ایران پرسمان

آخرين مطالب

چرا سامانه پاتریوت مقابل حملات موشکی یمن ناکارآمد است؟ تحلیل روز

  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - فارس / متن پیش رو در فارس منتشر شده و انتشار آن در آخرین خبر به معنای تایید تمام یا بخشی از آن نیست
ارتش یمن هفته گذشته پس از ماهها تعلیق حملات، تأسیسات نفتی سعودی‌ها را در پاسخ به بمباران هوایی یمن، هدف قرار داد و بار دیگر سامانه دفاعی سعودی در رهگیری و مقابله ناکام بود.
پنجشنبه هفته گذشته «یحیی سریع» سخنگوی نیروهای مسلح یمن از حمله گسترده پهپادی و موشکی به مراکز نفتی شرکت آرامکو خبر داد؛ حمله‌ای که به گفته وی بسیار موفق بود.
در این میان به نوشته وبگاه الخلیج اونلاین، این حمله پس از آن صورت گرفت که دولت سعودی اخیرا برای حفظ تأسیسات نفتی خود از حملات یمنی‌ها اقدام به خرید سامانه‌های دفاع هوایی پاتریوت از یونان کرده است.
به گفته «یحیی سریع» عملیات مذکور با 12 پهپاد و سه موشک در پاسخ به حملات هوایی سعودی‌ها به خصوص در منطقه «الجوف» یمن صورت گرفته و اگر بار دیگر این حملات ادامه یابد؛ پاسخ موشکی و پهپادی یمن نیز ادامه خواهد یافت. دور جدید حملات یمنی‌ها در حالی آغاز شده است که ارتش یمن پس از حملات سپتامبر سال گذشته به تأسیسات آرامکو پیشنهاد توقف حملات در مقابل توقف بمباران‌های هوایی را داد و آن را یکطرفه اجرایی کرد؛ اما دولت سعودی ضمن متوقف نکردن حملات، در هفته‌های گذشته بمباران‌های هوایی را تشدید کرد.
بنا بر گزارش «الخلیج اونلاین»، به گفته «فهد بن مشعل» رئیس شورای هواپیمایی عربستان، حملات یمنی‌ها موجب توقف پروازهای فرودگاه بین‌المللی جده شده بود.
الخلیج اونلاین، این سؤال را مطرح کرده است که دولت سعودی برای حفظ تأسیسات نفتی و زیرساخت‌های خود دیگر چه اقدامی باید انجام دهد؟ به نوشته این وبگاه ریاض امید داشت با خرید سامانه‌های پاتریوت یونانی به این مهم دست یابد اما این سامانه‌ها نیز در برابر حملات یمنی‌ها کاری از پیش نبردند.

ایران پرسمان


نمایشگاه آخرین دستاوردهای موشکی ارتش یمن که روز یکشنبه برگزار شد
هزینه‌های بی‌حساب و کتاب
بنا بر این گزارش، دولت ریاض صدها میلیارد دلار برای خرید سلاح‌های تهاجمی و دفاعی هزینه کرده و همچنان نیز هزینه می‌کند تا خود را از حملات موشکی یمن حفظ کند.
پیش از این در حملات پهپادی در سپتامبر 2019 به تأسیسات نفتی آرامکو، ناکارآمدی سامانه‌های دفاع هوایی آمریکایی ثابت شده بود. حملاتی که نیمی از تولید نفت ریاض را متوقف کرد.
در ژوئن 2019 روزنامه وال استریت ژورنال آمریکا نوشت که حملات موشکی و پهپادی یمنی‌ها نقاط ضعف سامانه‌های دفاعی عربستان را که بر پایه سیستم پدافند هوایی پاتریوت است؛ مشخص کرد. در آن زمان یک مسئول سعودی به این روزنامه گفته بود که حملات یمنی‌ها نشان داد که این کشور هیچ گونه توانایی دفاع از خود در برابر حملات موشکی ندارد.
در سپتامبر 2019 مرکز پژوهش‌های کنگره آمریکا در گزارشی نوشت که از زمان سفر ترامپ به ریاض در ماه می 2017، معاملات تسلیحاتی بسیاری میان آمریکا و عربستان سعودی امضا شده است که مهم‌ترین آن‌ها هفت سامانه تاد به ارزش 13.5 میلیارد دلار، 104 موشک هوا به زمین از نوع GBU-10 به ارزش حدودی 4.46 میلیارد دلار، پشتیبانی و خدمات نگهداری و تقویت سامانه‌های پاتریوت به ارزش 6.65 میلیارد دلار، 23 هواپیمای نظامی ترابری از نوع C-130 و هشت جنگنده اف- 15 به ارزش 6.63 میلیارد دلار بوده است. علاوه بر این دولت سعودی 500 میلیون دلار برای حضور نیروهای آمریکایی در خاک عربستان هزینه کرده است.
چرا پاتریوت ناکارآمد است؟
در پاسخ به این سؤال، سرهنگ ستاد «هشام خریسات» تحلیلگر نظامی اردنی به الخلیج اونلاین گفت: «دلیل ناکارآمدی سامانه دفاع هوایی عربستان در رهگیری و انهدام موشک‌های حوثی این است که دولت سعودی به طور وسیع به موشک‌های پاتریوت "باک-2" که در اواخر دهه هشتاد قرن بیستم توسعه یافت، وابسته است.
او گفت که این موشک‌های یمنی‌ها بر پایه انفجار چند مرحله‌ای طراحی شده و بقایای موشک‌های یمنی‌ها هیچ نشانه‌ای مبنی بر این که آن‌ها به علت اصابت موشک پاتریوت منهدم شده‌اند با خود ندارند. به خصوص موشک «برکان» که سرجنگی جدا شونده از بدنه موشک دارد و هدف قرار دادن آن را بسیار دشوار می‌کند.
این کارشناس نظامی افزود: «پاتریوت‌های موجود در انبار سعودی برای هدف قرار دادن موشک‌های بالستیک کوتاه برد و میان برد که سرجنگی آن‌ها جدا نمی‌شود طراحی شده و منهدم کردن سرجنگی جدا شونده برای این سامانه غیر ممکن است و این که برخی موشک‌های حوثی‌ها بیش از هزار کیلومتر برد دارند و هدف قرار دادن آن‌ها با این سامانه‌ها بسیار دشوار است.»
هشام خریسات همچنین در خصوص موشک‌های کروزو پهپادها نیز گفت که آن‌ها تحدید واقعی برای سامانه‌های دفاع هوایی عربستان محسوب می‌شوند و بیش از آنچه تصور می‌شود، پیچیده هستند و به علت اینکه با سرعت کمتری در ارتفاع کم حرکت می‌کنند؛ هدف قرار دادن آن‌ها بسیار دشوار است.
این کارشناس نظامی افزود: پهپادها یک تهدید بزرگ برای سعودی‌ها هستند، آن‌ها در بسیاری مواقع پایین‌تر از سطح رادار حرکت پرواز می‌کنند و به علت طول مرزی گسترده میان یمن و عربستان، در واقع دولت سعودی پذیرای تمامی تهدیدات است.
او در خصوص اهداف یمنی‌ها از این حملات گفت: یک نظریه غربی متداول وجود دارد که می‌گوید حوثی‌ها در پی تحقق دو هدف عمده هستند: 1- کاهش موشک‌های پاتریوت سعودی‌ها در سریع‌ترین زمان ممکن؛ 2- کشاندن جنگ به عمق خاک عربستان.
دکتر «فایز الدوری» کارشناس نظامی و امور استراتژیک نیز به الخلیج اونلاین گفت که دلایل دیگری برای ناتوانی دولت سعودی در مقابله با حملات یمنی‌ها وجود دارد؛ او اولین دلیل خود را عدم آموزش و توانایی کادر نظامی ارتش سعودی دانست و گفت که آیا آن‌هایی که پشت سامانه‌های دفاعی نشسته‌اند؛ به قدر کافی تخصص دارند؟
به گفته وی، چندین عامل از جمله عوامل بشری، آمادگی و ابزار دفاع در این امر دخیل هستند.
فایز الدوری تأکید کرد که به طور کامل هیچ دولتی در برابر حملات موشکی ایمن نیست. او گفت که به طور مثال دولت اسرائیل سه سطح پدافند هوایی دارد و با این وجود حماس توانسته تل آویو، قدس و فرودگاه اللد را هدف قرار دهد، چون گنبد آهنین توانایی مقابله با هفت هدف را در آن واحد دارد در حالی که حماس به یکباره بسیار بیش از این تعداد اقدام به شلیک می‌کند.
نکته آخر اینکه ارتش و کمیته‌های مردمی یمن نه تنها در فاز تهاجمی پیشرفت‌های قابل توجهی کرده‌اند، بلکه توانسته‌اند سامانه‌های تدافعی خود را نیز توسعه داده و در یک تحول راهبردی در 25 بهمن ماه یک فروند جنگنده تورنادوی عربستان سعودی را بر فراز یمن منهدم کنند.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/108709/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

رسانه صهیونیستی: نتانیاهو یک آدم حراف و طبل تو خالی از کار درآمد

تصویب چهاردهمین بسته تحریمی اتحادیه اروپا علیه روسیه

واکنش وزارت خارجه ایران به اقدام آمریکا برای تمدید تحریم نفتی ونزوئلا

پیش بینی بورس هفته اول اردیبهشت 1403

مرزبندی استان‌های کشور در بازار مسکن

دارندگان کارت سوخت بخوانند

خیلی شانس آورد از یک تصادف مرگبار نجات پیدا کرد!

عکس های کاملا به موقع

وداع با اطلس؛ ربات انسان‌نمای بوستون داینامیکس بازنشسته می‌شود

دل ز جان برگیر و در بر گیر یار مهربان

رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت: مسئولان متوجه اطرافیان کذاب و هتاک باشند

قدردانی امیرعبداللهیان از نقش الجزایر در کمک به توقف نسل‌کشی اسرائیل در غزه

عراق از حملات امروز به اصفهان ابراز نگرانی کرد

شهادت فرمانده گردان طولکرم در سرایاالقدس

حمله مقاومت فلسطین به شهرک «سدیروت»

خودسوزی یک فرد مقابل دادگاه ترامپ

شهادت یک جوان فلسطینی در کرانه باختری

حزب‌الله: از رویارویی با اسرائیل و حمایت غزه عقب نمی‌کشیم

محاکمه ترامپ وارد چهارمین روز شد

پیش‌بینی قیمت دلار 1 اردیبهشت 1403

ترفند عجیب گراز برای فرار از دست سگ‌های شکارچی!

تصاویری فوق‌العاده زیبا از عبور زیبای فالکون 9 از مقابل ماه

نسخه جدید ربات انسان‌نما اطلس با قابلیت‌های هوش مصنوعی معرفی شد

چاپ پنجمین جلد مجموعه تاریخ ایران‌زمین درباره طاهریان و آل بویه

صحبت های شنیدنی دکتر الهی قمشه ای

روایت سفیر ایران در فرانسه از ماجرای تهدید به انفجار یک فرد در مقابل کنسولگری ایران

راهپیمایی تهرانی‌ها در حمایت از عملیات «وعده صادق»

لاوروف: روسیه از طریق کانال‌های دیپلماتیک به اسرائیل اطلاع داده که ایران خواهان افزایش درگیری نیست

واکنش معنادار وزیر روحانی درخصوص تذکر دفتر رهبری به مسئولان بخاطر رفتار بی‌قاعده در حجاب

سرقت 250 هزار سند در حمله هکری «انانیموس» به ارتش رژیم صهیونیستی

ادامه حملات حزب الله لبنان به مواضع رژیم صهیونیستی

شمار شهدای غزه از 34 هزار نفر گذشت

اوربان: اروپا یک قدم تا ارسال سرباز به اوکراین فاصله دارد

پیشرفت در مذاکرات صلح باکو و ایروان

اظهارات لاوروف درخصوص صحبت‌های جنجالی بورل

هشدار صندوق بین‌المللی پول نسبت به تبعات تصرف دارایی‌های روسیه

فایننشال‌تایمز: پدافند هوایی اسرائیل به عاقبت اوکراین دچار خواهد شد

تهدید داخلی معادن بیشتر است یا خارجی؟

گوناگون/ دستاوردهای عملیات «کربلای10»

پلی زیبا و بزرگ در میان ابرها در چین

خرس خانگی یک روس

بیگانگان فضایی ممکن است در واقعیت بنفش باشند

من پیر فنا بدم جوانم کردی

رویترز: کشورهای غربی با هدف تنش‌زدایی از طریق ترکیه به ایران پیام داده‌اند

وزیر خارجه انگلیس خطاب به نتانیاهو: سپاه را به عنوان نهاد تروریستی شناسایی نمی‌کنیم

یکی از همراهان امیرعبداللهیان در جواب یک خبرنگار درباره حمله شب گذشته: «چه حمله‌ای؟!»

امیرعبداللهیان: به هرگونه خطای محاسباتی پاسخ می‌دهیم

وضع تحریم‌های جدید علیه نفت ایران در بسته کمک‌های مالی آمریکا به اسرائیل و اوکراین

سی‌ان‌ان: شواهدی از تخریب در پایگاه هوایی اصفهان وجود ندارد

ادعای یک نشریه انگلیسی: بایدن در حال بررسی گزینه احیای برجام است