ایران پرسمان

آخرين مطالب

دگرگونی در ساختار ژنتیکی بدن انسان برای سفر به سیاره سرخ خردنامه

دگرگونی در ساختار ژنتیکی بدن انسان برای سفر به سیاره سرخ
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - باشگاه خبرنگاران / مهندسی ژنتیکی یکی از علوم بسیار پیچیده و اثرگذار در زندگی انسان هاست که به گفته دانشمندان دگرگونی‌های فراوان در زندگی انسان‌ها در سال‌های آینده ایجاد می‌کند.
مهندسی ژنتیک بر موفقیت اسکان انسان‌ها در سفر به سیاره سرخ نقش اساسی خواهد داشت. این روز‌ها سازمان‌های پیشتاز فضایی از جمله اسپیس ایکس در تلاش است تا با ساخت نسل جدید موشک‌های فضایی پرسرعت، چون سفینه فضایی استارشیپ در طی چند سال آینده گروهی از فضانوردان را رهسپار سیاره مریخ کند. این شرکت در نظر دارد تا سال 2050 حدود یک میلیون انسان را در سیاره مریخ ساکن کند.
سفربه سیاره مریخ که در دهه 2030 میلادی انجام خواهد شد برای سلامت فضانوردان بسیارخطرناک است و آنها در طول سفر که چند سال به طول می‌انجامد در معرض پرتو‌های مضر کیهانی، تنفس در فضای بسته درون سفینه فضایی، محدودیت در تامین مواد خوراکی، بروز پوکی استخوان و ضعف عضلانی و سایر بیماری‌های جسمی و روانی قرار می‌گیرند.
کارشناسان برای به حداقل رساندن اثر‌های زیان آور سفر طولانی به سیاره سرخ اعلام کرده اند نیاز به دگرگونی‌هایی در ساختار DNA بدن فضانوردان هست تا آنها برای این سفر پرمخاطره آماده شوند.
در طول سال‌ها دانشمندان به مطالعه و بررسی‌های فراوان درباره دگرگونی‌های ژنتیکی در گیاهان و حیوان‌های کوچک در محیط خلاء و فضا پرداخته و به نتیجه‌های منحصربه فردی دست یافته اند.
به گفته دانشمندان دانشگاه کرنل آمریکا، سلول‌های مهندسی و دگرگونی ژنتیکی یافته مقاومت بیشتری در برابر اشعه‌های کیهانی از خود نشان می‌دهند.

ایران پرسمان

ایران پرسمان


درکنار مطالعه درباره ایجاد دگرگونی ژنتیکی در سلول‌های بدن فضانوردان، دانشمندان درنظر دارند با ساخت نسل جدید موشک‌های فضایی که مقاومت بالایی دربرابر اشعه‌های کیهانی دارند و تولید دارو‌های اثربخش از سلامت جسمانی و روانی فضانوردان درجریان سفر‌های طولانی مدت فضایی محافظت کنند.
محققان اعلام کرده اند سفربه سیاره مریخ اولین مرحله از سفر‌های فضایی طولانی فضانوردان به فضای عمیق است و در نظر دارند با ایجاد دگرگونی‌های ژنتیکی در ساختار بدن انسان، او را برای سفر به مناطق بسیار دور درفضا آماده کنند.
یکی از اصلی‌ترین مقصد‌ها برای سفر انسان در آینده، قمر اروپای سیاره مشتری است که بنا بر تحقیق‌های انجام شده به وسیله محققان دارای اقیانوس مایع بزرگی در زیر پوسته یخی خود هست که به احتمال فراوان نمونه‌هایی از حیات میکروبی در آن یافت می‌شود.
قمر اروپا افزون بر دمای بسیار پایین در کمربند پرتو‌های کیهانی فوق العاده قدرتمند سیاره مشتری قرار دارد که برای سلامت فضانوردان بسیار مضر است و نیاز به استفاده از انواع تجهیزات محافظتی و دگرگونی درساختار ژنتیکی بدن انسان برای رسیدن به این قمر شگفت انگیز لازم است.
به گفته محققان مهندسی ژنتیک تنها به دگرگونی ساختار سلولی بدن فضانوردان راهی سیاره مریخ نمی‌شود و دانشمندان درنظر دارند دگرگونی‌های ژنتیکی دربرخی میکروب‌ها به وجود آورند تا با قرار گرفتن در سیاره سرخ محیط خشک این سیاره را مناسب برای زندگی انسان‌ها کنند.

ایران پرسمان


از جمله هدف‌های کارشناسان پرورش گیاهان، مناسب سازی دمای جو و ایجاد هوای قابل تنفس در سیاره مریخ برای زندگی فضانوردان است. کارشناسان معتقدند این امکان وجود دارد که گونه‌های حیات میکروبی از گذشته‌های دور در سیاره مریخ باقی مانده باشد و با ایجاد دستکاری ژنتیکی در ساختارشان بتوان از این گونه‌ها برای مسکونی کردن سیاره مریخ و اقامت دائم انسان‌ها بر روی آن استفاده کرد.

ایران پرسمان


یکی از گونه‌های جانوری بسیار مقاوم در برابر دگرگونی‌های محیطی که کارشناسان به مطالعه بر روی ساختار ژنتیک آن پرداخته اند tardigrade یا خرس آبی نام دارد که بنا بر پژوهش‌های دانشمندان مقاومت فوق العاده‌ای در برابر اشعه‌های کیهانی دارد.

ایران پرسمان


کشف 40 ژن مفید برای کمک به سلامت جسمانی و روانی فضانوردان
دانشمندان امیدوارند ژن این گونه منحصربه فرد را شناسایی کنند و با افزودن این ژنوم به ساختار بدن فضانوردان از آنها در برابر آسیب‌های اشعه‌های کیهانی که سبب ابتلای انسان به انواع سرطان و بیماری‌های مرگبار می‌شود محافظت کنند.
دانشمندان 40 ژن مفید برای کمک به سلامت جسمانی و روانی فضانوردان کشف کرده اند که می‌تواند برای موفقیت سفر آ‌نها به سیاره مریخ مورد استفاده قرار گیرد.
یکی از این ژن‌ها در منطقه تبّت در هیمالیا کشف شده است که به گفته دانشمندان می‌تواند به فضانوردان و کوهنوردان حاضر در مناطق دارای سطح کم اکسیژن کمک کند تا به فعالیت بپردازند و دچار افت اکسیژن دریافتی نشوند.
از جمله دیگر ژن‌ها می‌توان ژن‌های مفید برای تقویت حافظه و قدرت جسمانی را نام برد که سبب می‌شود فضانوردان درد کمتری را حس کنند یا نسبت به احساس استرس و ترس مقاوم‌تر شوند. طبق اعلام محققان این پژوهش ها در مرحله های ابتدایی قرار دارند و تا رسیدن به نتیجه زمان طولانی مورد نیاز است.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/145333/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

هوش مصنوعی و احتمال جنگ و فروپاشی اجتماعی

وقتی درد دل می‌کند؛ گوش باش، نگاه باش

خانجانی: توئیت فضائلی جریان به ظاهر ارزشی را آشفته کرد

علیرضابیگی: دولت ناکارآمدی و مشکلاتش را به سفره مردم منتقل کرد

هیاتی از مصر به سرزمین‌های اشغالی می‌رود

نمایش جدید آمریکا درباره غزه: تعیین نماینده ویژه!

استاد دانشگاه کلمبیا در اعتراض به سرکوب دانشجویان خواستار استعفای رئیس دانشگاه شد

«طوفان اقصی» کار این ژنرال اسرائیلی را ساخت

هشدار درباره آینده اقتصاد ایران

مهاجرت با ویزای جعلی

فیلمی که آمریکا را به وحشت انداخت!

مقایسه نرخ رشد اقتصادی ایران در میان اقتصادهای بزرگ دنیا

اختلاف بر سر افزایش حقوق بازنشستگان؛ مبنا کدام قانون باید باشد؟

گناهان زبان؛ بداخلاقی

قلعه جزیره مونت سن میشل در فرانسه

دره ای زیبا در ایسلند

غضنفرآبادی: ابهامات شورای نگهبان در لایحه حجاب را برطرف کردیم

جنبش انصارالله یمن: جنایات اسرائیل در غزه بی‌سابقه است

جنبش دانشجویی حمایت از فلسطین به فرانسه رسید

تنش میان حزب‌الله با رژیم اسرائیل بالا گرفت؟

کیش برترین منطقه آزاد در حوزه‌ی اقتصادی شد

انتقاد از مصوبه مجلس در مورد مالیات طلا؛ دیگر مردم سمت خرید طلا هم نمی‌آیند

قیمت تخم‌مرغ در سراشیبی افتاد؟

کاشان، عروس خانه‌های تاریخی ایران

بارندگی شدید در شهر شنژن چین

طوفان شن بنغازی لیبی را درنوردید

نجات دراماتیک راننده خودرو از میان شعله‌های آتش در آمریکا

داستان عاشقانه سمی یک پروانه!

اجرای موسی عصمتی میلیونی شد

تکذیب ادعای یک نماینده مجلس درباره منوچهر متکی

عصبانیت پسر معاون سابق از انتشار اعترافات متهمان پرونده‌اش!

عصبانیت و انتقاد میرسلیم از دولت

باقری: کلید برقراری آرامش در منطقه توقف جنایات رژیم صهیونیستی است

شورای روابط اسلامی‌-آمریکایی: بایدن به روح ملت خیانت کرد

هراس صهیونیست‌ها از دانشجویان آمریکایی حامی فلسطین

هشدار مقام آلمانی درباره خطر عملیات لیتوانی برای بودجه ارتش

واکنش حزب‌الله به ادعای عجیب تل‌آویو

مسکو: تسلیحات هسته‌ای آمریکا در لهستان در اولویت اهداف نظامی خواهد بود

رئیس‌جمهور فرانسه طاقت لایی‌خوردن نداشت

کیش در صدر مناطق آزاد نشست/ تقدیر ویژه‌ی معاون اول رئیس‌جمهور و وزیر اقتصاد از مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش به عنوان رتبه‌ی برتر روابط عمومی و تصویرسازی

سایه‌روشن سهام سرخابی‌ها

رونمایی از نخستین موتور بنزینی شش سیلندر ایرانی

دیدار چهره به چهره مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اردبیل با جامعه معظم ایثارگری

حکمت/ آنچه سبب خواری شخص خواهد شد

داستانک/ گریه بر شهید

بارش باران در ایستگاه متروی تازه افتتاح شده استانبول!

نانوگرافن پروانه‌ای برای استفاده در حوزه کوانتومی ساخته شد

از زر و سیم جهان پاس نظر باید داشت

آذری جهرمی: در سیاست‌های ضد اینترنت تجدیدنظر کنید

نامه وزیر دفاع به قالیباف