ایران پرسمان

آخرين مطالب

اصولگرایان مست پیروزی نباشند؛ منازعات باشد وقت دیگر تحلیل روز

اصولگرایان مست پیروزی نباشند؛ منازعات باشد وقت دیگر
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - آرمان ملی / متن پیش رو در آرمان ملی منتشر شده و انتشار آن به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست
در شرایطی که کشور دستخوش حوادث مختلف در یک بازه زمانی کوتاه شده، تبلیغات انتخاباتی و به دست آوردن اعتماد مردم برای فرایند انتخابات قطعا دشوارتر از زمان‌های دیگر به‌نظر می‌رسید اما با این وجود از سوی برخی کاندیداها شاهد ستاد کباب یا شعارهای رادیکال بودیم که این موضوع از دید فعالان و نخبگان سیاسی دور نماند و نتیجه را هم که شاهد بودیم. با همه این تفاسیر انتخابات به پایان رسید اما شعارهای انتخاباتی برخی کاندیدا هنوز ادامه دارد، اینکه تا چه اندازه می‌توان امیدوار بود افرادی که راهی بهارستان شدند بتوانند شعارهای خود را عملی کنند را زمان مشخص می‌کند. بهرام پارسایی در این باره به «آرمان ملی» می‌گوید: «من به برخی نمایندگان تازه وارد پیشنهاد می‌کنم که جوگیر نشوند چراکه با این رقابت درون جریانی که منجر به پیروزی اصولگرایان شد خیلی منطقی نیست که آنها مست این پیروزی باشند، نمایندگان دوره یازدهم مجلس باید صبر کنند تا وارد پارلمان شوند و ببینند چه میزان امکان عملی کردن شعارهایشان را دارند». در ادامه متن گفت‌وگو را می‌خوانید.
فضای مجلس یازدهم را با توجه به طیف غالب فکری در آن چطور ارزیابی می‌کنید؟
برخی نمایندگان تازه وارد عموما از واقعیات کشور چندان خبر ندارند هنوز در فضای تبلیغاتی و شعارهای انتخاباتی هستند اما واقعیت چیزی فراتر از اینها است، شنیده‌ام افرادی که در دوران جدید موفق به ورود به بهارستان شدند حتی افراد با تجربه و مدعی در شبکه‌های تلویزیون مدام در حال حمله به مجلس دهم و دولت هستند. این افراد در مدتی که در کشور مسئولیت داشته‌اند چه کاری برای مردم انجام داده‌اند، به‌عنوان مثال آقای میرسلیم تا به امروز چه کاری برای کشور کرده است؟ بهتر است این افراد نگاهی به کارنامه خود بیندازند و پس از آن به دیگران ایراد بگیرند. باید به نمایندگان تازه وارد تاکید کنیم که مجلس ارثیه کسی نیست نه نمایندگان دیروز نه امروز سهمی از مجلس به‌عنوان ارثیه ندارند، هیچ‌کدام از نمایندگان و مسئولان از مشروطه تا به امروز ماندگار نبودند که خودشان را محق و سهامدار مجلس بدانند.
اخیرا شاهد شعارهایی در خصوص استیضاح دولت روحانی از سوی چهره‌های جدید در مجلس بودیم که با مطالبات مردم یا شرایط کشور همخوانی نداشتند، این شعارها را ناشی از چه عواملی می‌دانید و از دیدگاه شما چه تاثیری دارند؟
نمایندگان تازه وارد باید راه دیگری برای خودنمایی پیدا کنند. نمایندگان نباید به تخریب جایگاه مجلس و دولت بپردازنند علاوه بر این اگر استیضاح یا استعفای روحانی مشکلی را حل می‌کرد مجلس دهم پیرو سوال از رئیس جمهور این کار را انجام می‌داد، نمایندگان امروز باید برای شرایط، راهکار بدهند و این راهکار باید برای برون رفت از شرایط فعلی کشور و مقابله با مشکلات اقتصادی باشد. استیضاح آقای روحانی راهکار حل مشکلات کشور نیست و راهکار محسوب نمی‌شود علاوه بر این کاری غیرممکن است و به نوعی هم رد گم‌کنی محسوب می‌شود. در شرایط امروز کشور بخشی از اصولگرایان تازه وارد کارزار سیاست‌ می‌شوند. اتفاقا افرادی که ادعای استیضاح آقای روحانی را دارند ناخواسته همصدا با تحریم‌کنندگان هستند. خروج از برجام و مسائلی که امروز کشور را به این شرایط درآورده اتفاقا به برخی از همین سیاست‌ها باز می‌گردد که در پی آن فشار گسترده‌ای به مردم وارد می‌شود. افرادی که امروز به‌دنبال استیضاح دولت هستند دقیقا سیاستی را دنبال می‌کنند که کشور را به اینجا رسانده و قصد دارند پروژه‌های قبلی خود را تکمیل کنند. هرچند این مسائل تبلیغاتی است اما بزرگان اصولگرا هم این روش را قبول ندارند. آنها که این سخنان را بیان می‌کنند تندروهایی هستند که قبلا کارنامه مردودی خود را دریافت کرده‌اند.
با این تفاسیر چه پیشنهادی برای نمایندگان دوره یازدهم دارید تا تاثیرگذاری مجلس را بیشتر شاهد باشیم؟
نمایندگان تازه وارد پیشنهاد می‌کنم که جوگیر نشوند چراکه با این مشارکت و رقابت درون جریانی که منجر به پیروزی اصولگرایان شد منطقی نیست که آنها خیلی مست این پیروزی باشند، نمایندگان دوره یازدهم مجلس باید صبر کنند تا وارد مجلس شوند و ببینند چه میزان امکان عملی کردن شعارهایشان را دارند. آنها با ورود به مجلس و شروع کار خواهند فهمید مسائل به این نحو که آنها تحلیل می‌کردند نبوده است.
شعارهای نمایندگان تندرو چه تاثیری بر اعتماد عمومی خواهد گذاشت؟
اینها امروز شعارهایی می‌دهند که در تکمیل شعارهای انتخاباتی آنها است و نهایتا هم نمی‌توانند به آن عمل کنند. من نگران آنها نیستم که مورد سوال مردم قرار می‌گیرند اما نگران جایگاه مجلس هستم چراکه با این اقدامات مردم بیش از پیش به مجلس بی‌‌‌اعتماد می‌شوند. تازه واردها صبر کنند تا هفتم خرداد به مجلس بیایند و ببینند با این گوی و میدان چه کاری می‌توانند انجام دهند؟ در مجلس دهم هم این سیاست‌ها وجود داشت کما اینکه وقتی سوال از رئیس جمهور رای آورد یعنی این سیاست‌ها در مجلس دهم هم وجود داشت و این افراد اگر ادعایی دارند در مجلس دهم آن را انجام می‌دادند. بنا براین به آنها توصیه می‌کنم صبرکنند تا نوبت آنها برسد. به نمایندگان جدید توصیه می‌کنم وعده‌هایی ندهند که توان اجرایی کردن آنها را ندارند و بی‌‌‌انگیزگی در جامعه را بیشتر از آنچه که هست، نکنند.
در حال حاضر در بین اصولگرایان شاهد اختلافی زودهنگام بر سر کرسی ریاست مجلس هستیم. فکر می‌کنید در بحث ریاست هم بتوانند به وحدت برسند؟
رقابتی که منجر به پیروزی اصولگرایان در انتخابات شد بیشتر درون جریانی بود. در مجلس امروز هم مدعیان ریاست بین همان جریان هستند. هرچه حلقه رقابت تنگ‌تر باشد قطعا رقابت سخت‌تر خواهد بود. اما با توجه به فضای رقابتی که اکنون شاهد آن هستیم این اختلافات بین این جریان ادامه خواهد داشت.
با این تفاسیر نحوه مواجهه دولت را با مجلس یازدهم چطور ارزیابی می‌کنید؟
مجلس فعلی در مجموع یکسال و نیم با این دولت سروکار دارد و این زمان خیلی زمان زیادی نیست اما دولت چاره ای ندارد جز آنکه سیاست فعلی خود را انجام بدهد و علاوه براین دولت هم دولت اصلاح‌طلبی نیست که نگران باشیم نتواند با مجلس اصولگرا کنار بیاید. دولت از لحاظ سیاسی با مجلس جدید در تقابل نیست اما نهایتا نمایندگان جدید باید برنامه‌های خود را برای پاسخگویی به مطالبات مردم و رفع مشکلات فعلی مطرح کنند نه اینکه با تهاجم به‌دنبال خودنمایی باشند. قطعا آنطور که مجلس دهم با دولت تعامل داشته است مجلس یازدهم نمی‌تواند کنار بیاید و باید در طول یکسال یکدیگر را تحمل کنند. نمایندگان مجلس یازدهم باید بدانند جامعه از نظر اعتماد به مسئولان در شرایط مناسبی قرار ندارد و الان زمان طرح منازعات سیاسی نیست.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/109513/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

قالیباف: بانک مرکزی در پایان سال 1402 به تعهداتش درباره تخصیص ارز به دارو عمل کرد

اتحادیه صنف طلا و جواهر: چشم انداز قیمت سکه و طلا صعودی نیست

ایران به زودی به شبکه کارت‌های اعتباری روسیه می‌پیوندد

جلوی لرزش و سروصدای لباسشویی تو بگیر !!!

عاقبت ضرب و شتم یک گاو نر با چوب

صبح زیبا با نمایی از کوه رینیر در آمریکا

اجرای آزمایشی برای اثبات قانون اول نیوتون

شعرخوانی زیبا از دکتر کاکاوند

ادای احترام رئیس جمهور به اقبال لاهوری

موضع ایران درخصوص توافقات اخیر جمهوری آذربایجان و ارمنستان

نمازی: ما می‌توانیم تحریم نباشیم

سپهبد مقتدر

رییس جمهور پس از بازدید آرامگاه اقبال لاهوری: وحدت بین ایران و پاکستان ناگسستنی است

رئیس سازمان انرژی اتمی: تعداد نیروگاه‌های اتمی افزایش می‌یا‌بد

واکنش وزیر خارجه به تصمیم اتحادیه اروپا برای اعمال تحریم‌ جدید علیه ایران

معاریو: جنگ با حماس سال‌ها طول می‌کشد

مادر فلسطینی پیکر فرزند شهیدش را گل‌باران و معطر کرد

حمله پهپادی اسرائیل به یک خودرو در جنوب لبنان

کی بود کی بود من نبودم؟!

توضیح بانک صادرات درباره دلایل خرید بخشی از سهام پرسپولیس

مدیرعامل سازمان ملی مسکن: زمین 1.8 میلیون واحد نهضت ملی مسکن تامین شد

شرط ادامه کار املاک "دیوار" از زبان مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن

24 آزادراه به عوارضی الکترونیکی مجهز شد

دریاچه‌ی زیبای بَرم اَلوان در شهرستان بهمئی

قایق آسمانی با 600 متر ارتفاع در چین

شببه‌سازی صحنه جالب از برخورد دو سیاهچاله!!

آدمی حسرت سرگردونه

سروده‌ای که رهبر انقلاب یک بیت آن را در آستانه عملیات وعده صادق خواندند

جعفرزاده: اگر صادقانه از مردم کف خیابان بپرسید می‌گویند ما فردی مانند ظریف می‌خواهیم

ادعای گروسی: ایران چند هفته با در اختیار داشتن اورانیوم غنی‌شده کافی برای ساختن یک بمب اتمی فاصله دارد

حضور رئیس‌جمهور در آرامگاه اقبال لاهوری

ظریفیان: مهم‌ترین مشکل رئیسی این بود که درک درستی از شرایط نداشت

دیدار بایدن با سیاستمداران مخالف جنگ غزه در کاخ سفید

استقبال مردم استانبول از رئیس‌جمهور آلمان با شعار «آلمان قاتل»

عملیات موفقیت‌آمیز «قسام» علیه عناصر صهیونیست در غزه

استعفای مقام اطلاعاتی اسرائیل؛ زلزله شکست در طوفان‌الاقصی

سرکوب معترضان حامی فلسطین در دانشگاه‌های آمریکا

سازمان ملل درباره گورهای دسته جمعی در غزه به ابراز نگرانی بسنده کرد

ترامپ به فساد در انتخابات ریاست جمهوری 2016 آمریکا متهم شد

سرمقاله دنیای اقتصاد/ جهش تولید با مشارکت مردمی

سرمقاله مردم سالاری/ سنگ‌اندازی بی‌نتیجه اسلواکی در مسیر توافق مهاجرتی ناتو

سرمقاله قدس/ چالش‌های «شانگهای» برای برقراری صلح در غزه

غافلگیری کاخ سفید از ابعاد حمله ایران

سرمقاله همدلی/ چماق و هویج وعده صادق در پرونده هسته‌ای

سازمان منطقه آزاد کیش پیگیر حقوق مودیان مالیاتی است

سومین دیدار چهره به چهره سال 1403 مدیر کل بنیاد شهید خراسان رضوی با 60 تن از جامعه معزز ایثارگری

مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اردبیل با فرمانده تیپ 37 سپاه اردبیل دیدار کرد

استتار به سبک پلنگ

حال و هوای بهاری در ژاپن

محقق ایرانی کارایی توربین بادی را 10 درصد افزایش داد