ایران پرسمان

آخرين مطالب

اکونومیست: چه چیزی نوه‌های شما را می‌ترسانَد؟ تحلیل روز

  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - روزنامه سازندگی / متن پیش رو در سازندگی منتشر شده و انتشار آن به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست
نوه‌های ما کدام عقاید و رفتار رایجِ امروزی‌مان را در آینده محکوم خواهند کرد؟
تام استاندیج/ بچه‌های امروز! آن‌ها کسانی هستند که به مسائل اخلاقی به شکلی متفاوت اهمیت می‌دهند و انتخاب‌های آن‌ها همیشه فرق دارد و اغلب هم انتخاب‌های درستی نیست. بچه‌های امروزی فرق دارند! آن‌ها لباس‌های خاص و متفاوت و البته عجیب‌وغریب می‌پوشند. اغلب اوقات به موسیقی‌های مخوف و ترسناک گوش می‌دهند. عموما احترامی برای بزرگ‌ترها قائل نیستند و دیر درک می‌کنند که بزرگ‌ترها چه می‌گفتند. همه این‌ها انتقاداتی است که بزرگ‌ترها نسبت به کوچک‌ترها یا بچه‌های امروزی دارند. اما این انتقادات، یک جاده دوطرفه است. در واقع این فقط بزرگ‌ترها نیستند که کودکان یا بچه‌های امروزی را نقد می‌کنند. بچه‌ها هم نقدهایی به بزرگ‌ترها دارند که گاهی می‌تواند واقعی‌تر و البته جدی‌تر هم باشد. همیشه نسل نو، اعتقادات و باورهای نسل قدیم را مورد نقد قرار می‌دهند. آن‌ها می‌گویند نسل گذشته، اغلب اوقات باورهای غلطی داشته و گاهی با رفتارهای اشتباه خود، منجر به بروز مشکلاتی شده که تا چند نسل بعد هم ادامه پیدا کرده ‌است. برای مثال نسل‌های قدیم بودند که برده‌داری می‌کردند. نسل‌های قدیم بودند که حق رای را از زنان گرفته بودند. نسل‌های قدیم بودند که برخی حقوق قانونی را جرم می‌دانستند. و از همه مهم‌تر، نسل‌های قدیم بودند که به محیط زیست آسیب وارد کردند و در نتیجه جهان را به جایی تبدیل کردند که زندگی کردن در آن دشوار است. بسیاری از اعتقاداتی که امروز داریم، در آینده از نگاه نسل بعد، غلط یا نادرست خواهد بود. به نظر می‌رسد در سال 2020 نسل جدید در این زمینه به آگاهی‌های جدیدی دست پیدا می‌کند و این مسئله به صورت پررنگ‌تر و جدی‌تر خودش را نشان می‌دهد.
مهم‌ترین مسئله‌ای که نسل آینده، نسل قدیم را بابت آن سرزنش می‌کنند، تغییرات اقلیمی است. نسل آینده بدون تردید و قطعا این سوال را می‌پرسد که چرا به منابع فراوان طبیعی آسیب زده‌ایم و در عمل کاری را هم از پیش نبرده‌ایم. ما انسان‌های امروزی، از منابع به صورت فراوان بهره می‌گیریم اما در عمل، کارایی چندانی از خودمان نشان نمی‌دهیم. ما منابع را مصرف می‌کنیم بدون اینکه به حق آیندگان در رابطه با این منابع طبیعی توجه کنیم. در واقع ما حق آیندگان را در این زمینه نادیده می‌گیریم. افرادی که این روزها دوران جوانی‌شان را سپری می‌کنند، در سال 2050 زمانی‌که پیر می‌شوند، ناچارند تمامی اسناد و مدارک دیجیتالی را که نشان می‌دهد چطور به صورت بی‌رویه از منابع طبیعی بهره گرفته‌اند، پنهان کنند. آن‌ها می‌بینند که نسل آینده دشمنشان می‌شود، چرا که به حقوق آن‌ها توجهی نشده است. به همین خاطر ناچارند هر نوع سند و مدرکی را در این زمینه مخفی کنند. مثلا می‌گویند فقط با قطار و آن هم سالی یک بار به سفر می‌رفتند و هیچ‌گاه از ماشین‌های شخصی و تک‌سرنشین برای جابه‌جایی و حمل‌ونقل بهره نگرفته‌اند. آن‌ها نباید افرادی جلوه کنند که مسئولیت‌پذیر نبوده‌اند، اما نمی‌توان به این راحتی واقعیت را کتمان کرد. اصول اخلاقی از همین حالا زیر پا گذاشته شده و به نظر می‌رسد در آینده این مسائل دردسرساز خواهد شد.
یکی دیگر از مسائلی که در آینده بابت آن شرمنده نسل آینده خواهیم شد، خوردن گوشت است. این روزها نخوردن همبرگر به نظر ناممکن می‌آید. اما جایگزین‌های زیادی برای آن وجود دارد. می‌توان به راحتی از خوردن گوشت صرف‌نظر کرد. اتفاقا هزینه آن نیز کمتر می‌شود. اما باز هم انتخاب انسان‌های امروزی، گوشت است. گوشت در واقع از حیواناتی به دست می‌آید که بیشترین ردپا را در محیط زیست بر جای می‌گذارند. در واقع حذف گوشت از زنجیره غذایی تا حدود زیادی می‌تواند به بهتر شدن شرایط زمین کمک کند. اما این کاری است که نسل امروز حاضر نیست برای نسل آینده انجام دهد و در آینده بابت آن سرزنش خواهد شد. مصرف گوشت در کشورهای در حال توسعه به شدت در حال افزایش است. در بسیاری از مجالس و مهمانی‌ها، این گوشت است که به عنوان زینت‌بخش سفره مجالس مورد استفاده قرار می‌گیرد. و همین گوشت قرار است در آینده ابزاری برای سرزنش نسل قدیم باشد.
اما همه مسائلی که نسل آینده، بابت آن‌ها نسل قدیم را سرزنش می‌کند، به محیط زیست مربوط نمی‌شود. مسائل دیگری هم وجود دارند که نسل آینده شمشیر خود را تیز کرده تا بابت آن‌ها نسل قدیم را سرزنش کند. یکی از آن‌ها بحث مخالفت‌ها و مهاجرت‌ها است. کارگران وقتی از کشورهای ثروتمند به کشورهای فقیر می‌روند تا کار کنند، اغلب با کاهش کارایی مواجه می‌شوند. این مسئله‌ای است که در آینده با آن به صورت جدی مواجه خواهیم شد. بسیاری از کشورهای ثروتمند، نیروهای کار انسانی خود را درگیر چنین ماجراهایی می‌کنند و از آن در نهایت هم آسیب می‌بینند. نسل آینده این مسئله را نادیده نمی‌گیرد و قطعا نسل امروزی را بابت این مسئله سرزنش می‌کند.
نگاهی که مردم امروز به پدیده جنسیت دارند یکی دیگر از مسائلی است که در آینده قطعا زیر نظر نسل بعد قرار می‌گیرد. اگر نسبت به زنان تبعیض قائل شویم، بدون شک نسل آینده به آن رسیدگی می‌کند و بابت آن، نسل امروز را سرزنش می‌کند. مسئله تبعیض جنسیتی جزو معدود مسائلی است که نسل آینده می‌تواند به صورت کاملا حق‌به‌جانب بابت آن نظر بدهد و نسل امروز را به فقر آگاهی متهم کند.
باورنکردنی است اما مصرف بی‌رویه آنتی‌بیوتیک جزو مواردی است که نسل آینده حتما بابت آن، ما را سرزنش خواهد کرد. این روزها مصرف آنتی‌بیوتیک به شدت افزایش یافته ‌است. اما نسل آینده متوجه ضررهای مصرف آنتی‌بیوتیک می‌شود و در نتیجه ما را بابت مصرف آن سرزنش می‌کند. این یکی از مسائلی است که در بازار دارو هم اثرگذار است.
به نظر می‌رسد که نسل آینده مسائل زیادی را پیش رو دارد و ظاهرا می‌تواند از جنبه‌های مختلف زندگی، نسل قدیم را سرزنش کند و این نسل قدیم، ما هستیم. همان‌طور که ما اجداد و نسل‌های گذشته را سرزنش می‌کنیم، باید به خاطر داشته باشیم که نسل آینده هم ما را سرزنش خواهد کرد. شاید از این طریق، تغییری در رفتارها و عقایدمان ایجاد شود که به نفع نسل آینده باشد.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/119380/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

جایزه تتر و بیت‌کوین تا +30 میلیون تومان در ازای یک ثبت‌نام ساده

رئیس فراکسیون کارگری مجلس: عدم افزایش حق مسکن و پایه سنوات کارگران هیچ توجیهی ندارد

معاون سازمان توسعه تجارت: اعدادی که برای تجارت با آفریقا اعلام می‌شود واقعی نیست

پرش خیره کننده کروکودیل برای گرفتن طعمه

گوناگون/ رمزگشایی از حیات وحش؛ چطور گرگ، روباه و شغال را از یکدیگر تشخیص دهیم؟

حضور نجم الدین شریعتی در چایخانه حضرت در حرم مطهر رضوی

محافظت شیر مادر از توله‌ها در برار گله گاومیش‌های عصبانی

مسیریابی بهتر نابینایان با عینک هوشمند ایرانی ممکن شد

دنیا را چقدر جدی گرفتیم !

نشان عالی «سربداران» به سپاه اهدا شد

واکنش ایران به بیانیه کویت و اردن درباره میدان آرش

رئیسی: صهیونیست‌ها امروز منفورترین رژیم در نگاه مردم جهان هستند

اقدام دانشجویان دانشگاه پلی‌تکنیک کالیفرنیا در اعتراض به نسل‌کشی اسرائیل در غزه

بایدن لایحه کمک به اوکراین و رژیم صهیونیستی را امضا کرد

تلاش مجدد بایدن برای دست دادن با موجود خیالی

فصل جدید مسلمان‌ستیزی مودی

مزارع گل‌های نموفیلای آبی در ژاپن

قصه‌ی نگفته را خوب میدانی امام رضا (ع) با نوای احد سبزی

فضائل امیرالمؤمنین صلوات الله علیه چطور بدست ما رسیده است؟

ستاره هایی که درآسمان میبینیم چه اندازه ای هستند؟

معرفی نامزدهای ایرانی کتاب‌ برای کودکان با نیازهای ویژه

5 سند همکاری میان ایران و سریلانکا به امضا رسید

رئیس‌جمهور ونزوئلا: آیت‌الله خامنه‌ای تحلیل دقیق و عمیقی از تحولات دنیا دارند

رئیسی در نشست خبری با رئیس‌جمهور سریلانکا: تحریم‌ها، ملت ایران را متوقف نکرده و پیشرفت ادامه داشته است

خوش چهره: جمعی از روحانیون برجسته به من گفتند: مگر مملکت ما کمونیستی است که اینقدر بر اقتصاد تکیه می‌شود؟!

جزئیات دومین جلسه بررسی مسائل ارزی با حضور قالیباف و وزیر اقتصاد

ویزای شنگن 5 ساله برای شهروندان کشورهای عربی خلیج فارس

سفر مخفیانه روسای ستاد مشترک ارتش رژیم صهیونیستی و شاباک به قاهره

آغاز به کار مرکز خدمات جامع سلامت فارابی کیش در گرامیداشت هفته سلامت

افتتاح پایگاه سلامت خانواده با محوریت مادر وکودک درمجتمع مسکونی مهستان کیش

توضیحات رئیس سازمان توسعه تجارت درباره نمایشگاه اکسپو

اعمال مالیات عایدی بر سرمایه در بازار خودرو چه اثری دارد؟

نوآوری عجیب یک شهروند مشهدی در اثاث‌کشی

لحظه تصادف هولناک در جاده برفی به دلیل سرعت بالا

ماجرای شکایت جالب همسر محسن قرائتی نزد رهبر انقلاب

تصویری تماشایی با فاصله نزدیک از افعی شاخدار ایرانی

روز زیارتی امام رضا علیه‌السلام

ناسا یک گام به کشف حیات بیگانه در مریخ نزدیک‌تر شد

الزام فرهنگ‌سازی برای کتاب‌های الکترونیکی

جمیله علم‌الهدی در پاکستان، «بانوی اول» شد

پنجره متفاوتی به دیدار کارگران با رهبر انقلاب

بازدید دبیر شورای عالی امنیت ملی از نمایشگاه محصولات نظامی روسیه

رایزنی دبیر شورای عالی امنیت ملی با همتای برزیلی‌اش در سن‌پترزبورگ

اسیر اسرائیلی: نتانیاهو خجالت بکش!

دومینوی استعفاها در رژیم صهیونیستی/ نوبت به روسای شاباک و ستاد مشترک ارتش رسید

آمریکا: عادی‌سازی روابط مشروط به تغییر رفتار طالبان است

داستان ابوشجاع

روایت «فارن پالیسی» از تله‌ای که اسرائیل در آن گرفتار شده است

صادرات طلای سرخ به 400 تن می‌رسد

واردات گوشت گرم از آفریقا به کشور