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/100422/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

واکنش همتی به سخنان قالیباف؛ زندگی را برای مردم سخت و پیچیده نکنید

سرقت عجیب سهمیه بنزین؛ مواظب کارت سوخت خود باشید!

گردشگری/ آبشار دوقلوی زمرد حویق در دل کوه‌های تالش

فرار کردن اسب‌ها در مرکز لندن

طبیعت چشم‌نواز دشت لاله‌های واژگون

ناسا 2 ماموریت رصد زمین را پس از 18 سال متوقف کرد

داستانک/ سمعک با کارکرد متفاوت

هلاکت 2 تروریست با عملیات پهپادی نیروهای امنیتی در اطراف زاهدان

سردار اشتری: شهید حجازی دارای سبک فرماندهی بود

سردار فدوی: نقش شهید حجازی در توانمندسازی مقاومت موثر است

غریب‌ آبادی: آمریکا صلاحیت ورود به عرصه حقوق بشر را ندارد

العربیه: مصر به اسرائیل پیشنهاد ازسرگیری مذاکرات در مقابل تعلیق عملیات رفح را داد

هشدار چین به آمریکا: بین تقابل و همکاری یکی را انتخاب کنید

جبهه پایداری معامله‌گر است

اسراییل‌ ضربه راهبردی خورده است

دردسر تیک‌تاک

ائتلاف غرب علیه نفت روسی

اتفاق جدید در بازار مسکن؛ خریداران مسکن و مستاجران منتظر تغییر باشند

قیمت این خودرو 30 میلیون تومان ارزان شد

هوای تازه/ نه اژدهاست که کرم شب است اسرائیل

4گوشه دنیا/ کشف کلاه‌خودی از 2500 سال قبل

نماهنگ سرود «حریفت مُنُم»

ایران می تواند پرتاب انسان به فضا را رقم بزند؟

بزرگترین چاپگر 3بعدی جهان یک خانه را در 80 ساعت می‌سازد

دلبر و یار من تویی رونق کار من تویی

رئیسی: هرکجای کشور فسادی دیده شود مطلقا به فساد و مفسد رحم نخواهد شد

انتقاد فلاحت پیشه به ادعای کریمی قدوسی درباره بمب اتم

ایران: تحریم‌های یکجانبه علیه سوریه باید لغو شود

ریابکوف: کاهش روابط با آمریکا را بررسی می‌کنیم

آخرین وضعیت از گورهای دسته جمعی بیمارستان ناصر

نجات روسیه با اقتصاد موازی

اصفهان؛ میخی بر تابوت اسرائیل

نمایندگانی که از رئیسی دعوت کردند باید در برابر ناکارآمدی دولتش پاسخگو باشند

گل‌درشت‌گویی ماورایی سریال ده‌نمکی

شیائومی نیامده رکورد زد!

نرخ مصوب انواع میوه اعلام شد؛ قیمت گوجه سبز سر به فلک کشید!

راه جلب عنایت امام زمان (عج)

خالد نبی؛ زیارتگاهی شگفت‌انگیز در دل طبیعت

تصاویری از پنل‌های خورشیدی جدیدی که در هر مکانی امکان نصب آن وجود دارد

برای خریدن کتاب هایی درباره اهل بیت(ع) به چه چیزهایی باید توجه شود؟

تحریم‌ مشترک انگلیس، آمریکا و کانادا علیه ایران

تداوم حملات حزب‌الله لبنان به شمال فلسطین اشغالی

ادامه سرکوب دانشجویان حامی فلسطین در آمریکا

202 روز جنگ غزه به روایت آمار و ارقام

تصاویر جدید از سرکوب تظاهرات همبستگی با غزه در دانشگاه سوربن فرانسه

«اقتصاد» میدان شلغم‌فروشان شده است!

شاهکار ایرانی در سریلانکا

بی‌رمقی اونس جهانی برای سومین روز متوالی

مطالبه‌گری؛ مهمترین برنامه عملیاتی بنیاد شهید و امور ایثارگران در دولت سیزدهم

نحوه تنظیم آینه ها در خودروی فورد کراون