ایران پرسمان

آخرين مطالب

هاآرتص: ایران چگونه می‌تواند اسرائیل را در انتخابات آمریکا درگیر کند؟ تحلیل روز

  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - انتخاب / متن پیش رو در انتخاب منتشر شده و انتشار آن در آخرین خبر به معنای تایید تمام یا بخشی از آن نیست
عمیر تیبون- هاآرتص/ ده ماه پیش، ران درمر، سفیر اسرائیل در واشنگتن، در کنفرانس سالانه آیپک AIPAC سخنانی را مطرح کرد که می‌تواند برای انتخابات پیش رو در آمریکا مهم باشد. درمر در این سخنرانی بر موضوع ایران متمرکز شد و یک هشدار مؤدبانه اما واضح برای سیاستمداران آمریکایی درباره مسئله ایران داد، او صراحتا اشاره کرد که اگر دموکرات‌ها مواضع خاصی در حمایت از ایران در طول مبارزات انتخاباتی اتخاذ کنند، اسرائیل مخالف آن‌ها خواهد بود.
در ادامه این مطلب آمده است: درمر گفت دولت اسرائیل این ایده را که آمریکا بخواهد دوباره به توافق هسته‌ای سال 2015 برگردد کاملا غیر قابل قبول می‌داند. این اظهارات پس از آن صورت گرفت که چندی پیش برخی از کاندیداهای حزب دموکرات با انتقاد از خروج ترامپ از توافق هسته‌ای با ایران قول دادند که در صورت به قدرت رسیدن دوباره به این توافق بازگردند.
درمر افزود: اکنون در سال 2019 نکات تعجب‌آوری وجود دارد که ایران را خطرناک تر و جنگ را بسیار محتمل‌تر می‌کند. بنابراین هر کسی که می‌گوید قصد بازگشت به این توافقنامه را دارد، در اصل مقصودش این است که قصد دارد صدها میلیارد دلار برای افرادی که متعهد به نابودی اسرائیل و نابودی همسایگان عرب ما هستند فراهم کند، ضمن اینکه شرایط را برای رسیدن آن به سلاح هسته‌ای هموار سازد.
سخنان سفیر روشن کرد که اسرائیل تا چه حد علیه توافق نامه ایران است، حتی اگر این به معنای درگیری مستقیم با نامزد نهایی ریاست جمهوری حزب دموکرات باشد. در آن مقطع انتخابات مقدماتی حزب دموکرات هنوز در مراحل اولیه بود بنابراین اظهارات سفیر اسرائیل چندان مورد توجه قرار نگرفت.
اکنون با رای گیری در آیووا و نیوهمپشایر، احتمال درگیری اسرائیل با نامزد ریاست جمهوری دموکرات‌ها بیشتر از هر زمان دیگری به نظر می‌رسد، خصوصاً اگر این نامزد سناتور ورمونت، برنی سندرز باشدکه قول داده در روز اول ریاست‌جمهوری‌اش مجدداً به این توافق بازگردد.
تقریباً مسلم است که اسرائیل به ویژه در صورتی که بنیامین نتانیاهو همچنان در مسند نخست وزیری بماند، با وعده سندرز مبنی بر بازگشتن به توافقنامه هسته‌ای با ایران مقابله خواهد کرد، البته هنوز چگونگی پاسخ اسرائیل به مواضع سایر کاندیدای حزب دموکرات، روشن نیست. تعدادی از کاندید‌های دموکرات گفته‌اند که به توافقنامه هسته‌ای با ایران باز خواهند گشت اما همزمان خواستار مذاکره برای تغییراتی در این توافق شدند.
هنگامی که دولت اسرائیل در زمان نتانیاهو در سال 2015 با توافقنامه هسته‌ای ایران مخالفت کرد، موضع رسمی‌اش در واقع نه عدم توافق که دستیابی به توافقی محکم‌تر و بهتر بود. پس اگر نامزد حزب دموکرات با ایجاد تغییراتی بتواند نگرانی‌های امنیتی تل‌آویو را برطرف کند، در آن صورت اسرائیل چه خواهد کرد؟ آیا این نیز بریا اسرائیل غیرقابل قبول است؟
یکی از مقامات ارشد اسرائیلی به هاآرتص گفت که ایده بازگشت به توافق هسته‌ای و سپس تلاش برای مذاکره با ایران درمورد موضوعات مربوط به توافق موجود، مسائل مربوط به برنامه موشکی ایران را شامل نمی‌شود. این مقام مسئول اضافه کرد: به محض بازگشت آمریکا به توافق و رفع تحریم‌ها ، ایران دیگر تحت فشار قرار نخواهد داشت بنابراین به دنبال امتیازگیری می‌رود.
موضع سندرز احتمالاً برای بازگشتن به توافق نامه 2015 در روز نخست ریاست جمهوری‌اش آن هم بدون هیچگونه شرط و الزامی برای ایران، قطعا واکنش اسرائیل را در پی خواهد داشت. در سوی دیگر موضع کلوبوچار برای شروع مذاکرات جدید با ایران برای هر مقام اسرائیلی قابل هضم‌تر است زیرا تفاوت چندانی با اظهار نظر ترامپ برای دستیابی به توافق جدید با تهران ندارد.
با توجه به مواضع سایر کاندیداها، پیش بینی اینکه دولت اسرائیل چه واکنشی، نه فقط به خاطر آنچه که نامزدها گفته‌اند، بلکه به این دلیل که مشخص نیست چه کسی پس از انتخابات 2 مارس نخست وزیر خواهد شد و متعلق به کدام حزب خواهد بود، دشوار است. اگر نتانیاهو نخست وزیر بماند، هر گونه اظهار نظر وی در این باره به دلیل حمایت فوق العاده‌ای که وی در طول سه دوره انتخابات سال گذشته اسرائیل از ترامپ دریافت کرده، به طور قطع در حمایت از او خواهد بود.
رویکرد مورد علاقه نتانیاهو همین رویکرد فعلی ترامپ است که اصرار دارد آمریکا نباید به معامله سال 2015 بازگردد و باید توافق کاملاً جدیدی امضا شود. البته پاییز گذشته، هنگامی که ترامپ ابراز علاقه جدی برای شروع مذاکرات مستقیم با ایران از خود نشان داد، اسرائیل استدلال کرد که این یک اشتباه است و به طور خودکار فشار بر تهران را کاهش می‌دهد.
حتی پس از ترور هدفمند ماه گذشته قاسم سلیمانی، فرمانده سپاه قدس ایران ترامپ همچنان برای مذاکره با ایران ابراز علاقه کرد. نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد که اکثر آمریکایی‌ها مخالف مداخلات نظامی جدید در خاورمیانه و نگران جنگ جدید این بار با ایران هستند. نامزد نهایی حزب دموکرات احتمالاً قبل از ماه نوامبر به رأی دهندگان هشدار خواهد داد که اگر ترامپ دوره دیگری بر سر کار باشد، احتمال جنگ با ایران بیشتر خواهد شد.
پروفسور دوو واکسمن، رئیس برنامه مطالعات اسرائیل در UCLA، به هاآرتص گفت که هرگونه اظهار نظر از سوی مقامات رسمی اسرائیلی در مورد موضوعات حساس سیاست خارجی آمریکا در طول سال انتخابات می‌تواند تأثیر جدی بر روابط اسرائیل با حزب دموکرات و جامعه یهودی آمریکا داشته باشد.
واکسمن اضافه کرد: اگر تشخیص داده شود که اسرائیل در انتخابات مداخله می‌کند با انتقادهای زیادی روبرو خواهد شد، پیش از این نیز نتانیاهو خودش را درگیر سیاست داخلی آمریکا در سالهای ریاست‌جمهوری اوباما کرده بود. اگر نتانیاهو در انتخابات آینده به نامزد حزب دموکرات حمله کند، این به تشدید مداخلات دیرینه وی منجر خواهد شد.
واکسمن افزود: انتقاد اسرائیل در واقع اگر از سوی مقامات امنیتی بی نام و نشان باشد، می تواند مؤثرتر واقع شود، زیرا انتقادات مستقیم از طرف نتانیاهو یا درمر به عنوان بخشی از روابط شخصی نتانیاهو با ترامپ تلقی می‌‌شود و در این صورت مردم خواهند گفت او فقط به نفع ترامپ حرف می‌زند. در هر صورت، اسرائیل اگر چنین اقدامی انجام دهد، دموکرات‌ها را از خودش دور می‌کند.
دن شاپیرو، سفیر پیشین آمریکا در اسرائیل به هاآرتص گفت که از نظر وی بازگشت به توافق هسته‌ای با ایران و تغییر و به روزرسانی آن راهکار مناسبی برای دولت بعدی است.
شاپیرو اضافه کرد: 5 سال از سال 2015 گذشته و شرایطی که آن روزها این قرارداد در آن به امضا رسیده، با شرایط امروز متفاوت است. با این حال هدف اصلی که جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح‌های هسته‌ای است، هنوز تغییر نکرده است. این نشان می‌دهد که بازگشت به معامله همانطور که در سال 2015 بود، نسبت به روزرسانی، تقویت و تمدید معامله جنبه واقع بینانه‌ی کمتری دارد.
شاپیرو افزود: بیشتر نامزدهای دموکرات مزایای این توافق را می‌شناسند، اما باید به خاطر داشته باشند که ایران با از سرگیری فعالیت‌های هسته‌ای‌اش به خروج ترامپ پاسخ داد. رئیس جمهور بعدی باید به واقعیت جدید پاسخ دهد. خوب است که کاندیداها به جای اینکه به سادگی به گذشته بازگردند، استراتژی خود را توصیف کنند.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/105312/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تقویم تاریخ/ بیانیه سازمان ملل علیه سلاح‏های شیمیایی عراق بر ضد ایران

داستانک/ راه نجات

آغاز ثبت‌نام برنامه‌های روز و هفته جهانی نجوم از فردا

آیا ماه به زمین نزدیک است؟

ربات انسان‌نمای تسلا در آستانه عرضه به بازار

تشخیص نارسایی قلبی توسط هوش مصنوعی با اسکن پا

فرود زیبای مجدد فالکون 9

راه‌حل گران‌قیمت ناسا برای گردگیری در ماه

چرا با افزایش سن سرعت حرکت ما کم می‌شود؟

عشق زندگی می بخشد

یک جهان راز درآمیخته داری به نگاه

اکنون کجاست؟ کسی که فراموشش کردم

داستان دلنشین لیلی و‌ مجنون

با آنکه دلم از غم هجرت خون است

نظر رهبر انقلاب درباره اهمیت تاریخی و راهبردی عملیات وعده صادق

وعده خودرو و وام به نمایندگان در عوض رأی دادن به ریاست قالیباف صحت دارد؟

توصیه محسن رضایی به دولتمردان غربی: دست از حماقت بردارید

رئیسی: نگاه ایران به آفریقا راهبردی و مبتنی بر منافع جمعی است

اظهارات سخنگوی وزارت خارجه پاکستان درباره سفر رئیس جمهور ایران

دست ردِ پاکستان به سینه آمریکا در ارتباط با ایران

سخنگوی بورل: گنجاندن نام سپاه در فهرست سازمان‌های تروریستی ممکن نیست

اظهارات جدید معاون پارلمانی رئیسی: تعطیلی پنجشنبه‌ یا شنبه در صحن مجلس مشخص می‌شود

کاخ معروف خاطرات هاشمی رفسنجانی!

درخواست وزیر خارجه آمریکا از چین در رابطه با ایران و کره شمالی

صدور حکم بمب گذار میدان تقسیم استانبول

طرح احتمال سرقت اعضای بدن قربانیان توسط رژیم اسرائیل با کشف گورهای دسته‌جمعی

انتقاد برنی سندرز از اظهارات نتانیاهو در محکوم کردن اعتراضات دانشگاهی در آمریکا

کودک فلسطینی: آرزو داشتم بازیکن فوتبال شوم اما اشغالگران صهیونیست پاهایم را از من گرفتند

بلاروس: ناتو باعث سلطه آمریکا بر اروپا شده و گسترش آن را نمی‌پذیریم

کدام دانشگاه‌های آمریکا شاهد برگزاری اعتراضات دانشجویی در حمایت از غزه است؟

پولیتیکو: اتحادیه اروپا تحریم گاز طبیعی مایع روسیه را بررسی می‌کند

طالبان سه کشور همسایه افغانستان را به حمایت از داعش متهم کرد

فریادهای اعتراض دانشجویان دانشگاه کلمبیا علیه رئیس کنگره آمریکا

ترکیه روابط تجاری خود را با اسرائیل قطع کرد

آیا دکترین هسته‌ای ایران تغییر کرده است؟

هاآرتس مطرح کرد: اسرائیل در تله‌ای استراتژیک

تسلیحات، واجب تر از نان شب

صدام و هیتلر؛ از میل به ویرانگری تا قهرمان پرستی

پیانو هم قیمت یک آپارتمان شد

سیگنال مثبت به بورس تهران

علت گرانی شدید قیمت پیاز

380 نفر در کمیسیون‌ پزشکی و تعیین درصد جانبازی شرکت کردند

حمایت جالب فعالین رسانه‌ای دنیا از اعتراضات ضد صهیونیستی دانشجویان آمریکا

نماهنگ «فلسطین تنها نیست» با نوای مهدی سلحشور

اگر کسی به یاد گناهان گذشته اش افتاد بداند ذات اقدس الهی به یادش انداخته

تفال/ سالها دل طلب جام جم از ما می‌کرد

دریاچه ای زیبا در نیوزلند

اسب آبی نر پس از هفت سال ماده از آب درآمد!

حکمت/ گناهِ ثروتمندی

محافظت دانشجویان هاروارد از دانشجویان مسلمان هنگام خواندن نماز