ایران پرسمان

آخرين مطالب

ابوظبی و تل‌آویو؛ لحظه پرش یا لحظه سازش؟ تحلیل روز

ابوظبی و تل‌آویو؛ لحظه پرش یا لحظه سازش؟
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - فارس / متن پیش رو در فارس منتشر شده و انتشار آن در آخرین خبر به معنای تایید تمام یا بخشی از آن نیست
یک روزنامه لندنی نزدیک به قطر با نقد سیاست فعلی سران ابوظبی، سیاست کنونی امارات را توهمی توصیف کرد که بنای آن جنگ‌افروزی، تجزیه کشورهای عربی و سازش با رژیم صهیونیستی است.
هم‌زمان با ملموس شدن تغییر سیاست برخی کشورهای عربی بویژه عربستان و امارات در قبال رژیم صهیونیستی، برخی رسانه‌های عربی از خیانت این دو کشور به فلسطین و جهان عربی و اسلامی می‌نویسند.
در جدیدترین گزارش در این خصوص، روزنامه لندنی «العربی الجدید» (نزدیک به قطر) در گزارشی نوشت، «پول»، «غرور» و «ضعف» کشورهای بزرگ عربی مثل عراق، مصر و سوریه در زمان کنونی، ابوظبی را در این اندیشه انداخته تا از این «خلأ» استفاده کند.
العربی الجدید نوشت، «سیاستمداران امارات و مشاورانشان الان این حس یقینی را دارند که کشورشان در حال طی "لحظه" عربی خودش است. زمین و زمان چرخیده تا اینکه بعد از چند دهه انزوا و آرامش، درهای خود را روی امارت ابوظبی گشوده. چنین حسی، جدا از میزان واقعی بودنش، همراه با این حس نزد مسئولان اماراتی است که باید از این مرحله انحطاط عربی بهره‌برداری شود. باید جهش کرد و خلأ حاصل از نبود کشورهای مرکز (مصر، عراق و سوریه) و مشغول بودنشان به مشکلاتشان را پر کرد. این، حسی است که از پول و غرور زائد و منیّت برآمده و خود را برای ایفای نقش رهبری و تاریخ در منطقه عربی کافی می‌داند.
العربی الجدید به یادداشت چند هفته گذشته یک اماراتی در یک روزنامه مصری اشاره کرد و نوشت، «چند هفته پیش، یک استاد دانشگاهی که در رسانه‌ها از او به نام مشاور محمد بن زاید ولی‌عهد ابوظبی یاد می‌شود، در یک روزنامه مصری یادداشتی نوشت که در آنجا از "لحظه خلیجی" در رهبری امت عربی صحبت کرد. مقصود او مشخصا عربستان سعودی و امارات بود. او نوشت "این، لحظه خلیج [فارس] در تاریخ معاصر عربی است و اگر گروهی از کشورها قادر یا راغب به رهبری امت عربی در این شرایط دشوار باشند، کشورهای خلیج [فارس] بخصوص عربستان سعودی و امارات با هماهنگی مصر و اردن هستند. کشورهای خلیج [فارس] دلباخته رهبری امتی ازپا افتاده نیستند. پرچم‌ها و رهبری [کردن] خودشان داوطلبانه و هروله‌کنان آمده‌اند که تا اطلاع ثانوی بمانند تا پروژه تمدنی، نهضتی و توسعه عربی که انتظار برای تحققش طولانی شده، محقق شود».
العربی الجدید نوشت، «زمانیکه این مرد از کوبیدن مصر و عربستان و سوریه و کشورهای مغرب عربی و سرزنش آنان» فارغ شد، «کشورهای خلیج [فارس] را مرکز ثقل جدید عربی دانست که اکنون لحظه خاص خود در تاریخ معاصر عربی را از سر می‌گذراند. این لحظه مشرق عربی یا لحظه مغرب عربی یا لحظه مصر و کشورهای حوضه نیل نیست، بلکه لحظه خلیج [فارس] است که به اعتقاد او، دلیلش این است که این کشورهای ثروتمندند و پول فراوان و صندوق‌های ذخیره و آسمان‌خراش و از این چیزها دارند...».
این روزنامه قطری، ضمن اشاره به تلاش امارات برای ایجاد روابط گسترده با رژیم صهیونیستی، «لحظه اماراتی»‌ را تشریح کرد و نوشت، با قرائت سخنان مسئولان ابوظبی و مشاوران و اصحاب رسانه‌هایشان می‌توان معنای این لحظه اماراتی را فهمید و دانست که چه در سرشان می‌گذرد از جمله اینکه:
- به کار گیری پول زیادی به عنوان ابزاری برای سیطره و نفوذ سیاسی در کشورهای عربی که در مرحله ضعف،‌ از هم گسیختگی یا فروپاشی هستند مثل مصر، سوریه، عراق، لبنان، لیبی، یمن و مغرب.
- استفاده از پول زیادی برای جذب نخبگان سیاسی و بهره‌برداری از وضعیت داخلی آنان برای تحقق اهداف سیاسی امارات.
- استفاده از پول زیادی برای خرید آدم‌ها و نخبگان رسانه‌ای، دینی، فکری و فرهنگی برای خدمت به اهداف منطقه‌ای امارات.
- استفاده از پول زیادی برای حمایت تسلیحاتی از مزدوران و جنگ‌طلبان و جدایی‌طلبان مثل محمد دحلان (فلسطین)، خلیفه حفتر (لیبی) و سران جنوب در یمن برای استفاده از آنان در طرح تجزیه کشورهای عربی.
- ائتلاف با اسرائیل و خدمت به منافع و طرح‌های منطقه‌ای آن و تغییر موضع در قبال مسئله فلسطین به طوری که از درون منحل شود.
- تقویت ائتلاف با آمریکا از طریق شرکت‌های نظامی، اقتصادی و محقق کردن اهداف کاخ سفید و تلاش برای خرید نمایندگان کنگره، مراکز پژوهشی و گروه‌های فشار.
العربی الجدید نوشت، حرجی بر این استاد دانشگاهی نیست. او از پیش خود حرف نمی‌زند. آنچه می‌گوید، انعکاس نظر سران امارات و عربستان است. چند روز پیش نیز انور قرقاش (وزیر مشاور دولت امارات در امور خارجه) با یک مرکز مطالعاتی در واشنگتن که ابوظبی آن را حمایت مالی میکند گفت‌وگو کرد و درباره سیاست‌های توسعه‌طلبانه کشورش و بلندپروازی‌هایی از جنس تشکیل شبکه‌ای از روابط و ائتلاف‌های بین‌المللی با شرکت‌ها و دولت ها از جمله رژیم صهیونیستی صحبت کرد.
العربی الجدید تأکید کرد، «دیگر ارتباط داشتن با رژیم صهیونیستی راز نیست. بلکه به مایه افتخار تبدیل شده و در روزنامه‌های اماراتی و در رسانه‌ها با آن فخرفروشی می‌شود چرا که این امر ناشی از احساس قدرت زائد (دروغین) برخی سیاسیتمداران ابوظبی یا "اسپارتا کوچک" است آنطور که یک مسئول سابق آمریکایی توصیفش کرد».
العربی الجدید در پایان نوشت، «آیا این عجیب نیست که لحظه اماراتی با لحظه اسرائیلی همزمان شده و تل‌آویو هم دنبال تأثیر ونفوذی بزرگ در منطقه است که از سال 1948 خوابش را می‌دید؟ آیا عجیب نیست که لحظه اماراتی زمانی فرا رسیده که دنیای عربی شاهد از هم گسیختگی و چند دستگی و انحطاط است؟... آنچه برخی [سیاستمداران اماراتی] آن را لحظه امارات توصیف می‌کنند، در حقیقت توهمی بزرگ است که سیاستمداران ابوظبی و مشاوران و اصحاب رسانه‌شان آن را تبلیغ می‌کنند. کمی درایت و توضع و واقع‌نگری اگر داشتند، شاید این بهتر از این بود که پولهایشان را در جنگ‌افروزی و چندپاره کردن و درگیری‌های بی‌حاصل صرف کنند.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/160422/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

فارن افرز: جنگ ایران و اسرائیل از سایه خارج شد

تجمیع اعتبارات هزینه ای ستاد وزارت اقتصاد با ادارات کل استانی

رئیسی: همه دولت‌های اسلامی باید به وظایف خود در آزادسازی قدس عمل کنند

اردوغان پس از دیدار با مقامات بغداد، وارد کردستان عراق شد

نقوش فارسی بروی مناره خیوه در ازبکستان

ویدئوی جالب از ساعت مچی آفتابی به طراحی سیکو

ابرهای عدسی شکل در پاتاگونیا در آرژانتین

اگر در برابر بی عدالتی سکوت کنی، روزی این بی عدالتی را تجربه میکنی

ویدیویی از کاوشگرِ کنجکاوی که مناطق رسوبی در مریخ را نشان می‌دهد

از گفته خود دلشادم

دستگیری چند متهم به جاسوسی برای چین در آلمان و انگلیس

نیروهای آمریکایی در عراق و سوریه هدف حمله قرار گرفتند

فرمانده مغرور؛ بازخوانی 4 برخورد ابوالحسن بنی‌صدر و نیروهای مسلح ایران

خبرگزاری آمریکایی: ایران و اسرائیل از آستانه یک جنگ تمام عیار بازگشتند

معاون وزیر دادگستری: بیش از 80 درصد زباله‌گردها اتباع بیگانه هستند

دلار 59 تومانی سوژه معامله‌گران شد

پیش‌ بینی قیمت طلا و سکه 4 اردیبهشت 1403

جزیره قلعه مونت سنت میشل در شمال غربی فرانسه

احکام/ کدام دعا نماز را باطل می‌کند؟

حلزون دریایی سبز

شروع زندگی جدید جوجه غازها

شستشوی برج‌های دبی به وسیله پهپادها

وقتی عروس هلندیت عشق خوانندگی دارد!

انقدر سرعتش بالا بود از دست مرگ در رفت!

ایلان ماسک از تجربه رصد بیگانگان با 6000 ماهواره در مدار می‌گوید

نمازم قضا شد

موضوع خودروهای لوکس پسران معاون سابق قوه قضائیه چه بود؟

پای بی‌بی‌سی فارسی هم به پایگاه هوایی اسرائیل باز شد

اسلامی: در حال حاضر سالانه یک میلیون ایرانی از خدمات دارویی هسته‌ای استفاده می‌کنند

کاوه اشتهاردی: هیچ دستورالعملی برای واردات خودرو منتظر ابلاغ مخبر نیست

یک زندانی مشکوک امنیتی ادعای تجاوز را تکذیب کرد

واکنش نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس به اظهارات یک نماینده برای آزمایش سلاح هسته‌ای

آتش‌سوزی گسترده اردوگاه آوارگان سوری در منطقه زحله در شرق لبنان

لحظه‌ی لغزش پای اردوغان در فرودگاه بین‌المللی بغداد

وداع مادری با پیکر پسر شهیدش که در گور دسته‌جمعی شهر خان یونس پیدا شده بود

شلیک 30 موشک توسط حزب‌الله لبنان به شهرک‌های صهیونیستی

خارج کردن پیکر 283 شهید دفن شده در گور جمعی بیمارستان ناصر خان یونس

رئیس‌جمهور لهستان: هنوز تصمیمی درباره میزبانی از سلاح‌های هسته‌ای ناتو نگرفته‌ایم

پوتین: مسائل امنیتی قفقاز جنوبی «بسیار حساس» هستند

روزنامه اصولگرا مطرح کرد: دفاع دولت از عقلانیت

کلید 95 میلیارد دلاری برای دو جنگ؟

نوزادی فلسطینی که از شکم مادر شهیدش بیرون آورده شد

نگاه عباس عبدی به ماجرای «مسجد بوستان قیطریه»

دردسر مزمن الکترونیکی شدن نسخه دارو

پیش بینی بورس سه شنبه 4 اردیبهشت 1403

پیش‌بینی قیمت دلار 4 اردیبهشت 1403

رئیس کمیسیون اصل نود: وزیر صمت یک ماه مهلت دارد!

زیبایی های دشت مغان در بهار است

لحظه دلهره‌آور متلاشی شدن کامیون در برخورد با قطار

گوناگون/ چگونه در دنیا و آخرت عاقبت به خیر شویم؟