ایران پرسمان

آخرين مطالب

قالیباف بازنده مشارکت حداقلی تحلیل روز

قالیباف بازنده مشارکت حداقلی
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - شرق /متن پیش رو در شرق منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
داوود حشمتی| آتش در سیاست بین‌الملل گرم است؛ آن‌قدر که حتی حملات ریزپرنده‌ها در اصفهان هم به چشم نمی‌آید. اما تنور انتخابات داخلی سردتر از همیشه است. بازنده این سردی بار دیگر محمدباقر قالیباف و جریان اصلی اصولگرایان خواهد بود. این جریان به خاطر عبور از مشارکت حداکثری بازنده شد و بازنده خواهد ماند. شورای ائتلاف اصولگرایان همان‌طور که در دور اول نیز بدون توجه به رأی‌دهندگان تلاش کرد تا در درون جلسات ائتلافی شکل دهد که لیست پیروز باشد، این بار هم با همان دست‌فرمان در حال حرکت هستند. اما پاجوش‌ها نشان دادند که «دوران حرف‌گوش‌کنی» پایان یافته است. وابستگان فکری سعید جلیلی «چنارها» را کنار می‌زنند تا راه برای قدکشیدن او فراهم شود.
اشتراک صفر
خبرها حاکی از تلاش پاجوش‌ها برای دور دوم انتخابات است. یکی از فعالان جوان نزدیک به پاجوش‌ها که قبلا هم در دفتر سعید جلیلی مشغول به کار بود، در توییتی نوشت: «مسیری که با پیروزی در انتخابات دور اول مجلس شورای اسلامی آغاز شد، ادامه پیدا خواهد کرد. تغییر ریاست و ترکیب هیئت‌رئیسه مجلس و در ادامه آن اصلاح آیین‌نامه داخلی، تا حد زیادی می‌تواند مسیر تحول را هموار کند. کار بزرگی که شروع شده باید به سرانجام برسد». در عین حال نشانه‌ها حاکی از عقب‌نشینی شورای ائتلاف (شانا) در مقابل اَمنا (لیست پاجوش‌ها) است. سخنگوی شورای ائتلاف دو ماه بعد از شکست انتخاباتی در مقابل رسانه‌ها حاضر شد و از استراتژی ائتلاف با کاندیداها سخن گفت. آنها نمی‌توانند برای دور دوم تهران یک لیست کامل ارائه کنند‌ و مشکل از جایی آغاز می‌شود که در دور اول استراتژی آنها «اشتراک صفر» با سایر لیست‌ها بود. اما حالا عقب‌نشینی کردند. در چنین وضعیتی باخت قالیباف و تیم او در انتخابات به نظر حتمی است.
چرا قالیباف بازنده شد؟
برای درک این سؤال بهتر است نگاهی کنیم به اینکه چطور قالیباف بعد از دو دوره حضور در انتخابات‌های سال‌های 84 و 92 توانست در انتخابات سال 98 با یک‌میلیون‌و 200 هزار رأی پیروز شود.
روایت‌های زیاد و عجیبی از حمایت و بعد دست‌کشیدن‌ از حمایت او در سال 84 نقل می‌شود. آن سال ستاره اقبال محمود احمدی‌نژاد ناگهان درخشید. جریان اصلی از او حمایت کردند و قالیباف ناراحت و افسرده به «خلوتی تلخ» پناه برد؛ خلوتی که در نهایت با دادن کلید شهرداری پایتخت به او پایان یافت.
روایت سال 92 اما واضح‌تر است. در آن سال جریان انقلابی میان محسن رضایی، سعید جلیلی، ولایتی و قالیباف سردرگم ماند. اما بیشترین آرا را به حساب قالیباف و سعید جلیلی ریخت. جریان اصلی در آن سال حاضر نشد سعید جلیلی را به نفع قالیباف کنار بزند تا او به مرادش برسد.
اما در سال 98 اوضاع فرق داشت. روایت حمید رسایی از اینکه چطور در شب آخر جریان اصولگرا به ائتلاف با پایداری رسید، با عنوان «شورای وحدت‌خوابگی» سال‌هاست روایت شده است. کسی که ادعا کرده بود پیامی را برای وحدت آورده بعدها گفته بود که «من گفتم در خواب دیدم» (روایت این ماجرا را در روزنامه شرق با عنوان «بررسی نقش یک فرد در فرایند لیست‌بندی اصولگرایان‌/ نقش «ح.ف» از ساختمان شماره 51، مورخ7 شهریور 1402 ‌بخوانید).
به عبارت روشن‌تر، قالیباف به این دلیل توانست در سال 98 پیروز شود که جریان اصلی از او حمایت کرد. اما در سال 1402 بدنه رأی علیه دیگر به حرف آنها گوش نداد. از همین رو رأی قالیباف همان 400 هزاررأیی بود که خودش کسب کرد.
مشارکت حداقلی
در نتیجه این رفتارها قالیباف در اسفند 1402 باخت. او باخت چون به مشارکت حداکثری باور نداشت؛ درست مانند سایر اصولگرایان. آنها سبد رأی را روز به روز خالی‌تر می‌خواهند. به انواع مختلف تلاش می‌کنند تا مردم از صندوق رأی دلزده و افسرده شوند. این بازی البته بیشتر مربوط به تهران است نه شهرستان‌های دیگر. فقط در تهران است که آنها می‌دانند از یک سبد رأی حداقلی 800 هزارتایی برخوردارند. رأیی که البته این انتخابات نشان داد به خاطر پراکندگی و اختلاف در میان آنها و ناکارآمدی دولت، به 600 هزار رأی کاهش یافته و از طرف دیگر آرای باطله را افزایش داده است.
در صورتی که قالیباف (و مجموعه اصولگرایان) برای مشارکت حداکثری تلاش کرده بودند، این‌گونه به راحتی حذف نمی‌شدند. اگر فضای رقابتی شکل گرفته بود، صدای «پاجوش‌ها» مانند همیشه به خاطر اندک‌بودن نمی‌توانست خودنمایی کند. رأی‌ آنها به چشم آمد، چون‌ اکثریت در صحنه حاضر نبودند. بازنده این وضعیت هم همان بانیان اصلی شکل‌دادن چنین وضعیتی در انتخابات هستند.
در نهایت انتخابات دور دوم تهران در چنین شرایطی سرد و بی‌رمق برگزار می‌شود. اصلاح‌طلبان هیچ گزینه‌ای در انتخابات دور اول نداشتند. حتی روزنه‌گشاها هم هیچ گزینه‌ای برای این دور از انتخابات ندارند. طبیعتا حاضر نخواهند بود برای راه‌نیافتن جریان «پاجوش‌ها» به مجلس، برای قالیباف و تیمش کمپین انتخاباتی تشکیل دهند. بدنه اصلی اصولگرا که رأی تکلیفی می‌داد هم یک بار در اسفند‌ دست به شناسنامه برده و این بار به خاطر بی‌رمق‌بودن فضا کمتر پای صندوق رأی حاضر می‌شود. اما از میان رأی‌دهندگان متصلب «جریان پاجوش‌»، اگر نیمی از آنها هم پای صندوق رأی حاضر شوند، بار دیگر پیروزی چشمگیری‌ علیه «چنارها» رقم خواهد خورد. این پیروزی البته مقدمه‌ای است برای رسیدن به کرسی‌های اصلی در کمیسیون‌ها و هیئت‌رئیسه مجلس.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1113350/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اردوغان: به تجارت 9.5 میلیارد دلاری با اسرائیل پایان دادیم

بورل: موجودیت اوکراین به غرب وابسته است

3 اپیزود از افزایش قیمت مسکن در کشور

تجهیزات جاسوسی صهیونیست‌ها در تیررس حزب‌الله

سی ان ان: توافق امنیتی جدید عربستان و آمریکا در انتظار چراغ سبز اسرائیل است

راه اندازی سامانه سوت زنی برای مشاوران املاک

به زبان ساده مالیات بر عایدی سرمایه چیست؟

خلاقیت هنرمندانه با شیشه

نظر خاص امام صادق (ع) درباره ولایت امیرالمومنین علی (ع)

مداحی «سلام علی جعفر ابن محمد» با نوای میثم مطیعی

شعرخوانی زیبا از هوشنگ ابتهاج

طرح آتش‌بس مصر؛ توقف جنگ یا خرید زمان برای اسرائیل؟

قدردانی مقاومت فلسطین از حمایت یمن از مردم غزه

این میوه‌ها همچنان زیر 100 هزار تومان قیمت ندارند

انتقاد عضو هیات مدیره انجمن فولاد از اتلاف گاز خانگی

روضه خوانی سید مجید بنی فاطمه در شب شهادت امام جعفر صادق (ع)

داده‌های 22 ساله‌ی رصدخانه‌ی پرتو ایکسِ «چاندرا»از سحابی crab

شعری زیبا از عطار نیشابوری

محکوم کردن جنایات رژیم صهیونیستی در سراسر کشور

حمله به پایگاه آمریکا در شرق سوریه

ادعای تل‌آویو درباره پاسخ به ترکیه برای قطع روابط تجاری

حمایت دانشجویان دانشگاه نیومکزیکو از فلسطین

ناگفته‌های استاد بازداشت شده در اعتراضات آمریکا

نیویورک‌تایمز: نتانیاهو در حال بررسی اداره غزه توسط ائتلاف عربی-اسرائیلی است

مصوبه مهم دولت برای حقوق کارگران در 1403 تعیین تکلیف شد

مداحی حاج محمود کریمی در شب شهادت امام جعفر صادق(ع)

کشف رفتار جالب یک اورانگوتان در مواجهه با زخم

نگاه نزدیک کاوشگرِ استقامت به صخره ای در مریخ

دره مرگ نمرده بود،خوابیده بود

عکس قدیمی احمدی‌نژاد و سعید جلیلی در بازگشت از آمریکا

آتش‌‌سوزی در کارخانه صنایع نظامی آلمان

اردوغان میزان تجارت پایان یافته ترکیه با رژیم صهیونیستی را 9.5 میلیارد دلار اعلام کرد

آینده مبهم چشم‌انداز 2030 بن‌سلمان

رکورد‌شکنی قیمت مس در سطح جهانی

با 350 میلیون دناپلاس سوار شوید

استاندار همدان با همسر و فرزندان شهید شناسائی شده رنجنوش دیدار کرد

ترفندی جالب و عجیب روی تخم‌مرغ

رشیدی کوچی: همان‌هایی که بیرون از مجلس موافق صیانت بودند، وارد مجلس آینده شده‌اند

گزارش «فارس» از تناقض‌های اسناد بی‌بی‌سی دربارۀ نیکا شاکرمی

کامرون ایده ماکرون در مورد اعزام نیرو به اوکراین را رد کرد

سازمان جهانی بهداشت: حمله به رفح منجر به یک فاجعه انسانی می‌شود

تجمع دانشجویان فرانسه در اعتراض به جنگ علیه غزه

انسداد کارت بانکی این افراد از شنبه قطعی شد

حمید معصومی‌نژاد وارد ایران شد

تصویر روز ناسا؛ کهکشانی مارپیچی با طراحی عظیم

رک بگویم از همه رنجیده‌ام

محسن رضایی: جبهه انقلاب اختلافات جزئی را کنار بگذارد

آنروا: روزانه 37 کودک در غزه مادر خود را از دست می‌دهند

آیا سیل امارات عاملی برای گرانی کالا‌های وارداتی می‌شود؟

وصف شرح حال امام جعفر صادق(ع) در آخرین لحظات عمر