ایران پرسمان

آخرين مطالب

افسار گسیختگی کرونا در تهران تحلیل روز

افسار گسیختگی کرونا در تهران
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - روزنامه شهروند / متن پیش رو در شهروند منتشر شده و انتشار آن در آخرین خبر به معنای تایید تمام یا بخشی از آن نیست
پنج روز پیش سیما لاری، سخنگوی وزارت بهداشت کشور، خبر از قرمزشدن تهران داد و گفت پایتخت برای نخستین‌بار بعد از خیز اول بیماری کرونا در وضع قرمز قرار گرفته است و بنابراین لازم است اعمال محدودیت‌ها و رعایت پروتکل‌ها جدی‌تر تلقی شود. تهران قرمز شد و به تبع آن ادارات و سازمان‌ها با حضور تعداد کمتر کارکنان‌شان باز شدند اما با این حال اینها نتوانسته در یک هفته گذشته اثرات چندانی بر وضع پایتخت بگذارد. همچنان نگرانی از افزایش و شیوع ابتلا در پایتخت بالاست و به گفته لاری، سخنگوی وزارت بهداشت، همچنان این شهر در وضع قرمز است. همین هم عاملی بوده تا انوشیروان محسنی‌بندپی، استاندار تهران، با اشاره به تشدید نظارت‌ها بر رعایت پروتکل‌های بهداشتی از تمدید دورکاری یک‌سوم کارکنان دستگاه‌های اجرایی استان تهران در هفته جاری خبر دهد و بگوید در حاشیه جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا تصمیم گرفته شده که طرح ترافیک در پایتخت به حالت تعلیق درآید و بقیه محدودیت‌‍‌ها مانند هفته‌های گذشته پابرجاست. به گفته او ساکنان و شهروندان استان تهران از حضور در اماکن شلوغ و پرجمعیت خودداری کرده و در صورت حضور تمامی پروتکل‌های بهداشتی ازجمله استفاده از ماسک را رعایت کنند: «نظارت جدی بر رعایت پروتکل‌ها و استفاده از ماسک به‌ویژه در اماکنی همچون پاساژها و مراکز شلوغ تشدید می‌شود و از شهروندان و اصناف مختلف درخواست می‌شود پروتکل‌های بهداشتی را به خوبی رعایت کنند.» او همچنین گفته روزانه 700 نفر در بیمارستان‌های استان تهران بستری می‌شوند و فقط در دهم تیر در بیمارستان‌های استان تهران 52 نفر جان خود را از دست داده‌اند: «شمار قربانیان در پایتخت در بعضی روزها به بالای 120 نفر رسیده است.» ایرج حریرچی، معاون وزیر بهداشت، هم پیش از این از آمار 600 بستری روزانه در تهران خبر داده و گفته بود که از این تعداد 5 تا 10‌درصد جان خود را از دست می‌دهند.
شورای شهر تهران اما در این مدت درباره آمار مبتلایان و فوتی‌های ناشی از کرونا در تهران پرس‌وجوهای بسیار کرده بود و تعداد بسیاری از اعضای این شورا خواستار شفاف‌شدن آمار بودند. چنان‌که ناهید خداکرمی، رئیس کمیته سلامت شورای شهر تهران با بیان اینکه روزانه در تهران بین ٧٠ تا بالای ١٠٠ نفر بر اثر ابتلا به کرونا یا مشکوک به کووید- ١٩ دفن می‌شوند در هفته گذشته، گفت: «مطابق آماری که من دارم، روزانه در بهترین شرایط ٧٠ نفر‌ و در بدترین شرایط کمی بالاتر از ١٠٠ نفر در تهران بر اثر ابتلا به کووید- ١٩ جان می‌سپارند و از آنجا که وزارت بهداشت آمار فوتی‌ها را کلی اعلام می‌کند، تهران هم در دل آمار کلی جا می‌گیرد. اما دلیل این تفاوت آماری میان آنچه سخنگوی وزارت بهداشت بیان می‌کند ‌با آماری که ما در دست داریم را باید در دو مسأله جست‌وجو کرد؛ اول اینکه پاسخ تست کرونای بسیاری از فوتی‌ها پس از دفن مشخص می‌شود ‌و علت مرگ عده‌ای دیگر هم آر.دی.اس یا دیسترس تنفسی یا همان رنج تنفسی قید می‌شود. احتمالا دلیل این تفاوت آماری در همین است.»
حالا و با وجود آنکه در 24 ساعت گذشته 216 بیمار مبتلا به کووید-19 جان داده‌اند، زهرا نژادبهرام، عضو هیأت‌رئیسه شورای شهر تهران، نامه‌ای به ستاد مبارزه با کرونای شهر تهران نوشته و در آن سه پیشنهاد را برای تهرانی که در شرایط قرمز قرار دارد مطرح کرده است.
تهران در شرایط نیمه‌قرنطینه است
در نامه نژادبهرام یکی از پیشنهادها این است که کسانی که از ماسک استفاده نمی‌کنند، براساس کد ملی‌شان جریمه شوند. پیشنهاد بعدی او دورکاری کارمندان دولت به بیش از 50‌درصد و پیشنهاد آخرش هم برخورد سختگیرانه‌تر با واحدهای صنفی است که پروتکل‌های بهداشتی را رعایت نمی‌کنند. او هرچند گفته این پیشنهادهای شخص اوست و دیگر اعضای شورای شهر نظری در این‌باره نداده‌اند اما تأکید کرده است: «شهرداری و شورای شهر ضابط قضائی نیستند که این برخوردها را انجام دهند. لازم است این پیشنهادها در ستاد ملی کرونا بررسی و تصویب شود و در صورت تصویب نحوه اجرای آن نیز مشخص خواهد شد.» نژادبهرام حالا با توجه به اینکه آمار و اطلاعات شورا و اعضایش محدود به همان اطلاعاتی است که در دسترس عموم مردم است، به «شهروند» می‌گوید: «همین آمارها هم نگران‌کننده‌اند. تهران در وضع قرمز قرار گرفته و این در حالی است که اخبار جهانی هم موید این است که دنیا در شرایط سختی قرار گرفته، بنابراین با توجه به وسعت تهران نیاز داریم کمی جدی‌تر به مسأله ورود پیدا کنیم.» نژادبهرام معتقد است کرونا و سرعت انتقال آن دو هفته‌ای است تهران را به شکل نیمه‌قرنطینه درآورده است؛ شرایطی که عکس‌العمل‌های جدی‌تری را می‌طلبد تا افسارگسیختگی کرونا مهار شود. او بر این باور است که نیازمند نوعی خودقرنطینگی هستیم تا شرایط را کنترل کنیم. این عضو شورای شهر ستاد ملی مقابله با کرونا را مرجع تصمیم‌گیر در این زمینه می‌داند: «شهردار تهران عضو ستاد است. مسئولیت یکی دو کارگروه ستاد هم با شهرداری است. ستاد هر تصمیمی بگیرد، شهرداری اجرا خواهد کرد.»
به گفته او با تشکیل ستاد ملی مقابله با کرونا شهرداری تهران پیشنهادهایی را در قالب مدیریت شهری ارایه داد تا در کارگروه‌ها کارهای کارشناسی صورت بگیرد و به مرحله اجرا برسد. او همه‌گیری کرونا را بحران این روزها می‌داند؛ بحرانی که نیازمند مدیریت واحد است: «شهرداری در اجرای پیشنهادها ضابط اجرایی نیست؛ اما چیزی که اهمیت دارد این است که مدیریت شهری نگران شیوع بیماری است.» این عضو شورای شهر تهران آینده را روشن می‌بیند. او معتقد است بحران کرونا را هم مانند سایر بحران‌ها می‌توانیم پشت سر بگذاریم. هر چند نژادبهرام مدیریت واحد را در این گذر تأثیرگذار می‌داند و بر آن تأکید دارد اما معتقد است که آنچه موجب موفقیت در دور اول کرونا شد جلوگیری از تشدد مدیریت‌ها بود. او عملکرد ستاد ملی مقابله با کرونا را در دوران اول موفق‌تر ارزیابی می‌کند؛ موفقیتی که به گفته نژادبهرام می‌توان برای آن دلایلی را ذکر کرد: «در دور دوم ستاد به‌شدت در حال چانه‌زنی است تا تصمیماتش را عمومیت ببخشد و این قسمت نگران‌کننده است.»
الهام فخاری، عضو شورای شهر تهران، هم اطلاعات شورا را معطوف به گفته‌های ستاد ملی مقابله با کرونا می‌داند؛ ستادی که در دو هفته گذشته تهران را در لیست قرمزها قرار داده است. فخاری وضع قرمز تهران را نگران‌کننده می‌داند. او معتقد است طولانی‌شدن همه‌گیری و فشارهای جانبی تحریم‌ها باعث شده شهروندان نسبت به رعایت پروتکل‌ها کمی با حساسیت پایین‌تری برخورد کنند‌. او به «شهروند» می‌گوید: «متأسفانه فضای حاکم بر شهر نمایانگر شهری در وضع قرمز نیست.» این عضو شورای شهر هم در اسفندماه لیستی از راهبردهای پیشنهادی را به ستاد ملی مقابله با کرونا ارایه داده است. او شورا و شهرداری را همراه ستاد ملی مقابله با کرونا می‎‎داند و بر این باور است مصوبات شورا در این دوره همه‌گیری همیار ستاد ملی مقابله با کرونا بوده است: «مردم ما فشارهای اقتصادی سختی را تحمل می‌کنند و بحران کرونا هم به این فشارها دامن زده است.» فخاری نبود فرصت سوگواری را فشار مضاعفی بر شهروندان می‌داند؛ فشاری که به گفته او خطر ناامیدی و گسست اجتماعی را بالا می‌برد. او شرایط این روزها را سخت و طاقت‌فرسا می‌داند: «نیاز است به نیازهای روانی شهروندان توجه ویژه شود باید کاری کرد تا مردم دوام بیاورند و زندگی‌خواهی بین مردم نمیرد.»

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/170327/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

روز خوش بورس؛ جهش 78 هزار واحدی شاخص

اسنپ تخفیف ویژه مؤسسات نیکوکاری را تمدید کرد

صدور و تمدید 3259 مجوز سرمایه گذاری در سال 1402 در قشم/ 54 طرح جدید اقتصادی به بهره برداری رسید

قاضی زاده هاشمی: بنگاه های اقتصادی بنیاد شهید واگذار می شود

یکی از زیباترین مناظر گله اسب‌های وحشی

صحنه ای نفس گیر از کمک به یک کوسه برای بازگشت به آب

پنگوئن رباتیک با سرعت و چالاکی در زیر آب حرکت می‌کند

نمایی از داخل کپسول فضانوردی Orion

طلبِ عشق زهر بی سروپایی نکُنیم….!

جعفرزاده: نه رئیسی، رئیس جمهور دو دوره ای می شود نه بایدن

سپاه درخصوص «عملیات وعده صادق» پیام داد؛ تشکر از مردم و خط‌و‌نشان برای دشمنان

رسانه‌های صهیونیستی: 250 هزار فلسطینی رفح را ترک کرده‌اند

آلمان 4 پاتریوت دیگر می‌خرد

اهدای 100 هزار گل لاله به شهر جنگ‌زده اوکراین

افت محسوس قیمت سکه امامی؛ عقبگرد دلار به کانال 65 هزار تومانی

فعال سیاسی: بدون تغییر در تیم اقتصادی دولت نباید منتظر بهبود اوضاع بود

خط فقر 150 هزار تومانی در سال 84

تأیید بیمه مرکزی نسبت به افزایش سرمایه‌ی بیمه دی

نسبت به ادامه زندگی تا ابدیت چه آمادگی باید داشته باشیم؟

شگفت‌زدگی جالب یک بلاگر خارجی بعد از دیدن شیراز

گوناگون/ روش پاسخ به حمله دشمن در کلام امیرالمؤمنین (ع)

دره های زیبای الموت قزوین

کاخ رسانه تصاویر جالبی از فرود مجدد فالکون 9

یک اردیبهشت سالروز درگذشت شاعر و نویسنده ممتازِ معاصر، ملک‌الشعرا بهار

حسین شریعتمداری: حمله اسرائیل مانند توپ میرزا آقاسی، صدراعظم محمدشاه قاجار بود

رضا نصری: زبان ایران باید در مقابل اسرائیلِ یاغی و قانون‌شکن زبان قانون و منطق و متانت باشد!

صفر تا صد برنده و بازنده عملیات ایران علیه اسرائیل در 3 دقیقه

شمار شهدای غزه به 34 هزار و 49 نفر رسید

آوارها در غزه وسیله‌ای برای سرگرمی کودکان شد

اعتراض مردم انگلیس به وتوی آمریکا علیه فلسطین

تجمع مردم لبنان در مقابل سفارت اردن

جولان گرانی در کالاهای اساسی؛ حبوبات 30 درصد گران شد

افزایش نرخ سود بین بانکی در هفته پایانی فروردین ماه

جامعه ایثارگری از بنیاد شهید و امور ایثارگران انتظاری جز تکریم ندارند

مناظر خیره کننده از دریاچه قلبی شکل

دره انجیرک تا مرخیل؛ تصاویری زیبا از بکرترین نقاط زاگرس

روشی برای نقشه‌برداری از نانوحفره‌های روی غشاء ارائه شد

نروژ بزرگترین کشتی‌های هیدروژنی جهان را می‌سازد

کناره‌گیری نویسندگان از «انجمن قلم آمریکا» در حمایت از غزه

ارزیابی دستگاه‌های اجرایی در برابر تهدیدات با حضور رئیس ستادکل نیروهای مسلح

سردار شکارچی: قدرت بازدارندگی ایران مانع تهاجم دشمنان است

واکنش سفارت ایران در لندن به کمپین نمایندگان پارلمان انگلیس علیه سپاه

وزیر دفاع سابق آمریکا: سکوت ایران و اسرائیل می‌تواند نشانه پایان تنش‌ها باشد

اظهارنظر بولتون درباره واکنش ناچیز رژیم صهیونیستی: ایران در این مورد خیلی خیلی خوش‌شانس بود

شبکه 12 تلویزیون رژیم اسرائیل: ایرانی‌ها ما را مسخره‌ می‌کنند

دیدار ماکرون با میقاتی در پاریس

زخمی شدن 5 نوجوان بر اثر تیراندازی در مریلند

واکنش نماینده مجلس به ادعای دولت درباره قیمت دلار 100 هزار تومانی

جامعه ایثارگری از بنیاد شهید و امور ایثارگران انتظاری جز تکریم ندارد

رقص زیبای ماهی های کوچولوی آبی