ایران پرسمان

آخرين مطالب

واکنش فعال اصلاح‌طلب به مصاحبه «مهدی نصیری» با بی‌بی‌سی تحلیل روز

واکنش فعال اصلاح‌طلب به مصاحبه «مهدی نصیری» با بی‌بی‌سی
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - هم میهن /متن پیش رو در هم میهن منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
حسین نورانی‏‌نژاد-قائم‌‏مقام دبیرکل حزب اتحاد ملت| مرور یکی از اتفاق‌های اخیر برای شناخت فضای سیاسی کشور خالی از لطف نیست. چند روز پیش آقای مهدی نصیری در مصاحبه بی‌بی‌سی فارسی پیشنهاد شاذ «جبهه‌ای از شاهزاده تا تاجزاده» داد. شاذ از آن جهت که قرابتی بین این دو در جزء و کل سیاست نیست. از تبار و خاستگاه که بگذریم، یکی استقلال از دولت‌های خارجی را اصل می‌داند و دیگری در پی تجمیع نیروهای خارجی علیه حاکمیت با هدف قدرت گرفتن خودش است.
یکی خشونت‌پرهیز و دیگری تنها معطوف به براندازی با هر روشی است. یکی حامی حقوق فلسطینیان در چارچوب راهبردها و چارچوب‌های کم‌هزینه برای مردم فلسطین است و دیگری از افراطی‌ترین دولت اسرائیل در یکی از جنایت‌بارترین وقایع تاریخی‌اش حمایت می‌کند. یکی جمهوری‌خواه است و دیگری سلطنت‌طلب.
یکی در پی گذار به دموکراسی است و دیگری در پی گذار به خودش. اساساً طبیعی است که ائتلاف با «شاهزاده» معنایی ندارد جز پذیرش سروری شاهزاده و حداکثر یافتن جایی ذیل دم و دستگاه او. شاه که با کسی فالوده نمی‌خورد. کما اینکه در پی تلاش برای مصادره اعتراضات 96 و 98 شعارهای سلطنت‌طلبانه حتی در شکل واکنشی داده نشد، اما رضا پهلوی با عده‌ای دیگر شورایی ائتلافی درست کرد که به چند ماه نکشیده برچیده شد.
به هرحال، این پیشنهاد عجیب از جانب آقای نصیری داده شد. پیشنهادی که برای یک برانداز که تنها به «گذار از» با هر هزینه‌ و هر سرانجامی فکر کند شاید معنادار باشد، اما برای آنکه «گذار به» و چگونگی آن را اصل می‌داند، نمی‌تواند معتبر باشد.
طبیعی بود که این پیشنهاد دور از ذهن توجه چندانی برنیانگیزد. خاصه آنکه پیش از این افراد دیگری این پیشنهاد را مطرح کرده بودند و هیچ طنینی نداشت. به‌علاوه، مروری بر مواضع و نوع انتخاب مطالب در کانال شخصی آقای نصیری نشان می‌دهد که در امتداد تغییر و تحولات سریع و شدید ایشان، اندک‌اندک گرایش خاصی به پهلوی شکل گرفته است.
اما آقای نصیری که عضو هیچ جریان سیاسی خاصی محسوب نمی‌شود که آن مجموعه را در مظان اتهام و پاسخگویی قرار دهد. پس این همه موضع‌گیری و مصاحبه‌ها و یادداشت‌های قطاری که با شدت و حدت خاصی هم بیان می‌شوند، به چه معناست؟ به‌خصوص که حاصل این هیاهو چیزی جز جدی کردن این ایده و مشابه آن در آینده نیست. اما به نظر می‌رسد که این محاسبات در موضع‌گیری‌ها ملاحظه نشده است.
می‌توان پذیرفت که برخی افراد در نتیجه فضای شکل‌گرفته در این باره ورود کرده و حرفی زده باشند. اما نوع ادبیات به‌کاررفته و غلظت آن و تعداد زیاد مواضع، با عرض پوزش از بسیاری از افراد محترمی که در این باره ورود کردند، نشان از نوعی انجام وظیفه و ریاکاری سیاسی دارد. شاید بیان غیرمستقیم اما روشن تاج‌زاده که در پی این هیاهوها و بعد از ملاقات هفتگی با خانواده، فایل صوتی مناظره‌اش با مراد ویسی در نقد سلطنت‌طلبی را بازنشر و در کانالش دیده شد، نمونه‌ای از یک واکنش کافی باشد.
اما سایر واکنش‌های شدید و غلیظ، بیش از آنکه نقد آقای نصیری و ایده او باشد، نوعی اثبات خود برای دیگری به نظر رسید. یک موضع‌گیری غیراصیل که لاجرم بر دل ننشیند. البته برخی دوستان برای اینکه مقصود خود را کامل کرده باشند، لگد غیرمستقیمی هم به دیگران مثل حزب اتحاد زدند و با تیترهای دوپهلو، دورچین غذا را هم فروگذار نکردند.
اما تنها پاسخی هم که آمد، از روزنامه جوان بود که نوشت: مهدی نصیری «باطن» اصلاح‌طلبان است که «ظاهر» شده است و حالا اصلاح‌طلبان که سال‌هاست با باطنی غیر از شخصیت متظاهرشده خود با مردم و نظام روبه‌رو شده‌اند، از اینکه یک تازه‌وارد قواعد بازی را رعایت نکرده (یا هنوز نیاموخته) و باطن آنان را آشکار کرده است، به‌شدت دلخور و هراسان شده‌اند و در اقدامی سیستماتیک هر روز یکی از آنان، تکذیب و رد و تکفیر نصیری را برعهده می‌گیرد!
واقعیت آن است که با بسیاری از مواضع دوستان به صورت مجرد می‌توان موافق بود؛ اما آنچه قلمرو یک نیروی سیاسی را در حوزه موضع‌گیری سیاسی شکل می‌دهد و به آن اعتبار و وجاهت می‌بخشد، نوع انتخاب اولویت‌ها و دوز ورود به موضوعات مختلف است. سیاست را این جزئیات معنادار می‌کند نه حرف‌های بزرگی که همه عالم در آن جا شود. این غیرتی که برخی دوستان درباره موضع شخصی یک نفر - از شاهزاده تا تاجزاده - داشتند، بعضاً درباره شرایط خود تاج‌زاده که هزینه سنگینی را صرفاً بابت نقد صریح و بدون لکنت می‌دهد، دیده نشده است!
اتفاقات مهمی در کشور رخ می‌دهد که بعضاً این عزیزان در اظهارنظر پیرامون آنها غایبند. ناگهان چه می‌شود که این‌طور غیورانه و بدون محاسبه نتیجه عمل‌شان به سود یک حرف نسنجیده به میدان می‌آیند و با آب و تاب موضع می‌گیرند.
حرف اصلی این یادداشت این است که متاسفانه همین‌گونه موارد است که اعتبار سیاست در افکارعمومی را مخدوش می‌کند. به نظر می‌رسد سیاستی می‌تواند اعتماد برانگیزد و کسب نمایندگی سیاسی کند که خود را از این شائبه‌ها دور نگه دارد.
در خاتمه بگویم که برخی از عزیزانی که در این چند روز موضع گرفته‌اند، اثبات‌شده هستند و به اصول‌مداری شناخته می‌شوند. حداکثر نقد به آنها این است که چرا در این جو قرار گرفتید و به حرفی که قبولش ندارید، بی‌جهت ضریب بالا دادید. ولی این عزیزان شامل دیگر نقدهای این متن نیستند و انشاالله که جسارت نویسنده را می‌بخشند.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1117240/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

غرش های شیرماده برسر شیرنر !

کمین غافلگیرکننده یک ببر برای گاومیش هندی

داستانک/ دعوای دو درخت

ماجرای خرید 12 بالگرد دید در شب از روسیه توسط شهید رئیسی

هزاران نفر در فلسطین اشغالی علیه نتانیاهو تظاهرات کردند

دانمارک خواستار توقف عملیات نظامی رژیم صهیونیستی در رفح شد

افزایش سه برابری حملات به سیاستمداران در آلمان

حماس: خروج اشغالگران از غزه و توقف جنگ اولویت اصلی است

پیش بینی قیمت دلار؛ بازار ارز در انتظار انتخابات نشسته است؟

تداوم چتر حمایتی دولت؛ تمدید طرح کالابرگ الکترونیک تا 10 ماه آینده

تولید کننده واگن: 20 سال است که 450 لوکوموتیو زمین گیر داریم

آبشار لاتون یکی از محبوب‌ترین مقاصد گردشگری

حمله عجیب پشه ها به ماشین

ترفندی برای عکاسی در کنار ساختمان های بلند

لرستان؛ سرزمین شگفتی های طبیعت

گوناگون/ کشف گور 6800 ساله یک «شهردار»

دوچرخه سواری بر فراز سد

ترفندی جالب برای ضدسرقت کردنِ موتور

تبلیغ چند بُعدی شرکت نیسان در دبی!

ساحل گاوهای سفید در تایلند

تلاش های یک کودک برای گرفتن حق مادرش از پدرش

جهت پذیری موتور های رپتور فضاپیمای Starship

آمریکا برای مقابله با موشک‌های بالستیک، موشک دیجیتال ساخت

آری به اتفاق جهان می توان گرفت

داستانک/ دعوا دو درخت

ماجرای تصفیۀ برخی قضات فاسد در زمان رئیسی

چرا بعضی‌ها روی منحل شدن ارتش بعد از انقلاب اسلامی پافشاری می‌کردند؟

رویترز: آمریکا و سه کشور اروپایی بر سر مقابله با ایران در شورای حکام آژانس اختلاف‌نظر دارند

پیام تبریک باقری به مناسبت روز آفریقا

جزئیات جلسه سران قوا؛ بررسی شرایط و فرایند ثبت‌نام داوطلبان انتخابات ریاست جمهوری

ابراز همدردی 115 تن از سران و مقامات کشورها، سازمان‌ها و شخصیت‌های بین‌المللی با ایران

شایعه حمله به جزایر سه‌گانه ایرانی از زبان دریادار سیاری

نایب رئیس پارلمان بحرین: به‌زودی روابط خود را با ایران از سر می‌گیریم

ناگفته‌هایی درباره جزئیات لایحه «عفاف و حجاب» از زبان بانکی‌پور

گرامیداشت آیت‌الله رئیسی در خط مقدم مقاومت علیه اسرائیل

حال‌وهوای مزار شهید رئیسی چند شب پس از خاکسپاری

اردوغان: تمام فعالیت‌های تجاری با اسرائیل را متوقف کردیم

صهیونیست‌ها: نتانیاهو قاتل است

دیدگاه حماس درباره پیشنهادهای احتمالی جدید برای آتش‌بس

استقبال گسترده از اظهارنظر قذافی درباره بازداشت نتانیاهو

وضعیت سخت ساکنان اردوگاه جبالیا در سایه حملات مکرر اسرائیل

طالبان: داعش با پایان اشغال آمریکا نابود شده است

رسانه عبری: اکثر کشورها تمایل به از بین رفتن اسرائیل دارند

پوتین برای «الهام علی اف» پیام تبریک ارسال کرد

عملیات القسام علیه اشغالگران در رفح

اولمرت: اسرائیل شانس پیروزی ندارد؛ جنگ باید متوقف شود

روزنامه دولت: این مکر دغلکاران است که می‌کوشند چشم ملت را به روی کارنامه درخشان رئیسی ببندند

این سخنان معاون نخست وزیر اسپانیا، اسرائیل را خشمگین ساخت

نرخ تورم در آستانه ورود به کانال 20 درصدی

پهلوی به روایت دیگری