ایران پرسمان

آخرين مطالب

کرونا چگونه در خاورمیانه سیاسی شد تحلیل روز

  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - فرارو / متن پیش رو در فرارو منتشر شده و انتشار آن در آخرین خبر به معنای تایید تمام یا بخشی از آن نیست
با شیوع ویروس کرونا در ایران و ورود برخی ایرانیان مبتلا به این ویروس به برخی کشور‌های منطقه، موجی از تبلیغات رسانه‌ای علیه ایران به راه افتاده است. به موازات این تبلیغات، محدودیت‌های تازه‌ای برای روابط خارجی ایران ایجاد شده است.
روز پنج شنبه گذشته حوالی ساعت هفت و نیم عصر، یک هواپیمای خطوط ماهان با 140 مسافر ایرانی و لبنانی در بیروت فرود آمد. همه چیز عادی به نظر می‌رسید. کمتر کسی شک می‌کرد که این هواپیما حامل اولین فرد مبتلا به کرونا به لبنان باشد. مقامات لبنان، پرواز‌های مبدأ چین و چند کشور دیگر که کرونا در آن‌ها منتشر شده بود را بررسی می‌کردند، ایران جزو این کشور‌ها نبود. اما بعد از تایید شیوع کرونا در قم، مقامات لبنانی در اقدامی پیشگرانه پرواز‌های مبدأ ایران را به فهرست کشور‌هایی که باید مسافران‌شان بررسی شوند، اضافه کردند.
وقتی هواپیمای ماهان در فرودگاه بین المللی بیروت فرود آمد، معاینات اولیه نشان داد که یک زن 45 ساله اهل قم مشکوک به کروناست. در نتیجه، برای معاینات بیشتر به بیمارستان دولتی رفیق حریری بیروت منتقل شد. 12 ساعت بعد، نتیجه آزمایش این خانم، مثبت از آب درآمد و به عنوان اولین بیمار کرونا در لبنان ثبت شد. مقامات لبنان به تمام همسفران زن قمی، دستور دادند که به مدت 14 روز خود را در منازل‌شان قرنطینه کنند. خانم قمی هم در بیمارستان حریری بستری شد و به گفته حمد حسن، وزیر بهداشت لبنان، وضعیت وخیمی ندارد.
یک روز بعد از اینکه لبنان، از ورود یک مسافر ایرانی مبتلا به کرونا خبر داد، وزارت بهداشت امارات نیز اعلام کرد که دو ایرانی در بدو ورود به امارات معاینه شدند و نتیجه آزمایش آن‌ها مثبت بود. بیمار اول یک مرد 70 ساله و بیمار دوم یک زن 64 ساله است که زن و شوهر هستند. به گفته وزارت بهداشت امارات، حال مرد بیمار ایرانی، بی‌ثبات است و در بخش مراقبت‌های ویژه نگهداری می‌شود.
بعد از ماجرای مسافران ایرانی، تعدادی از کشور‌های عربی رفت و آمد‌ها به و از ایران را محدود یا قطع کردند. عمان، عربستان و عراق رفت و آمد به ایران را قطع کردند. کویت نیز، ضمن اعلام آماده باش پزشکی، در حال تخلیه شهروندانش از ایران است. به گفته رسانه‌های کویتی، حدود 900 شهروند این کشور در ایران به سر می‌برند که در اولین مرحله تخلیه آنها، 130 شهروند کویتی از مشهد به کشورشان بازگردانده شدند و در بدو ورود مورد معاینه قرار گرفتند. همچنین شیخ باسل الصباح، وزیر بهداشت کویت به شهروندان کشور توصیه کرده است که به اماکن محل شیوع کرونا سفر نکنند مگر برای کار‌های بسیار ضروری.
مجموع این وقایع موجب شد موجی از تبلیغات سلبی رسانه‌ای علیه ایران مطرح شود. برخی رسانه ها، با تیتر‌های جهت دار به این تبلیغات دامن زدند. به عنوان نمونه، روزنامه کویتی الجریده، در مطلبی، ایران را «دومین صادرکننده بزرگ کرونا» بعد از چین دانست. همین روزنامه، در شبکه‌های اجتماعی با انتشار ویدئو‌های رعب انگیز نوشت: «کرونا ایران را لرزاند... (ایران) در تعداد مرگ و میر‌های ویروس (کرونا) دومین کشور بعد از چین است.»
در عراق نیز معترضان عراقی، از ترس ورود ویروس کرونا به کشورشان، مرز شلمچه را بستند. یک منبع امنیتی عراق به خبرگزاری بغداد الیوم گفت که تظاهرات کنندگان در بصره، از ترس ورود کرونا برای جلوگیری از ورود شهروندان ایرانی به عراق اقدام به بستن مرز شلمچه کردند. برخی رسانه‌های عراقی نیز ادعا می‌کنند که چهار عراقی در منطقه دولت آباد تهران به کرونا مبتلا شده اند. گفتنی است که مقتدی صدر، رهبر جریان صدر، شهر قم را در پی شیوع کرونا در این شهر ترک کرد. وی برای تکمیل تحصیلات دینی خود، در این شهر ساکن بود.
واکنش های تند و تیز
واکنش‌ها در برخی رسانه‌های عربی، خصوصا در لبنان، به نحو چشمگیری با ادبیات سیاسی بیان شد. برخی نیرو‌های لبنانی مخالف حزب الله و نفوذ ایران در لبنان، از ایران به خاطر شیوع ویروس کرونا در کشورشان انتقاد کردند. وبگاه شبکه «ام تی وی» لبنان که منتقد نفوذ ایران در لبنان است، در گزارشی نوشت: «گویا آنچه ایران به لبنان و لبنانی‌ها ارسال می‌کند کافی نیست، بنابراین ویروس کرونا را هم برای ما ارسال کرد.» به نوشته خبرگزاری آسوشیتدپرس، این گزارش به ارسال سلاح از ایران به حزب الله اشاره می‌کند. ام تی وی ادامه داد: «متشکریم از شما ایران بابت اینکه اجازه دادید یک هواپیمای حامل مبتلایان به ویروس کرونا به حریم هوایی ما وارد شود. آیا این شکل همکاری کشورهاست و آیا این همان کمکی است که به لبنان وعده داده بودید.» گفتنی است که اخیرا علی لاریجانی، رئیس مجلس ایران، طی سفری به لبنان به این کشور قول کمک داده بود.
روزنامه النهار نیز در صفحه اول خود با انتشار عکسی از سه نفر در مقابل بیمارستان رفیق حریری که ماسک پوشیده اند، تیتر کرد: «وحشت ویروس کرونا در لبنان و رسوایی پرواز‌های ایرانی»
در همین راستا، روزنامه الجهموریه لبنان در مطلبی تحت عنوان «کرونا از دروازه ایران به لبنان نفوذ کرد» با ادبیاتی سیاسی نوشت که این بار معادله «خود را دور کردن» فایده نداشت. چون کرونا مانند محور مقاومت و ممانعت، توانست به جبهه‌های نیرو‌های حاکمیتی نفوذ کند.
معادله مزبور یک معادله سیاسی است که سیاست خارجی لبنان را در سال‌های اخیر متمایز کرد. بر اساس این معادله، لبنان باید خود را از همه بحران‌ها و مشکلات منطقه‌ای دور کرده و بی طرفی اختیار کند.
الجمهوریه در ادامه نوشت، به رغم اینکه برخی خواستار رد کردن هر آنچه از ایران می‌آید، هستند، اما حریم هوایی این تلاش‌ها را ناکام گذاشت. خطوط هوایی ایرانی مهمان ناخوانده‌ای را آورد که فضای بهداشتی را متزلزل و مضطرب کرد تا به ویروس‌های سیاسی و اقتصادی که تیشه به ریشه ملت و دولت می‌زنند، اضافه شود.
منال عبدالصمد، وزیر اطلاع رسانی لبنان، گفته نباید اختلافات سیاسی را به ماجرای کرونا ربط داد، اما ظاهرا رسانه‌های لبنانی توجهی به این درخواست نکردند.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/108352/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تقویم تاریخ/ بیانیه سازمان ملل علیه سلاح‏های شیمیایی عراق بر ضد ایران

داستانک/ راه نجات

آغاز ثبت‌نام برنامه‌های روز و هفته جهانی نجوم از فردا

آیا ماه به زمین نزدیک است؟

ربات انسان‌نمای تسلا در آستانه عرضه به بازار

تشخیص نارسایی قلبی توسط هوش مصنوعی با اسکن پا

فرود زیبای مجدد فالکون 9

راه‌حل گران‌قیمت ناسا برای گردگیری در ماه

چرا با افزایش سن سرعت حرکت ما کم می‌شود؟

عشق زندگی می بخشد

یک جهان راز درآمیخته داری به نگاه

اکنون کجاست؟ کسی که فراموشش کردم

داستان دلنشین لیلی و‌ مجنون

با آنکه دلم از غم هجرت خون است

نظر رهبر انقلاب درباره اهمیت تاریخی و راهبردی عملیات وعده صادق

وعده خودرو و وام به نمایندگان در عوض رأی دادن به ریاست قالیباف صحت دارد؟

توصیه محسن رضایی به دولتمردان غربی: دست از حماقت بردارید

رئیسی: نگاه ایران به آفریقا راهبردی و مبتنی بر منافع جمعی است

اظهارات سخنگوی وزارت خارجه پاکستان درباره سفر رئیس جمهور ایران

دست ردِ پاکستان به سینه آمریکا در ارتباط با ایران

سخنگوی بورل: گنجاندن نام سپاه در فهرست سازمان‌های تروریستی ممکن نیست

اظهارات جدید معاون پارلمانی رئیسی: تعطیلی پنجشنبه‌ یا شنبه در صحن مجلس مشخص می‌شود

کاخ معروف خاطرات هاشمی رفسنجانی!

درخواست وزیر خارجه آمریکا از چین در رابطه با ایران و کره شمالی

صدور حکم بمب گذار میدان تقسیم استانبول

طرح احتمال سرقت اعضای بدن قربانیان توسط رژیم اسرائیل با کشف گورهای دسته‌جمعی

انتقاد برنی سندرز از اظهارات نتانیاهو در محکوم کردن اعتراضات دانشگاهی در آمریکا

کودک فلسطینی: آرزو داشتم بازیکن فوتبال شوم اما اشغالگران صهیونیست پاهایم را از من گرفتند

بلاروس: ناتو باعث سلطه آمریکا بر اروپا شده و گسترش آن را نمی‌پذیریم

کدام دانشگاه‌های آمریکا شاهد برگزاری اعتراضات دانشجویی در حمایت از غزه است؟

پولیتیکو: اتحادیه اروپا تحریم گاز طبیعی مایع روسیه را بررسی می‌کند

طالبان سه کشور همسایه افغانستان را به حمایت از داعش متهم کرد

فریادهای اعتراض دانشجویان دانشگاه کلمبیا علیه رئیس کنگره آمریکا

ترکیه روابط تجاری خود را با اسرائیل قطع کرد

آیا دکترین هسته‌ای ایران تغییر کرده است؟

هاآرتس مطرح کرد: اسرائیل در تله‌ای استراتژیک

تسلیحات، واجب تر از نان شب

صدام و هیتلر؛ از میل به ویرانگری تا قهرمان پرستی

پیانو هم قیمت یک آپارتمان شد

سیگنال مثبت به بورس تهران

علت گرانی شدید قیمت پیاز

380 نفر در کمیسیون‌ پزشکی و تعیین درصد جانبازی شرکت کردند

حمایت جالب فعالین رسانه‌ای دنیا از اعتراضات ضد صهیونیستی دانشجویان آمریکا

نماهنگ «فلسطین تنها نیست» با نوای مهدی سلحشور

اگر کسی به یاد گناهان گذشته اش افتاد بداند ذات اقدس الهی به یادش انداخته

تفال/ سالها دل طلب جام جم از ما می‌کرد

دریاچه ای زیبا در نیوزلند

اسب آبی نر پس از هفت سال ماده از آب درآمد!

حکمت/ گناهِ ثروتمندی

محافظت دانشجویان هاروارد از دانشجویان مسلمان هنگام خواندن نماز