ایران پرسمان

آخرين مطالب

نویسنده برجسته آمریکایی: دولت ما احمق است تحلیل روز

نویسنده برجسته آمریکایی: دولت ما احمق است
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - ایسنا / متن پیش رو در ایسنا منتشر شده و انتشار آن در آخرین خبر به معنای تایید تمام یا بخشی از آن نیست
در حالیکه کشورهای ثروتمندی چون آلمان، کره جنوبی و حتی ایتالیا و اسپانیا شاهد کاهش موارد ابتلا به کروناویروس طی این روزها هستند، آمریکا برای متوقف کردن رشد منحنی ابتلا راه درازی پیش رو دارد و به نظر می‌رسد این بار هم آمریکا یک استثنا است اما از نوع عقب مانده آن.
فرید زکریا در مطلبی برای روزنامه واشنگتن پست می‌نویسد : «ایالات متحده موقعیت منحصر به فردی در میان پیشرفته‌ترین کشورهای جهان دارد. در حالی که شاهد افزایش نرخ ابتلا در چند ایالت پر جمعیت هستیم هنوز راه درازی تا متوقف کردن رشد منحنی ابتلا به ویروس کرونا باقی مانده و آنتونی فائوچی، مدیر انستیتو ملی آلرژی و بیماری‌های عفونی پیشنهاد کرده که این مکان‌ها با تعطیلی مجدد مشاغل و فعالیت‌های تجاری خود روبرو شوند. این در حالی است که در دیگر کشورهای ثروتمند چون آلمان، کره جنوبی و حتی ایتالیا و اسپانیا در ماه‌های گذشته موارد جدید ابتلا، کاهش داشته و پایین مانده است. آمریکا در این میان هنوز هم یک استثنا و منحصر به فرد است اما نه به معنای خوب آن.
برای درک اینکه چرا چنین اتفاقی افتاده است، با بررسی چیزی که ایالات متحده معتقد است در آن خوب عمل کرده، شروع کنیم: کمک‌های دولتی. در مارس و آوریل با وجود یک جو سیاسی به شدت قطبی شده پس از جنگ داخلی، کنگره مبلغ 2.4 تریلیون دلار برای کمک ارائه کرد و بانک مرکزی نیز حتی ملبغ بیشتری را تامین کرد. این مبلغ در واقع 25 درصد تولید ناخالص داخلی را شامل می‌شود؛ یکی از بزرگترین‌ کمک‌های مالی در جهان. شاید به همین دلیل بازار سهام چندان متوجه نشده که اقتصاد از زمان "رکود بزرگ"، در بدترین شرایط خود قرار گرفته است.
اقتصاد آمریکا بسیار بزرگ است، ظرفیت وام گیری آمریکا ظاهرا بی حد و حصر است، دلار اکنون قدرتمند است. برای چک کشیدن الان وضعیت هموار است.
اما از جنبه‌های دیگر دولت ایالات متحده شکست خورده است. این فقط دونالد ترامپ، رئیس جمهوری و کاخ سفید نیستند که برای ایجاد انسجام بین آژانس‌های فدرال و هماهنگ کردن ایالت‌ها فاجعه‌بار عمل کرده‌اند بلکه مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها، اداره غذا و دارو و سایر مراکز خدمات انسانی و بهداشتی هم همانند مقام‌های ایالتی در کار خود مانده‌اند.
آمریکایی‌ها تعطیلی‌های گسترده را راحت‌تر از آنچه پیش‌بینی می‌شد، پذیرفتند. اما این دوره از درد و رنج به معنای خرید زمان برای دولت به منظور ایجاد سیستم‌های آزمایش، رهگیری و ایزوله بود تا زمانیکه تعطیلی‌ها پایان یافت مردم بتوانند تا حدی به زندگی عادی برگردند و به دولتشان برای نظارت و واکنش نسبت به یک شیوع جدید اعتماد کنند. اما اگر راستش را بخواهید، این فقط اتلاف وقت بوده است. اگرچه ترامپ در ماه مه اعلام کرد: "ما در انجام آزمایش موفقیت آمیز عمل کرده‌ایم" اما هدفش از انجام 5 میلیون آزمایش در روز و در دسترس بودن آزمایش‌ها در همه جا حتی در فروشگاه‌ها و داروخانه‌ها در حد یک آرزو باقی ماند. بسیاری از ایالت‌ها هنوز تست جامع یا رهگیری ندارند.
هزینه‌های فدرال به عنوان درصدی از تولید ناخالص داخلی همانی است که 40 سال پیش بود، اما این آمار بیشتر از آن چه که نشان می‌دهد، پنهان می‌کند. هزینه‌های برنامه‌هایی چون امنیت اجتماعی، درمانی و بهداشتی با افزایش سن جمعیت و هزینه‌های مراقبت‌های بهداشتی بسیار زیاد شده است و این درحالیست که بسیاری از آژانس‌های دولت فدرال با فقدان شدید منابع روبرو شده‌اند در حالیکه وظایف و کارهایشان بیشتر شده است.
حتی چک کشیدن هم در زمان کنونی بسیار سخت است. کشورهایی چون کانادا و آلمان مستقیم‌تر و سریعتر از ایالات متحده به تامین بودجه می‌پردازند و برای شهروندانشان کمک‌های سریعتری ارائه می‌کنند در حالیکه آمریکایی‌ها با نگرانی منتظرند و در وبسایت‌هایی جستجو می‌کنند که کارایی ندارند و بارها و بارها درخواست می‌کنند تا پاسخی بشنوند.
با وجود رشد هفت برابری تولید ناخالص داخلی آمریکا، تعداد کارمندان فدرال به طور سرانه نسبت به دهه 1950 کمتر است. دولت به ندرت و به سختی نیروی جدید استخدام می‌کند. همانطور که در گزارش موسسه بروکینگز آمده: یک سوم نیروهای کاری فدرال واجد شرایط بازنشستگی در حال حاضر و 2025 هستند و تنها شش درصد از آنها زیر 30 سال‌اند. برای نیم قرن، سیاستمداران استراتژی "محدود کردن هزینه‌های دولت" را پیگیری کرده‌اند. گروور نورکیست، فعال ضد مالیات می‌گوید: "من به دنبال تخریب دولت نیستم. من فقط می‌خواهم آن را به اندازه‌ای کوچک کنم که بتوانم آن را به داخل حمام بکشم و در وان غرق کنم!" استیو بنن، ایدئولوژیست انقلاب ترامپ گفته که هدف اصلی او "ساختارزدایی دولت مرکزی است"، حدس بزنید چه شده است؟ خوب این مساله اتفاق افتاده است.
غلبه بر کووید – 19 نیازی به اسباب و لوازم بروکراتیک بزرگ ندارد. هنگ‌کنگ، سنگاپور، تایوان و کره جنوبی دولت‌های نسبتا کوچکی دارند که به واسطه هزینه‌های دولتی به عنوان یک سهم تولید ناخالص داخلی ارزیابی می‌شوند. از طرف دیگر هم، دانمارک، نروژ و آلمان نیز همین کار را به خوبی انجام داده‌اند، در حالیکه دولت‌های نسبتا بزرگی دارند.
اما در تمام این موارد، بروکراسی‌های دولتی به خوبی تامین بودجه می‌شوند، خودمختاری قابل ملاحظه‌ای دارند و دستورها و قوانین اجرایی دست و پاگیر ندارند و افراد هوشمندی را به کار گرفته‌اند که کار در بخش عمومی را پذیرفته‌اند. در ایالات متحده، ما فرهنگی داریم که از زمان رونالد ریگان ایجاد شده؛ کسی که به عنوان رئیس بروکراسی فدرال به شوخی می‌گفت:" 9 واژه وحشتناک در زبان انگلیسی وجود دارد: من از دولت هستم و برای کمک اینجا هستم."
کووید – 19 را بایستی یک زنگ بیدار باش دانست. ایالات متحده باید ظرفیت‌های دولتی خود را بازسازی کند. هدف نباید یک دولت بزرگ یا کوچک باشد بلکه باید یک دولت هوشمند باشد. تا کنون ما یک دولت احمق داشته‌ایم.»

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/161984/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

صدور نخستین برات الکترونیکی تامین مالی زنجیره تولید توسط شبکه بانکی

روز «سنه» برابر با 6 اردیبهشت

دگر ما را چه مینامند، اگر حیدر بشر باشد؟!

حملات بی‌امان بیش از 20 خدنگ به مار پیتون

خرافات عجیب ایرانیان دوران قاجار؛ از ناخن هدهد تا آش مخصوص شاه برای جلوگیری از وبا

غول باستانی که کوسه‌های سفید امروزی را کوتوله می‌کند!

سروده علیرضا قزوه در استقبال از غزل رهبر معظم انقلاب

میرسلیم: رئیسی در فرصت باقی‌مانده تدبیر مناسبی نیندیشد، همه ما ضرر می‌بینیم

قالیباف: بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز برنامه ندهد، مجلس برنامه می‌دهد

نوه امام خمینی: اندیشه‌های امام به‌طور هدفمند تحریف می‌شود

هشدار روسیه در مورد استقرار تاسیسات هسته‌ای ناتو در لهستان

حماس: از خواسته‌های خود کوتاه نخواهیم آمد

جزئیات تخصیص ارز 28500 تومانی

طلای 18عیار پایین آمد؛ بازگشت دلار به کانال 63 هزار تومان

بچه‌های آفریقایی را از چه می‌ترسانید؟

نمونه‌ ای از کلمات روسی که وارد فارسی شده و ما استفاده می‌کنیم

4 گوشه دنیا/ بازگشت آخرین پادشاه مصر پس از 72سال غیبت

واعظ آشتیانی: رأی مردم آمریکا در انتخابات نمایشی است

گنجی: توماج صالحی حتما اعدام نمی‌شود

امام جمعه سابق جوانرود درگذشت؛ علت استعفای سال گذشته او چه بود؟

معاون پارلمانی رئیسی: دستگاه‌ها باید به وظایف روشن و بی‍ّن خود درباره حجاب عمل کنند

تشکر وزیر دفاع از مجلس بابت تصویب تشکیل سازمان «سپند»

پاپ فرانسیس: جنگ غزه و اوکراین را متوقف کنید

بخشی از آثار ویرانی های ارتش اشغالگر در شهر خان یونس

مسکو: فرمول زلنسکی برای صلح، درگیری را طولانی‌تر می‌کند

افسر اسرائیلی هدف تک‌تیرانداز مقاومت فلسطین

رازهای جالبی از تایتانیک که شاید هرگز درباره‌اش نشنیده باشید

فرآیند تولید دیگ و ماهیتابه با قوطی فلزی نوشابه توسط کارگران پاکستانی

زیبایی پارک هینویاما در ژاپن

3 فضانورد چینی امروز راهی ایستگاه فضایی‌شان می‌شوند

نمادی از فرهنگ پهلوانی در «پهلوان و فیل»

نماینده ویژه پاکستان: ایران و چین شرکای معتمد ما هستند

دستور کار جلسات مجلس در هفته آینده اعلام شد

نماینده مجلس: مماشاتی که با بی‌حجابی صورت گرفت، کار را برای مقابله با بی‌حیایی سخت‌تر کرد

شورای وحدت چند نماینده در مجلس دوازدهم دارد؟

فرمانده کل ارتش: ایران هر کجای رژیم صهیونیستی را لازم باشد و بخواهد موشک می‌زند

واعظی: آنچه رئیسی می‌گوید با آمار‌های دو هفته قبل یا دو هفته بعد اعضای دولت فرق دارد

نظامیان فرانسوی کنار اوکراین علیه روسیه می‌جنگند

پاسخ موشکی حزب‌الله به حملات صهیونیست‌ها به جنوب لبنان

مادورو: کشورهای ائتلاف بولیواری خواهان جهان چندقطبی هستند

دولت بایدن نسبت به «پیروزی اوکراین» مطمئن نیست

دنیای اقتصاد: در سال 1403 نه منتظر کاهش قیمت ارز باشید، نه کاهش نرخ تورم

غفلت از سرکشی به خانواده های شهدا پذیرفتنی نیست

تکنیک حیرت‌انگیز یک عنکبوت برای شکار یک مورچه بزرگ در حال حرکت!

گوناگون/ ماجرای طعم شیرین آخرین دعای کمیل شهید زین الدین

کل کل اتوبوس مسافربری و یک پژو که منجر به تصادفی شدید شد!

پناهگاه فیل ها در کنیا

مخترع ایرانی مدال برنز نمایشگاه اختراعات ژنو 2024 را کسب کرد

تصاویری خیره‌کننده از «ماه صورتی» در سراسر جهان

رمان جدید اکبر والایی چاپ شد/«بر فراز کشتزار» در بازار نشر