ایران پرسمان

آخرين مطالب

آخرین بازماندگان زمین چه کسانی خواهند بود؟ خردنامه

  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - فرادید /تحقیقات دانشمندان آکسفورد حاکی از آن است که این موجودات میکروسکوپی می‌توانند دست‌کم 10 میلیارد سال بیش از ابناء بشر روی کره زمین زیست کنند.
تازه‌ترین تحقیقات محققان دانشگاه آکسفورد نشان می‌دهد که خرس‌های آبی فناناپذیرترین گونه‌های جانوری روی کره زمین و بنابراین بازماندگان زمین خواهند بود.
بر اساس این مطالعات تنها با مرگ خورشید طومار این حیوانات میکروسکوپی 8 پا درهم پیچیده خواهد شد. اگر خاطرتان باشد، ما پیش‌تر هم یک مقاله در مورد خرس‌های آبی (Tardigrades) در دیجی‌کالامگ منتشر کرده بودیم اما این مقاله به‌نوعی شما را با اطلاعات جدیدتر درباره این موجودات میکروسکوپی آشنا خواهد کرد.
دانشمندان دانشگاه آکسفورد به این جمع‌بندی رسیده‌اند که خرس‌های آبی میکروسکوپی حتی در برابر بلایای اخترشناسی که می‌تواند بقای سایر موجودات را به مخاطره بیندازد نیز مقاوم هستند. تحقیقات دانشمندان آکسفورد حاکی از آن است که این موجودات میکروسکوپی می‌توانند دست‌کم 10 میلیارد سال بیش از ابناء بشر روی کره زمین زیست کنند.

ایران پرسمان


تصویر یک خرس آبی زیر میکروسکوپ
در سال 2013 محققان دانشگاه استنفورد به این جمع‌بندی رسیدند که میلیاردها سال قبل، جو زمین کاملا تیره و کدر بوده و سطح آن را نیز اقیانوسی از ماگما می‌پوشانده که بالطبع آن امکان حیاتی نیز وجود نداشته است اما این وضعیت را تغییرات عظیمی برهم می‌زند که از آن اغلب با عنوان (Cataclysmic impact) یاد می‌شود. این تغییرات عظیم در اصل همان فرضیه موسوم به برخورد بزرگ (Big splash) را مطرح می‌کند که بر اساس آن زمان شکل‌گیری زمین را در حدود 4.5 میلیارد سال پیش تخمین می‌زنند.
فرضیه برخورد بزرگ تا امروز منشأ توجهات بسیاری بوده و دانشمندان بسیاری نیز به این باور رسیده‌اند که همین تغییرات در حیات انسان‌ها بیش‌ترین نقش را ایفاء کرده است و از این پس هم ایفاء خواهد کرد. اما این مرز از توجهات یک موضوع دیگر را نادیده گرفته و آن هم این است که چه اتفاقی ممکن است در زمین رخ دهد که حتی سخت‌جان‌ترین موجودات زنده یعنی خرس‌های آبی نیز نتوانند آن را تحمل کنند.
تحقیقات دانشمندان دانشگاه آکسفورد به‌غیراز این مسئله بر روی این موضوع هم متمرکز بوده که تحت شرایط حاد چه اتفاقی برای گونه‌های مختلف می‌افتد.
فرضیه برخورد بزرگ یکی از نظریات پرطرفدار است
دانشمندان دانشگاه آکسفورد می‌گویند که حیات بر روی کره زمین با تابش خورشید ارتباط مستقیم دارد و تا زمانی که خورشید با تمام قدرت می‌تابد، امکان نابودی حیات روی کره زمین نیز منتفی است. اما از طرف دیگر سایر تحقیقات نیز حاکی از آن است که جان‌سخت‌ترین موجودات روی کره زمین بی‌تردید خرس‌های آبی هستند.

ایران پرسمان


قدرت مقاومت آن‌ها به حدی است که می‌توانند 30 سال بدون آب و غذا زندگی کنند یا حتی می‌توانند درجه‌ حرارت‌های بیش از 150 درجه سلسیوس را تاب بیاورند. خرس‌های آبی را می‌توان در اعماق دریاها و اقیانوس‌ها یعنی جایی که فشار برای سایر موجودات غیرقابل تحمل است، نیز سراغ گرفت حتی رد پای آن‌ها در مناطق فوق‌العاده سرد و منجمد کره زمین یا حتی در جایی که هیچ نوع هوایی هم نباشد، یافت شده است.
این موجودات میکروسکوپی آبزی طول عمری بالغ بر 60 سال دارند و اندازه آن‌ها حداکثر به 0.5 میلی‌متر می‌رسد. یک خرس آبی را تنها در زیر میکروسکوپ می‌توان به‌خوبی مشاهده کرد.

ایران پرسمان


خرس‌های آبی در شرایط سخت به خواب می‌روند و این خواب می‌تواند سالیان سال به طول بینجامد
اما اکنون دانشمندان دانشگاه آکسفورد یک ویژگی منحصربه‌فرد دیگر را هم به خرس‌های آبی نسبت می‌دهند: خرس‌های آبی در برابر پدیده‌های غیرمتعارف اخترشناسی هم از خود مقاومت نشان خواهند داد. این بدان معناست که اگر فرضا روزی یک اتفاق نامتعارف رخ دهد و در اثر یک رویداد اخترشناسی آب اقیانوس‌ها به نقطه جوش برسد، باز هم انقراض خرس‌های آبی امکان‌پذیر نخواهد بود. دانشمندان در تحقیقات خود سه رویداد مهم را در نظر گرفته‌اند: یک اتفاق نامتعارف اخترشناسی، برخورد یک شهاب‌سنگ با کره زمین و فوران آتش‌فشانی از ماگما. ضریب مقاومتی که دانشمندان برای خرس‌های آبی در این سه مورد برآورد کرده‌اند در نوع خود کم‌نظیر است بنابراین با اطمینان می‌توان گفت که خرس‌های آبی هستند که روزی زمین را به ارث خواهند برد.
انسان‌ها از آنچه تصور می‌شود، آسیب‌پذیرترند
موشکافی تصویر میکروسکوپی یک خرس آبی
دکتر رافائل آلوِس باتیستا (Rafael Alves Batista) یکی از نویسندگان این مقاله که در دپارتمان فیزیک دانشگاه آکسفورد کار می‌کند، در این زمینه به لیوساینس (Live-Science) گفت: «واقعیت مسلم این است که ما بدون تکنولوژی که از ما حفاظت کند، گونه بسیار آسیب‌پذیری هستیم. تغییرات آشکاری که در محیط‌زیست ما در حال وقوع است نیز بشدت می‌تواند ما را متأثر سازد و در برابر ما گونه‌های بسیار دیگری هستند که مقاومت خیلی بیش‌تری نسبت به چنین تغییراتی دارند. بنابراین نباید این واقعیت را منکر شد که زمین می‌تواند حتی بعد ما نیز به حیات خود ادامه دهد. در این مرحله ما فقط این را می‌دانیم که خرس‌های آبی بدون شک جزو آن دسته از موجوداتی هستند که بقایشان بر روی کره زمین آن‌هم تحت هر شرایط تضمین شده است.»

ایران پرسمان


آیا خرس‌های آبی می‌توانند آخرین مهاجران باشند؟
دکتر دیوید اسلوان (David Sloan) نیز یکی دیگر از محققان حاضر در این پژوهش است که در دپارتمان فیزیک دانشگاه آکسفورد کار می‌کند. وی در این زمینه می‌گوید: «تا پیش از این کلیه تحقیقات بر روی مسائلی مانند تاثیر ابرنواخترها (پرجرم‌ترین ستاره‌های عالم) بود در حالی که ما در این تحقیق بر روی گونه تمرکز کرده‌ایم. نکته جالب تحقیقات ما هم این است که نشان می‌دهد ابرنواخترها می‌توانند زندگی ما را تحت‌تاثیر قرار دهند اما این مسئله در مورد بقای خرس‌های آبی صادق نیست.» لازم به ذکر است که ابرنواختر کپلر، آخرین ابرنواختر قطعی بود که در سال 1604 میلادی در کهکشان راه‌شیری دیده شد اما اخترشناسان معتقدند که تعداد بیش‌تری هم رصد شده است.
دکتر آبراهام لوئب (Abraham Loeb) یکی دیگر از همکاران این تحقیق است که در دپارتمان اخترشناسی دانشگاه هاروارد کار می‌کند. وی نیز این‌طور می‌گوید که حذف کلیه اشکال حیات از روی تنها کره مسکون خارج از تصور است. اما تاریخچه تکامل مریخ نشان می‌دهد که این سیاره زمانی اتمسفری داشته که می‌توانسته اشکالی از حیات را در خود پذیرا باشد ولو تحت شرایط خیلی خاص و ما امروز در زمین با ارگانیسم‌هایی روبرو هستیم که تحمل همان شرایط خیلی خاص از جمله تاثیرپذیری از درجه حرارت‌های خیلی زیاد و تشعشعات را دارند و حتی می‌توانند مدت‌های مدید هم دوام بیاورند.

ایران پرسمان


به گفته دکتر لوئب رد پای خرس‌های آبی در جاهایی همچون اعماق اقیانوس‌ها و اعماق کوه‌های آتش‌فشانی یافت شده که البته در نوع خود باورکردنی نیست. بنابراین باقی ماندن آن‌ها به‌عنوان آخرین مسافران نیز در کره زمین دور از انتظار نخواهد بود.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/107355/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بازدید میدانی یحیی السنوار از مناطق درگیری در غزه

اسرائیل در غزه؛ جنایت پشت جنایت

محافظت شیر مادر از توله‌ها در برابر گله گاومیش‌های عصبانی

چرا اجرام زحمت در ایستگاه فضایی بین المللی شناور می شوند؟

دکلمه زیبای خسرو شکیبایی

رئیسی پایتخت سریلانکا را به مقصد تهران ترک کرد

کاخ سفید ارسال مخفیانه موشک های دوربرد به اوکراین را تایید کرد

حمله یمن به ناوشکن آمریکایی و کشتی اسرائیلی

استعفای ناگهانی فرمانده یگان ویژه «اشباح» از ارتش رژیم صهیونیستی

تنبیه یک شامپانزه توسط مادرش به دلیل سنگ زدن به مردم!

محاصره پلنگ ایرانی توسط چند قلاده سگ‌ در شاهرود

حمله ناکام و دردناک پلنگ به خانواده جوجه تیغی ها

شکوفه های زیبا در کره جنوبی

امضای یادداشت تفاهم امنیتی بین ایران و روسیه

بیانیه وزارت امور خارجه در سالگرد واقعه طبس و شکست آمریکا

زمان برگزاری ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری اعلام شد

حزب‌الله لبنان: پاسخ محکم ایران نشان داد اسرائیل بسیار ضعیف است

واعظی: عملیات «وعده صادق» تقویت اتحاد ملی کشور را در پی دارد

تظاهرات مجدد شهرک‌نشینان در برابر محل اقامت نتانیاهو

محاصره بن گویر در میان معترضان خشمگین صهیونیست

پیام‌های حمله به دو پایگاه آمریکا در شرق سوریه

تندروها در پی رسیدن به کرسی قالیباف؟

حامیان گشت ارشاد

ویدئو چندش‌آور از ساخت کوکاکولا در پاکستان

گوناگون/ غواص تنهایی که به آب نامه می‌نوشت و در آب شهید شد

مشاهده گله‌ی گوزن قرمز در جنگل‌های هیرکانی لنگرود

منطقه دیدنی آب بندان شفیع آباد در استان گلستان

بارش برف بهاری در جاده شاهرود - توسکستان

تعهد شرکت‌های پیشرو در هوش مصنوعی برای حفاظت از کودکان

با روش تخلیه الکتریکی آشنا شوید

نزدیک بشیم به هم یا نزدیک نشیم؟

هرروز یک سری مشکل هست!

توضیحات رائفی‌پور درباره اموالش: مستاجرم!

المیادین: مأموریت‌ مستشاران ایرانی در سوریه ادامه دارد

پزشکیان: اصرار به حجاب اجباری، عناد ایجاد می‌کند

سند مهم منتشر شده در یازدهمین جلسه دادگاه منافقین

اردوغان: دیگر تجارت گسترده گذشته با اسرائیل را نداریم

سناریوی زندانی شدن ترامپ روی میز سرویس مخفی آمریکا

لحظه هدف قرار گرفتن محل استقرار نظامیان اسرائیلی توسط حزب‌الله

والاس: روسیه بزرگترین تهدید کنونی علیه انگلیس است

تکرار قصه ناتمام زن‌کشی

وطن امروز نوشت: نظام اسلامی و چالش کشف حجاب

دیوار کلاهبرداری فرو ریخت

ماجرای 4 اسیر قدیمی اسرائیلی که «ابوعبیده» از آن ها یاد کرد

تکرار یک اشتباه

«طوفان اقصی» کار «رئیس سازمان اطلاعات ارتش اسرائیل» را ساخت

جایزه تتر و بیت‌کوین تا +30 میلیون تومان در ازای یک ثبت‌نام ساده

رئیس فراکسیون کارگری مجلس: عدم افزایش حق مسکن و پایه سنوات کارگران هیچ توجیهی ندارد

معاون سازمان توسعه تجارت: اعدادی که برای تجارت با آفریقا اعلام می‌شود واقعی نیست

پرش خیره کننده کروکودیل برای گرفتن طعمه