ایران پرسمان

آخرين مطالب

«تَکرار» زیر عبای هاشمی تحلیل روز

  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - صبح نو / متن پیش رو در صبح نو منتشر شده و انتشار آن در آخرین خبر به معنای تایید تمام یا بخشی از آن نیست
با نیم‌نگاهی به لشکر لیست‌های انتخاباتی جریان حامی دولت در تهران، متوجه می‌شویم که عمده افراد آن‌ها با یکدیگر اشتراک دارند و همین اشتراک، شانس آن‌ها برای توفیق در انتخابات را تا حدی بالا برده است. یکی از این لیست‌های محوری، فهرست منسوب به حزب کارگزاران سازندگی است که برخی چهره‌های شاخص اصلاح‌طلبی درباره آن اظهارات ضدو نقیضی ابراز کرده‌اند.
واکنش خانواده هاشمی به «یاران هاشمی»
روزنامه سازندگی در شماره روز 26 بهمن، در گزارشی لیست اختصاصی خود برای انتخابات را ابراز و تصریح کرد که حزب نزدیک به دولت یعنی «اعتدال و توسعه» که دبیرکلی آن با رییس سازمان برنامه و بودجه دولت روحانی است نیز روی آن صحه گذاشته. همین خبر، شائبه سوگیری سیاسی دولت در انتخابات را تقویت کرد. خود رییس‌جمهوری در نشست خبری روز 27 بهمن، این شائبه را با بیان اینکه «حسن روحانی لیست ندارد» تکذیب کرد. او در این‌باره و در پاسخ به سوالی درباره انتشار لیست‌های انتخاباتی با عنوان «فهرست روحانی» در فضای مجازی، اعلام کرد: «دولت در انتخابات هیچ‌دخالتی ندارد و ما هیچ‌لیستی به نام لیست دولت نداریم، روحانی هم هیچ‌لیستی ندارد، مردم آزاد هستند و امیدواریم به بهترین شکل در انتخابات مجلس شرکت کنند و آثار این انتخابات برای مردم بسیار خوب باشد.»
لیست اختصاصی حزب کارگزاران سازندگی که با عنوان «یاران هاشمی» منتشر شده بود، واکنش بسیاری از چهره‌های اصلاح‌طلب از جمله محسن هاشمی، فرزند آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی را برانگیخت. رییس شورای اسلامی شهر تهران
روز گذشته در اظهاراتی، ضمن تقلیل برند لیست کارگزاران سازندگی به «عنوانی ژورنالیستی» تاکید کرد: «یاران هاشمی» به معنای انتساب لیست به آقای هاشمی و خانواده ایشان نیست. انتقادات دیگری که متوجه لیست کارگزاران شده، متوجه این امر است که اساساً انتساب یک لیست به یک چهره که دیگر در قید حیات نیست، چه توجیهی دارد و با این کار، اتفاقاً مردم از آن لیست رویگردان می‌شوند.
خاتمی وارد می‌شود
طی روزهای گذشته برخی اخبار از ورود محمد خاتمی، رییس جبهه اصلاحات به عرصه انتخابات، در ضمن برگزاری جلساتی با غلامحسین کرباسچی، دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی داشتند. بنابر شنیده‌ها، خاتمی در این جلسات خواستار ورود 10 سهمیه اختصاصی او به لیست کارگزاران شده است. با توجه به اینکه 20 نفر از افراد لیست کارگزاران در لیست‌های دیگر اصلاح‌طلبی نیز تکرار شده‌اند، بنابراین عناصر وابسته به خاتمی به‌طور گسترده در تمامی لیست‌های اصلاح‌طلبی نفوذ داده شده‌اند تا از این طریق، احتمال رأی‌آوری‌شان بالا بروند. اظهارات روز گذشته حسین مرعشی، سخنگوی حزب کارگزاران تقریباً روی این شنیده‌ها مهر تأیید زد. مرعشی درباره نقش رییس جبهه اصلاحات در لیست این حزب گفت: «در مورد جناب آقای خاتمی هم تصمیم با خودشان است و ما فرضی بر تأیید و حمایت ایشان نداریم اما اصل اینکه کارگزاران لیستی از شایستگان آماده کند توصیه ایشان بود.» مرعشی در اظهار نظری دیگر گفت : «وقتی گزارش فهرست کارگزاران را به رییس دولت اصلاحات دادم گفت کاش کارگزاران مثل مجلس پنجم برای کل کشور لیست می داد.»از سویی دیگر، از حمایت خاتمی از لیست اختصاصی کارگزاران می‌توان به‌طور ضمنی معنای ورود حزب اتحاد ملت(مشارکت سابق) به عرصه انتخابات را برداشت کرد؛ حزبی که پیش از گرم‌شدن رسمی تنور انتخابات، در بیانیه‌ای آوردگاه سیاسی دوم اسفند را تحریم کرد.
برخی اخبار در فضای مجازی حکایت از آن دارند که طی ساعات منتهی به روز جمعه (دوم اسفند) که موعد انتخابات است، با انتشار ویدئویی از یکی از لیست‌های انتخاباتی جبهه اصلاحات در تهران حمایت به عمل خواهد آورد که با توجه به آنچه آمد، این حمایت به احتمال زیاد متوجه لیست اختصاصی حزب کارگزاران سازندگی خواهد بود. از سوی دیگر، با وجود اینکه رییس‌جمهوری در ظاهر ارائه هر گونه لیست از سوی دولت خود را منتفی اعلام کرد، اما با توجه به برخی اخبار و شنیده‌ها، به نظر می‌رسد لیست کارگزاران همان لیست اجماعی میان روحانی و خاتمی باشد. با وجود عملکرد پرعسرت «لیست امید» در مجلس دهم، اقدام خاتمی برای ورود مجدد به عرصه انتخابات و حمایت از لیست کارگزاران، عجیب به نظر می‌رسد اما در نگاهی دیگر، باید تاکید کرد که خاتمی به‌عنوان رییس جبهه اصلاحات آگاهی دارد که با از دست رفتن مجلس آینده، انتخابات ریاست‌جمهوری سال 1400 نیز به نوعی برای آنها از دست رفته خواهد شد؛ بنابراین برای هموارشدن مسیر کنش دولتِ تحت حمایت خود و مثبت جلوه دادن عملکرد پاستورنشینان، باید در آینده روند همسویی مجلس با دولت، تمدید شود.
لشکر آماده پروپاگاندای اصلاحات
خاتمی در حالی برای حمایت از لیست کارگزاران سازندگی مشغول آماده‌شدن است که جریان حامی دولت از ابتدای امسال، با ژست مشارکت مشروط و تحریم انتخابات وارد میدان شده بودند. برنامه اول آنها ثبت‌نام چهره‌های شاخص اما مساله‌دار این جریان بود که بنا بر تحلیل بزرگان‌شان، یک بازی برد‌-برد محسوب می‌شد؛ یعنی اگر بر فرض محال صلاحیت‌شان تأیید می‌شد، که مجلسی بدتر از مجلس ششم را تشکیل می‌دادند و اگر رد صلاحیت می‌شدند که همینطور هم شد، هجمه به شورای نگهبان را آغاز می‌کردند و با اسم رمزهای انتصابات یا انتخابات غیررقابتی، به استقبال آن می‌رفتند. ورود رسمی رییس دولت اصلاحات به عرصه، بار دیگر ثابت کرد که چپ‌های متقدم و اصلاح‌طلبان متأخر در بحرانی و بغرنج جلوه دادن شرایط و بهره‌برداری از آن، مهارت خاصی دارند. با علم به این توانایی و با نگاه به صحنه انتخابات ادوار در ایران، می‌توان نتیجه گرفت که ایشان با وجود تبلیغات گسترده ماه‌های اخیر مبنی بر بی‌توجهی به انتخابات، در ساعات منتهی به دوم اسفند با حداکثر توان تبلیغاتی برای مدیریت افکار و تخریب لیست نیروهای انقلابی، وارد صحنه خواهند شد.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/106524/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

جزئیات تخصیص ارز 28500 تومانی

طلای 18عیار پایین آمد؛ بازگشت دلار به کانال 63 هزار تومان

بچه‌های آفریقایی را از چه می‌ترسانید؟

نمونه‌ ای از کلمات روسی که وارد فارسی شده و ما استفاده می‌کنیم

4 گوشه دنیا/ بازگشت آخرین پادشاه مصر پس از 72سال غیبت

واعظ آشتیانی: رأی مردم آمریکا در انتخابات نمایشی است

گنجی: توماج صالحی حتما اعدام نمی‌شود

امام جمعه سابق جوانرود درگذشت؛ علت استعفای سال گذشته او چه بود؟

معاون پارلمانی رئیسی: دستگاه‌ها باید به وظایف روشن و بی‍ّن خود درباره حجاب عمل کنند

تشکر وزیر دفاع از مجلس بابت تصویب تشکیل سازمان «سپند»

پاپ فرانسیس: جنگ غزه و اوکراین را متوقف کنید

بخشی از آثار ویرانی های ارتش اشغالگر در شهر خان یونس

مسکو: فرمول زلنسکی برای صلح، درگیری را طولانی‌تر می‌کند

افسر اسرائیلی هدف تک‌تیرانداز مقاومت فلسطین

رازهای جالبی از تایتانیک که شاید هرگز درباره‌اش نشنیده باشید

فرآیند تولید دیگ و ماهیتابه با قوطی فلزی نوشابه توسط کارگران پاکستانی

زیبایی پارک هینویاما در ژاپن

3 فضانورد چینی امروز راهی ایستگاه فضایی‌شان می‌شوند

نمادی از فرهنگ پهلوانی در «پهلوان و فیل»

نماینده ویژه پاکستان: ایران و چین شرکای معتمد ما هستند

دستور کار جلسات مجلس در هفته آینده اعلام شد

نماینده مجلس: مماشاتی که با بی‌حجابی صورت گرفت، کار را برای مقابله با بی‌حیایی سخت‌تر کرد

شورای وحدت چند نماینده در مجلس دوازدهم دارد؟

فرمانده کل ارتش: ایران هر کجای رژیم صهیونیستی را لازم باشد و بخواهد موشک می‌زند

واعظی: آنچه رئیسی می‌گوید با آمار‌های دو هفته قبل یا دو هفته بعد اعضای دولت فرق دارد

نظامیان فرانسوی کنار اوکراین علیه روسیه می‌جنگند

پاسخ موشکی حزب‌الله به حملات صهیونیست‌ها به جنوب لبنان

مادورو: کشورهای ائتلاف بولیواری خواهان جهان چندقطبی هستند

دولت بایدن نسبت به «پیروزی اوکراین» مطمئن نیست

دنیای اقتصاد: در سال 1403 نه منتظر کاهش قیمت ارز باشید، نه کاهش نرخ تورم

غفلت از سرکشی به خانواده های شهدا پذیرفتنی نیست

تکنیک حیرت‌انگیز یک عنکبوت برای شکار یک مورچه بزرگ در حال حرکت!

گوناگون/ ماجرای طعم شیرین آخرین دعای کمیل شهید زین الدین

کل کل اتوبوس مسافربری و یک پژو که منجر به تصادفی شدید شد!

پناهگاه فیل ها در کنیا

مخترع ایرانی مدال برنز نمایشگاه اختراعات ژنو 2024 را کسب کرد

تصاویری خیره‌کننده از «ماه صورتی» در سراسر جهان

رمان جدید اکبر والایی چاپ شد/«بر فراز کشتزار» در بازار نشر

فرمانده کل ارتش: جمهوری اسلامی ایران پاسخ هر تجاوزی را کوبنده‌تر از قبل خواهد داد

جهانگیری: عزا می‌گیرم وقتی می‌بینم مردم ما خود را با کشورهای منطقه مقایسه می‌کنند نه اروپا

سخنگوی وزارت خارجه: افکار عمومی جهان بیدار شده است

عروس امام خمینی(ره) درگذشت

لاپید خواستار خروج دو عضو شورای جنگ از کابینه شد

خواب آشفته اسرائیل برای منطقه

ایران دفعه بعد 3 هزار موشک و پهپاد به اسرائیل می‌زند یا 30 هزار؟!

با اصلاح اطلاعات حساب بانکی خود سود سهام عدالت را دریافت کنید

مسیر طلای جهانی عوض می‌شود؟

نحوه مصاحبه ایلان ماسک با افراد جدید هنگام استخدام

ویدیویی با بازدید میلیونی؛ تمساح‌ها از چه چیزی وحشت دارند؟

آیت‌الله دوزدوزانی: آقایی که می‌خواهی روحانی باشی و جهنمی نباشی، مواظب باش کار عکس نشود