ایران پرسمان

آخرين مطالب

سرمقاله فرهیختگان/ مشارکت در انتخابات و آدرس غلط اصلاح‌طلبان تحلیل روز

  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - فرهیختگان / « مشارکت در انتخابات و آدرس غلط اصلاح‌طلبان » عنوان یادداشت روزنامه فرهیختگان به قلم مهدی بلوکات است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
آغاز به‌کار مجلس یازدهم، مانند همه ادوار مجلس، با واکنش‌های مختلف جریانات و گروه‌های سیاسی و رسانه‌ها و مطبوعات همراه بوده است. در میان این اظهارنظرها و واکنش‌ها، برخی چهره‌های شاخص اصلاح‌طلب،‌ تمرکز خود را بر پشتوانه مردمی و میزان آرای نمایندگان منتخب مجلس یازدهم قرار داده‌اند.
چهره‌ها و فعالان سیاسی مذکور، با اشاره به میزان مشارکت مردم در انتخابات مجلس یازدهم، کاهش آرای منتخبان این دوره مجلس نسبت به دوره قبل را، چالش مهم پیش‌روی مجلس یازدهم دانسته و درصدد القای بحران مشروعیت برای مجلس شورای اسلامی و به‌صورت ویژه ریاست آن برآمده‌اند.
صرف‌نظر از اینکه میزان مشارکت مردم در انتخابات مجلس یازدهم و آرای منتخبان آن، چقدر منطبق بر استانداردهای انتخابات در نظام‌های دموکراتیک است و همچنین مقایسه میزان مشارکت مردم کشورمان در انتخابات پارلمانی با کشورهای به‌اصطلاح توسعه‌یافته و در حال توسعه، موارد زیر دررابطه با اظهارات فعالان اصلاح‌طلب، قابل‌تامل است:
1- بدیهی است که میزان مشارکت مردم در انتخابات تابعی است که مهم‌ترین متغیر آن عملکرد مسئولان در آن قوه یا نهاد است.
به‌طور مشخص، مهم‌ترین سوالی که مردم برای رای دادن یا رای ندادن در انتخابات مجلس داشتند این بود که مجلس فعلی -مجلس دهم- چه کار مثبت و اثرگذاری انجام داد و چقدر از مشکلات و آلام مردم کاست که حالا ما دوباره بیاییم و به مجلس یازدهم رای بدهیم؟ پیام‌های متعددی در فضای مجازی منتشر شد که فردی که حائز بالاترین رای در تهران شد، درطول این چهارسال چند حرکت اثرگذار داشت؟ چند نطق پیش از دستور داشت؟ چندبار میان مردم آمد و پای حرف آنان نشست؟ جریان اصلاح‌طلب «تَکرار» توانسته بود اکثریت مجلس را به دست آورد و همه کرسی‌های نمایندگی شهرهای بزرگ –به‌ویژه تهران- را به دست آورد چند طرح اقتصادی به مجلس ارائه داد و کدام گره را باز کرد؟
برخی فعالان و چهره‌های اصلاح‌طلب،‌ بازهم نعل وارونه می‌زنند و فرار رو به‌ جلو می‌کنند.به‌جای آنکه بعد از چهارسال فرصت‌سوزی و چهارسال سیاسی‌کاری، پاسخگوی عملکرد خود و ضربه‌ای که به امید مردم و جوانان زدند باشند، طلبکارند و انگشت اتهام را به سمت نمایندگانی که هنوز عمر نمایندگی‌شان به یک‌هفته نمی‌رسد دراز کرده‌اند.
2- بازخوانی تاریخی میزان مشارکت مردم در انتخابات‌های پس از انقلاب، به‌وضوح گویای آن است که همواره عملکرد اصلاح‌طلبان طوری بوده که در نهادهای منتخب مردم، منجر به کاهش مشارکت در انتخابات دور بعدی آن نهاد شده است.
نمونه مهم آن سیاسی‌کاری و فرصت‌سوزی اصلاح‌طلبان در دوره اول شورای شهر تهران است. انتخابات‌های دوره دوم شورای شهر با مشارکت پایین و شکست کامل اصلاح‌طلبان همراه بود. نمونه بعدی آن مجلس ششم است که آنقدر آش شور شد که تحصن و استعفای نمایندگان در ماه‌های پایانی این مجلس، هیچ واکنشی در مردم به‌همراه نداشت و بازهم مشارکت مردم نسبت به دوره قبلی انتخابات کاهش داشت.
3- تجربه نشان داده اصلاح‌طلبان هرجا که پیش‌بینی شکست در انتخابات را دارند، به‌جای حضور در رقابت، میدان را ترک می‌کنند و زمین و قواعد بازی را زیر سوال می‌برند.
بی‌دلیل نیست که یکی از چهره‌های شاخص اصلاح‌طلب درجریان مناظره‌های انتخاباتی سال 88 به یکی از کاندیداهای مغلوب، پیشنهاد ترک میز مناظره را داده و گفته بود اگر حاضر نشوی و سه بر صفر ببازی، بهتر از آن است که حاضر باشی و در رقابت مغلوب شوی.
آنان همین راهبرد را در انتخابات اخیر در پیش گرفتند. با مشخص شدن نتایج نظرسنجی‌های انتخاباتی در ماه‌های پایانی سال 98 و به‌ویژه پس از عملکرد ضعیف مجلس و دولت در ماجرای گران‌شدن بنزین،‌ رهبران جریان اصلاح‌طلبی به جمع‌بندی نهایی رسیدند که شکست حتمی در انتظار این جریان است، لذا از همان ایام بر طبل ناامیدی کوبیدند و مستقیم و غیرمستقیم، هواداران‌شان را به ترک میدان انتخابات تشویق کردند تا از این رهگذر کاهش مشارکت مردم در انتخابات را به‌پای عدم حضور اصلاح‌طلبان در انتخابات بنویسند. حال آنکه به‌راحتی می‌توانستند در تمامی کشور لیست بدهند و کاندیداهایی را معرفی کنند که چالش احراز صلاحیت نداشته باشند؛ همان کاری که با لیست گمنام «امید» در دوره دهم مجلس کردند. در آخر باید نشست و دید که راهبردهای آینده اصلاح‌طلبان در مواجهه با مجلس یازدهم چه خواهد بود؟ اگر روال به سیاق گذشته اصلاح‌طلبان باشد،‌ سناریوهای آینده کاملا قابل پیش‌بینی است. از یک‌سو باید رئیس مجلس یازدهم را که نماد و پرچمدار این مجلس است تا حد امکان تخریب و ترور شخصیت کرده و با طرح مسائل گوناگون حاشیه‌سازی کنند. ازسوی دیگر، مطالبات از مجلس را آن‌قدر بالا ببرند که گویی صدر تا ذیل مسائل کشور در دست مجلس است و حالا این گوی و این میدان.
برخلاف مجالس و دولت‌های اصلاح‌طلب که به‌زعم ایشان هیچ‌کاره‌اند و دولت پنهان بر کشور حاکم است و باید اختیارات مجلس و دولت اصلاح‌طلب زیاد شود، مجلس اصولگرا دارای اختیارات کافی و حتی اختیارات فراپارلمانی است و باید مسئولیت همه شرایط را برعهده بگیرد.
از نظر اصلاح‌طلبان، احتمالا مجلس یازدهم جلوی فعالیت دولت را هم خواهد گرفت و چالش‌های سیاست خارجی بر روابط بین‌المللی دولت هم ریشه در عملکرد مجلس یازدهم خواهد داشت.
باید نشست و دید که چه کسی باید شرمسار باشد؟ آنها که هرگاه بر مسند قدرت و مسئولیت نشسته‌اند، حاصل عملکردشان مشارکت و دلخوری مردم بوده یا آنهایی که خود را وقف خدمت به مردم کرده‌اند؟

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/149763/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

رسانه صهیونیستی: نتانیاهو یک آدم حراف و طبل تو خالی از کار درآمد

تصویب چهاردهمین بسته تحریمی اتحادیه اروپا علیه روسیه

واکنش وزارت خارجه ایران به اقدام آمریکا برای تمدید تحریم نفتی ونزوئلا

پیش بینی بورس هفته اول اردیبهشت 1403

مرزبندی استان‌های کشور در بازار مسکن

دارندگان کارت سوخت بخوانند

خیلی شانس آورد از یک تصادف مرگبار نجات پیدا کرد!

عکس های کاملا به موقع

وداع با اطلس؛ ربات انسان‌نمای بوستون داینامیکس بازنشسته می‌شود

دل ز جان برگیر و در بر گیر یار مهربان

رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت: مسئولان متوجه اطرافیان کذاب و هتاک باشند

قدردانی امیرعبداللهیان از نقش الجزایر در کمک به توقف نسل‌کشی اسرائیل در غزه

عراق از حملات امروز به اصفهان ابراز نگرانی کرد

شهادت فرمانده گردان طولکرم در سرایاالقدس

حمله مقاومت فلسطین به شهرک «سدیروت»

خودسوزی یک فرد مقابل دادگاه ترامپ

شهادت یک جوان فلسطینی در کرانه باختری

حزب‌الله: از رویارویی با اسرائیل و حمایت غزه عقب نمی‌کشیم

محاکمه ترامپ وارد چهارمین روز شد

پیش‌بینی قیمت دلار 1 اردیبهشت 1403

ترفند عجیب گراز برای فرار از دست سگ‌های شکارچی!

تصاویری فوق‌العاده زیبا از عبور زیبای فالکون 9 از مقابل ماه

نسخه جدید ربات انسان‌نما اطلس با قابلیت‌های هوش مصنوعی معرفی شد

چاپ پنجمین جلد مجموعه تاریخ ایران‌زمین درباره طاهریان و آل بویه

صحبت های شنیدنی دکتر الهی قمشه ای

روایت سفیر ایران در فرانسه از ماجرای تهدید به انفجار یک فرد در مقابل کنسولگری ایران

راهپیمایی تهرانی‌ها در حمایت از عملیات «وعده صادق»

لاوروف: روسیه از طریق کانال‌های دیپلماتیک به اسرائیل اطلاع داده که ایران خواهان افزایش درگیری نیست

واکنش معنادار وزیر روحانی درخصوص تذکر دفتر رهبری به مسئولان بخاطر رفتار بی‌قاعده در حجاب

سرقت 250 هزار سند در حمله هکری «انانیموس» به ارتش رژیم صهیونیستی

ادامه حملات حزب الله لبنان به مواضع رژیم صهیونیستی

شمار شهدای غزه از 34 هزار نفر گذشت

اوربان: اروپا یک قدم تا ارسال سرباز به اوکراین فاصله دارد

پیشرفت در مذاکرات صلح باکو و ایروان

اظهارات لاوروف درخصوص صحبت‌های جنجالی بورل

هشدار صندوق بین‌المللی پول نسبت به تبعات تصرف دارایی‌های روسیه

فایننشال‌تایمز: پدافند هوایی اسرائیل به عاقبت اوکراین دچار خواهد شد

تهدید داخلی معادن بیشتر است یا خارجی؟

گوناگون/ دستاوردهای عملیات «کربلای10»

پلی زیبا و بزرگ در میان ابرها در چین

خرس خانگی یک روس

بیگانگان فضایی ممکن است در واقعیت بنفش باشند

من پیر فنا بدم جوانم کردی

رویترز: کشورهای غربی با هدف تنش‌زدایی از طریق ترکیه به ایران پیام داده‌اند

وزیر خارجه انگلیس خطاب به نتانیاهو: سپاه را به عنوان نهاد تروریستی شناسایی نمی‌کنیم

یکی از همراهان امیرعبداللهیان در جواب یک خبرنگار درباره حمله شب گذشته: «چه حمله‌ای؟!»

امیرعبداللهیان: به هرگونه خطای محاسباتی پاسخ می‌دهیم

وضع تحریم‌های جدید علیه نفت ایران در بسته کمک‌های مالی آمریکا به اسرائیل و اوکراین

سی‌ان‌ان: شواهدی از تخریب در پایگاه هوایی اصفهان وجود ندارد

ادعای یک نشریه انگلیسی: بایدن در حال بررسی گزینه احیای برجام است