ایران پرسمان

آخرين مطالب

واشنگتن مانتلی: چرا ترامپ برای فروش تسلیحات به عربستان اصرار دارد؟ تحلیل روز

واشنگتن مانتلی: چرا ترامپ برای فروش تسلیحات به عربستان اصرار دارد؟
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - ایسنا / متن پیش رو در ایسنا منتشر شده و انتشار آن در آخرین خبر به معنای تایید تمام یا بخشی از آن نیست
به رغم درگیری این روزهای آمریکا با آشوب‌های مربوط به خشونت نژادی و همه‌گیری ویروس، رئیس جمهوری این کشور اما دنبال استفاده از غفلت عمومی و دور زدن دوباره کنگره حهت فروش سلاح بیشتر به عربستان است و در این راه به بهانه تکراری‌اش یعنی تهدید ایران متوسل خواهد شد؛ اقدامی که مثل گذشته به مذاق دموکرات‌ها و جمهوری‌خواهان خوش نخواهد آمد.
پایگاه "واشنگتن مانتلی" در گزارشی درباره سیاست‌های دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا در قبال فروش تسلیحات به عربستان می‌نویسد: در حالی که همزمان اتفاقات بد زیادی در آمریکا در حال رخ دادن است، در این وضعیت برخی مسائل با سهولت بیشتری مورد غفلت واقع شده و یا مورد فراموشی قرار می‌گیرند.
اوایل ماه مه، استیو لینیک، بازرس کل وقت وزارت امور خارجه آمریکا با فرمان دونالد ترامپ از سمتش برکنار شد. این کار به درخواست مایک پامپئو، وزیر امور خارجه آمریکا صورت گرفت. در ابتدا این سوء‌ظن مطرح شد که مایک پامپئو چندان دل خوشی از تحقیقات بازرس کل درباره اینکه از کارمندان دولتی برای امور شخصی خود و همسرش استفاده کرده دل خوشی ندارد. با این حال بعدها فاش شد که لینیک در مراحل پایانی تحقیق درباره این مساله بود که آیا دولتمردان ترامپ با اعلام ضرورت برای فروش سلاح به عربستان با توجیه شرایط ایران قانونی عمل کرده‌اند یا خیر؟
سال گذشته میلادی دموکرات‌ها و جمهوری خواهان زمانی که دولت ترامپ ایران را بهانه‌ای برای دور زدن کنگره و ضرورت پیشبرد فروش هشت میلیارد دلار سلاح به عربستان و دیگر کشورهای حوزه خلیج فارس اعلام کرد، خشمگین شدند. در عین حال بعد از پاسخ ملایم دولت دونالد ترامپ به مناقشه مرگ جمال خاشقجی، ستون نویس عربستانی الاصل روزنامه واشنگتن پست در شهر استانبول، نمایندگان هر دو حزب در کنگره آمریکا سال گذشته میلادی شدیداً از بابت وضعیت روابط کشورشان با عربستان عصبانی شدند.
این قانونگذاران دولت آمریکا را از بابت وخیم‌تر کردن بحران در یمن و تحریک کشتار هرچه بیشتر غیر نظامیان طی مدت پنج سال و به وجود آمدن بزرگترین بحران انسانی جهان در یمن مقصر دانستند.
با این وجود هر زمان که قانونگذاران تلاش کردند روابط واشنگتن با ریاض را محدود کنند، ترامپ برای مقابله با آن مداخله کرد. ترامپ اولین وتوی خود را برای رد قانونی که به مداخله نظامی آمریکا در جنگ یمن پایان می‌داد، استفاده کرده و قانون پیشنهادی دو حزب اصلی برای بلوکه فروش میلیاردها دلار مهمات به پادشاهی عربستان را نیز وتو کرد.
با این حال به سختی می‌توان درباره این که یک رئیس جمهور می‌تواند به شکلی دروغین با استناد به تهدید یک کشور دیگر مانع کنگره بر سر راه فروش تسلیحات را بردارد، قضاوت کرد.
به نظر می‌رسد که دولت آمریکا در تدارک برای تکرار این عملکردش است. بنا به گفته یک دستیار کنگره آمریکا که نامش را فاش نکرد در یک طرح پیشنهادی جدید قرار است با عبور از اعتراضات سال گذشته میلادی کنگره، فروش تسلیحات آمریکا به عربستان هرچه بیشتر تقویت شده و تعداد 7500 موشک هدایت شونده ساخت شرکت "ریتون" علاوه بر 60000 بمبی که عربستانی‌ها تابستان سال گذشته خریداری کردند به ریاض داده شود.
طبق این گزارش تا ماه دسامبر حدود یک سوم از این مهمات تحویل عربستان شده است. مورد چشمگیرتر احتمالاً این است که این طرح به شرکت ریتون اجازه می‌دهد با توسعه روابط با عربستان دست به ساخت قطعات بمب‌های پیشرفته در داخل خاک این کشور بزند.
دو هفته پیش دفتر تحقیقات فدرال آمریکا اف‌بی‌آی به صورت سهوی نام یک دیپلمات عربستانی که به دو هواپیما ربای حادثه 11 سپتامبر 2001 در زمان حضور آنها در خاک آمریکا کمک کرده بود، منتشر کرد. بعید به نظر می‌رسد که این فرد کمک‌ها را تنها با تصمیم شخصی و ابتکار خودش انجام داده باشد.
از سوی دیگر اف‌بی‌آی گزارش کرد، یکی از مردان مسلح دخیل در حمله تروریستی 2019 به پایگاه نظامی ارتش آمریکا در" پنساکولا" از جانب عربستانی‌ها برای آموزش دیدن در آنجا - به‌رغم این حقیقت که ارتباط منظمی با القاعده داشته - فرستاده شده بود. کنگره آمریکا نیز تصریح کرد که دیگر خواستار مداخله در جنگ داخلی یمن نیست و به دنبال متوقف کردن فروش تسلیحات به عربستان سعودی است.
دونالد ترامپ تاکنون برای توجیه ادامه فروش این سلاح به عربستان استدلال می‌کرد که این کار باعث ایجاد شغل‌های بیشتر در آمریکا می‌شود اما معامله جدید مربوط به شرکت ریتون تنها باعث ایجاد اشتغال در داخل عربستان خواهد شد.
مشخص نیست چرا دولت آمریکا تا این حد دنبال به چالش کشیدن کنگره در این زمینه است اما می‌توان به ثروت اندوزی شخصی یا رشوه خواری به عنوان انگیزه‌های احتمالی اشاره کرد. سرویس خارجی شدیداً با فروش این سلاح‌ها در بالاترین سطوح مخالف است و طرح به اصطلاح صلح خاورمیانه جارد کوشنر، داماد ترامپ نیز مرده است.
کنگره تنها زمانی می‌تواند جلوی فروش سلاح‌های آمریکا به عربستان را بگیرد که بتواند وتوی ریاست‌جمهوری را دور بزند و این کار تقریباً بعید به نظر می‌رسد. همچنین فروش این سلاح ها همچنان به بهانه تهدید ایران توجیه خواهند شد. به این ترتیب به آسانی می‌توان دید که چرا این بازرس کل وزارت خارجه آمریکا لزوماً باید از صحنه حذف شود. کنگره باید تلاش کند به گزارش اولیه‌ای که بازرس کل در وزارت امور خارجه ماه مارس پیش از شروع کووید 19 و توقف تحقیقاتش به خاطر آن پخش کرد، دست یابد.
ترجمه علی مدنی

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/151673/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

قیمت عینک شنا هم نجومی شد؛ حدود 10 میلیون کنار بگذارید!

دلیل کاهشی شدن قیمت سکه

ماشین پرواز کرد!

نوحه‌خوانی مداح معروف شهر نجف اشرف درباره حمله موشکی سپاه

پیش‌بینی نگران‌کننده ایلان ماسک در مورد هوش مصنوعی به وقوع می‌پیوندد

سروده‌ افشین علا با تضمین مصرعی از رهبر انقلاب

خطیب نماز جمعه این هفته تهران مشخص شد

بخش‌هایی از هم‌خوانی کارگران در دیدار با رهبر انقلاب

عکس یادگاری افراد حاضر در اجلاس بین‌المللی مقامات عالی امنیتی در سن‌پترزبورگ با حضور احمدیان

روزهای برگزاری جلسات علنی مجلس تغییر کرد

طرح چندمنظوره اومااویا در سریلانکا با حضور رئیسی افتتاح شد

طرح سرویس مخفی آمریکا برای محافظت از ترامپ در صورت زندانی شدن

حمله موشکی حزب‌الله لبنان به شمال اراضی اشغالی

روایت «نیویورک تایمز» از قدرت حماس و چشم‌انداز غزه

پاس کروزها را گل کنید

معاملات بورس از مالیات بر عایدی سرمایه معاف شد

نماینده مجلس: رفتار دولت با مردم در بحث خودرو توهین‌آمیز است

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس: کار ویژه بانک‌های خصوصی تامین مالی بخش خصوصی نیست

خبرگزاری رسمی کره شمالی: هیات اقتصادی پیونگ یانگ عازم ایران می‌شود

خلاقیت جالب برای بیرون آوردن بار از داخل کامیون

وقتی قطع کردن درخت را به هنرمند بسپاری

تلسکوپ فضایی هابل 34 ساله شد

مجموعه شعر طنز «دیزی در پنت هاوس» منتشر شد

اولین فهرست اصولگرایان در دور دوم انتخابات مجلس منتشر شد

توضیحات ویدئوییِ کریمی قدوسی درخصوص توئیت‌های اخیرش که جنجالی شد

توضیحات رییس دادگاه منافقین در خصوص چگونگی برگزاری دور جدید جلسات محاکمه

گزارش یوسف سلامی از حسینیه امام خمینی پیش از آغاز دیدار کارگران با رهبر انقلاب

خودداری ارمنستان از شرکت در نشست امنیتی روسیه

اسامی 14 هزار کودک شهید فلسطینی بر روی یکی از دیوارهای غزه

تجمع خانواده اسرای صهیونیست مقابل وزارت جنگ رژیم صهیونیستی

لایحه ممنوعیت تیک‌تاک در مجلس سنا تصویب شد

زالوژنی رسما سفیر اوکراین در انگلیس شد

هیل: همه رئیسان ‌جمهور آمریکا در تحریم‌ ایران شکست خورده‌اند

پیش به سوی کیش ایمن‌تر/ استخدام آتش نشان آقا از میان کیشوندان

شاعر کیشوند، "وعده‌ی صادق" را روایت کرد: نشست مرهم از این مژده بر جراحت قدس

رئیس بانک مرکزی دولت روحانی دست به قلم شد؛ توصیه به تیم اقتصادی رئیسی

خریداران و فروشندگان مسکن بخوانند

یک آبشار پله‌ای زیبا در نروژ

کشف یک راه جدید برای از بین بردن بوی زیر بغل

داستانک/ پری خوشحال

رئیسی: اشغالگری رژیم صهیونیستی نه مشروعیت‌زا است و نه مالکیت‌آور

استقبال رسمی مقامات سریلانکا از رییس جمهور

شیر خاورمیانه؛ لقب سریلانکایی‌ها به رئیس جمهور ایران

فریاد اردنی‌ها در برابر سفارت رژیم صهیونیستی

تعطیلی دانشگاه کلمبیا برای تظاهرات‌های ضد اسرائیلی

تشدید حملات قبایل سوریه به هم‌پیمانان آمریکا در دیرالزور

تصویب انتقال پناهجویان از انگلیس به رواندا

تظاهرات شبانه دانش آموزان در طنجه مغرب در حمایت از فلسطین

دویست روز جنگ با اشباح حزب الله!

معاون وزیر دفاع روسیه به ظن دریافت رشوه بازداشت شد