ایران پرسمان

آخرين مطالب

نیویورک تایمز: تصویر پوتین در روسیه درهم شکسته است تحلیل روز

  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - دنیای اقتصاد / متن پیش رو در دنیای اقتصاد منتشر شده و انتشار آن در آخرین خبر به معنای تایید تمام یا بخشی از آن نیست
ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه که از روزهای شروع کرونا در کشورش خبری از او نبود، ناگهان بر صفحه تلویزیون ظاهر شد تا نشان دهد که مراقب اوضاع است و همه چیز را زیرنظر دارد. منتقدان به او «رئیس‌جمهور غایب» لقب داده بودند. او وعده داده بود که ماهانه پاداش 1100 دلاری به پزشکان، پرستاران و کسانی که در خط مقدم مبارزه با کرونا قرار دارند، می‌دهد. «اندرو هیگینز» در گزارش 25 می ‌برای نیویورک‌تایمز نوشت، برای رهبر قدرتمندی که تمام کلماتش باید به مثابه «فرمان» انگاشته شود، اکنون اوضاع به قدری سخت شده که صدای او به ندرت به گوش کسی می‌رسد.
یک ماه از صحبت‌ها و وعده‌های او می‌گذرد. او پول‌های زیادی به‌کارهایی زیاد اختصاص داده است اما پزشکان نه‌تنها هدیه‌ای دریافت نکرده‌اند بلکه سروکارشان به پلیس و بازجویی‌های قضایی افتاده است. پلیس و مقام‌های قضایی به پزشکان اعتراض می‌کنند که چرا در بوق و کرنا کرده‌اید که هدیه‌ای به ما داده نشده است. وعده‌هایی که به معنای غرورآمیزترین دستاورد پوتین بود- جوان‌سازی دولت پس از آشوب‌های دهه 90- اکنون به دریای اتهامات متقابل، ارعاب سرویس‌های امنیتی و طفره‌روی‌های بوروکراتیک تقلیل یافته است.
«دیمیتری دریز»، سردبیر مستقر در مسکو، هفته گذشته در تفسیری کنایه‌آمیز در یک روزنامه در مورد این سردرگمی آشکار نوشت: «آیا این شوخی است؟ قطعا نه.» او نوشت نه دشمنان خارجی روسیه و نه مخالفان داخلی‌اش «به اندازه خود دولت قادر به آسیب زدن به چهره دولت نیستند.» کرملین برای روز مبادا 500 میلیارد دلار کنار گذاشته است و پوتین هم به قدر کافی پول دارد تا وعده‌های خود را محقق سازد. اما در نظامی که آمیخته با فساد است، بسیاری از مقام‌ها در ترس دائمی از انتقاد زندگی می‌کنند. یا بدتر از آن، بسیاری واهمه این را دارند که مبادا به‌خاطر پول‌هایی که هزینه شده و هیچ سندی برای آنها ثبت نشده مورد بازجویی قرار گیرند. بنابراین، وقتی نوبت به پخش پول رسید- آنها مردد بودند- آزادی عمل به‌دست آوردند تا کاهش‌هایی را برای آن دسته از کارکنان درمانی به‌عمل آورند که مدتی را صرف بیماران غیرکرونایی کرده بودند. در منطقه جنوبی «کراسنودار»، یک پزشک باسابقه و بسیار محترم در بیمارستان آن منطقه اخراج شد. دلیل آن هم اعتراض کوچک یکی از پرسنل درمانی بود. این پزشک هم اکنون از سوی سرویس امنیتی روسیه به دلایل کیفری درحال بازجویی است.
پزشک دیگری در شهر «آبینسک» در همان حوالی که به یک تجمع اعتراضی در مورد عدم پرداخت وعده‌ها و پاداش‌های مالی پوتین کمک کرده بود هم نامه‌ای از سوی پلیس دریافت کرد که به او هشدار داده بود که به‌خاطر «فعالیت‌های افراطی» تحت پیگرد قرار گرفته است. «یولیا وولکووا» - پزشک کراسنودار که رهبری شاخه محلی «ائتلاف پزشکان» را در دست دارد که یک اتحادیه مستقل است که پیوندهایی با الکسی ناوالتی، چهره مخالف پوتین دارد- در یک مصاحبه تلفنی گفت که کارکنان پزشکی و درمانی از وعده پاداش‌های مالی پوتین به‌وجد آمده بودند. اما اکنون آنها «از بازجویی‌ها و احضارها واهمه دارند.» او می‌گوید دلیل این بازجویی‌ها شکایت از خلف وعده پوتین است. گویی پلیس و نهادهای قضایی انتظار دارند که پزشکان چشم و گوش خود را ببندند و کر و کور باشند. با این حال، در برخی موارد، دادستان‌ها در سمت پزشکان معترض قرار گرفته‌اند. دفتر دادستانی در «سمیفروپول»، پایتخت کریمه که در سال 2014 ضمیمه خاک روسیه شد، هفته گذشته اعلام کرد که شکایات مربوط به عدم پرداخت‌ها و خلف وعده‌های مقام‌های دولتی را بررسی کرده و آنها را منطقی یافته است. او به مقام‌های محلی دستور داد که این پاداش‌های مالی را بپردازند.
در «نیژنی نووگورود»، منطقه دیگری که بسیاری از کارکنان بخش درمان مبالغ مالی وعده داده شده را دریافت نکرده‌اند، مقام‌ها دست به‌کار شده و به اتهام‌زنی روی آورده‌اند. به‌طور مثال، «دیوید مالک حسین‌اف»، وزیر بهداشت این منطقه، مخالفان را به استفاده از «حقه‌های کثیف» متهم کرد که می‌کوشند بوروکراسی اداری را ناکام جلوه دهند. او می‌گوید: «ترتیب دادن این ماجراها بسیار غیراخلاقی است.» پوتین با ایفای یکی از نقش‌های مورد علاقه‌اش که همان «پدر دلسوز ملت» اما همزمان «پدر سرسخت» هم است و در محاصره بوروکرات‌ها قرار گرفته، به تازگی در یک کنفرانس اعلام کرد که مقام‌ها در بسیاری از مناطق از دستور او برای ارائه پاداش به پزشکان و پرستاران عدول کرده‌اند. او مقام‌های دولتی و بوروکرات را متهم کرد که به دستوراتش عمل نکرده‌اند. پوتین گفت: «مبالغ خاصی برای پرداخت به پزشکان، پرستاران و تمام کارکنان و کادر درمانی و خدمه‌ آمبولانس‌ها کنار گذاشته است. اینها درگیر یک افتضاح بوروکراتیک شده‌اند و میزان ساعات کار را می‌شمارند. آیا من به شما گفتم که پرداختی‌ها را براساس ساعت کار یا با نگاه به ساعت‌تان بپردازید؟» با این حال، معلوم نیست این سخن پوتین برای «رد گم‌کنی» است تا چهره‌ای مطلوب از خود به نمایش بگذارد یا اینکه به راستی این رهبر قدرتمند در چنبره بوروکراسی اداری گیر افتاده و کسی از او حرف‌شنوی ندارد. پوتین در ادامه سخنان تلویزیونی خود گفت 29 منطقه دستور او را نادیده گرفته‌اند و تنها کمتر از نیمی از کارکنان درمانی پاداش‌های وعده داده شده او را دریافت کرده‌اند. پوتین که به مقام‌ها دستور داده بود برنامه‌های او را اجرا کنند با حالتی تحکم‌آمیز گفت: «من از شما خواستم در نظر داشته باشید که شخصا مراقب اوضاع در مورد این مساله [پاداش‌های مالی] در تمام روسیه هستم.»
گزارشگر نیویورک‌تایمز می‌افزاید میان «تصویر» و «واقعیت» در کشوری که حول پوتین می‌گردد شکاف وجود دارد. همه چیز از بالا به پایین است. 20 سال طول کشید تا دولت درمانده‌ای که از یلتسین به ارث برده بود را بسازد. «تاتیانا استانووایا»، متخصص مسائل روسیه، می‌گوید آنچه «قدرت عمودی» در روسیه خوانده می‌شود پروژه‌ای سیاسی است که بر حفاظت از کرملین در برابر مخالفان متمرکز است نه ارائه خدمات دولتی کارآمد به نفع مردم.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/145569/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

واکنش همتی به سخنان قالیباف؛ زندگی را برای مردم سخت و پیچیده نکنید

سرقت عجیب سهمیه بنزین؛ مواظب کارت سوخت خود باشید!

گردشگری/ آبشار دوقلوی زمرد حویق در دل کوه‌های تالش

فرار کردن اسب‌ها در مرکز لندن

طبیعت چشم‌نواز دشت لاله‌های واژگون

ناسا 2 ماموریت رصد زمین را پس از 18 سال متوقف کرد

داستانک/ سمعک با کارکرد متفاوت

هلاکت 2 تروریست با عملیات پهپادی نیروهای امنیتی در اطراف زاهدان

سردار اشتری: شهید حجازی دارای سبک فرماندهی بود

سردار فدوی: نقش شهید حجازی در توانمندسازی مقاومت موثر است

غریب‌ آبادی: آمریکا صلاحیت ورود به عرصه حقوق بشر را ندارد

العربیه: مصر به اسرائیل پیشنهاد ازسرگیری مذاکرات در مقابل تعلیق عملیات رفح را داد

هشدار چین به آمریکا: بین تقابل و همکاری یکی را انتخاب کنید

جبهه پایداری معامله‌گر است

اسراییل‌ ضربه راهبردی خورده است

دردسر تیک‌تاک

ائتلاف غرب علیه نفت روسی

اتفاق جدید در بازار مسکن؛ خریداران مسکن و مستاجران منتظر تغییر باشند

قیمت این خودرو 30 میلیون تومان ارزان شد

هوای تازه/ نه اژدهاست که کرم شب است اسرائیل

4گوشه دنیا/ کشف کلاه‌خودی از 2500 سال قبل

نماهنگ سرود «حریفت مُنُم»

ایران می تواند پرتاب انسان به فضا را رقم بزند؟

بزرگترین چاپگر 3بعدی جهان یک خانه را در 80 ساعت می‌سازد

دلبر و یار من تویی رونق کار من تویی

رئیسی: هرکجای کشور فسادی دیده شود مطلقا به فساد و مفسد رحم نخواهد شد

انتقاد فلاحت پیشه به ادعای کریمی قدوسی درباره بمب اتم

ایران: تحریم‌های یکجانبه علیه سوریه باید لغو شود

ریابکوف: کاهش روابط با آمریکا را بررسی می‌کنیم

آخرین وضعیت از گورهای دسته جمعی بیمارستان ناصر

نجات روسیه با اقتصاد موازی

اصفهان؛ میخی بر تابوت اسرائیل

نمایندگانی که از رئیسی دعوت کردند باید در برابر ناکارآمدی دولتش پاسخگو باشند

گل‌درشت‌گویی ماورایی سریال ده‌نمکی

شیائومی نیامده رکورد زد!

نرخ مصوب انواع میوه اعلام شد؛ قیمت گوجه سبز سر به فلک کشید!

راه جلب عنایت امام زمان (عج)

خالد نبی؛ زیارتگاهی شگفت‌انگیز در دل طبیعت

تصاویری از پنل‌های خورشیدی جدیدی که در هر مکانی امکان نصب آن وجود دارد

برای خریدن کتاب هایی درباره اهل بیت(ع) به چه چیزهایی باید توجه شود؟

تحریم‌ مشترک انگلیس، آمریکا و کانادا علیه ایران

تداوم حملات حزب‌الله لبنان به شمال فلسطین اشغالی

ادامه سرکوب دانشجویان حامی فلسطین در آمریکا

202 روز جنگ غزه به روایت آمار و ارقام

تصاویر جدید از سرکوب تظاهرات همبستگی با غزه در دانشگاه سوربن فرانسه

«اقتصاد» میدان شلغم‌فروشان شده است!

شاهکار ایرانی در سریلانکا

بی‌رمقی اونس جهانی برای سومین روز متوالی

مطالبه‌گری؛ مهمترین برنامه عملیاتی بنیاد شهید و امور ایثارگران در دولت سیزدهم

نحوه تنظیم آینه ها در خودروی فورد کراون