ایران پرسمان

آخرين مطالب

عقل‌های منفصل بایدن تحلیل روز

عقل‌های منفصل بایدن
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - دنیای اقتصاد /متن پیش رو در دنیای اقتصاد منتشر شده و انتشار آن در آخرین خبر به معنای تایید تمام یا بخشی از آن نیست
تیم و مشاوران غیر رسمی سیاست خارجی و امنیت ملی جو بایدن، معاون سابق ریاست‌جمهوری و نامزد مفروض دموکرات‌ها برای انتخابات سال 2020 تا 2 هزار نفر گسترده شده و بنا به گفته مقامات کارزار انتخاباتی نامزد دموکرات‌ها، در حال حاضر 20 تیم روی مسائل مختلف در حوزه امنیت ملی تا کنترل تسلیحات، امور دفاعی، اطلاعاتی و امنیت ملی کار می‌کنند. به نوشته فارن پالیسی، سازمان این گروه نشان می‌دهد که در صورت پیروزی در انتخابات سوم نوامبر، بایدن و تیم او در سیاست خارجی و بازگشت برخی برنامه‌های بحث برانگیز در زمان مدیریت دونالد ترامپ، از جمله موضوع پناهجویان و حقوق زنان در مسائلی مانند تولید مثل چگونه فکر می‌کنند.
همچنین اگر بایدن رئیس‌جمهور ایالات متحده شود، این امر افراد پشت پرده را که در دوران وی پست‌های قابل توجهی در پنتاگون، وزارت خارجه یا جامعه اطلاعاتی آمریکا خواهند گرفت، رو خواهد کرد؛ افرادی مانند دانیل بنایم، متخصص خاورمیانه و مشاور سیاسی در دولت سابق آمریکا و الی راتنر، متخصص خاور دور و معاون آژانس امنیت ملی در دولت اوباما.
راتنر و بنایم از جمله 49 روسای کارگروهی هستند که باید گفت تنها بخشی از یک جامعه وسیع‌تر در حوزه‌های سیاست خارجی، اطلاعاتی و تامین ایده‌ها را تشکیل می‌دهند. منابع اطلاعاتی آشنا با گروه‌های مشاور بایدن می‌گویند که آنها بخش رسمی تیم کارزار انتخاباتی‌اش نیستند اما به شکل موازی با این کارزار همکاری می‌کنند و به شکل غیر رسمی به بایدن مشاوره می‌دهند و روی برخی تصمیم‌های اساسی بایدن نقش مهمی ایفا می‌کنندو بیشتر آنها تمایل دارند که فعالیت هایشان پنهان بماند.
پیشینه بیشتر این افراد روشن است و عمدتا در دولت‌های پیشین، در اتاق‌های مشاوره و فکر و صنایع دفاعی فعال بوده یا هستند و شامل بیشتر مقام‌های ارشد سابق دولت باراک اوباما در وزارت خارجه، وزارت دفاع و وزارت امور داخلی می‌شوند. پیش از این پولیتیکو گزارش داده بود که کارزار انتخاباتی بایدن بالغ بر هزار کارشناس امنیتی دارد که در 20 گروه با یکدیگر همکاری می‌کنند. مجله فارن پالیسی به سندی داخلی دسترسی پیدا کرده که اسامی گروه‌ها و افرادی که رهبری آنها را بر عهده دارند، مشخص کرده است.
هر یک از این گروه‌های کاری، زیرگروه‌های مختلفی را کنترل می‌کنند که به موضوعاتی مانند اسراییل-فلسطین، کمک‌های بشردوستانه و پناهجویان می‌پردازند. برای مثال کارگروه دفاع که توسط فرانک کندال سوم، معاون وزیر دفاع سابق هدایت می‌شود، زیر گروه فناوری و لجستیک را کنترل می‌کند. روزا بروکس، مشاور ارشد سابق پنتاگون که پیشتر یک مطلب هم برای فارن پالیسی نوشته است و کریستیم ورموث، مشاور وزارت دفاع روی 100 تا 200 متخصص نظارت دارند و این افراد دربرگیرنده نیمی از زیرگروه‌های متمرکز بر بودجه و دستورات منطقه‌ای هستند. طبق گفته چند منبع اطلاعاتی آشنا به موضوع تنها برای موضوع اروپا 100 نفر کار می‌کنند. این کارگروه با رهبری سه تن از اعضای سابق امنیت ملی آمریکا در دوران باراک اوباما هدایت می‌شوند که عبارتند از جولی اسمیت که تا همین اواخر با فارن پالیسی همکاری داشت و یادداشت «دولت در سایه» متعلق به او است، مایکل کارپنتر و اسپنسر بویر. در این میان ایده‌ها و توصیه‌ها به یک حلقه درونی کوچک از وفاداران به بایدن فرستاده می‌شود که متشکل از جیک سالیوان مشاور ارشد در دولت اوباما در مذاکرات هسته‌ای با ایران، آوریل هاینس معاون مشاور امنیت ملی در دولت سابق، برایان مک کیون رئیس کارکنان شورای امنیت ملی در دولت اوباما و جولی اسمیت مشاور سیاسی رئیس‌جمهور در دولت پیشین است. این افراد احتمالا مغز دولت بایدن در اموری همچون امنیت ملی هستند. البته آنچه واقعا اتفاق می‌افتد این مشاوره‌ها همچون راز برای کسانی که در تهیه آن نقش دارند باقی می‌ماند و به گفته یکی از این مقامات بسیاری از ابداعات سیاسی و خط مشی‌ها فاش نمی‌شوند. یکی از این افراد که با این کارگروه‌ها همکاری داشته است، می‌گوید: کارگروه‌ها هیچ قدرتی برای تصمیم گیری ندارند اما آنها روی این ماشین عظیم ایده‌ها که با یکدیگر تعامل دارند، نظات می‌کنند.»
بسیاری از کسانی که داوطلبانه برای کارزار انتخاباتی بایدن کار می‌کنند، آن را تبلیغ نمی‌کنند یا با رسانه‌ها در مورد آن صحبت نمی‌کنند و این کار را محدود به چند مشاور عالی‌رتبه کرده‌اند. البته دیگران که داوطلب فعالیت در این کارزار شده‌اند از سوی روسای کارگروه دستور گرفته‌اند که در زندگینامه‌های آنلاین خود اعلام نکنند که در این کارزار مشغول فعالیت هستند. این به آن معنی است که بیشتر آنها در پشت صحنه کار می‌کنند و فعالیت آنها به شکل یک راز باقی می‌ماند. این فعالیتی است که پیش‌تر در هیچ یک از کارزارهای انتخاباتی ریاست جمهوری دیده نشده است. با این حال فارن پالیسی به نام دهها نفر از افرادی که با بایدن به شکل رسمی و غیررسمی کار می‌کنند، دسترسی پیدا کرده است. بسیاری از آنها حاضر نشدند در این مورد اظهارنظر کنند. آن تعداد نفرات اندکی هم که حاضر به پاسخگویی شدند، به شرط ناشناس ماندن با این مجله گفت‌وگو کردند. تاکنون کارزار انتخاباتی بایدن به درخواست مجله فارن پالیسی روی خوش نشان نداده و حاضر نشده است هیچ اظهارنظری کند.
ساختار سیاست خارجی بایدن از بسیاری جهات به آن دوران سنتی خودش باز خواهد گشت. این در حالی است که در زمان ریاست جمهوری دونالد ترامپ آن ساختار برچیده شده و کارها عمدتا به تعداد اندکی از جمله وفاداران به ترامپ و اعضای خانواده‌اش سپرده شده است.
اما چندین کارشناس سیاست خارجی دموکرات‌ها که با تیم بایدن در تماس بوده‌اند، می‌گویند که هنوز عمده روندها در تیم بایدن به شکل یک راز است و سخت است بدانید که توصیه‌های ارائه شده از سوی مشاوران و این کارگروه‌ها توسط حلقه اصلی بایدن جدی گرفته می‌شوند یا نه. اصلا این ماشین عظیم مشاوره کاری کرده است که هر کسی احساس کند حضورش در این کارزار مفید است یا نه. اینها چیزهایی هستند که به شکل یک رازمگو باقی مانده‌اند. یکی از اعضای کار گروه‌ها می‌گوید: «این مانند یک دولت سازمان یافته است و مانند یک دولت با سلسله مراتب عظیم و بوروکراتیک فعالیت می‌کند.» وی ادامه داد: «هدف اصلی اما آن است که افراد احساس تعلق به گروه را در خود حفظ کنند. هدف دیگر این است که افراد احساس کنند برای کارهای مختلف در دولت بایدن روی آنها حساب باز شده است و این فرصتی است که آنها خودی نشان دهند.»
یکی از مشاوران سیاست خارجی دموکرات‌ها می‌گوید: «ساختار گسترده گروه‌های کاری تا حدودی به‌عنوان انگیزه‌بخشی برای جذب ایده‌های افراد کارزار عمل می‌کند تا این احساس تعلق به گروه در آنها بیش از پیش تقویت شود.» وی می‌افزاید: «نمی‌توانیم بگوییم که این یک ایده بسیار اصیل است اما یک عنصر تاکتیکی برای جلب توجه افراد جناح پیشرو است.»
برخی از کارشناسان سیاست خارجی که از سیات خارجی آمریکا در دولت ترامپ ناامید شده‌اند، مشتاقانه گفته‌اند به هرکسی که در انتخابات مقدماتی دموکرات‌ها پیروز شود، کمک خواهند رساند. کارشناسانی که در کارزارهای انتخاباتی پیت بوتیجج و سناتور الیزابت وارن حضور داشته‌اند، حالا به‌عنوان کارشناس، داوطلبانه به تیم بایدن مشاوره می‌دهند.
مطابق نظرسنجی‌های منتشر شده در این ماه ترامپ در حال حاضر حداقل با شش امتیاز از بایدن عقب است و نامزد دموکرات‌ها با چند امتیاز اختلاف در ایالت‌های کلیدی از جمله میشیگان، ویسکانسین و پنسیلوانیا پیشتاز است. اگر بایدن ببرد، طبق گفته چند نفر از اعضای کارگروه‌ها، بسیاری از این افراد امیدوارند که جذب دولت بایدن شوند.
کارگروه‌هایی وجود دارند که هر منطقه از جهان را با هدایت یک کارشناسان کهنه کار در سیاست خارجی پیش می‌روند، از جمله کارگروه مربوط به اروپا، کارگروه آفریقا به سرپرستی نیکول ویلت، آلیسون لومباردو و مایکل بتل، کارگروه خاورمیانه به سرپرستی مارا رودمن، دانیل بنایم و دافنا رند، کارگروه شرق آسیا به سرپرستی الی راستر و جونگ پاک، کارگروه جنوب آسیا به سرپرستی سامونا گوها و تام وست و کارگروه امور نیمکره غربی به سرپرستی دن اریکسون، خوان گونزالز و جولیسا رینوسو. این فهرست اخیرا به دست مجله فارن پالیسی رسیده است.
این تیم همچنین دو گروه کاری جدید اضافه کرده است: یکی در مورد چالش‌های بیماری پاندمی و دیگری تشکیل کارگروهی درخصوص اعتراضات سراسری در جهت احقاق عدالت نژادی پس از قتل جورج فلوید که با بازداشت او توسط پلیس مینیاپولیس در بهار امسال رخ داد.
کارگروه بیماری پاندمیک کووید-19 وظیفه دارد تا تلاش‌های بین‌المللی را رصد و با آنها همکاری کند. سرپرستی این کارگروه با بث کامرون است که در زمان دولت باراک اوباما در اداره بیماری‌های پاندمیک حضور داشت. در این تیم همچنین برد بالزاک، مشاور تجاری و مقام سابق امنیت ملی، و لیندا اتیم، معاون سابق مدیر آژانس ایالات متحده برای توسعه بین‌المللی نیز حضور دارند.
کارزار ریاست جمهوری بایدن همچنین یک کارگروه را برای ارتقا و ایجاد تنوع در دستگاه‌های امنیت ملی آمریکا تاسیس کرده است. این کارگروه توسط جینا امبروکرومبی-ویستانلی که یک دیپلمات آمریکایی-آفریقایی بوده اداره می‌شود. او در مالت سفیر بوده است. همچنین شان کلی از مدافعان حقوق همجنس‌گرایان که خود به‌عنوان یک تغییر جنسیت‌یافته در دولت باراک اوباما فعالیت داشت، مسوول کارگروه پیشگیری حقوق همجنس‌گرایان شده است.
تاسیس این کارگروه نشانگر این است که کارزار انتخاباتی بایدن به چالش‌های دیرپای آمریکا در حوزه تنوع‌های جنسیتی توجه دارد، در حالی که در دولت ترامپ این نوع موضوعات اصلا مورد توجه نبوده‌اند و حتی یک مشاور نیز در دولت نداشته‌اند. این یک قدم دیگر برای احقاق حقوق این اقلیت‌ها است که در دولت‌های جمهوری‌خواه و دموکرات تاکنون مورد بی‌توجهی قرار گرفته‌اند.
برخی از حامیان خارج از کارزار انتخاباتی بایدن همچنین به دنبال شکستن آن سقف شیشه‌ای هستند تا بتوانند زنان بیشتری را در حوزه امنیت مسائل داخلی در این دولت مفروض به کار گیرند. تقریبا نیمی از روسای کارگروه 49 گانه کارزار انتخاباتی بایدن را زنان تشکیل می‌دهند. همچنین یک کارگروه مربوط به زنان و دختران وجود دارد که هدایت آن با کارلا کوپل بوده که یکی از مشاوران سابق آژانس ایالت متحده برای توسعه تحولات بین‌المللی بوده است.
اولویت‌های بایدن همچنین متمرکز بر معکوس کردن برخی از بحث‌برانگیزترین سیاست‌های دولت ترامپ است که از آن جمله می‌توان به کارگروه‌هایی اشاره کرد که روی کند کردن تغییرات آب و هوایی، حمایت از پناهجویان و تقویت حقوق بشر فعالیت می‌کنند. همچنین یک کارگروه سازمان ملل وجود دارد که سرپرستی آن با ایزابل کلمن، سفیر پیشین ایالات متحده در سازمان ملل است و قرار است با کارگروه مدیریت و اصلاح که به دنبال بهبود بخشیدن روابط آمریکا با سازمان ملل است همکاری کنند. این کارگروه با شعار «کارزار دنیای بهتر» قرار است با هدایت پیتریو همکاری کند و روابط آمریکا را با سایر نهادهای بین‌المللی بهبود ببخشند.
به نظر می‌رسد گروه‌های کاری به منظور جلب توجه آرای پیشروها طراحی شده‌اند و به همین دلیل افرادی از تیم وارن و سندرز در این کارگروه‌ها حضور پیدا کرده‌اند. پلت‌فرم حزب دموکرات در حال حاضر عمدتا روی ایده‌های تیم سندرز بنا شده است. این پلت‌فرم خواستار مقابله با مسائل تروریستی به شکل محدود و اندک است و همچنین خواستار پایان دادن به جنگ‌های پایان‌ناپذیر و رها کردن اقدامات ترامپ در حوزه‌هایی مانند تغییر رژیم در ایران و جاهای دیگر است. همچنین این پلت‌فرم خواستار عدم حمایت آمریکا از جنگ‌هایی مانند جنگ عربستان علیه یمن است. گمت دوس، مشاور ارشد سیاست خارجی سندرز می‌گوید: «تعهدات خوبی وجود دارد. دیگر این واقعیت قابل انکار نیست که حزب در مسیر مثبت در حال حرکت است.»

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/170774/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

چاپ ایران‌چک 500 هزار تومانی واقعیت دارد؟

پیام تسلیت مدیرکل بنیادآذربایجان غربی در پی درگذشت همکار خادم الشهدا حجت الاسلام «مصطفی حاجی حسینلو»

جنگل حرا خلیج نایبند عسلویه

بزرگترین مار جهان در هند پیدا شد/ 15 متر طول و 1000 کیلو وزن !

«تاریخ سازی» با «تاریخ شفاهی»

اتحادیه اروپا: گزارش‌ها درباره حادثه اصفهان رادنبال می‌کنیم، نشانه‌ها حاکی از کاهش تنش‌هاست

سی ان ان: حملات مستقیم اسرائیل و ایران به یکدیگر پایان یافته است

رئیسی شاهرود را به مقصد تهران ترک کرد

فرانسه، کمک به اسرائیل برای مقابله با پاسخ ایران را تایید کرد

تصاویری از محل حادثه نزدیک سفارت ایران در پاریس

وزیر خارجه اردن در تماس با امیرعبداللهیان: مصممیم در تحولات غزه، آسمان اردن مورد سوءاستفاده اسرائیل قرار نگیرد

واکنش ظریف به «آتش بازی‌های بی‌پروای امروز در اصفهان»

لغو پروازهای شرکت‌های اروپایی به اراضی اشغالی

ارمنستان 4 روستای منطقه «قزاق» را به آذربایجان واگذار کرد

لاوروف: برای مذاکره در مورد اوکراین آماده‌ایم

بایدن در آستانه شکست؟

عزم ستاد مبارزه با قاچاق کالا برای ساماندهی قاچاق ته‌لنجی

مطالعه رفتار آب و یخ در نانوحفره و غول‌های یخی منظومه شمسی!

«خلبان صدیق» برای دومین‌بار به کتابفروشی‌ها آمد

تصاویری از بازداشت عامل حمله به کنسولگری ایران در پاریس

واکنش ایران به وتوی قطعنامه عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل از سوی آمریکا

کنایه همتی به رئیسی با انتشار این ویدئو: مردم همچنان در انتظار چنین دولت کارآمدی هستند

جزئیات حادثه امنیتی در بخش کنسولی سفارت ایران در پاریس

گفتگوی امیرعبداللهیان و فیدان؛ تاکید ایران و ترکیه بر ضرورت آتش‌بس فوری در غزه

همکاری اسلامی: حق وتو آمریکا، ناقض مفاد سازمان ملل متحد است

رئیس دومین بانک بزرگ روسیه: سوئیفت باید از بین برود

پیش بینی تولید 13.5 میلیون تن گندم در سال جاری

سقوط سهام آسیا

نتیجه‌ی عدم توجه به جلو در رانندگی

برنامه‌ریزی ناسا برای تجدید قوای کاوشگر ستاره‌های نوترونی

اهمیت بجا آوردن شکر خدا در جلد هفتم کتاب «طعم شیرین خدا»

دانشجو: حادثه امنیتی سفارت ایران در پاریس پایان یافت

موضع اردوغان درخصوص حادثه اصفهان

ظریف: عدم محکومیت تجاوز اسرائیل توسط شورای امنیت، ایران را ناگزیر به دفاع مشروع کرد

وقوع حادثه امنیتی مقابل سفارت ایران در پاریس؛ عامل حمله دستگیر شد

کاهش مجدد رتبه اعتباری رژیم صهیونیستی

مرغ کیلویی چند؟

روند ادامه‌دار کاهش قیمت سکه

قسمت هایی واقعی از کارتون تام و جری!

حکمت/ کجای مجلس بنشینیم؟

وقوع حادثه امنیتی در مقابل سفارت ایران در پاریس

آمریکا: در هیچ اقدام تهاجمی علیه ایران شرکت نکردیم

چین: در کنار مردم فلسطین هستیم

هدیه یک میلیارد دلاری بایدن به اسرائیل

نویسنده آمریکایی: خاورمیانه در پرتگاه جنگ گسترده‌تری است که هیچ‌کس نمی‌خواهد

خانه‌های کلنگی تهران چند؟

قانون اساسی برخاسته از نماز

گوناگون/ برج یاقوت کبود بعد از 20 سال گل داد!

4 گوشه دنیا/ پرموترین پسر جهان که مبتلا به «سندرم گرگینه» است

محافظت اردک مادر از جوجه اردک هایش در برابر حواصیل