ایران پرسمان

آخرين مطالب

داروهای دلگرم‌ کننده درمان کرونا تحلیل روز

داروهای دلگرم‌ کننده درمان کرونا
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - صبح نو / متن پیش رو در صبح نو منتشر شده و انتشار آن در آخرین خبر به معنای تایید تمام یا بخشی از آن نیست
عارف چراغی / طبق اعلام سازمان بهداشت جهانی و مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها، در حال حاضر هیچ دارو یا واکسنی برای درمان ویروس کرونا وجود ندارد. با این حال بسیاری از مردم همچنان فریب ادعاهایی که تضمین می‌کنند می‌تواند در درمان بیماری کووید19 موثر باشند را می‌خورند. تاکنون داروهای بسیاری در این زمینه معرفی و پس از مدتی رد شده است. با این وجود تعداد زیادی از داروها هنوز به نتیجه نهایی نرسیده‌اند. در این گزارش نگاهی به پروتکل‌های درمانی کشورمان ایران و روش‌هایی که توسط پزشکان مختلف برای درمان بیماران کرونایی به‌کار گرفته‌اند می‌پردازیم.
روز گذشته رییس سازمان غذا و دارو در نشست خبری خود نسبت به وجود نمونه‌های تقلبی داروی «رمدسیویر» با قیمت‌های نجومی در بازار قاچاق کشور هشدار داد. شانه‌ساز در این نشست گفت: «تعداد زیادی از نمونه‌هایی به دست ما رسیده که با قیمت‌های بسیار بالای نجومی توسط خانواده‌ها تهیه شده، اما آن دارو اصلاً رمدسیویر نیست، بلکه یک داروی دیگر بوده که جلد آن را تغییر دادند و به جای رمدسیویر ارائه داده‌اند.» مردم درحالی برای خرید این دارو راهی بازارهای سیاه شده بودند که اثربخشی این دارو در درمان کرونا هنوز مورد تأیید نهایی قرار نگرفته و وزارت بهداشت نیز بارها اعلام کرده است که هر دارویی که برای درمان کرونا اعلام شود، آن را ظرف کوتاه‌ترین مدت در داخل کشور تولید می‌کنیم.» به همین دلیل اخیراً داروی رمدسیویر که توسط برخی از مراجع دارویی برای درمان برخی بیماران مبتلا به کرونا مورد توجه قرار گرفته است، با پیگیری سازمان غذا و دارو وارد کشور شده و برای انجام کارآزمایی بالینی همچون سایر داروهای قبلی در اختیار معاونت تحقیقات وزارت بهداشت قرار گرفته است. با این حال خیلی زود نمونه تقلبی آن وارد بازار شد.
این دارو از کجا پیدا شد؟
اگرچه هنوز دارویی مؤثر برای پیشگیری و درمان بیماری کووید19 پیدا نشده است، اما اخیراً آزمایش‌ها نشان داده‌اند که داروی رمدسیویر می‌تواند از عوارض ناشی از ابتلا به ویروس جدید کرونا بکاهد و دوره بیماری را از 15‌روز به 11‌روز کاهش دهد. رمدسیویر اولین داروی تأیید شده برای کروناست که تولید آن در انحصار شرکت گلیلئاد است، اما در روزهای گذشته خبری درباره اینکه دولت دونالد ترامپ تمام این داروها را برای سه ماه آینده پیش‌خرید کرده است منتشر شد.
ایران از چه داروهایی برای بیماران مبتلا به کرونا استفاده می‌کند؟
داروهای مختلفی این روزها در حال آزمایش و بررسی است، اما داروهای مشخصی هم در پروتکل درمان این بیماری ذکر شده است. ولی این روزها تحقیق و بررسی روی چند دسته دارو در حال انجام است. دسته اول بررسی روی داروهایی انجام می‌شود که توانسته طول مدت بستری را کم کند اما نیاز است که روی تعداد بیشتری از بیماران تست شود. دسته دوم داروهایی هستند که جلوی تکثیر ویروس را می‌گیرند؛ این داروها مانند فاویپیراویر وارد کشور شدند اما پس از مدتی مشخص شد که مزیتی نسبت به «کلترا» که الآن در کشور تجویز می‌شود ندارد و از پروتکل درمان کرونا حذف شد. داروی «اوسلتامی‌ویر» نیز از پروتکل خارج شد و داروهایی مانند «رمدسیویر» نیز در حال بررسی هستند. بخش دیگر این تحقیقات روی داروهای ضدالتهاب است که التهاب ریه را کاهش می‌دهند و داروهایی در این زمینه نیز اگر موفقیت‌آمیز باشند در پروتکل کشوری وارد می‌شوند. دکتر مهرناز رسولی‌نژاد، فوق‌تخصص بیماری‌های عفونی و استاد دانشگاه تهران در گفت‌و‌گو با خبرنگار روزنامه «صبح‌نو» در خصوص داروهایی که برای بیماران مبتلا به کرونا در کشور استفاده می‌شود، می‌گوید: «همانطور که در کل پروتکل‌های درمانی جهان نیز مشاهده می‌کنید؛ تا این لحظه هیچ دارویی به‌عنوان داروی مؤثر برای کووید19 ثبت نشده است، فقط تاکنون در آمریکا و اتحادیه اروپا رمدسیویر را به‌عنوان دارویی که می‌تواند مدت و شدت بیماری را کم کند مرود تأیید قرار گرفته است.» وی ادامه می‌دهد: «ما در ایران با توجه به شرایط بیماران مبتلا به کووید‌19 از داروهای مختلفی استفاده می‌کنیم. اما اگر بیمار خیلی زود متوجه علائم خود شده باشد و به پزشک مراجعه کند با داروی کلروکین تجویز می‌شود و برای کسانی که ویروس در آن‌ها پیشرفت می‌کند و بستری می‌شود داروی اینترفرون بتا- یک آ (رسیژن) می‌تواند کمک‌کننده باشد.»
این متخصص بیماری‌های عفونی می‌گوید: «اگر بیمار بتواند به موقع از داروهای استروئیدی استفاده کند به بهبود مریض کمک می‌کند. افرادی که در مراحل پیشرفته بیماری هستند و ممکن است مشکلات عروقی نیز برای آن‌ها به‌وجود آمده باشد، داروهای ضدانعقادی نیز برایشان تجویز می‌شود. به‌طور کلی اگر به بیمارانی که در مراحل حاد بیماری هستند، به موقع اکسیژن برسد و فشار خون و دیابت آن‌ها با دارو کنترل شود، می‌توانند از این مرحله نیز عبور کنند.»
داروی رسیژن نیز در کاهش مرگ‌و‌میر بیماران مبتلا به کرونا، مؤثر بوده و در هفته‌های گذشته توسط ستاد کرونای استان تهران در بیمارستان مسیح دانشوری رونمایی شد. دکتر زالی، رییس ستاد مبارزه با کرونا استان تهران درباره رسیژن گفته است: «ایران سومین کشور در جهان است که تکنیک ساخت این دارو را در اختیار دارد؛ چراکه این دارو نوترکیب است و فرایند ساخت پیچیده‌ای دارد.» همچنین گفته شده استفاده از این دارو مرگ‌و‌میر مبتلایان به ویروس کرونا را به یک پنجم کاهش داده است.
اثربخشی داروهای طب سنتی
به‌طور کلی درباره دارویی مرتبط با درمان ویروس کرونا بحث است. اول سلامت دارو و سپس اثربخشی آن معمولاً مورد بحث قرار می‌گیرد. داروهای گیاهی که تا الان تست شده فقط سالم هستند و اثر سویی بر بیماران کرونایی نداشتند. البته برخی محققان داروهای گیاهی اعلام کرده‌اند که این داروها باعث کاهش میزان ویروس می‌شود و برخی دیگر اعلام کرده‌اند که داروهایشان باعث کاهش التهاب ریه می‌شود؛ رژیم غذایی نیز از جمله دستورالعمل‌هایی است که از سوی پزشکان طب سنتی مورد تاکید قرار گرفته است. تعدادی از این پزشکان رژیم غذایی مشخصی را برای بیماران مبتلا به کرونا در نظر گرفته و آن را در برنامه غذایی بیمارستان محل بستری آن‌ها گنجاندند. در این رژیم غذایی آمده بود که ماست را از برنامه غذایی این بیماران حذف کنند و اگر بیماری به دیابت مبتلا نیست به او حلوا ارده داده شود و در سوپ آن‌ها چوب دارچین ریخته شود. طی انجام این رژیم غذایی بیمارستان مذکور در دو هفته فقط دو مورد مرگ ناشی از این بیماری را به ثبت رساند. با این حال حمایت‌ها از این داروها به‌عمل می‌آید ولی هنوز در فاز مطالعاتی است و وارد پروتکل درمان کرونا نشده است.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/161818/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

غیبت ایران در بازار 75 میلیارد دلاری بنگلادش

ارتش سوسک‌های رباتیک مجهز به کوله‌پشتی رایانه‌ای در بیابان

تو مثل منی برف...

اسرائیل به دنبال جاسوسی در ایران بود؟

رویترز: تشدید تحریم‌های ایران در بسته کمک‌های خارجی آمریکا گنجانده شده است

غیبت احمدی‌نژاد در مراسم تشییع پیکر معاونش

تصاویری از تجمع و حمایت از عملیات تنبیهی «وعده صادق» در صنعای یمن

مهاجری: گمان کرده‌اید اگر اسم «گشت ارشاد» را به «طرح‌ نور» تبدیل کنید قضیه تغییر ماهیت می‌دهد؟

اذعان صهیونیست ها به تداوم قدرت مقاومت فلسطین در غزه

چاپ ایران‌چک 500 هزار تومانی واقعیت دارد؟

پیام تسلیت مدیرکل بنیادآذربایجان غربی در پی درگذشت همکار خادم الشهدا حجت الاسلام «مصطفی حاجی حسینلو»

جنگل حرا خلیج نایبند عسلویه

بزرگترین مار جهان در هند پیدا شد/ 15 متر طول و 1000 کیلو وزن !

«تاریخ سازی» با «تاریخ شفاهی»

اتحادیه اروپا: گزارش‌ها درباره حادثه اصفهان رادنبال می‌کنیم، نشانه‌ها حاکی از کاهش تنش‌هاست

سی ان ان: حملات مستقیم اسرائیل و ایران به یکدیگر پایان یافته است

رئیسی شاهرود را به مقصد تهران ترک کرد

فرانسه، کمک به اسرائیل برای مقابله با پاسخ ایران را تایید کرد

تصاویری از محل حادثه نزدیک سفارت ایران در پاریس

وزیر خارجه اردن در تماس با امیرعبداللهیان: مصممیم در تحولات غزه، آسمان اردن مورد سوءاستفاده اسرائیل قرار نگیرد

واکنش ظریف به «آتش بازی‌های بی‌پروای امروز در اصفهان»

لغو پروازهای شرکت‌های اروپایی به اراضی اشغالی

ارمنستان 4 روستای منطقه «قزاق» را به آذربایجان واگذار کرد

لاوروف: برای مذاکره در مورد اوکراین آماده‌ایم

بایدن در آستانه شکست؟

عزم ستاد مبارزه با قاچاق کالا برای ساماندهی قاچاق ته‌لنجی

مطالعه رفتار آب و یخ در نانوحفره و غول‌های یخی منظومه شمسی!

«خلبان صدیق» برای دومین‌بار به کتابفروشی‌ها آمد

تصاویری از بازداشت عامل حمله به کنسولگری ایران در پاریس

واکنش ایران به وتوی قطعنامه عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل از سوی آمریکا

کنایه همتی به رئیسی با انتشار این ویدئو: مردم همچنان در انتظار چنین دولت کارآمدی هستند

جزئیات حادثه امنیتی در بخش کنسولی سفارت ایران در پاریس

گفتگوی امیرعبداللهیان و فیدان؛ تاکید ایران و ترکیه بر ضرورت آتش‌بس فوری در غزه

همکاری اسلامی: حق وتو آمریکا، ناقض مفاد سازمان ملل متحد است

رئیس دومین بانک بزرگ روسیه: سوئیفت باید از بین برود

پیش بینی تولید 13.5 میلیون تن گندم در سال جاری

سقوط سهام آسیا

نتیجه‌ی عدم توجه به جلو در رانندگی

برنامه‌ریزی ناسا برای تجدید قوای کاوشگر ستاره‌های نوترونی

اهمیت بجا آوردن شکر خدا در جلد هفتم کتاب «طعم شیرین خدا»

دانشجو: حادثه امنیتی سفارت ایران در پاریس پایان یافت

موضع اردوغان درخصوص حادثه اصفهان

ظریف: عدم محکومیت تجاوز اسرائیل توسط شورای امنیت، ایران را ناگزیر به دفاع مشروع کرد

وقوع حادثه امنیتی مقابل سفارت ایران در پاریس؛ عامل حمله دستگیر شد

کاهش مجدد رتبه اعتباری رژیم صهیونیستی

مرغ کیلویی چند؟

روند ادامه‌دار کاهش قیمت سکه

قسمت هایی واقعی از کارتون تام و جری!

حکمت/ کجای مجلس بنشینیم؟

وقوع حادثه امنیتی در مقابل سفارت ایران در پاریس