ایران پرسمان

آخرين مطالب

بزرگ ترین هواپیمای شناور جهان در چین دانش و فناوری

بزرگ ترین هواپیمای شناور جهان در چین
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - روزیاتو / جدیدترین قایق پرنده چین اولین تست خود را در آب های آزاد با موفقیت به پایان رساند. هواپیمای شناور AG600 Kunlong در این تست توانست با موفقیت از آب های دریای زرد در ساحل شرقی چین بلند شود و بدین ترتیب چین یک گام دیگر به بازگشت قایق های پرنده نزدیک شد، پروژه ای که در دوران جنگ سرد به طور جدی از جانب شوروی دنبال می شد. این هواپیمای شناور که تنها نیم ساعت در 26 جولای گذشته پرواز کرد، اولین پرواز موفق این هواپیما از روی آب پس از تست های اولیه پروازی در آب های آرام در منطقه ای در استان هوبی بود.
این آزمایش در شرایط واقعی و در میان رفت و آمد قایق ها و کشتی های متعدد صورت گرفت تا هر چه بیشتر به شرایط پروازی در دنیای واقعی شبیه باشد. این هواپیمای شناور تازه ترین پروژه کمپانی صنعت هوانوردی چین است که تنها سه سال پس از اولین پرواز خود در سال 2017 رخ می دهد. هواپیمای شناور که بزرگ ترین در نوع خود در جهان به شمار می آید رقبای دیگری نیز داشت. در سال های اخیر کارخانجات هواپیماسازی چین نمونه های خاص خود را که رقیب نمونه های بویینگ و ایرباس بودند تولید و به ارتش چین عرضه کرده بودند. این نمونه ها به خاطر شباهت زیاد به نمونه های غربی و توسعه پنهانی مورد انتقاد قرار گرفته بودند.
اما کمپانی هوانوردی چین اکنون در تولید نمونه های جدید قایق های پرنده پیشگام بوده و Kunlong ساخت این کمپانی شباهت زیادی به هواپیمایSpruce Goose هاوارد هیوز دارد، قایق پرنده متعلق به دوران جنگ جهانی دوم که قرار بود در اختیار ارتش ایالات متحده قرار گیرد اما هیچگاه وارد سرویس ارتش این کشور نشد. قایق پرنده چینی در تست های اخیر خود نشان داده که ابزار نظامی قابل اتکایی است و به احتمال فراوان در ارتش چین به کار گرفته خواهد شد. چین توسعه این قایق پرنده را در سال 2009 آغاز کرده با این هدف که از آن در عملیات های دریایی ارتش و همچنین عملیات جستجو و نجات در ماموریت های غیرنظامی استفاده نماید. طراحی خاص این هواپیما به آن اجازه می دهد که به طور کامل و مستقیم روی آب فرود آمده و نیازی به ابزارهای شناور مانند پل موقت یا پانتون نیست.
طراحی AG600 Kunlong یک طراحی بسیار نادر برای دوران مدرن است اما قایق های پرنده در اوایل صنعت هوانوردی در این حوزه بسیار پرطرفدار بوده و مسیرهای هوایی برای مقاصد جزیره ای دوردست را باز کردند. بیشتر هواپیماهای دریایی یا هواپیماهای شناور امروزی روی پل های موقتی شناور فرود می آیند در حالی که سینه قایق-هواپیما هیچگاه با آب تماس مستقیم پیدا نمی کند. نمونه چینی اما بسیار شبیه نمونه چوبی H-4 Hercules ساخته شده توسط هاوارد هیوز دارد که توسط منتقدان به نام Spruce Goose شناخته می شد و تنها یک پرواز انجام داد. نسخه چینی اما برخلاف Hercules برای نقل و انتقال مسافران به کار گرفته نشده و برای عملیات های دریایی توسط موسسات دولتی مختلف به کار گرفته خواهد شد.
هلیکوپترها به لطف معلق ماندن خود تنها در ارتفاع چند متری از سطح آب معمولاً بر انجام عملیات های دریایی مانند عملیات های جستجو و نجات مورد استفاده بوده اند اما کاربردهای متعدد قایق های پرنده، به ویژه با بردهای بیشتر و سرعت های بالاتر، می تواند برتری هلیکوپترها را در این گونه عملیات ها کاهش دهد. قایق پرنده چینی 120 فوت (بیش از 36٫5 متر) طول داشته و فاصله بین دو بال آن نیز 127 فوت (حدود 39 متر) است که آن را از لحاظ سایز به جت مسافربری بویینگ 737 نزدیک می سازد. اما برخلاف این جت مسافربری، AG600 تنها می تواند 50 مسافر غیر از خدمه در خود جای دهد. موتورهای توربوپراپ شش تیغه این هواپیمای شناور می توانند آن را تا 2800 مایل دورتر ببرند که معادل فاصله بین سیاتل و میامی است.
ویژگی خاص Kunlong این است که دارای ابزار فرود قابل جمع شدن بوده که به آن اجازه می دهد علاوه بر آب، روی باندهای زمینی نیز عملیات بلند شدن و فرود را به سادگی انجام دهد. علاوه بر این، این قایق شناور می تواند برای عملیات های مهار آتش سوزی نیز مورد استفاده قرار گیرد و برای برداشت آب نیازی به مراجعه به مکان های خاص ندارد و با فرود روی آب می تواند مخزن های آب خود را پر کرده و دوباره بلند شود، تا جایی که طول امواج بلندتر از 6 فوت نباشد. تانکرهای داخلی این قایق پرنده ساخت چین گنجایش 12 تن آب را داشته که آن را به ابزاری موثر برای خاموش کردن آتش سوزی جنگل های این کشور تبدیل می کند. کمپانی سازنده تاکنون 17 سفارش برای این قایق پرنده دریافت کرده و انتظار می رود اولین نمونه ها در سال 2022 به مشتریان تحویل داده شوند.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/172637/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تقویم تاریخ/ بیانیه سازمان ملل علیه سلاح‏های شیمیایی عراق بر ضد ایران

داستانک/ راه نجات

آغاز ثبت‌نام برنامه‌های روز و هفته جهانی نجوم از فردا

آیا ماه به زمین نزدیک است؟

ربات انسان‌نمای تسلا در آستانه عرضه به بازار

تشخیص نارسایی قلبی توسط هوش مصنوعی با اسکن پا

فرود زیبای مجدد فالکون 9

راه‌حل گران‌قیمت ناسا برای گردگیری در ماه

چرا با افزایش سن سرعت حرکت ما کم می‌شود؟

عشق زندگی می بخشد

یک جهان راز درآمیخته داری به نگاه

اکنون کجاست؟ کسی که فراموشش کردم

داستان دلنشین لیلی و‌ مجنون

با آنکه دلم از غم هجرت خون است

نظر رهبر انقلاب درباره اهمیت تاریخی و راهبردی عملیات وعده صادق

وعده خودرو و وام به نمایندگان در عوض رأی دادن به ریاست قالیباف صحت دارد؟

توصیه محسن رضایی به دولتمردان غربی: دست از حماقت بردارید

رئیسی: نگاه ایران به آفریقا راهبردی و مبتنی بر منافع جمعی است

اظهارات سخنگوی وزارت خارجه پاکستان درباره سفر رئیس جمهور ایران

دست ردِ پاکستان به سینه آمریکا در ارتباط با ایران

سخنگوی بورل: گنجاندن نام سپاه در فهرست سازمان‌های تروریستی ممکن نیست

اظهارات جدید معاون پارلمانی رئیسی: تعطیلی پنجشنبه‌ یا شنبه در صحن مجلس مشخص می‌شود

کاخ معروف خاطرات هاشمی رفسنجانی!

درخواست وزیر خارجه آمریکا از چین در رابطه با ایران و کره شمالی

صدور حکم بمب گذار میدان تقسیم استانبول

طرح احتمال سرقت اعضای بدن قربانیان توسط رژیم اسرائیل با کشف گورهای دسته‌جمعی

انتقاد برنی سندرز از اظهارات نتانیاهو در محکوم کردن اعتراضات دانشگاهی در آمریکا

کودک فلسطینی: آرزو داشتم بازیکن فوتبال شوم اما اشغالگران صهیونیست پاهایم را از من گرفتند

بلاروس: ناتو باعث سلطه آمریکا بر اروپا شده و گسترش آن را نمی‌پذیریم

کدام دانشگاه‌های آمریکا شاهد برگزاری اعتراضات دانشجویی در حمایت از غزه است؟

پولیتیکو: اتحادیه اروپا تحریم گاز طبیعی مایع روسیه را بررسی می‌کند

طالبان سه کشور همسایه افغانستان را به حمایت از داعش متهم کرد

فریادهای اعتراض دانشجویان دانشگاه کلمبیا علیه رئیس کنگره آمریکا

ترکیه روابط تجاری خود را با اسرائیل قطع کرد

آیا دکترین هسته‌ای ایران تغییر کرده است؟

هاآرتس مطرح کرد: اسرائیل در تله‌ای استراتژیک

تسلیحات، واجب تر از نان شب

صدام و هیتلر؛ از میل به ویرانگری تا قهرمان پرستی

پیانو هم قیمت یک آپارتمان شد

سیگنال مثبت به بورس تهران

علت گرانی شدید قیمت پیاز

380 نفر در کمیسیون‌ پزشکی و تعیین درصد جانبازی شرکت کردند

حمایت جالب فعالین رسانه‌ای دنیا از اعتراضات ضد صهیونیستی دانشجویان آمریکا

نماهنگ «فلسطین تنها نیست» با نوای مهدی سلحشور

اگر کسی به یاد گناهان گذشته اش افتاد بداند ذات اقدس الهی به یادش انداخته

تفال/ سالها دل طلب جام جم از ما می‌کرد

دریاچه ای زیبا در نیوزلند

اسب آبی نر پس از هفت سال ماده از آب درآمد!

حکمت/ گناهِ ثروتمندی

محافظت دانشجویان هاروارد از دانشجویان مسلمان هنگام خواندن نماز