ایران پرسمان

آخرين مطالب

یادگاری چند صد ساله که در این روستا جاخوش کرده است! دانش و فناوری

یادگاری چند صد ساله که در این روستا جاخوش کرده است!
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - لست سکند / روستای وانشان از توابع شهرستان گلپایگان است. بنای تاریخی امامزاده ابوالفتوح در این روستا قرار دارد. علاوه بر بنای تاریخی امامزاده، روستای وانشان نیز جاذبه‌های گردشگری بسیاری در خود دارد. امروز در بخش پیشنهادات ایرانگردی لست سکند به سراغ امامزاده ابوالفتوح رفته‌ایم و در کنار آن به برخی از جاذبه‌های گردشگری روستای وانشان نیز اشاره خواهیم داشت. با ما همراه باشید.
معرفی روستای وانشان
روستای وانشان از توابع شهرستان گلپایگان است که در استان اصفهان واقع شده است. قدمت روستا را براساس کتیبه‌ی تاریخی که در داخل بنای امامزاده ابوالفتوح قرار دارد به قرن دهم هجری نسبت می‌دهند. اما در سال 1391 غاری در کوهی نزدیک روستا کشف شد که بقایایی از استخوان‌های چندین انسان و ظروف سفالی در آن وجود داشت. باستان‌شناسان تخمین می‌زنند که قدمت این روستا با توجه به این غار بیش از 3 هزار سال می‌باشد.
روستای وانشان جزو روستاهای ایران است که دارای جاذبه‌های گردشگری بسیاری می‌باشد. این روستا علاوه بر جاذبه‌های طبیعی، جاذبه‌های تاریخی و فرهنگی نیز است که هر سال گردشگران بسیاری را به سوی خود جذب می‌کند. از جمله مهم‌ترین جاذبه‌های گردشگری روستای وانشان امامزاده ابوالفتوح، قلعه و ارگ تاریخی روستا، چشمه‌های آب و درختی کهنسال است.
معرفی امامزاده ابوالفتوح
یکی از بناهای تاریخی روستای وانشان بنای آرامگاهی است که به امامزاده ابوالفتوح مشهور می‌باشد. بنای امامزاده جزو قدیمی‌ترین بناهای تاریخی این روستای زیبا است. بر طبق کتیبه‌ای که در داخل امامزاده قرار دارد، بنا متعلق به قرن دهم هجری می‌باشد. بنای امامزاده سال 1341 به عنوان یکی از آثار ملی ایران ثبت شد.
ابوالفتوح سلیمان بن موسی بن جعفر معروف به امامزاده ابوالفتوح یا شاهزاده ابوالفتوح از نوادگان امام موسی کاظم (امام هفتم شیعیان) است که گفته می‌شود، پدرشان در اواخر قرن چهارم هجری، به اصفهان مهاجرت کردند.
معماری آرامگاه
بنای امامزاده به صورت چهار گوش و آجری ساخته شده است. بر روی این قسمت چهار گوش گنبدی هرمی و دوازده ترکی ساخته شده است. مصالح عمده برای ساخت بنای امامزاده سنگ، گل و آجر بوده است. از دیگر نکات معماری بنا گنبدی رک امامزاده است که به زیبایی بر روی بنا قرار گرفته است. به طور کلی گنبد از نوع دوازده ترک و رک است.
بنای آرامگاه را باید دو بخش بدانیم: بخش اصلی و بخش الحاقی. بخش اصلی بنا که فضای زیر گنبد محسوب می‌گردد در دوره صفویان ساخته شده است. نوع معماری و مصالح مورد استفاده متعلق به این دوران است. اما بخش الحاقی در دوران قاجار به بنا اضافه شده است. در واقع این بخش حدودا صد سال پیش به امامزاده اضافه گردیده است. بنای آرامگاه در دوران معاصر نیز تغییرات و مرمتی داشته است. از جمله مهم‌ترین تغییری که در دوران معاصر در امامزاده انجام شد، تغییر ضریح امامزاده می‌باشد که ضریح طلایی جایگزین ضریح قدیمی گردیده شد.
در بخش اصلی و داخلی امامزاده که زیر گنبد است، فضای مستطیل شکل قرار دارد که با سقفی تیرپوش و مسطح پوشانده شده است. زیر سقف چوبی نقاشی‌ها و خوشنویسی‌های زیبایی دیده می‌شود. این نقاشی‌ها و خطوط نستعلیق و سقف زیبا کار استاد محمود نجار و استاد یوسف خوانساری می‌باشد.
در داخل ضریح صندوقچه چوبی منبت‌کاری شده بسیار نفیس نیز دیده می‌شود که تاریخ ساخت آن مشخص نیست.
درب تاریخی امامزاده
درب امامزاده یکی از زیباترین قسمت‌های آرامگاه می‌باشد. درب امامزاده شاهکار منبت‌کاری زمان شاه طهماسب صفوی است که توسط استاد قاسم حسین خوانساری ساخته شد. بر روی کتیبه تاریخ اتمام ساخت آن را سال 990 هجری قمری مشخص کرده و همچنین امام جلال‌الدین (وی در سال 984 هجری توسط شاه طهماسب بیگلر بیگ منطقه شد) را وقف کننده آن معرفی می‌کند.
این در که در سال 1310 به عنوان آثار ملی ایران ثبت گردید، در سال 1309 توسط خادم امامزاده و با حکم شرعی روحانی محل (شیخ محمد صادق علامه) به شمعون کلیمی فروخته شد. طبق این حکم اگر این درب قابل استفاده نباشد، فروش آن مانعی ندارد و باید پول آن خرج تعمیر و مرمت امامزاده قرار گیرد.
 شمعون به همراه درب عتیقه در هنگام خروج از ایران دستگیر شد. با توضیح وی، روحانی محلی برای محاکمه به اراک احضار می‌شود. این محاکمه سال‌ها طول کشید اما نهایتا در سال 1319 روحانی تبرئه شد زیرا در هنگام فتوا درب جزو آثار ملی نبوده است.
درخت کهنسال روستا
از دیگر جاذبه‌های گردشگری روستای وانشان می‌توان به بقایای ارگ و قلعه تاریخی روستا اشاره کرد که برای سریال جلال‌الدین بخش‌های از آن بازساری شد (البته بعدها این قلعه توسط سازمان امور آب شهرستان گلپایان تخریب شد). باغ‌های سبز و زیبایی روستا را می‌توان مهم‌ترین جاذبه‌ی طبیعی روستا بدانیم.
 اما در میان جاذبه‌های طبیعی مهم روستا، درخت کهنسالی که در کنار امامزاده قرار دارد را باید نام برد.ا هالی روستا قدمت این درخت کهنسال را بیش از هزار سال می‌دانند. این درخت دیرزیست در فهرست منابع طبیعی و ملی کشور نیز ثبت گردیده است.
سخن نهایی
روستای وانشان در 12 کیلومتری خوانسار واقع شده و در شمال شرقی روستا امامزاده ابوالفتوح قرار گرفته است. بنای امامزاده متعلق به دوره صوفیان می‌باشد و درب منبت‌کاری شدن امامزاده به تنهایی یکی از مهم‌ترین شاهکارهای دوران شاه طهماسب صفوی به حساب می‌آید. اگر شما نیز در گشته بازدیدی این امامزاده یا روستای زیبا داشتید، برای ما از تجربه‌هایتان بگویید.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/173570/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تقویم تاریخ/ بیانیه سازمان ملل علیه سلاح‏های شیمیایی عراق بر ضد ایران

داستانک/ راه نجات

آغاز ثبت‌نام برنامه‌های روز و هفته جهانی نجوم از فردا

آیا ماه به زمین نزدیک است؟

ربات انسان‌نمای تسلا در آستانه عرضه به بازار

تشخیص نارسایی قلبی توسط هوش مصنوعی با اسکن پا

فرود زیبای مجدد فالکون 9

راه‌حل گران‌قیمت ناسا برای گردگیری در ماه

چرا با افزایش سن سرعت حرکت ما کم می‌شود؟

عشق زندگی می بخشد

یک جهان راز درآمیخته داری به نگاه

اکنون کجاست؟ کسی که فراموشش کردم

داستان دلنشین لیلی و‌ مجنون

با آنکه دلم از غم هجرت خون است

نظر رهبر انقلاب درباره اهمیت تاریخی و راهبردی عملیات وعده صادق

وعده خودرو و وام به نمایندگان در عوض رأی دادن به ریاست قالیباف صحت دارد؟

توصیه محسن رضایی به دولتمردان غربی: دست از حماقت بردارید

رئیسی: نگاه ایران به آفریقا راهبردی و مبتنی بر منافع جمعی است

اظهارات سخنگوی وزارت خارجه پاکستان درباره سفر رئیس جمهور ایران

دست ردِ پاکستان به سینه آمریکا در ارتباط با ایران

سخنگوی بورل: گنجاندن نام سپاه در فهرست سازمان‌های تروریستی ممکن نیست

اظهارات جدید معاون پارلمانی رئیسی: تعطیلی پنجشنبه‌ یا شنبه در صحن مجلس مشخص می‌شود

کاخ معروف خاطرات هاشمی رفسنجانی!

درخواست وزیر خارجه آمریکا از چین در رابطه با ایران و کره شمالی

صدور حکم بمب گذار میدان تقسیم استانبول

طرح احتمال سرقت اعضای بدن قربانیان توسط رژیم اسرائیل با کشف گورهای دسته‌جمعی

انتقاد برنی سندرز از اظهارات نتانیاهو در محکوم کردن اعتراضات دانشگاهی در آمریکا

کودک فلسطینی: آرزو داشتم بازیکن فوتبال شوم اما اشغالگران صهیونیست پاهایم را از من گرفتند

بلاروس: ناتو باعث سلطه آمریکا بر اروپا شده و گسترش آن را نمی‌پذیریم

کدام دانشگاه‌های آمریکا شاهد برگزاری اعتراضات دانشجویی در حمایت از غزه است؟

پولیتیکو: اتحادیه اروپا تحریم گاز طبیعی مایع روسیه را بررسی می‌کند

طالبان سه کشور همسایه افغانستان را به حمایت از داعش متهم کرد

فریادهای اعتراض دانشجویان دانشگاه کلمبیا علیه رئیس کنگره آمریکا

ترکیه روابط تجاری خود را با اسرائیل قطع کرد

آیا دکترین هسته‌ای ایران تغییر کرده است؟

هاآرتس مطرح کرد: اسرائیل در تله‌ای استراتژیک

تسلیحات، واجب تر از نان شب

صدام و هیتلر؛ از میل به ویرانگری تا قهرمان پرستی

پیانو هم قیمت یک آپارتمان شد

سیگنال مثبت به بورس تهران

علت گرانی شدید قیمت پیاز

380 نفر در کمیسیون‌ پزشکی و تعیین درصد جانبازی شرکت کردند

حمایت جالب فعالین رسانه‌ای دنیا از اعتراضات ضد صهیونیستی دانشجویان آمریکا

نماهنگ «فلسطین تنها نیست» با نوای مهدی سلحشور

اگر کسی به یاد گناهان گذشته اش افتاد بداند ذات اقدس الهی به یادش انداخته

تفال/ سالها دل طلب جام جم از ما می‌کرد

دریاچه ای زیبا در نیوزلند

اسب آبی نر پس از هفت سال ماده از آب درآمد!

حکمت/ گناهِ ثروتمندی

محافظت دانشجویان هاروارد از دانشجویان مسلمان هنگام خواندن نماز