ایران پرسمان

آخرين مطالب

آینده نامعلوم رقابت هسته‌ای آمریکا، روسیه و چین جهان ما

آینده نامعلوم رقابت هسته‌ای آمریکا، روسیه و چین
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - ایرنا / دولت ترامپ درحالی به دنبال ارزیابی سرنوشت پیمان مهم استارت جدید با روسیه است که نگرانی‌ها درباره جهانی بدون مسئولیت‌پذیری این دو قدرت بزرگ و ابهام در زرادخانه هسته‌ای چین، آینده نامعلومی را برای رقابت هسته‌ای رقم زده است.
پیمان استارت جدید سلاح های هسته ای قابل حمل آمریکا و روسیه را به هزار و 550 سلاح محدود و پرتابگرهای موشک هسته ای هر یک از دو طرف را به نصف کاهش داد.
این پیمان بعلاوه یک ساز وکار جدید بازرسی و راستی آزمایی برای جلوگیری از تخطی دو طرف از تعهدات خود ایجاد کرد.
روزنامه آمریکایی واشنگتن تایمز در این زمینه گزارش داد: کاخ سفید تاکنون از تمدید پیمات استارت جدید خودداری کرده و در حال تجدیدنظر در این پیمان در بحبوحه نگرانی ها درباره نقض روسیه در مقابل تعهداتش و نیز چالش ناشی از زرادخانه هسته ای کوچک اما در حال رشد چین است. مسکو هرگونه تخطی از تعهدات خود در قبال این پیمان را رد کرده است.
دولت آمریکا همچنین احساس می کند از سوی تندروهای سیاست روسیه در داخل تحت فشار است. آنها صرفا تمدید این توافق را که در دولت باراک اوباما رئیس جمهوری پیشین آمریکا امضا شده است، نمی پذیرند. تام کاتن سناتور جمهوریخواه از ایالت کانزاس، جان کورنین سناتور جمهوریخواه تگزاس با ملحق شدن به الیزابت چنی عضو جمهوریخواه مجلس نمایندگان آمریکا از قانونی حمایت کرده اند که مانع هرگونه تامین مالی تمدید پیمان استارت جدید می شود و تامین مالی این پیمان را با مذاکره با چین درباره زرادخانه هسته ای این کشور و رفع تهدید گسترده هسته ای روسیه مشروط می کند.
چنی درباره این قانون گفته است، لیاقت آمریکا چیزی بیشتر از صرفا تمدید پیمان استارت جدید است. هرگونه معاهده جدید کنترل تسلیحاتی معنادار بیش از امیدها و آمال مذاکره کنندگان آن، باید بازتاب واقعیت ها باشد.
پیمان استارت جدید در صورت توافق دوجانبه می تواند برای 5 سال تمدید شود. تحلیلگران می گویند مذاکره درباره یک توافق سه جانبه با چین در مدت یک سال و تا قبل از پایان مهلت این توافق در سال 2021 میلادی احتمالا دشوار باشد.
به رغم روابط جنجال برانگیز آمریکا و روسیه، مقام های ارشد دیپلماتیک سابق دو کشور قویا از آمریکا می خواهند در این پیمان هسته ای بماند.
ایگور ایوانف وزیر امور خارجه سابق روسیه و مادلین آلبرایت وزیر امورخارجه در دولت بیل کلینتون رئیس جمهور اسبق آمریکا در مطلبی که به تازگی در روزنامه نیویورک تایمز منتشر شد نوشتند: در شرایط کنونی مهم ترین اقدام، تمدید پیمان استارت جدید است. هر چند 12 ماه باقی مانده تا مهلت انقضای این پیمان، مدتی طولانی به نظر می رسد اما زمان بسرعت در حال عبور است. ایالات متحده و آمریکا می توانند در صورتی که فورا اقدام کنند از بازگشت خطرناک به آستانه هسته ای جلوگیری کنند.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه با بیان این که با تمدید توافق کنونی بدون هیچ پیش شرطی موافق است، راه را برای تمدید این پیمان باز کرد.
مقام های ارشد دولت ترامپ و مهم تر از همه جان بولتون مشاور سابق امنیت ملی آمریکا و مایک پمپئو وزیر امور خارجه این کشور درباره ارزش پیمان های هسته ای امضا شده درگذشته ابراز تردید کرده اند.
دولت ترامپ سال گذشته از یک توافق دوران جنگ سرد موسوم به «پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میان‌برد» (INF) که همه تسلیحات هسته ای «تاکتیکی» با برد کوتاه تر را منع می کرد، خارج شد. بهانه دولت ترامپ برای خروج از پیمان این بود که روسیه با تخطی از تعهداتش، این پیمان را تضعیف کرده است.
منتقدان می گویند دولت آمریکا با «ادله های ساختگی» به دنبال خودداری از تمدید استارت جدید است و درباره ادعای ترامپ درباره این که چین بشدت علاقه مند برای مشارکت در پیمان گسترش یافته است ابراز تردید کرده اند.
منتقدان تمدید این پیمان درباره تکرار نقض توافقات تسلیحات هسته ای از سوی روسیه هشدار داده اند و مدعی اند که تمدید و ارتقای استارت جدید به یک نبرد سیاسی دشوار در سنای آمریکا نیاز دارد.
واشنگتن تایمز نوشت: ارتش روسیه در حال توسعه چندین سلاح هسته ای راهبردی است که هرچند به طور مستقیم استارت جدید را نقض نمی کند، ظاهرا اهداف این توافق را دور می زند. این سلاح ها شامل موشکهای جدیدی با بُرد بلندتر، موشک های هایپرسونیک و موشک کروز دارای قدرت هسته ای و یک هواپیمای بدون سرنشین، زیردریایی مسلح به کلاهک کلاس مگاتون است.
چالش چین
چین نیز مانند روسیه در حال تقویت قدرت هسته ای خود با استفاده از موشک های چندکلاهکی، زیردریایی های موشکی و بمب افکن های راهبردی است. دولت ترامپ بارها درباره دستیابی به توافقی با چین ابراز علاقه کرده اما تحلیلگران می گویند پکن هیچ علاقه ای به یک توافق هسته ای ندارد.
چین از ورود به مذاکرات تسلیحاتی به دلیل نگرانی از محدود شدن سلاح های هسته ای خود خودداری کرده است. مقام های چینی گفته اند که این امر ارزش بازدارندگی تسلیحات آنها را کاهش می دهد. پکن همچنین می گوید قدرت هسته ای این کشور بسیار کمتر از روسیه و آمریکا است و نباید در مذاکرات دوجانبه آنها شرکت داشته باشد.
با وجود مخالفت چین با ملحق شدن به پیمانی درباره سلاح های هسته ای، ترامپ گفته با پوتین درباره توافقی که ممکن است شامل چین نیز باشد مذاکره کرده است. دموکرات های ارشد کنگره از جمله الیوت اِنگل رئیس کمیته امور خارجه مجلس نمایندگان آمریکا از نیویورک بر دستیابی به توافقی جدید تاکید کرده است.
آنها می گویند وقتش رسیده که رئیس جمهوری آمریکا به صدای منطق و نظر کارشناسان و متحدان ما که چنین توافقی را ستون جدانشدنی امنیتی قلمدادمی کنند، گوش کند.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/105122/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

هشدار صندوق بین‌المللی پول به آمریکا

استان ایلام مفتخر به حضور 6 هزار ایثارگر ارتشی است

تقویم تاریخ/ درگذشت "ملک‏ الشعراء بهار" ادیب و سیاستمدار

حکمت/ راهکاری برای انجام کارهای سخت

اینترنت ماهواره‌ای «استارلینک» می‌تواند همه ما را مسموم کند

غزل سعدی: عاشقانه یا عارفانه؟

امیرعبداللهیان: سلاح‌های مورد استفاده در اصفهان، بیشتر شبیه اسباب‌بازی بچه‌ها بود

تصاویر لحظات اولیه حمله هوایی به آشیانه زرهی پایگاه نیرو های مسلح عراق

سئول: وضعیت خاورمیانه را از نزدیک رصد می‌کنیم

انتقال مجروحین حمله هوایی پایگاه کالسو عراق به مراکز درمانی

سرمقاله جمهوری اسلامی/ کاربردی‌ترین زمان دیپلماسی

سرمقاله جام جم/ آبروی از دست رفته

سرمقاله ابتکار/ راه قدس از اردن می‌گذرد؟

برگزاری نخستین جشنواره گندم، نان و شیرینى در جزیره کیش

نمایش انیمیشن پاندای کونگ فو کار 4 درسینما لبخند کیش

زمان دقیق افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی اعلام شد

افزایش نرخ کرایه تاکسی، مترو و اتوبوس از امروز

تفال/ تاب بنفشه می دهد طره مشک سای تو

زباله های فضایی در مریخ

اهمیت مدح و ثنای الهی در جلد هشتم «طعم شیرین خدا»

رمزگشایی ایمانی از موضع گیری واحد چپ و راست سیاست در ماجرای حمله به صهیونیست‌ها

بیانیه مقاومت اسلامی عراق درباره حمله به هدف حیاتی در ایلات و پایگاه هوایی اشغالگران

ادعای مخالفت بایدن با عملیات نظامی صهیونیست‌ها در رفح

شهادت 7 فلسطینی در بمباران یکی از خانه های رفح

حمله پهپادی اوکراین به مناطق مسکونی «بلگورود»

خانواده های اسرای صهیونیست بزرگراه اصلی تل آویو را بستند

سرمقاله اعتماد/ یکپارچگی وتوان سیاست سازی

سرمقاله ایران/ حفاظت از خاکریز حجاب بدون بازی در زمین دشمن

سرمقاله دنیای اقتصاد/ نگاهی دیگر به وزارت امور اقتصادی و دارایی

سرمقاله جمهوری اسلامی/ « » عنوان سرمقاله روزنامه جمهوری اسلامی است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:

سرمقاله اطلاعات/ ایران اوج بازدارندگی و قدرت بلامنازع

امیرعبداللهیان از الجزایر قدردانی کرد

پاسخ معاون رئیسی به رسانه‌ غربی که نوشته‌ بود مسئولان این روزها در پناهگاه هستند!

حمله به یک پایگاه نظامی عراق

آمریکا 1000 نیرویش را از نیجر خارج می‌کند

آزمایش یک «کلاهک فوق‌العاده بزرگ» موشک از سوی کره شمالی

سرمقاله خراسان/ بودجه عمرانی در نقش گوشت قربانی!

سرمقاله کیهان/ صد رحمت به توپ میرزا آقاسی!

سرمقاله وطن امروز/ معادله پیروزی

رسانه صهیونیستی: نتانیاهو یک آدم حراف و طبل تو خالی از کار درآمد

تصویب چهاردهمین بسته تحریمی اتحادیه اروپا علیه روسیه

واکنش وزارت خارجه ایران به اقدام آمریکا برای تمدید تحریم نفتی ونزوئلا

پیش بینی بورس هفته اول اردیبهشت 1403

مرزبندی استان‌های کشور در بازار مسکن

دارندگان کارت سوخت بخوانند

خیلی شانس آورد از یک تصادف مرگبار نجات پیدا کرد!

عکس های کاملا به موقع

وداع با اطلس؛ ربات انسان‌نمای بوستون داینامیکس بازنشسته می‌شود

دل ز جان برگیر و در بر گیر یار مهربان

رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت: مسئولان متوجه اطرافیان کذاب و هتاک باشند