ایران پرسمان

آخرين مطالب

فشار به دولت برای لغو کنکور سراسری تحلیل روز

فشار به دولت برای لغو کنکور سراسری
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - فرارو / متن پیش رو در فرارو منتشر شده و انتشار آن در آخرین خبر به معنای تایید تمام یا بخشی از آن نیست
چالش برگزاری کنکور سراسری در دو روز گذشته به اوج خود رسیده است و جدای از اینکه بخشی از جامعه مخالف برگزاری کنکور است تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی نیز معتقد به لغو و یا تعویق آن هستند. در این بین عده‌ای هم می‌گویند زمان مناسبی برای لغو کنکور است. اما دولت معتقد است این مسئله ابعاد زیادی دارد و به راحتی نمی‌توان درباره آن تصمیم گرفت. دولت به دنبال برگزاری کنکور با رعایت حداکثری پروتکل‌های بهداشتی مبارزه با کروناست. 
 روز گذشته در صحن علنی مجلس برخی نمایندگان با برگزاری کنکور سراسری مخالفت کردند. این موضع از سوی محمدباقر قالیباف رییس مجلس نیز تقویت شد، تا مخالفت با برگزاری کنکور وارد فاز جدیدی شود.
رییس مجلس با انتقاد از عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی در آزمون دکتری اعلام کرد که نگران رعایت نشدن پروتکل‌های دقیق بهداشتی در کنکور سراسری است. قالیباف گفت: «بنظر می‌رسد تعویق زمان کنکور تا گذشتن از دوران پیک کرونا و خنک‌تر شدن هوا که امکان استفاده از ماسک به مدت چند ساعت را میسر کند، ضروری باشد. سلامت دانش آموزان عزیز ما، خط قرمز مجلس است و کمیسیون‌های بهداشت و آموزش مجلس وظیفه دارند تا با اطمینان از رعایت بهترین تصمیم در این خصوص، مطالبات مردم را از مسئولین ذی‌ربط پیگیری کنند.»
همزمان برخی نمایندگان نیز در مجلس از برگزاری کنکور سراسری ابراز نگرانی کردند. ناصر موسوی لارگانی عضو هیات رئیسه مجلس در این باره گفته است: "طبق گزارش پروتکل بهداشتی دربرگزاری کنکور مقطع دکتری رعایت نشد. اگر کنکور کارشناسی و کارشناسی ارشد با این شرایط برگزار شود، احتمال وقوع فاجعه بهداشتی بالاست؛ لذا با همکاری دولت و مجلس شرایط بررسی شده و اگر امکان رعایت پروتکل‌ها نیست، برای لغو کنکور اقدام شود. "
بیشتر نمایندگان مخالف برگزاری کنکور معتقدند که در برگزاری کنکور دکتری پروتکل‌ها رعایت نشده است و از این جهت نگرانند در کنکور کارشناسی نیز این اتفاق رخ دهد.
احمد نادری نماینده تهران در این باره در توئیتر نوشت: «نسبت به رعایت کامل پروتکل‌ها در کنکور دکتری تردید داشتیم و تضمین خواستیم که جدی گرفته نشد. وضعیت امروز این نگرانی را تایید کرد. آیا وقت آن نیست تا مسئولان برگزاری، به مردم توضیح دهند آزمون‌های 700 هزار و بالای یک میلیونی را‌ چگونه میخواهند مدیریت کنند؟»
یا مجتبی رضا خواه دیگر نماینده مجلس در این باره می‌گوید "کنکور می‌بایست در زمان و شرایطی برگزار شود که خطر ابتلا به کرونا منتفی بوده و افکار عمومی از مساعد بودن شرایط مطمئن باشد."
در این بین برخی نمایندگان و رسانه‌ها می‌گویند پای مافیای کنکور برای برگزاری آن در میان است. این دسته می گویند مافیای کنکور با فشار به دولت مانع از تعویق آن می‌شود. ادعایی که البته به نظر می‌رسد خیلی محکم نیست. چه پای مافیا در میان باشد و چه نباشد برگزاری نکردن کنکور چالش‌های فراوانی در پی خواهد داشت.
لغو کنکور مخالفان جدی هم دارد. مخالفان می‌گویند با چالش‌های لغو چه باید کرد؟ آیا قرار است کنکور بعدا برگزار شود؟ چه زمانی؟ آیا قرار است امسال کلا لغو شد؟ در این حالت تکلیف کنکوری‌ها چه می‌شود؟ آیا باید سال بعد کنکوری بزرگتری برگزار کرد؟ با تبعات روحی و روانی آن برای دانش آموزان کنکوری چه باید کرد؟ و .... معتقدان به برگزاری کنکور می‌گویند، لغو آن باعث اختلال در سیستم آموزشی کشور می‌شود که می‌تواند مشکلات زیادی ایجاد کند.
حامیان لغو کنکور پاسخی برای این پرسش‌ها ندارند. نمایندگانی هم که خواستار لغو هستند این مسائل را کلا نادیده گرفته‌اند. با این حال برخی هم می‌گویند فرصت مناسبی است تا کلا کنکور را لغو کرد و نحوه پذیرش دانشجو را تغییر داد. اما به نظر می‌رسد این موضوع هم در شرایط کنونی شدنی نیست چرا که زیرساخت‌های لازم آن فراهم نشده است.
در همین راستا روز گذشته حسام‌الدین آشنا مشاور رییس جمهور در توئیتی نوشت: «رهبری خود می‌فرمایند من هم تابع تصمیمات ستاد ملی کرونا هستم؛ ولی متاسفانه برخی - علی‌رغم ادعای ولایت‌مداری - بدون آن‌که به ابعاد و جوانب مسأله احاطه و اشراف داشته‌ باشند، نظر خود را بر تصمیمات ستاد ارجح می‌دانند و رسما آن را اعلام می‌کنند.»
به نظر می‌رسد این توئیت در نقد سخنان نمایندگان مجلس به ویژه رییس مجلس است. روزنامه شرق هم در این باره نوشت: «اصولا موضوعی که قالیباف به‌عنوان نماینده مجلس به آن پرداخته، در حوزه اختیارات مجلس نیست و این نهاد حق تصمیم‌گیری یا حتی توصیه درباره زمان برگزاری کنکور یا به‌ تعویق‌ افتادن آن را ندارد. این موضوعی است که دولت و ستاد ملی مقابله با کرونا باید درباره آن تصمیم‌گیری کند.»
در این بین دیدگاهی هم وجود دارد که می‌گوید مخالفت نمایندگان مجلس "سیاسی" است و آن‌ها بر موج احساسات افکار عمومی سوار شده‌اند و به دلیل اختلاف با دولت این مواضع مطرح می‌کنند و شاید اگر دولتی اصولگرا سر کار بود هیچ کدام از نمایندگان نگران برگزاری کنکور نبودند.
قرار است آزمون سراسری در چهار روز یعنی 29، 30، 31 مرداد ماه و اول شهریور ماه برگزار شود. آزمون فنی حرفه‌ای و کارشناسی ناپیوسته هم 14 مرداد برگزار می‌گردد. آزمون کارشناسی ارشد ناپیوسته هم روز‌های پنج شنبه، جمعه و شنبه 16، 17 و 18 مردادماه براگزار می‌شود. کنکور دکتری هفته گذشته تحت تدابیر ویژه مقابله با کرونا برگزار شد البته انتقادات زیادی را هم به همراه داشت.
لغو یا تعویق؟
به این ترتیب با مخالفت نمایندگان مجلس با برگزاری کنکور بحث به کمیسیون آموزش کشیده شد. این کمیسیون نیز از وزیر بهداشت و وزیر علوم دعوت کرد تا در این باره موضع خود را اعلام کنند. برخی معتقدند کنکور باید به تعویق بیافتد این دیدگاه رییس مجلس هم بود. اما سعید نمکی‌ وزیر بهداشت مخالف این دیدگاه است.
وزیر بهداشت در جلسه کمیسیون آموزش مجلس برخلاف نظر نمایندگان تاکید کرد که کنکور دکتری "با حداقل نقص" برگزار شد. او گفت: "آزمون دکترا از دید بنده به عنوان مسئول سلامت کشور، با حداقل نقص برگزار شد و اگر بتوانیم اجرای پروتکل‌ها را برای کنکور کارشناسی ارشد تشدید کنیم، تردید ندارم که این آزمون هم می‌تواند با کمترین نارسایی برگزار شود."
با این حال او تاکید کرد که وزارت بهداشت "تضمین" نمی‌کند که همه پروتکل‌ها در برگزاری کنکور رعایت شود. او گفت: «اگر مجلس و ستاد ملی مقابله با کرونا، تصمیم برگزاری کنکور سراسری داشته باشند، آمادگی نظارت بیشتر بر اجرای پروتکل‌ها را داریم، اما این بدان معنی نیست که کوچک‌ترین عارضه‌ای اتفاق نیفتد.»
سعید نمکی همچنین مخالف به تعویق انداختن کنکور است او می‌گوید یا باید کنکور را برگزار کرد و یا اینکه کلا برگزار نکرد. او گفت: «با وجود احتمال سخت بودن شرایط فصل پاییز پس یا نباید کنکور سراسری را برگزار کنیم و یا به تعویق انداختن آن به امید روز‌های بهتر، کار درستی نیست و باید آن را برگزار کنیم.»
به گفته وزیر بهداشت: "از سویی بلاتکلیفی، داوطلبان کنکور سراسری را دچار اضطراب می‌کند و طولانی شدن اضطراب، ضعف سیستم ایمنی بدن و گرفتار شدن به کرونا را در پی خواهد داشت و باید زودتر تصمیمی در مورد برگزاری کنکور سراسری بگیریم."
سعید نمکی معتقد است: «برای کنکور سراسری باید چهار مرحله حیاتی یعنی زمان قبل از ورود داوطلبان به حوزه‌های امتحانی، زمانی که خانواده‌ها پشت در حوزه‌ها حضور دارند، زمان برگزاری آزمون و زمان ترک داوطلبان را مدیریت کنیم. پیشنهاد بنده این است که ساز و کار مدیریت برگزاری کنکور سراسری باز تعریف شود و جلسه کارشناسی مبسوط تری در این زمینه برگزار شود، چون هیچ کس راضی به لطمه وارد شدن به مردم نیست.»
قرار است امروز تکلیف برگزاری کنکور روشن شود، البته به نظر می رسد برگزاری آن قطعی باشد اما نحوه برگزاری از اهمیت زیادی برخوردار است. باید دید ستاد مبارزه با کرونا چه شیوه‌ای را در پی می‌گیرد. به نظر می‌رسد با همکاری حساب شده نهادها امکان برگزاری کنکور با کمترین ریسک و آسیب وجود دارد. 

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/170828/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

چرا «کاهش مصرف کالری» در ایران خطرناک است؟

از تاکید مجدد بر ساخت 4 میلیون مسکن تا رشد اقتصادی 6درصدی در گفتگوی زنده رئیسی با مردم

تصاویری جدید از احمدی نژاد در خارج از کشور درحال خوش و بش کردن

توافق بزرگ عربستان و امریکا؛ عربستان هسته‌ای می‌شود؟

راه‌حل معمای امنیت در خاورمیانه

مشرق: چرا آقازاده‌های خاص با فیلیمو همکاری تنگاتنگی دارند؟

زندگی بزرگان/ از رتبه اول کنکور پزشکی تا شهادت برای فتح خرمشهر

وای به حال روزی که ...

شرکت SpaceX از لباس فضانوردی جدید خود رونمایی کرد

شب ماند و او دیگر نیامد

گروسی: وزیر خارجه ایران به من گفت آماده تعامل درخصوص اقدامات بسیار ملموس است

رضوانی: برخی‌ها فیگور ریاست مجلس گرفته‌اند اما پاپس‌می‌کشند

گزارش مراسم تجلیل از قهرمانان ورزشی با حضور رئیس‌جمهور؛ 230 میلیارد تومان پاداش داده شد

اسرائیل زیر منگنه پذیرش آتش‌بس

یورش همه‌جانبه ارتش اسرائیل به رفح

فرجام دوئل داغ اصولگرایان

شوک دوم به شانا

سپرهسته‌ای؛ افسانه غرب یا نیاز داخلی؟

یک اقتصاددان: تعریف دولت از مردم آنهایی است که می‌توانند جت شخصی بخرند

الگوی چینی ترک برداشت

فرمانده انتظامی کیش: دی‌جی مجوز ندارد؛ نباید فعالیت غیرقانونی انجام شود

لیست هزینه اجاره‌نشینی در آپارتمان‌های لوکس تهران؛ پاسدارن 140متری، 3 میلیارد و 400 میلیون رهن کامل

فروردین خاموش مسکن تهران

کشیدن قطار توسط ورزشکار روس

تصاویری از سیل هولناک در مکه

نماهنگ «مثل ستاره‌» با نوای حاج عبدالرضا هلالی

دیگر نیازی به نمونه خون نیست/ ابداع فناوری سنجش اکسیژن در تنفس

دکلمه خوانی زیبا با صدای خسرو شکیبایی

بنشین! مرو!

عکسی متفاوت از عزاداری زینب سلیمانی در یک مراسم

خبرنگار به افق فلسطین: همه مسیرها به سمت غزه بسته است و اسرائیل اصرار بر سخت‌تر کردن شرایط دارد

روایت تکان‌دهنده نامزد انتخابات مجلس از مافیای قطعه‌ساز

اعتراف مقام آمریکایی درباره ایران به روایت جانشین فرمانده سپاه

ایروانی: هیچ‌یک از گروه‌های مقاومت در اقدام مشروع ایران علیه اسرائیل دخیل نبودند

نگرانی آمریکا از درآمدزایی ایران در جنوب شرق آسیا

رئیسی: موشک، جواب موشک است

گزارش اختصاصی «به افق فلسطین» از رفح؛ آوارگان فلسطینی: اسرائیل دروغ می‌گوید، هیچ جا امن نیست

حماس: نتانیاهو در «رفح» به دنبال پیروزی خیالی است

معترضان اسرائیلی به ادامه جنگ، یک بزرگراه را در تل‌آویو بستند

بمباران محله الجنیه در شرق رفح

چاقوکشی در چین 23 کشته و زخمی برجای گذاشت

اخراج سرباز اسرائیلی از دانشگاه جورج واشنگتن

اعتراضات دانشجویی ضد رژیم صهیونیستی در سراسر دنیا

رئیسی «قانون تأمین مالی تولید و زیرساخت‌ها» را ابلاغ کرد

بازدید از کیفیت خانه‌های طرح نهضت ملی مسکن

با خرید 100 خودرو هم مشمول مالیات بر عایدی سرمایه نمی‌شوید!

وزیر صمت: تنوع نرخ ارز ام‌الفساد است

شیوه به آب انداختن کشتی‌های بزرگ‌

ترن هوایی عجیب، هیجان انگیز و ترسناک!

داستانک/ گاهی باید آهسته‌تر قدم برداریم...