ایران پرسمان

آخرين مطالب

در راستای حفظ هویت تاریخی «قلب تهران»

دو عمارت قدیمی؛ حیات دوباره گرفتند شهرداری تهران

دو عمارت  قدیمی؛ حیات دوباره گرفتند
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - شهر: مرمت بناهای قدیمی سفیر بریتانیا در محله فردوسی و بنای دیگری در خیابان صفی علیشاه منطقه 12 برای تبدیل آن ها به مجموعه های فرهنگی و هنری توسط عده ای از جوانان علاقمند در حال انجام است که به زودی آماده بهره برداری می شوند.

به گزارش شهر ، خانه قدیمی سفیر بریتانیا در محله فردوسی، توسط 17 دانشجوی هنر و شهرسازی دانشگاههای تهران و خوارزمی در حال مرمت و احیا است. این دانشجویان با تشکیل یک گروه استارتاپی، احیای این خانه را بر اساس رویکرد احیای خانه های فرهنگ و هنر برای ایجاد آنها به محلی جهت گفتگوهای شهروندان دنبال کردند.
به گفته علی پورقاسمی، نوه مالک خانه و یکی از دانشجویان فعال در این پروژه، با اخذ مجوز و تاییدیه شهرداری مبنی بر ایجاد کاربری تجاری با رویکرد فرهنگی و هنری در یک بنای مسکونی و مجوزهای لازم از وزارتخانه های ارشاد و میراث فرهنگی از اردیبهشت 1397 تا اسفند 1398 مرمت و بازسازی آن انجام شد.
مجموعه ای که دارای بخش های مختلفی مانند سینما، آمفی تئاتر، اتاق جلسات، فضای کار اشتراکی، اتاق کار هنر و کافه است و تا کمتر از دو هفته دیگر به عنوان یک مجموعه چند منظوره فرهنگی به روی شهروندان بازگشایی خواهد شد.
محمدجواد حق شناس، عضو شورای اسلامی شهر تهران، رونق دادن این فضاها را به عنوان یک فرهنگ در حال رشد توصیف می کند و ادامه می دهد: این رویکرد به عنوان یک سیاست اعلامی و یک نوع فرهنگ سازی در تلاش است هزاران خانه قدیمی و ارزشمند که هنوز در معرض انهدام قرار نگرفته را احیا کند. اگر این سازه ها در معرض توجه قرار گیرد می تواند محلی برای درآمد جوانان و اشتغال آن ها باشد. همچنین با توجه به اینکه بسیاری از خانه های قدیمی به آپارتمان تبدیل شده و شهروندان فضایی برای گفتگو و ملاقات ندارند ایجاد فضاهایی از این دست این فرصت را برای آن ها فراهم می کند.

ایران پرسمان


علی محمد سعادتی، شهردار منطقه 12 نیز در بازدید از این مجموعه می گوید: نسلی که آرامش و معنا را در کشورها، فرهنگ ها و مکتب های دیگر دنبال می کرد دوباره به خویشتن رجوع کرده است. بازدید امروز از مرکز فرهنگی در مجموعه خانه سرهنگ و سایر خانه های ارزشمند و تاریخی منطقه، معرفی بخشی از تلاش هایی بود که در یکی دو سال اخیر انجام شده و به احتمال زیاد تا یک هفته آینده افتتاح می شود.
خانه سرهنگ؛ بنایی 4طبقه به سبک سلطنتی انگلیسی
خانه سرهنگ در دهه 20 به سبک سلطنتی انگلیسی و به پیروی از رسوم معماری پهلوی ساخته شد. این بنا که در چهار طبقه و در زمینی به مساحت حدود 400 متر ساخته شده، توسط مصطفی هنجنی (ملاک مشهور محله فردوسی) در سال 1323 به سفیر وقت بریتانیا در تهران و پس از آن در سال 1354 به سرهنگ فردوس پورقاسمی نجف آبادی رییس وقت شهربانی استان اصفهان فروخته شد و تا همین اواخر خانواده سرهنگ در آن زندگی می کردند.

ایران پرسمان


هاستلی برای گردشگران خارجی
چند جوان فعال و علاقمند به بناهای تاریخی و موضوعات فرهنگی بنایی با معماری ارزشمند گذشته را با مرمت و احیا به هاستل تبدیل کردند تا ضمن حفظ هویت های این بنا، اقدامی در جهت شناساندن فرهنگ و تمدن گذشته به گردشگران خارجی در قلب تاریخی تهران انجام دهند. این هاستل قرار است پذیرای گردشگران خارجی باشد.
هومن پناهی یکی از جوانانی که به همت آنان این مجموعه در حال شکلگیری است به شهر می گوید: این هاستل در خیابان صفی علیشاه قرار دارد که پس از حدود 6 ماه توانستیم ساختمان آن را پیدا و آن را بخریم و با گروهی جوان که حدود چهار سال است که در حوزه فرهنگ و هنر فعالیت می کنیم آن را احیا کنیم.
پناهی اضافه می کند: این هاستل در شروع فعالیتش با تحولات بیماری همه گیر کرونا مواجه شده است که این بحران، شرایط را برای ادامه روند، دشوار کرده است.
او در پاسخ به پرسشی درباره انتظارات از شهرداری برای کمک به این مجموعه فرهنگی می گوید: شهرداری می تواند صدور مجوزهای لازم برای هاستل را تسهیل و از هزینه های تغییرکاربری چشم پوشی کند. همچنین هاستل های این چنینی می توانند از امکانات تبلیغاتی شهرداری، مانند استرابوردها* در سطح شهر برای معرفی خود در راستای کمک به صنعت آسیب دیده گردشگری در ایران استفاده کنند.
محمد جواد حق شناس، رییس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران پس از بازدید از این مجموعه نیز می گوید: از تلاش هایی که برای حفظ و نگهداری ساختمان های ارزشمند شهر که در معرض تخریب و تبدیل شدن به فضاهای تجاری و مسکونی و فاصله گرفتن از هویت شهری قرار داشتند، بازدید شد. این هاستل در خیابان صفی علیشاه یکی از این بناهای ارزشمند است که با همت جوانان علاقمند بازسازی شده است.

ایران پرسمان


علی محمد سعادتی، شهردار منطقه 12 با ابراز امیدواری نسبت به فرارسیدن روزهای طلایی مرکز تاریخی تهران در پی این اقدامات و با اعلام اینکه این هاستل نیز احتمالا تا یک هفته آینده افتتاح می شود، می گوید: شهرداری، حمایت های خود را در مسائل حقوقی و قانونی، اعطای مجوزهای لازم در فعالیت های عمرانی و ساختمانی، طراحی برنامه و کمک های فکری در این راستا انجام داده است.
بنای هاستلی با 60 سال قدمت
این هاستل در بنایی با قدمت حدودا 60 ساله که متعلق به اواخر دوره معماری پهلوی اول است، در کوچه مولا در خیابان صفی علیشاه منطقه 12 در مجاورت میدان بهارستان واقع شده، در قلب تاریخی تهران و در محله ای که هنوز حال و هوای تهران قدیم را در خود نگه داشته و از تغییرات هر روزه و سریع پایتخت در امان مانده قرار دارد. این بنا مساحتی 300 متری دارد، شامل سه طبقه در داخل ساختمان اصلی و بنایی کوچک تر به سبک همان دوران، در انتهای حیاط.

ایران پرسمان


ایران پرسمان


*استرابورد: سازه تبلیغاتی سبک و ایستاده با نصب سریع و آسان است که به راحتی می توان محتوای تبلیغاتی آن را تعویض کرد.
خبرنگار : علی سی پی
عکسها: محسن دانک

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/160649/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

واکنش همتی به سخنان قالیباف؛ زندگی را برای مردم سخت و پیچیده نکنید

سرقت عجیب سهمیه بنزین؛ مواظب کارت سوخت خود باشید!

گردشگری/ آبشار دوقلوی زمرد حویق در دل کوه‌های تالش

فرار کردن اسب‌ها در مرکز لندن

طبیعت چشم‌نواز دشت لاله‌های واژگون

ناسا 2 ماموریت رصد زمین را پس از 18 سال متوقف کرد

داستانک/ سمعک با کارکرد متفاوت

هلاکت 2 تروریست با عملیات پهپادی نیروهای امنیتی در اطراف زاهدان

سردار اشتری: شهید حجازی دارای سبک فرماندهی بود

سردار فدوی: نقش شهید حجازی در توانمندسازی مقاومت موثر است

غریب‌ آبادی: آمریکا صلاحیت ورود به عرصه حقوق بشر را ندارد

العربیه: مصر به اسرائیل پیشنهاد ازسرگیری مذاکرات در مقابل تعلیق عملیات رفح را داد

هشدار چین به آمریکا: بین تقابل و همکاری یکی را انتخاب کنید

جبهه پایداری معامله‌گر است

اسراییل‌ ضربه راهبردی خورده است

دردسر تیک‌تاک

ائتلاف غرب علیه نفت روسی

اتفاق جدید در بازار مسکن؛ خریداران مسکن و مستاجران منتظر تغییر باشند

قیمت این خودرو 30 میلیون تومان ارزان شد

هوای تازه/ نه اژدهاست که کرم شب است اسرائیل

4گوشه دنیا/ کشف کلاه‌خودی از 2500 سال قبل

نماهنگ سرود «حریفت مُنُم»

ایران می تواند پرتاب انسان به فضا را رقم بزند؟

بزرگترین چاپگر 3بعدی جهان یک خانه را در 80 ساعت می‌سازد

دلبر و یار من تویی رونق کار من تویی

رئیسی: هرکجای کشور فسادی دیده شود مطلقا به فساد و مفسد رحم نخواهد شد

انتقاد فلاحت پیشه به ادعای کریمی قدوسی درباره بمب اتم

ایران: تحریم‌های یکجانبه علیه سوریه باید لغو شود

ریابکوف: کاهش روابط با آمریکا را بررسی می‌کنیم

آخرین وضعیت از گورهای دسته جمعی بیمارستان ناصر

نجات روسیه با اقتصاد موازی

اصفهان؛ میخی بر تابوت اسرائیل

نمایندگانی که از رئیسی دعوت کردند باید در برابر ناکارآمدی دولتش پاسخگو باشند

گل‌درشت‌گویی ماورایی سریال ده‌نمکی

شیائومی نیامده رکورد زد!

نرخ مصوب انواع میوه اعلام شد؛ قیمت گوجه سبز سر به فلک کشید!

راه جلب عنایت امام زمان (عج)

خالد نبی؛ زیارتگاهی شگفت‌انگیز در دل طبیعت

تصاویری از پنل‌های خورشیدی جدیدی که در هر مکانی امکان نصب آن وجود دارد

برای خریدن کتاب هایی درباره اهل بیت(ع) به چه چیزهایی باید توجه شود؟

تحریم‌ مشترک انگلیس، آمریکا و کانادا علیه ایران

تداوم حملات حزب‌الله لبنان به شمال فلسطین اشغالی

ادامه سرکوب دانشجویان حامی فلسطین در آمریکا

202 روز جنگ غزه به روایت آمار و ارقام

تصاویر جدید از سرکوب تظاهرات همبستگی با غزه در دانشگاه سوربن فرانسه

«اقتصاد» میدان شلغم‌فروشان شده است!

شاهکار ایرانی در سریلانکا

بی‌رمقی اونس جهانی برای سومین روز متوالی

مطالبه‌گری؛ مهمترین برنامه عملیاتی بنیاد شهید و امور ایثارگران در دولت سیزدهم

نحوه تنظیم آینه ها در خودروی فورد کراون