ایران پرسمان

آخرين مطالب

تصمیم‌های متعدد و نادرست تحلیل روز

تصمیم‌های متعدد و نادرست
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - اعتماد / متن پیش رو در اعتماد منتشر شده و انتشار آن به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست
محمدتقی فاضل میبدی/ بلای مسمومیت الکل و جان‌باختن هموطنان ما بلای کمی نبود، اما در کنار مساله کرونا، چندان مورد توجه قرار نگرفته است. این نوع بلاهای اجتماعی را نمی‌توان به حساب خطا یا گناه فرد گذاشت. چنین مسائلی در جامعه ریشه‌های روانی دارد که باید این ریشه‌ها پیدا و مساله حل شود. چرا بخشی از جامعه ما به الکل روی آورده است؟ این سوال مهمی است که چندان پاسخ ساده‌ای ندارد. نمی‌توانیم برای پاسخ به این سوال مهم تنها به این پاسخ اکتفا کنیم که فرد خطاکار و گناهکار است و الکل مصرف می‌کند؛ چنین پاسخی، پاسخ فقهی است. اما این پاسخ‌ها مشکلات جامعه ما را حل نمی‌کند. چطور شده است که جامعه ما پس از چهل سال مدیریت و حکومت اسلامی به روزی افتاده است که اگر الکل صنعتی به بازار بیاید، عده‌ای به آن اقبال می‌کنند...
می‌خرند و مصرف می‌کنند، مسموم می‌شوند و حتی جان‌شان را از دست می‌دهند و یک خانه و زندگی را از بین می‌برند؟ چنین مسائلی نشان از پدیده‌های مهم اجتماعی در جامعه ما دارد که حکومت باید از طرف دانشگاه‌ها در ریشه چنین عارضه‌هایی سرمایه‌گذاری کند، علل آن را بشناسد تا چنین معضلاتی از ریشه کنده شوند. در جامعه ما شاید کنار مسمومیت الکل، ده‌ها آسیب اجتماعی دیگری نیز باشند که هنوز مثل این پدیده برای ما آشکار نشده‌اند. آمار طلاق در خانواده‌ها، اعتیاد، قتل‌های بر سر دعواهای خانوادگی و اجتماعی و بسیار آسیب‌های دیگر، چطور شده که جامعه ما اینقدر گرفتار آسیب شده است؟ بحث الکل و مسمومیت الکلی کم‌کم آشکار شده و به اخبار راه‌یافته است، اما بخش‌های عمده آسیب‌های جامعه ما هنوز پنهان هستند. در این وضعیت اینکه چه کار باید کرد؟ بخشی از پاسخ در برابر چنین مساله‌ای مجازات است، اما شلاق‌زدن صرفا مجازات است و مساله را حل نمی‌کند. کیفر دادن مجرم در جامعه هیچ‌وقت مشکل را از ریشه حل نمی‌کند، بلکه برای حل مسائل، لازم است ریشه‌های پدیده جرم شناخته شوند. یکی از بلاهای جامعه ما، یأس، ناامیدی و بی‌هویتی بعضی جوانان است، در نتیجه این ناامیدی است جوانان ما به مواد مخدر، الکل و روان‌گردان رو می‌کنند. چرا جامعه ‌ما به این مرحله رسیده است؟ پاسخ را باید از متولیان فرهنگی جامعه و حاکمان پرسید. هزینه‌هایی که در کشور ما سالانه صرف فعالیت‌های فرهنگی می‌شوند، کم نیست. وزارت ارشاد، صداسیما، تولید فیلم‌ها، سخنرانی‌های مذهبی و خطبه‌های نماز گوشه‌ای از این فعالیت‌ها هستند، کشور ما برای این فعالیت‌ها هزینه می‌کند اما خروجی آنها در جامعه چیست؟
اگر حکومت از این بخش جامعه غافل بماند، ممکن است در آینده حتی با بحران‌های بزرگ‌تری روبرو شود. با کمال تاسف باید بگویم که ما بسیار حرف می‌زنیم، در تریبون‌ها، در مجالس‌مان، هزینه می‌کنیم و حرف می‌زنیم، اما راه عملی درست مفقود است. در بحران کرونا نیز همین مساله صادق است. اگر تصمیم‌گیری درست، دقیق و ساختاریافته بود، اگر از یک ستاد معین تصمیم‌گرفته می‌شد، ممکن بود ما اینقدر تلفات نداشته باشیم. اما می‌بینیم که دولت یک صحبت می‌کند و کارشناسان صحبتی دیگر، رییس‌جمهور به یک شکل تصمیم می‌گیرد و وزارت‌بهداشت به شکلی دیگر. این تصمیم‌گیری‌های متعدد، متضاد و نادرست منجر می‌شود که جامعه به سمت و سویی برود که قابل‌پیش‌بینی نیست. با جرات می‌گویم بخشی از حاکمیت، دولت و کارگزاران ما از اداره کشور ناتوان هستند، نه جرات دارند این امر را اظهار کنند و نه حاضرند کنار بکشند تا کارشناسان و متخصصان سرکار بیایند. اقتصاد ما درست نیست، فرهنگ ما درست نیست، مفاسد اجتماعی ما بالاست و بسیاری از مشکلات دیگری که فکر می‌کنیم مشکل نیستند، اما در واقع مشکل هستند. در دنیای امروز نمی‌توان جامعه را به روش‌های غیرعلمی اداره کرد، بخش مهمی از جامعه اقتصاد است، بخش مهمی از جامعه اعتماد و اخلاق است. اگر در جامعه اعتماد میان حاکمیت و ملت از بین برود، هرچقدر احکام اجرا شوند، در حل مسائل جامعه تاثیری نخواهد داشت. از ابتدای انقلاب تاکنون برای نقل و انتقال مواد مخدر چقدر حکم اعدام و زندان و جریمه داده‌ایم و چه نتیجه‌ای گرفته‌ایم؟ بر این باورم نتیجه مطلوبی نگرفته‌ایم. گفته می‌شود اگر همین اقدامات هم صورت نمی‌گرفتند، آمار بیش از این می‌شد، اما چنین پاسخی درخور نیست. ما باید ببینیم که اگر ده قاتل را اعدام کردیم، آیا تاثیر این اعدام‌ها در کاهش آمار قتل محسوس است یا خیر. با روش‌های غیرعلمی نمی‌توان جامعه را اداره کرد زیرا در جامعه اولین چیزی که حرف اساسی می‌زند، حل مشکلات اقتصادی است. اگر حکومت توانست مشکلات اقتصادی مردم را حل‌وفصل کند، آن وقت می‌تواند بگوید که بخش مهمی از مشکلات جامعه را اداره کرده است. جوانی که پول ندارد، جوانی که امنیت ندارد، جوانی که امید آینده برای او نیست، ممکن است مرتکب هر عملی بشود. انسان به این دنیا آمده و فطرتا خانواده، شغل و رفاه می‌خواهد و بخش عمده‌ای از این مسوولیت‌ها هم به عهده حکومت‌هاست. پیامبر خدا فرمودند اگر درجامعه نان نباشد، خدایا از ما امید نماز و روزه هم نداشته باش. به همین دلیل است که مسائل جامعه با نصیحت و حرف حل نمی‌شوند. در جامعه باید دست به اقدام عملی زد و نحستین عمل، حل و فصل اقتصاد جامعه است. تورمی که از سال گذشته تاکنون در جامعه ما شکل گرفته است، حیرت‌آور است، ارزش پول ملی ما سقوط کرده است. چرا مسائل خودمان را حل نمی‌کنیم؛ اگر قاصری هست، چرا ریشه‌یابی نمی‌کنیم و قصور را رفع نمی‌کنیم. نمی‌توان همیشه تقصیر را گردن دیگران انداخت و جامعه خود را با چنین مشکلات عظیمی تنها گذاشت.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/123027/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

واکنش همتی به سخنان قالیباف؛ زندگی را برای مردم سخت و پیچیده نکنید

سرقت عجیب سهمیه بنزین؛ مواظب کارت سوخت خود باشید!

گردشگری/ آبشار دوقلوی زمرد حویق در دل کوه‌های تالش

فرار کردن اسب‌ها در مرکز لندن

طبیعت چشم‌نواز دشت لاله‌های واژگون

ناسا 2 ماموریت رصد زمین را پس از 18 سال متوقف کرد

داستانک/ سمعک با کارکرد متفاوت

هلاکت 2 تروریست با عملیات پهپادی نیروهای امنیتی در اطراف زاهدان

سردار اشتری: شهید حجازی دارای سبک فرماندهی بود

سردار فدوی: نقش شهید حجازی در توانمندسازی مقاومت موثر است

غریب‌ آبادی: آمریکا صلاحیت ورود به عرصه حقوق بشر را ندارد

العربیه: مصر به اسرائیل پیشنهاد ازسرگیری مذاکرات در مقابل تعلیق عملیات رفح را داد

هشدار چین به آمریکا: بین تقابل و همکاری یکی را انتخاب کنید

جبهه پایداری معامله‌گر است

اسراییل‌ ضربه راهبردی خورده است

دردسر تیک‌تاک

ائتلاف غرب علیه نفت روسی

اتفاق جدید در بازار مسکن؛ خریداران مسکن و مستاجران منتظر تغییر باشند

قیمت این خودرو 30 میلیون تومان ارزان شد

هوای تازه/ نه اژدهاست که کرم شب است اسرائیل

4گوشه دنیا/ کشف کلاه‌خودی از 2500 سال قبل

نماهنگ سرود «حریفت مُنُم»

ایران می تواند پرتاب انسان به فضا را رقم بزند؟

بزرگترین چاپگر 3بعدی جهان یک خانه را در 80 ساعت می‌سازد

دلبر و یار من تویی رونق کار من تویی

رئیسی: هرکجای کشور فسادی دیده شود مطلقا به فساد و مفسد رحم نخواهد شد

انتقاد فلاحت پیشه به ادعای کریمی قدوسی درباره بمب اتم

ایران: تحریم‌های یکجانبه علیه سوریه باید لغو شود

ریابکوف: کاهش روابط با آمریکا را بررسی می‌کنیم

آخرین وضعیت از گورهای دسته جمعی بیمارستان ناصر

نجات روسیه با اقتصاد موازی

اصفهان؛ میخی بر تابوت اسرائیل

نمایندگانی که از رئیسی دعوت کردند باید در برابر ناکارآمدی دولتش پاسخگو باشند

گل‌درشت‌گویی ماورایی سریال ده‌نمکی

شیائومی نیامده رکورد زد!

نرخ مصوب انواع میوه اعلام شد؛ قیمت گوجه سبز سر به فلک کشید!

راه جلب عنایت امام زمان (عج)

خالد نبی؛ زیارتگاهی شگفت‌انگیز در دل طبیعت

تصاویری از پنل‌های خورشیدی جدیدی که در هر مکانی امکان نصب آن وجود دارد

برای خریدن کتاب هایی درباره اهل بیت(ع) به چه چیزهایی باید توجه شود؟

تحریم‌ مشترک انگلیس، آمریکا و کانادا علیه ایران

تداوم حملات حزب‌الله لبنان به شمال فلسطین اشغالی

ادامه سرکوب دانشجویان حامی فلسطین در آمریکا

202 روز جنگ غزه به روایت آمار و ارقام

تصاویر جدید از سرکوب تظاهرات همبستگی با غزه در دانشگاه سوربن فرانسه

«اقتصاد» میدان شلغم‌فروشان شده است!

شاهکار ایرانی در سریلانکا

بی‌رمقی اونس جهانی برای سومین روز متوالی

مطالبه‌گری؛ مهمترین برنامه عملیاتی بنیاد شهید و امور ایثارگران در دولت سیزدهم

نحوه تنظیم آینه ها در خودروی فورد کراون