ایران پرسمان

آخرين مطالب

تازه‌های نشر/ شهیدی که فیسبوک صفحه‌اش را بست خردنامه

  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - مهر / کتاب «در مکتب مصطفی» شامل زندگینامه مستند شهید مدافع حرم مصطفی صدرزاده به‌تازگی توسط انتشارات راه‌یار به چاپ ششم رسیده است. این‌کتاب جستاری بر روش تربیتی این‌شهید است که یکی از الگوهای پذیرفته‌شده بین تشکل‌های مردمی محسوب می‌شود.
کتاب مذکور با مصاحبه و گفتگو توسط محمدمهدی رحیمی و تحقیق و تألیف جمال یزدانی تولید شده و دست روی شاخصه‌های یک مربی موفق گذاشته تا مخاطب با آشنایی با این مؤلفه‌ها به پاسخ این سوال برسد که «انسان شهید بر اساس چه مؤلفه‌هایی رشد یافته بود؟»
معصومه خوانساری پژوهشگر در یادداشتی که در اختیار ما قرار داده، این‌کتاب را به‌طور اجمالی بررسی کرده و به شخصیت شهید صدرزاده پرداخته است.

ایران پرسمان


در ادامه مشروح متن این‌یادداشت را می‌خوانیم:
برای ارتباط با روش و سلوک مصطفی صدرزاده‌ها باید به سؤالی بنیادین پاسخ دهیم که: «چه الگوی تربیتی، باعث تربیت چنین شخصیتی در نبرد میدانی در خارج از مرزهای کشور مثل سوریه شده است؟» چه عواملی سازنده بوده تا برای مقابله با تکفیری‌ها و تروریست‌ها به مقابله بپردازد.
در مقدمه کتاب «در مکتب مصطفی» چنین آمده است: «مسجد در مکتب روح‌الله همیشه در این چهار دهه منشأ اتفاقات بزرگی بوده است. حالا سربازان روح‌الله در مساجد خود صاحب مکتب شده‌اند. هر کدامشان نیازهای به روز انقلاب و نظام را می‌شناسند و پاسخی در خور و فعال ارائه می‌کنند.»
در این کتاب، به انگیزه اصلی شهید صدرزاده که پرورش سبک تربیتی است پی می‌بریم و این موضوع از اصلی‌ترین دلایل برای نوشتن کتاب است. زمینه خانوادگی یکی از دلایل اصلی در تربیت شهید است. زندگی در منطقه جنگی و حضور خانواده شهید در کارزار هشت سال دفاع مقدس و مهاجرت به شهرهای مختلف به روحیه بلندنظری و تعهد و مسئولیت‌پذیری‌اش قوت بخشیده بود. وجود پایگاه بسیج به‌عنوان تشکل مردمی در مسجد محله و زیرنظر مربیان دغدغه‌مند و با تجربه در حوزه تربیت، دلایلی شدند تا در دوران نوجوانی، شالوده اصلی افکار شهید ساخته و پرداخته شود. موازی با روحیه شیطنت‌کار و پویایش، بها و عرصه دادن مربیان و مسئولین پایگاه به او و الگوپذیری مصطفی از آنها سرآغاز یادگیری امر تربیت در آینده در دو حوزه هیئت و پایگاه مسجد می‌شود.
شهید مورد اشاره با روحیه جهادی و وظیفه‌گرایی‌ای که برای خود تعریف کرده بود، وارد سنگر دانشگاه می‌شود. در صحنه درگیری‌های فکری و اعتقادی مثل فتنه 88 دست به عمل زده و با حضور در خیابان و بحث‌های روشنگرانه سیاسی شرکت و سعی بر نشان دادن حق از ناحق داشته است. حتی در حوزه دنیای ارتباطات مجازی از طریق فیسبوک به مباحث مختلفی می‌پرداخته تا در نهایت صفحه‌اش را می‌بندند.
مصطفی خود و زندگی‌اش را در تقابل جبهه حق و باطل و خدمت به مردم و در کنار مردم برنامه‌ریزی کرده بود. خط مشی زندگی‌اش را بنا نهاده بود روی بسیج مسجد و دانشگاه و کار امنیتی در محله‎اش و تربیت و اعزام نیرو برای رویارویی و مبارزه با لشکر اسلام آمریکایی و ضد فرهنگ وارداتی. برای تربیت و جذب نیرو از خصوصیات ساده ولی ممتاز اسلامی بهره می‌برد. مثل خوش‎رویی و پشتکار در اجرایی کردن کارها، مردم‌داری و جلب اعتمادشان، تواضع و خاکی بودن. همچنین دوری از تحجر و تسلط بر معارف و الگوهای دفاع مقدس از او مربی‌ای ممتاز برای رشد نیروی انسانی ساخته بود.
فرآیند تربیت نیروی انسانی با ابعاد مختلفش از جمله تقدم رفتار بر گفتار و توجه همزمان بر کمیت و کیفیت و مهم‌ترینش، مسئولیت در برابر نیازهای اجتماعی و… از جمله ابزارهایی بودند که شهید صدرزاده در دو وجه مسجد و پایگاه برای ساخت و ارتقای شخصیت مترّبی، نیازش را حس می‌کرده و به کار می‌بسته است.
شهید صدرزاده را می‌توان مربی همه سنین مخصوصاً نوجوان‌‏ها دانست که برای جذب نیرو از روش‌هایی مثل اولویت قشر آسیب‌دیده و ساختن حس تعلق در مترّبی بهره می‏‌برده است. و در نهایت برای تثبیت نیروی انسانی از طریق ارتباط مستمر، تقدم منافع تشکیلاتی بر منافع شخصی و هویت‏بخشی به نیروهایش و پر رنگ‌ترین شیوه، الگوپذیری از دفاع مقدس با محوریت ارتباط مستمر با شهدا و بالا بردن روحیه شهادت‌طلبی که در نگه داشتن نیرو در تشکل برایش حائز اهمیت بوده، استفاده می‏‌کرده است. برای رشد و به‌کارگیری نیروی انسانی از طریق مهارت‌‏آموزی با همراهی نیروهای باتجربه و مشاوره دادن و استفاده از ابزاری مثل زبان هنر در راستای ارتقای مفاهیم و دانسته‌‏ها به مترّبی و بها دادن به نیرو و… کوشش کرده و اینها همگی عواملی هستند که مترّبی را به‌عنوان نیروی انسانی رشد و ویژگی‌های مربی را برجسته و شاخص می‌سازد. نویسنده برابر با هر کدام از روش‌های مربی انسان‌ساز، خاطراتی از دوستان، اقوام و خانواده صدرزاده، به‌عنوان سند می‌نویسد تا موضوع بیشتر باز شود و مخاطب مجذوب معرفی این شیوه‌‏ها و شخصیت شهید شود. خاطراتی که هر چند کوتاه هستند اما ما را با قالب شخصیت شهید آشنا و اخت می‌کند.
اهمیت مربی در امر تربیت نیروی انسان انقلابی وقتی نمود پیدا می‌کند که کتاب «در مکتب مصطفی» دست بر روی همه شاخصه‌های مربی موفق گذاشته تا مخاطب با آشنایی با این مؤلفه‌ها به پاسخ این سوال برسد که «انسان شهید بر اساس چه مؤلفه‌هایی رشد یافته بود؟»
صدرزاده در مکتب خمینی تعلیم می‏‌بیند و رشد می‌کند و خود مربی و صاحب مکتب برای رشد اسلام ناب می‌شود و نگاه تربیتی‌اش را برای ساخت نسل جدید در پایگاه‌های بسیج، مدیریت کرده و به‌کار می‌گرفته است.
در لابه‌لای خط‌های کتاب «در مکتب مصطفی» با مردی دلسوز و متعهد به مکتب خمینی و انقلاب از شهریار آشنا می‌شویم که دغدغه اصلی‌اش، رفتار مبتنی بر اصول اسلامی و آمیخته با محبت و صبوری بوده است. مردی که در همین پایگاه‌ها از خودسازی به انسان‌سازی می‌رسد و در انتها با تمام داشته‌هایش به جنگ حق علیه باطل در حلب می‌رود تا فراموش نشود که نسل مبارزان جوان انقلابی بعد از دفاع مقدس با توجه به درکی که از اندیشه امام داشتند، راه خود را یافته و همچنین برای تداوم این اندیشه، دست به تعلیم نیروی انسانی انقلابی نیز زده‌اند تا مسیر شهادت‌طلبی و احقاق حق و اندیشه اسلامی همیشه باز و پُر ره‌رو باشد.
امید که مسیر صدرزاده‌ها کم‌رنگ نشود و از هیئت‌ها و پایگاه بسیج و مسجد، صدرزاده‌هایی ساخته شوند تا کمر اسلام آمریکایی را بشکنند و انقلاب ناب محمدی را اشاعه دهند. کتاب‌هایی از این دست به شناخت و ارتباط نزدیک جامعه با شهدای حرم کمک کرده و مخاطب را به فکر وا می‌دارد که چه عواملی باعث شده تا شخصیت‌هایی مثل شهید صدرزاده برای دفاع از حق پا را از مرزها فراتر گذاشته و دلیل این وسعت دید و رشد را در یابند. امید که جامعه به شناخت اسلام واقعی برسد.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/109186/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

رازهای جالبی از تایتانیک که شاید هرگز درباره‌اش نشنیده باشید

فرآیند تولید دیگ و ماهیتابه با قوطی فلزی نوشابه توسط کارگران پاکستانی

زیبایی پارک هینویاما در ژاپن

3 فضانورد چینی امروز راهی ایستگاه فضایی‌شان می‌شوند

نمادی از فرهنگ پهلوانی در «پهلوان و فیل»

نماینده ویژه پاکستان: ایران و چین شرکای معتمد ما هستند

دستور کار جلسات مجلس در هفته آینده اعلام شد

نماینده مجلس: مماشاتی که با بی‌حجابی صورت گرفت، کار را برای مقابله با بی‌حیایی سخت‌تر کرد

شورای وحدت چند نماینده در مجلس دوازدهم دارد؟

فرمانده کل ارتش: ایران هر کجای رژیم صهیونیستی را لازم باشد و بخواهد موشک می‌زند

واعظی: آنچه رئیسی می‌گوید با آمار‌های دو هفته قبل یا دو هفته بعد اعضای دولت فرق دارد

نظامیان فرانسوی کنار اوکراین علیه روسیه می‌جنگند

پاسخ موشکی حزب‌الله به حملات صهیونیست‌ها به جنوب لبنان

مادورو: کشورهای ائتلاف بولیواری خواهان جهان چندقطبی هستند

دولت بایدن نسبت به «پیروزی اوکراین» مطمئن نیست

دنیای اقتصاد: در سال 1403 نه منتظر کاهش قیمت ارز باشید، نه کاهش نرخ تورم

غفلت از سرکشی به خانواده های شهدا پذیرفتنی نیست

تکنیک حیرت‌انگیز یک عنکبوت برای شکار یک مورچه بزرگ در حال حرکت!

گوناگون/ ماجرای طعم شیرین آخرین دعای کمیل شهید زین الدین

کل کل اتوبوس مسافربری و یک پژو که منجر به تصادفی شدید شد!

پناهگاه فیل ها در کنیا

مخترع ایرانی مدال برنز نمایشگاه اختراعات ژنو 2024 را کسب کرد

تصاویری خیره‌کننده از «ماه صورتی» در سراسر جهان

رمان جدید اکبر والایی چاپ شد/«بر فراز کشتزار» در بازار نشر

فرمانده کل ارتش: جمهوری اسلامی ایران پاسخ هر تجاوزی را کوبنده‌تر از قبل خواهد داد

جهانگیری: عزا می‌گیرم وقتی می‌بینم مردم ما خود را با کشورهای منطقه مقایسه می‌کنند نه اروپا

سخنگوی وزارت خارجه: افکار عمومی جهان بیدار شده است

عروس امام خمینی(ره) درگذشت

لاپید خواستار خروج دو عضو شورای جنگ از کابینه شد

خواب آشفته اسرائیل برای منطقه

ایران دفعه بعد 3 هزار موشک و پهپاد به اسرائیل می‌زند یا 30 هزار؟!

با اصلاح اطلاعات حساب بانکی خود سود سهام عدالت را دریافت کنید

مسیر طلای جهانی عوض می‌شود؟

نحوه مصاحبه ایلان ماسک با افراد جدید هنگام استخدام

ویدیویی با بازدید میلیونی؛ تمساح‌ها از چه چیزی وحشت دارند؟

آیت‌الله دوزدوزانی: آقایی که می‌خواهی روحانی باشی و جهنمی نباشی، مواظب باش کار عکس نشود

انتقاد پزشکیان به سکوت مجامع بین‌المللی درخصوص جنایات اسرائیل: چرا ککتان نمی‌گزد؟

واکنش آمریکا به ادعاهای گروسی درباره برنامه هسته‌‌ای ایران

دانشجویان، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا را «هو» کردند

تعرض بیش از 430 شهرک‌نشین صهیونیست به مسجدالاقصی

گسترش خیزش دانشجویی در آمریکا و درگیری پلیس با دانشجویان

سرمقاله آفرینش/ از دست رفتن سرمایه های مردم در طرح های بی بازده

بازیگر زیاده‌طلب منطقه

گوناگون/ در این شهر هیچ کولری روشن نمی‌شود!

کشتن کفتار توسط شیرهای عصبانی

تصاویری زیبا از ایجاد یک دریاچه در کویر «تل شیطان»

ویدیویی از کاوشگر کنجکاوی که مناطق رسوبی در مریخ را نشان می دهد

دکلمه خوانی زیبا با صدای خسرو شکیبایی

مهاجری خطاب به ذوالنور: از دولت و شخص رئیس‌جمهور حساب‌کشی کنید

یورش ارتش رژیم صهیونیستی به منطقه‌های مختلف کرانه باختری