ایران پرسمان

آخرين مطالب

سرمقاله فرهیختگان/ اعتراض به وقت غیزانیه و نقش جدید تشکل‌های دانشجویی تحلیل روز

سرمقاله فرهیختگان/ اعتراض به وقت غیزانیه و نقش جدید تشکل‌های دانشجویی
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - فرهیختگان / « اعتراض به وقت غیزانیه و نقش جدید تشکل‌های دانشجویی » عنوان یادداشت روزنامه فرهیختگان به قلم محمد رضایتی است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
از چند سال پیش که در یکی از رسانه‌ها گزارشی درباره مشکلات آب مردم غیزانیه منتشر شده بود تا همین چند روز پیش، دیگر اثری از اسم این بخش و روستاهایش و مردمش نبود و انگارنه‌انگار که نقطه‌ای در این کشور هست که برای حل یک حق اولیه زندگی با مشکلات زیادی دست‌وپنجه نرم می‌کند! اساسا هم در تهیه این گزارش‌ها تا با چاشنی اعتراضی همراه نباشد، امیدی به حل آن نیست. بارها برای تهیه گزارش مشکلات مختلف (مکتوب و ویدئویی) پیش از آنکه طاقت صبرشان طاق شود،‌ سراغ مردم رفته‌ام؛ مردمی که نه به بخش‌های قدرت متصلند و نه به اصحاب رسانه!‌ سوال مشترک همه آنها در انتهای حرف‌هایشان این بود که «حالا این حرف‌های ما اثری هم دارد؟! مشکل ما را حل می‌کند؟! اصلا این حرف‌ها به گوش بالابالایی‌ها می‌رسد؟!»
در همه مشکلاتی که در سال‌های اخیر جنجالی شد، از موضوع اعتراض کارگران هفت‌تپه و هپکو گرفته تا مشکلات مردم ماهشهر و زاهدان و حالا هم غیزانیه،‌ این موضوع خودنمایی می‌کند که انگار باب‌شده برای اینکه حرفت شنیده شود یا باید یک‌جوری و البته آن‌هم با هزارطور دم این و آن را دیدن، خودت را به مسئولان برسانی یا یک بمب اعتراضی منفجر کنی تا صدایت شنیده شود!
یک‌بار ماجرای غیزانیه را مرور کنیم: چند سال است که آبرسانی این بخش دچار مشکلات عدیده‌ای است،‌ خطوط آبرسانی قدیمی و فرسوده است؛ سایز کوچک لوله‌ها باعث‌شده امکان تکمیل ظرفیت حوضچه‌ها و مخازن ذخیره آب وجود نداشته باشد و همواره افت فشار یا اساسا بی‌آبی مردم را آزار می‌دهد. مسئولان هم که با پاسخ‌های همیشگی و کلیشه‌ای «به‌زودی این مشکل حل می‌شود»،‌ پروسه بی‌اعتمادی را تکمیل می‌کنند! حالا سال‌ها از این وعده‌ووعیدها گذشته؛ مشکل روی مشکل انبار شده؛‌ صداها شنیده نشده و طبق معمول با مراجعان به ادارات و بخشداری‌ها، برخورد چکشی صورت گرفته و کارد به استخوان رسیده! جالب اینکه مردم شیوه‌های مختلف اعتراضی را هم طی کرده‌اند. یک شیوه اعتراضی‌شان هم که خیلی جالب و دموکراتیک بود و مشابه آن در اعتراض‌های دانشجویی در دانشگاه‌ها دیده شده بود، وقتی که در پروسه انتخابات با ظرف‌های خالی از آب در صف رای حاضر شدند، فکر می‌کردند پیام روشنی هم به مسئولان، ‌هم به نمایندگان و هم به رسانه‌ها می‌دهند که اینها مشکلات ماست و فکری به حال آن کنید!‌ اما نشد که نشد تا آنکه حوادث روز سوم خرداد رخ داد. شاید آنهایی هم که جاده‌ای را بستند و سنگی هم پرت کردند با برنامه‌ریزی و سناریوچینی سراغ این شیوه اعتراض نرفتند اما گمان‌شان این بود که این‌طور صدایشان رساتر می‌شود. حالا هزینه پشت هزینه ایجاد شده؛‌ گره‌ای که شاید با چند دست جهادی باز می‌شد حالا با دندان هم باز نمی‌شود! پای ‌اما و اگرهای سیاسی و امنیتی هم به این موضوع باز شده است و کار برای مردم و دست‌اندرکاران سخت‌تر.
واقعیت این است که به‌رغم تجربه چند حادثه مشابه غیزانیه فکری برای شیوه اعتراض و بیان مطالبه نشده است و هربار روی ریل تکرار می‌افتیم. معضلی وجود دارد، فکری برای حل آن نمی‌شود، مردم چاره‌ای جز اعتراض سخت نمی‌بینند، ‌کار به زدوخورد می‌کشد، ‌‌رسانه‌های رسمی و ملی سکوت می‌کنند، در عوض رسانه‌های ضدانقلاب حداکثر سوءاستفاده را می‌کنند و تازه از اینجا به بعد برای حل مشکل چاره‌اندیشی می‌شود! برای کسی که کارد به استخوانش رسیده نمی‌توان پروتکل اعتراضی نوشت و گفت مطابق این عمل کن! به‌خصوص در مواردی که اعتراض بن‌مایه سیاسی نداشته و رنگ‌وبوی معیشتی دارد بیشتر این موضوع اهمیت پیدا می‌کند. اعتراض‌ها در طبقه متوسط و روبه‌بالا عموما جنبه فرهنگی-اجتماعی دارد و بخش معترض در اعتراض‌های خود هزینه- فایده می‌کند، اما وقتی نیازهای اساسی در میان باشد و معترض چیزی برای از دست دادن ندارد، شکل مواجهه با آن هم تغییر می‌کند و اینجاست که می‌توان نقش مهمی برای تشکل‌های دانشجویی تعریف کرد.
یک گام روبه‌جلو در این حوادث این است که گروه‌های مردمی و به‌خصوص تشکل‌های دانشجویی در سال‌های اخیر برای خود نقش تعیین و تعریف کرده‌اند؛ ‌یعنی فراتر از صدور بیانیه و مصاحبه پای در میدان عمل گذاشته و نتایج خوبی هم گرفته‌اند. شاهد مثال این ماجرا در اعتراض‌های کارگران نیشکر هفت‌تپه، هپکوی اراک،‌ ماشین‌سازی تبریز و... بود که دانشجویان با تحقیقات میدانی و گفت‌وگو با معترضان وارد شدند و سپس برای حل مشکل با مسئولان رایزنی کردند. در این ماجرا هم تشکل‌های دانشجویی بیکار ننشسته و در تعطیلات عید فطر راهی غیزانیه شدند و این امید وجود دارد که ثمرات خوبی هم در عرصه رسانه و هم در انجام اقدامات جهادی حاصل شود. اما حرف اصلی این یادداشت یک نقش‌آفرینی جدید برای تشکل‌های دانشجویی است.
آرمان‌خواهی دانشجویی،‌ عدم سهم و بهره و چشمداشت از احزاب و اصحاب قدرت امتیاز تشکل‌های دانشجویی است. درکنار اینها اما برای تشکل‌های دانشجویی امکان دسترسی به مسئولان تا عالی‌ترین سطح برقرار شده است و آنها می‌توانند طی مراتبی حرف خود را به گوش مسئولان (چه در سطح استان و چه در سطح کشور) برسانند. درواقع نقش جدیدی که تشکل‌های دانشجویی می‌توانند برای خود متصور شوند این است که حلقه واسط مردم و مسئولان پیش از بروز اعتراض‌های این‌چنینی باشند و کاری را که حالا و پس از خسارت‌های مادی و معنوی ایجادشده انجام می‌دهند؛ قبل از آنی که کار بیخ پیدا کند انجام دهند. در این نقش جدید تشکل‌های دانشجویی در استان‌ها اهمیت پیدا می‌کنند و اعضای شورای مرکزی اتحادیه‌ها در سطح کشوری باید به نقش آنها پایبندی داشته باشند. تشکل‌های دانشگاه‌ها باید در نقش دیده‌بان محلی و منطقه‌ای ظاهر شوند،‌ مشکلات را شناسایی و راه‌حل‌ها را ارزیابی کنند و مسئولان عالی تشکل‌ها نیز به‌جهت دسترسی فوری به رسانه‌ها و مسئولان، نقش کاتالیزور را ایفا کنند.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/144847/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

گوناگون/ در این شهر هیچ کولری روشن نمی‌شود!

کشتن کفتار توسط شیرهای عصبانی

تصاویری زیبا از ایجاد یک دریاچه در کویر «تل شیطان»

ویدیویی از کاوشگر کنجکاوی که مناطق رسوبی در مریخ را نشان می دهد

دکلمه خوانی زیبا با صدای خسرو شکیبایی

مهاجری خطاب به ذوالنور: از دولت و شخص رئیس‌جمهور حساب‌کشی کنید

یورش ارتش رژیم صهیونیستی به منطقه‌های مختلف کرانه باختری

کیهان مطرح کرد: اصلاح‌طلبان در کنار دلالان و رانت جویان

غزه‌ای‌ها زیر آوار گرسنگی

گوشت آفریقایی و تانزانیایی در راه است

بنیاد باید به نهاد راهبردی و مطالبه‌گر تبدیل شود

تکریم و سپاسگزاری استاندار و مدیرکل بنیاد مازندران از والدین معزز شهیدان والامقام سروی

حضور مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان گلستان در برنامه زنده صبح عالی

طلوع زیبا و بارانی همراه با صدای نقاره‌ها در حرم مطهر رضوی

تعادل موقع موتور سواری یعنی این!

واکنش سردار فدوی درخصوص احتمال ورود سپاه به صنعت خودروسازی: هرجا معظم له صلاح بدانند، ورود پیدا می‌کنیم

علی لاریجانی پیام داد

ایران دفعه بعد، 3 هزار موشک و پهپاد به اسرائیل می‌زند یا 30 هزار؟

نقوی حسینی: پایداری‌ها از اصطلاح «پشم» خیلی ناراحت شدند

برخورد خشن با دانشجویان آمریکایی معترض به نسل‌کشی اسرائیل در غزه

حمله پهپادی رژیم صهیونیستی علیه فلسطینیان در شمال رفح

ادامه خیزش دانشجویان آمریکایی؛ این بار در تگزاس

ادب از که آموختی؟... از روزنامه اعتماد!

سقوط ین رکورد 34 ساله را شکست

پیش‌بینی جدید یک کارشناس درباره قیمت خودرو

4 گوشه دنیا/ جزیره‌ای که مرگ در آن فراموش می‌شود!

در صورت بلعیدن اجسام خارجی توسط کودکان چه واکنشی باید داشته باشید؟

حرکت جنون‌آمیز مرد جوان وسط خیابان؛ نشستن روی سقف خودرو!

توسعه روشی برای بهبود مصرف انرژی در دستگاه‌های مخابراتی

تو که با عاشقان درد آشنایی

اصولگرایانِ منتقد «گشت ارشاد»، تغییر موضع داده‌اند؟

روسیه: توافقنامه‌های امنیتی با ایران و 3 کشور دیگر در سال جاری اجرایی می‌شوند

پاکستان: سفر رئیسی به اسلام‌آباد موفقیت‌آمیز بود؛ مخالفت‌های خارجی اهمیتی ندارد

واکنش تند نتانیاهو به اعتراضات ضد اسرائیلی دانشجویان در آمریکا

تاکید روسیه و چین برآتش‌بس کامل و ارسال فوری کمک‌های انسانی به غزه

سرمقاله اعتماد/ پدیده‌های اجتماعی و جبر مستقیم

سرمقاله ایران/ تجویز اصولی در برابر آدرس غلطِ «ان‌شاءالله خیرخواهان» چیست؟

سرمقاله دنیای اقتصاد/ انتخابات آمریکا؛ روشنی‌ها و ابهام‌ها

سرمقاله تعادل/ تصویرسازی مطالبات کارگران

سرمقاله همشهری/ نگاه ویژه رهبرمعظم انقلاب به فرهنگ کار

تفال/ مرا عهدیست با جانان که تا جان در بدن دارم

تقویم تاریخ/ گشایش نخستین ایستگاه فرستنده رادیویی و تلگراف بی‏سیم ایران

خدایا زندگی رو زیر و رو کن

واکنش مداخله‌جویانه آمریکا به صدور حکم بدوی برای توماج صالحی

رئیس‌جمهور وارد تهران شد

دستور وزیر کشور به استانداران درباره مراسم بزرگداشت امام خمینی(ره)

عبدی: چند بار دست در حفره حجاب کردید و گزیده شدید؟

گزارش رئیسی از سفر به پاکستان و سریلانکا: برگزاری این سفر در این مقطع، پیام مهمی داشت

کاخ سفید: به اسرائیل کمک می‌کنیم تا با حملات ایران مقابله کند

ارتش یمن: سه عملیات موفق بر ضد کشتی‌های آمریکایی و اسرائیلی انجام دادیم