ایران پرسمان

آخرين مطالب

رای مردم، اقتدار نظام تحلیل روز

رای مردم، اقتدار نظام
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - صبح نو / متن پیش رو در صبح نو منتشر شده و انتشار آن در آخرین خبر به معنای تایید تمام یا بخشی از آن نیست
حسام رضایی / انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی از ساعت 8‌صبح روز گذشته در 55‌هزار شعبه اخذ رأی در سراسر کشور برگزار شد تا تکلیف 290‌نماینده از 208‌حوزه انتخابیه مشخص شود. همزمان در پنج استان تهران، خراسان رضوی، خراسان شمالی، فارس و قم، انتخابات میان دوره‌ای دوره پنجم مجلس خبرگان رهبری نیز برگزار شد. بنابر برخی آمارهای ارائه شده از سوی مسوولان و متولیان امر، میزان مشارکت مردم برخلاف القائات یاس آلود رسانه های ضدانقلاب، بالا بوده است. مساله ای که می تواند موضع نظام جمهوری اسلامی ایران در آینده را تقویت کند.
نهادی که باید به رأس امور بازگردد
مجلس شورای اسلامی بنابر قانون اساسی وظایف سنگین و مهمی بر دوش دارد. یکی از مهم‌ترین وظیفه مجلس «قانونگذاری» است. بنابر اصل‌71 قانون اساسی: «مجلس شورای اسلامی در عموم مسائل در حدود مقرر در قانون اساسی می‌تواند قانون وضع کند.» حق دادن طرح‌های قانونی و بررسی آن‌ها و نیز حق بررسی لوایح دولتی، تحقیق و تفحص در همه امور کشور و نیز نظارت بر حسن اجرای قوانین، از دیگر وظایف مهم نهاد تقنینی کشور است. در طول سال‌های پس از انقلاب اسلامی و بنابر گفتمان بنیانگذار کبیر جمهوری اسلامی ایران، نهاد مجلس از ذیل امور به رأس امور گذار و گرایش پیدا کرد. نهاد مجلس در طول همه این سال‌ها، فراز و نشیب‌های زیادی را پشت سر گذاشت و توانست در بهبود امور به خصوص معیشت مردم قدم‌هایی را بردارد. این نهاد اما بر اساس نظر برخی کارشناسان و تحلیلگران، در دوره اخیر آن‌طور که باید و شاید نتوانست جایگاه رأس امور خود را حفظ کند و تا حد زیادی، موفق به عمل به‌کارویژه‌ها و اختیارات قانونی خود نشد.
خنثی‌شدن حربه جبهه خصم
با توجه به جایگاه بزرگ و سترگ نهاد مجلس، کشورهای خصم و در رأس‌شان ایالات متحده آمریکا و دولت ترامپ، از مدت‌ها پیش نگاه‌شان را به انتخابات مجلس شورای اسلامی دوخته بودند تا بلکه در صورت حضور پایین مردم بتوانند نظام جمهوری اسلامی را بدون پشتوانه مردمی نشان داده و از این طریق، فشارها را بر نظام سیاسی مستقر در ایران و متعاقباً بر مردم ایران افزایش دهند؛ نیتی که با توجه به حضور گسترده مردم در سراسر کشور، تا حد زیادی خنثی شد. از سویی، تحریم مضحک آیت‌الله احمد جنتی، دبیر شورای نگهبان و چهار عضو دیگر این شورا از سوی آمریکا، آن هم در آستانه انتخابات مجلس شاید به‌طور ضمنی این پیام را به‌دنبال داشت که در واشنگتن، تمام نگاه‌ها به سمت صندوق‌های رأی و نوع کنش مردم در این آوردگاه سیاسی است. حضور چشمگیر و دور از انتظار مردم در پای صندوق‌های رأی در روز دوم اسفند، جدا از آنکه ابزار افزایش تحریم‌ها علیه ایران را از دست جبهه خصم می‌گیرد، تا حد زیادی می‌تواند به شکل‌گیری مجلسی قوی کمک کند. در این باره، حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر انقلاب اسلامی اخیراً در جمع مردم آذربایجان شرقی درباره تأثیر حضور مردم روی استقرار مجلس قوی، گفتند: «آن مجلسی که با آرای اکثریت قاطع مردم به‌وجود آمده، مجلس قوی و معتبری خواهد بود.» برای بررسی بیشتر تأثیر حضور مردم در انتخابات مجلس روی اقتدار نظام در صحنه بین‌الملل و نیز انتظارات مردم از مجلس آینده به سراغ غلامحسین کرباسچی و احمد توکلی دو چهره مطرح سیاسی رفتیم. در ادامه مشروح این دو گفت‌وگو را از نظر خواهید گذراند.
کرباسچی: مردم انتظار دارند مجلس آینده زندگی‌بهتری برای آن‌ها رقم بزند
غلامحسین کرباسچی، دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی ایران در گفت‌وگو با خبرنگار «صبح‌نو»، در پاسخ به این سؤال که حضور مردم در پای صندوق‌های رأی در روز دوم اسفند، چه تاثیری روی موضع اقتدار نظام جمهوری اسلامی ایران در صحنه بین‌الملل دارد، گفت: انتخابات به‌خصوص در کشور ما که ادعای مردم‌سالاری و دموکراسی داریم، یک امر پایه‌ای است. چه اصول‌گرا، چه اصلاح‌طلب، چه نظامی و چه غیرنظامی و مردم عادی، باید تلاش کنند تا این پایه را حفظ کنند چون از بین رفتن این پایه، بیشتر به نفع اقتدارگرایان و کسانی است که با حاکمیت اقتدارگرایانه موافق هستند. دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی با بیان اینکه اگر پایه انتخابات سست شود، زمینه برای اینکه اقتدارگرایان کشور را بدون حتی اخذ رأی هم بتوانند آنگونه[اقتدارگرایانه] اداره کنند، فراهم می‌شود، گفت: همه ما اگر ادعای اصلاح‌طلبی یا اصول‌گرایی داریم، باید دقت کنیم که انتخابات در کشور ما، از اصول اساسی جمهوری اسلامی است که بر پایه رأی مردم است. کرباسچی اضافه کرد: مهم هم نیست که چه کسی رأی می‌آورد، البته اگر آدم‌های عاقل و معتدل و توانمند رأی بیاورند که خیلی بهتر خواهد بود چون برای مردم تجربه می‌شود و می‌فهمند چه کسی برنامه دارد و در پی اداره کشور و خدمت به مردم است و چه کسی صرفاً شعارهای تند می‌دهد و اساساً با همین تجربه کردن‌هاست که دموکراسی تقویت می‌شود. دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی همچنین درباره انتظار مردم از نمایندگان مجلس یازدهم، گفت: فعلاً که تا دوم خرداد سال بعد، همین مجلس فعلی ادامه دارد اما مردم از دولت و مجلس و قوه‌قضاییه و به‌طور کلی از تمام ارکان حاکمیت انتظار دارند که ورای حرف‌های شعاری که بعضی‌هاشان البته خوب هم هست، بتوانند زندگی بهتری را برایشان رقم بزنند.
توکلی: در مجلس باید دزدبگیرها حضور داشته باشند نه دزدها
احمد توکلی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز در گفت‌وگو با خبرنگار «صبح‌نو»، با اشاره به درصد مشارکت مردم در انتخابات‌های ادوار مجلس گفت: در سال‌58 برای اولین دوره انتخابات مجلس، میزان مشارکت 54‌درصد بود. معمولاً در ایران میزان مشارکت در انتخابات‌های مجلس 55تا 70‌درصد است اما تا الان که 11‌میلیون شرکت کرده‌اند(بنابر آمار رییس ستاد انتخابات کشور در ساعت 15:10‌دقیقه روز دوم اسفند) میزان مشارکت تا الان بالای 55‌درصد است. توکلی با بیان اینکه وقتی ملتی هم جهت می‌شود و در سرنوشت خودش دخالت می‌کند، نشان‌دهنده تعلق سیاسی به کل سیستم سیاسی است و می‌خواهد که آن نظام همچنان باقی بماند، گفت: مردم ما می‌خواهند که از طریق صندوق رأی، حرف خود را بزنند. مردم از اینکه نمایندگان خوب عمل نکرده‌اند، دلخورند و این باعث می‌شود که تصور کنند، تاثیری ندارند. توکلی تصریح کرد: حضور مردم در انتخابات باعث ایجاد اقتدار برای نظام می‌شود. همچنین باعث می‌شود که دوستان بیشتر روی ما حساب باز کنند. وی درباره مهم‌ترین انتظار مردم از مجلس آینده گفت: مجلس باید برای موضوعات و مسائل اقتصادی کشور ریل‌گذاری درست انجام بدهد. مجلس از طرفی باید از ناپاکی پرهیز کند. وقتی یک چهارم کل یک مجلس به‌خاطر موضوعات فساد، مساله‌دار می‌شود، نمی‌تواند برای مردم کار کند. این نماینده ادوار مجلس با بیان اینکه در مجلس باید دزدبگیرها حضور داشته باشند نه دزدها، تاکید کرد: مردم در صورتی به مجلس اعتماد می‌کنند که نمایندگان در پی زیاده‌خواهی و سوءاستفاده از موقعیت خود نباشند.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/107901/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پیانو هم قیمت یک آپارتمان شد

سیگنال مثبت به بورس تهران

علت گرانی شدید قیمت پیاز

کندوی پول ساز | چطور محصولی مثل عسل را صادر کنیم؟

380 نفر در کمیسیون‌ پزشکی و تعیین درصد جانبازی شرکت کردند

حمایت جالب فعالین رسانه‌ای دنیا از اعتراضات ضد صهیونیستی دانشجویان آمریکا

نماهنگ «فلسطین تنها نیست» با نوای مهدی سلحشور

اگر کسی به یاد گناهان گذشته اش افتاد بداند ذات اقدس الهی به یادش انداخته

تقویم تاریخ/ بیانیه سازمان ملل علیه سلاح‏های شیمیایی عراق بر ضد ایران

تفال/ سالها دل طلب جام جم از ما می‌کرد

دریاچه ای زیبا در نیوزلند

اسب آبی نر پس از هفت سال ماده از آب درآمد!

حکمت/ گناهِ ثروتمندی

محافظت دانشجویان هاروارد از دانشجویان مسلمان هنگام خواندن نماز

آیا جن‌ها هم زاد و ولد دارند؟

سگ رباتیک با قابلیت شعله‌افکنی تا فاصله 10 متری

تصاویری از لحظه فرود آپولو 11 بر سطح ماه در سال 1969

دانشمندان تنها در 150 دقیقه الماس ساختند

میدان مغناطیسی زمین 3.7 میلیارد ساله است

بخشی از کتاب/ چون که او گل من است

شاعرانه/ چیزی کم از بهشت ندارد هوای تو

بعضی از رنج ها‌‌‌‌‌‌‌ را نمیشه حل کرد!

داستانک/ انسان های بازنده

توئیت مهدی فضائلی درباره سردار بلندپایه سپاه

تصاویر جدید از سردار قاآنی با پوشش غیرنظامی

پیام رئیسی در پی درگذشت عروس امام خمینی

اظهارات وزیر کشور درخصوص دور دوم انتخابات مجلس

فرمانده سپاه با خانواده شهید حاجی‌رحیمی دیدار و گفت‌وگو کرد

رئوفیان: هر کس رئیس مجلس شود شورای وحدت با او همکاری می‌کند

معاون اجرایی ارتش: هر تهدیدی علیه ایران را در نطفه خفه خواهیم کرد

مصباحی مقدم: دشمنان شکست خورده در حال تدارک استراتژی جدید برای ضربه زدن به نظام هستند

موضع دولت درخصوص انتخاب رئیس مجلس دوازدهم

ادعای آمریکا: ساخت اسکله کمک‌رسانی به غزه آغاز شد

ارتش یمن بار دیگر «ایلات» را هدف گرفت

بازداشت 100 دانشجو در دانشگاه کالیفرنیای جنوبی

عربستان میزبان مذاکرات چندجانبه درباره آینده غزه

قرارداد 6میلیارد دلاری تسلیحات و تجهیزات آمریکا برای اوکراین

اعتراضات ضد اسرائیلی در سراسر آمریکا ادامه دارد

پیشنهاد رژیم صهیونیستی برای انصراف از حمله به رفح در ازای توافق با حماس

افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان

روسیه دارایی‌های بزرگترین بانک آمریکایی را مسدود کرد

بمباران دوباره امدادگران غزه با شهادت 8نفر

دیگر خط لوله صلح بی‌معناست

بودجه شفاف و مجلس رأس امور

پالس‌های چراغ خاموش آمریکا

خطر از بین رفتن بینایی یک بازداشتی

سرنوشت دلارهای نفتی کشورهای عربی حوزه خلیج فارس

تعطیلی پنج‌شنبه یا شنبه؛ در این یک فقره حق با بهروز افخمی بود!

فرمانده‌ای که روح نبرد را در کرانه‌ باختری دمید

آقای ذوالنوری ممنون