ایران پرسمان

آخرين مطالب

تأملی بر حاشیه‌سازی های 24 ساعت اخیر فضای مجازی؛

#اعدام_کنید اما با روشنگری و شفاف‌سازی! سیاست روز

#اعدام_کنید اما با روشنگری و شفاف‌سازی!
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - با وجود جنگ رسانه ای شدید، شفاف سازی رسانه ای احکام صادره و اقناع افکار عمومی در خصوص پرونده های خاص از نان شب نیز برای قوه قضائیه واجب تر است؛ موضوعی که سال هاست فعالان جبهه انقلاب بر آن تاکید دارند و همواره نیز توسط قوه قضائیه به آن بی توجهی شده است!

روز گذشته، غلامحسین اسماعیلی، سخنگوی قوه قضائیه در نشست خبری با اصحاب رسانه از تایید حکم اعدام سه تن از اغتشاش گران اعتراضات آبان ماه خبر داد.
اسماعیلی در این خصوص بیان داشت: این پرونده را خداى متعال کمک کرد جنایاتشان برملا شد؛ اینها جزو عناصر اصلى اغتشاشات بودند و دو نفر از این افراد در صحنه سرقت مسلحانه دستگیر شدند و با تهدید به اسلحه می‌خواستند اموال خانمى را بربایند که خدا کمک کرد و باعث دستگیرى این افراد شد.
سخنگوی قوه قضائیه افزود: پس از دستگیرى در گوشى این افراد اقدامات خرابکارانه‌اى که انجام می‌دادند و فیلمبردارى کرده و براى برخى از خبرگزارى‌هاى خارج از کشور ارسال می‌کردند، کشف شد؛ خودشان از اعمال مجرمانه خود بهترین مستندات را تهیه کردند و در فرایند دادگاه هم اقرار کرده‌اند و همچنین هم خودشان و هم وکلایشان‌ دفاع داشتند البته چهار نفر اعلام وکالت کردند و دفاع کردند.
پس از اعلام این موضوع توسط سخنگوی قوه قضائیه، رسانه های ضدانقلاب با همراهی عناصر خود در فضای مجازی و همچنین برخی اصلاح طلبان داخل کشور با راه اندازی هشتگ #اعدام_نکنید توانستند تا زمین بازی را به سود خود تغییر داده و عملا این مجرمان را افرادی بی گناه و مظلوم معرفی کنند، تا جایی که هشتگ مورد استفاده به ترند نخست ایران و در چند ترند نخست دنیا قرار گرفت.
در این بین، برخی سلبریتی ها هم که همواره در بزنگاه های مهم در زمین دشمن بازی کرده بازهم به کمک آمده و آنها هم بدون اطلاع از جزئیات پرونده خواستار لغو حکم اعدام شدند.
در این بین ذکر چند نکته ضروری به نظر می رسد.
نخست اینکه هشتگ #اعدام نکنید عملا حکم قصاص را زیر سوال برده و نکته جالب توجه آنجاست افرادی که اکنون از اعدام نکردن سخن می گویند، چندی پیش خواستار صدور بی چون و چرای حکم اعدام پدر رومینا اشرفی -دختری که چندی پیش به دست پدرش کشته شد- شده‌اند.
اساسا صدور حکم اعدام یک متهم احتیاج به تحقیقات و شواهد فراوان توسط نهادهای قضائی داشته و بررسی این موضوع و صدور حکم درباره آن نبایست در فضای مجازی مورد بررسی قرار گیرد.
در نتیجه چنانچه فردی متهم بوده و مستحق حکم اعدام است بایست اعدام شود و هشتگ مذکور صرفا فرد مقابل را از هر لحاظ تبرئه می کند که طبیعتا برخلاف مبانی عقلی، عرفی و دینی است.
اتفاقی که دشمنان جمهوری اسلامی با علم به این موضوع آن را مطرح کرده اند. آنان سعی دارند تا با همراهی افکار عمومی، حکم اعدام را حتی برای افرادی که علنا دست به اسلحه برده و کشور را به سمت ناامنی سوق داده محکوم کنند و بدین ترتیب راه را برای سوریه سازی مرزهای امن جمهوری اسلامی ایران تسهیل کنند.
و اما نکته دوم: پس از صدور حکم اعدام این سه فرد، رسانه های ضدانقلاب با فضاسازی سنگین سعی دارند تا این افراد را بی گناه و مظلوم جلوه داده و آن ها را صرفا افرادی معترض و البته دانشجوی نخبه و کارگرانی مستضعف معرفی کنند!
اگر چه این سیاست همیشگی رسانه های معاند بوده که تروریست ها را بزک کرده و جای جلاد و شهید را با یکدیگر عوض می کنند. به عنوان نمونه در ماجرای رامین حسین پناهی، تروریست معروف عضو گروهک کومله، بی بی سی فارسی سعی داشت با برش دادن عکس های معروف این فرد، اسلحه های بر دوش حسین پناهی را سانسور کند!
اما با وجود جنگ رسانه ای شدید، شفاف سازی رسانه ای احکام صادره و اقناع افکار عمومی در خصوص پرونده های خاص از نان شب نیز برای قوه قضائیه واجب تر است؛ موضوعی که سال هاست فعالان جبهه انقلاب بر آن تاکید دارند و همواره نیز توسط قوه قضائیه به آن بی توجهی شده است!
نکته مهم این داستان آنجاست که پس از ماجرای متهمان ترور دانشمندان هسته ای و اثبات بی گناهی آنان که با موج سواری شدید رسانه های بیگانه همراه شد، اعتماد اقشار خاکستری که یک چشم خود را به رسانه ای ماهواره ای سپرده اند نسبت به برخی از اعترافات کم شده و برای جبران این موضوع نیازمند اقدامات شفاف ساز بیشتری از طرف قوه قضائیه هستیم.
شاید نوک پیکان انتقادات از ضعف رسانه ای قوه قضائیه اکنون به سمت «آزاد ابراهیم زادگان»، رئیس مرکز رسانه قوه قضائیه برگردد.
وی که از سال 93 و در دوران رئیس پیشین قوه قضائیه به این سمت منصوب شده است، تاکنون نتوانسته به صورت موثر و قابل دفاع جنگ روایت ها را در موضوعات مختلف که اهم آنان به موضوعات سیاسی باز می گردد، راهبری کند.
این در حالی است که ابراهیم زادگان، در روز معارفه خود اعلام کرد که برای همه اقدامات قوه قضائیه پیوست رسانه ای خواهیم داشت و حال باید پرسید که پیوست رسانه ای صدور حکم سه تن از مجرمان آبان ماه 98 چیست؟!
بی تردید این ضعف رسانه ای قوه قضائیه در عدم اقناع سازی مردم می تواند ضربه سهمگینی به اعتماد مردم وارد کند؛ ضربه ای که قطعا می تواند برخورد بی نظیر قوه با مفسدان دانه درشت اقتصادی را هم تحت تاثیر قرار دهد و حتی در طولانی مدت ضررهای فراوانی برای نظام جمهوری اسلامی به همراه داشته باشد.
به هر حال حضور حجت السلام و المسلمین رئیسی در رأس قوه قضائیه تحولات اساسی و اصلاحات فراوانی را به همراه داشته است و انتظار می رود که در حوزه رسانه ای نیز این قبیل تحولات در دستور کار قرار گیرد تا روند روز افزون رضایتمندی و اعتماد مردم به دستگاه قضائی با شدت بیشتری ادامه پیدا کند.
* احسان اشرفی

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/162753/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تقویم تاریخ/ بیانیه سازمان ملل علیه سلاح‏های شیمیایی عراق بر ضد ایران

داستانک/ راه نجات

آغاز ثبت‌نام برنامه‌های روز و هفته جهانی نجوم از فردا

آیا ماه به زمین نزدیک است؟

ربات انسان‌نمای تسلا در آستانه عرضه به بازار

تشخیص نارسایی قلبی توسط هوش مصنوعی با اسکن پا

فرود زیبای مجدد فالکون 9

راه‌حل گران‌قیمت ناسا برای گردگیری در ماه

چرا با افزایش سن سرعت حرکت ما کم می‌شود؟

عشق زندگی می بخشد

یک جهان راز درآمیخته داری به نگاه

اکنون کجاست؟ کسی که فراموشش کردم

داستان دلنشین لیلی و‌ مجنون

با آنکه دلم از غم هجرت خون است

نظر رهبر انقلاب درباره اهمیت تاریخی و راهبردی عملیات وعده صادق

وعده خودرو و وام به نمایندگان در عوض رأی دادن به ریاست قالیباف صحت دارد؟

توصیه محسن رضایی به دولتمردان غربی: دست از حماقت بردارید

رئیسی: نگاه ایران به آفریقا راهبردی و مبتنی بر منافع جمعی است

اظهارات سخنگوی وزارت خارجه پاکستان درباره سفر رئیس جمهور ایران

دست ردِ پاکستان به سینه آمریکا در ارتباط با ایران

سخنگوی بورل: گنجاندن نام سپاه در فهرست سازمان‌های تروریستی ممکن نیست

اظهارات جدید معاون پارلمانی رئیسی: تعطیلی پنجشنبه‌ یا شنبه در صحن مجلس مشخص می‌شود

کاخ معروف خاطرات هاشمی رفسنجانی!

درخواست وزیر خارجه آمریکا از چین در رابطه با ایران و کره شمالی

صدور حکم بمب گذار میدان تقسیم استانبول

طرح احتمال سرقت اعضای بدن قربانیان توسط رژیم اسرائیل با کشف گورهای دسته‌جمعی

انتقاد برنی سندرز از اظهارات نتانیاهو در محکوم کردن اعتراضات دانشگاهی در آمریکا

کودک فلسطینی: آرزو داشتم بازیکن فوتبال شوم اما اشغالگران صهیونیست پاهایم را از من گرفتند

بلاروس: ناتو باعث سلطه آمریکا بر اروپا شده و گسترش آن را نمی‌پذیریم

کدام دانشگاه‌های آمریکا شاهد برگزاری اعتراضات دانشجویی در حمایت از غزه است؟

پولیتیکو: اتحادیه اروپا تحریم گاز طبیعی مایع روسیه را بررسی می‌کند

طالبان سه کشور همسایه افغانستان را به حمایت از داعش متهم کرد

فریادهای اعتراض دانشجویان دانشگاه کلمبیا علیه رئیس کنگره آمریکا

ترکیه روابط تجاری خود را با اسرائیل قطع کرد

آیا دکترین هسته‌ای ایران تغییر کرده است؟

هاآرتس مطرح کرد: اسرائیل در تله‌ای استراتژیک

تسلیحات، واجب تر از نان شب

صدام و هیتلر؛ از میل به ویرانگری تا قهرمان پرستی

پیانو هم قیمت یک آپارتمان شد

سیگنال مثبت به بورس تهران

علت گرانی شدید قیمت پیاز

380 نفر در کمیسیون‌ پزشکی و تعیین درصد جانبازی شرکت کردند

حمایت جالب فعالین رسانه‌ای دنیا از اعتراضات ضد صهیونیستی دانشجویان آمریکا

نماهنگ «فلسطین تنها نیست» با نوای مهدی سلحشور

اگر کسی به یاد گناهان گذشته اش افتاد بداند ذات اقدس الهی به یادش انداخته

تفال/ سالها دل طلب جام جم از ما می‌کرد

دریاچه ای زیبا در نیوزلند

اسب آبی نر پس از هفت سال ماده از آب درآمد!

حکمت/ گناهِ ثروتمندی

محافظت دانشجویان هاروارد از دانشجویان مسلمان هنگام خواندن نماز