ایران پرسمان

آخرين مطالب

تنگه واشی کجاست و چه دیدنی هایی دارد؟‍‍ دانش و فناوری

تنگه واشی کجاست و چه دیدنی هایی دارد؟‍‍
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - کجارو / تنگه واشی از بهترین مناطق برای پیک نیک‌های اطراف تهران در فصل تابستان است. گردشگران زیادی هر ساله از طبیعت زیبای این منطقه و آبشار آن بازدید می‌کنند.
معرفی تنگه واشی

ایران پرسمان

تنگه واشی یکی از بهترین مقاصد پیک نیک آخر هفته برای ساکنان تهران و اطراف آن است. این تنگه زیبا و آبشار انتهایی آن در نزدیکی شهر فیروزکوه قرار گرفته‌اند. برای رسیدن به آبشار انتهای مسیر، باید از دو تنگه عبور کنید. تنگه اول «واشی» و تنگه دوم «سا» نام دارند و به‌دلیل قرار گرفتن آبشار بعد از این تنگه‌ها، آن را با نام آبشار «ساواشی» می‌شناسند. این آبشار 15 متر ارتفاع دارد و حوضچه‌ای در پای آن تشکیل شده است.
در سفر یک روزه به تنگه واشی، می‌توانید از طبیعت زیبای تنگه‌ها، ‌دشت زیبای ساواشی و منظره آبشار آن، لذت ببرید. دشت ساواشی از حدود 120 سال پیش قلمرو عشایر سنگسری بوده است. این تنگه زیبا قدمتی تاریخی نیز دارد که در طول مسیر تنگه می‌توانید این نشانه‌ها را ببینید.
تنگه واشی کجاست؟
تنگه واشی در فاصله حدود 20 کیلومتری فیروزکوه قرار گرفته است. در کیلومتر دو جاده فیروزکوه به تهران،‌ مسیر فرعی به‌سمت روستای «جلیزجند» وجود دارد. این روستا در 10 کیلومتری این جاده فرعی، دروازه ورود به‌سمت تنگه واشی است. با گذشتن از روستا و دشت وسیع کشاورزی پس از آن و باغ‌های میوه، به رودخانه‌ای می‌رسید که در طول تنگه واشی جریان دارد و از آبشار ساواشی سرچشمه می‌گیرد. از این منطقه چشم‌انداز مناسبی به تنگه و مسیر وجود ندارد. 

ایران پرسمان

در ادامه به‌ترتیب تنگه‌ واشی، دشت ساواشی، تنگه سا و در انتهای مسیر، آبشار ساواشی قرار دارند. برای رسیدن به آبشار ساواشی، در بیشتر قسمت‌های مسیر، باید داخل رودخانه حرکت کنید. در طول مسیر این تنگه گیاه داروئی و کمیاب «باریجه» به چشم می‌خورد که چتری شکل است و در صنعت داروسازی مصرف می‌شود. چیدن این گیاه ممنوع است و پیگرد قانونی دارد.
مسیر دسترسی به تنگه واشی
تنگه واشی یکی از جاذبه‌های طبیعی شرق استان تهران و برای تفریح آخر هفته از بهترین گزینه‌ها است. بسته به اینکه کجای تهران هستید، بهترین مسیر برای رفتن به خروجی شرقی تهران را انتخاب کنید. یکی از دسترسی‌های مناسب به شرق تهران از طریق بزرگراه همت و ادامه آن در بزرگراه زین‌الدین است. در انتهای این بزرگراه به جاده دماوند می‌رسید و اگر در مسیرهای جنوبی تهران هستید، می‌ توانید از بزرگراه بسیج وارد بزرگراه یاسینی شوید و در ادامه به جاده دماوند برسید. بزرگراه بابایی نیز از دیگر مسیرهای ارتباطی با جاده دماوند و مناسب برای ساکنان شرق و شمال شرقی تهران است.
در ادامه مسیر جاده دماوند به اتوبان تهران-پردیس می‌رسید و با گذشتن از شهرهای بومهن و رودهن، وارد جاده فیروزکوه شوید. مسیر جاده فیروزکوه را ادامه دهید تا قبل از ورودی شهر فیروزکوه به جاده فرعی تنگه واشی برسید. این مسیر فرعی در سمت چپ جاده قرار دارد. بعد از حدود 10 کیلومتر به روستای جلیزجند خواهید رسید. ورودی مسیر پیاده‌روی تنگه در انتهای این روستا قرار دارد. توجه کنید که راه عبوری این روستا در قسمت‌هایی بسیار باریک می‌شود و برای گذشتن از این مسیرها باید دقت کنید. با گذشتن از روستا و مزارع و باغ‌های بعد آن، به ورودی مسیر تنگه خواهید رسید. از این منطقه باید ادامه مسیر را پیاده طی کنید و برای رسیدن به آبشار در حدود یک ساعت و نیم، پیاده‌روی و سنگ‌نوردی در پیش دارید، البته با توجه به آمادگی جسمی شما، این مسیر می‌تواند سریع‌تر یا کندتر، طی شود.
بهترین زمان سفر به تنگه واشی

ایران پرسمان

تنگه واشی در منطقه‌ای کوهستانی قرار دارد. در بیشتر زمان‌های سال، این منطقه بسیار سرد است و تردد در آن صورت نمی‌گیرد. ضمن این‌که برای رسیدن به آبشار باید زمان زیادی در آب باشید و تحمل سرمای آب در بیشتر ایام سال ممکن نیست. حتی در شروع بهار نیز، این منطقه هم چنان سرمای زمستانی دارد و بادهای سرد کوهستانی تردد در آن را ناممکن می‌کنند.
بهترین زمان سفر به تنگه واشی در گرم‌ترین زمان‌های سال است. برای این منظور بهتر است از اواخر خرداد تا اواسط شهریورماه برای این سفر برنامه‌ریزی کنید. با این وجود اگر قصد تردد به این تنگه در ماه‌های خرداد یا شهریور را دارید، بهتر است قبل از حرکت، وضعیت جوی منطقه و دمای تنگه را استعلام کنید. این منطقه مستعد رگبار و بارش‌های ناگهانی شدید است و به‌دلیل باریکی قسمت‌هایی از مسیر تنگه، در زمان بارش این مسیر سیلابی می‌شود و خطرات جدی دارد. تیر و مرداد بهترین زمان‌ها برای سفر به تنگه واشی هستند.
نکته قابل‌توجه در سفر یک روزه به این تنگه برنامه‌ریزی دقیق زمانی است. با توجه به فاصله 170 کیلومتری تهران تا فیروزکوه، به خاطر داشته باشید که حتما برای شروع سفر صبح زود را انتخاب کنید تا زمان کافی برای بهره بردن از طبیعت زیبا و تردد تا آبشار را داشته باشید. اگر ساکن شهر فیروزکوه هستید، زمان بیشتری برای اتراق در این منطقه خواهید داشت.
جاذبه های طبیعی و تاریخی تنگه واشی

ایران پرسمان

روستای جلیزجند در ابتدای مسیر تنگه، روستایی پرپیچ‌وخم و با پستی و بلندی فراوان است. در بسیاری از قسمت‌ها مسیر بسیار باریک می‌شود. می‌توانید زمانی را به قدم زدن در روستا و لذت از آب و هوای بکر آن اختصاص دهید. گردش در روستای جلیزجند خالی از لطف نیست. دوغ پنج گیاه این روستا که ترکیبی از گیاهان محلی آویشن، نعناع، کاکوتی، پونه جنگلی و پونه کوهی است، طرفداران زیادی دارد.
پس از گذشتن از روستا، به پهنه‌ای سرسبز و زیبا خواهید رسید که مزارع گندم و سیب‌زمینی و باغ‌های میوه در آن خودنمایی می‌کنند. در اغلب اوقات، کشاورزان و باغداران مشغول کار هستند و با رویی گشاده از گردشگران استقبال می‌کنند.
قسمت ابتدایی تنگه، چشم‌انداز و فضای خاصی برای اتراق ندارد. برای لذت بردن از طبیعت این منطقه باید دل به آب بزنید. با وارد شدن به تنگه واشی و گذراندن فاصله‌ای در حدود یک و نیم کیلومتر در آب، به دشت زیبای ساواشی خواهید رسید. اگر تمایل به اتراق کردن دارید، این دشت زیبا برای این منظور مناسب است. به یاد داشته باشید که عبور از تنگه واشی برای همه افراد ساده نیست. این منطقه گرچه یکی از بهترین مقاصد طبیعت گردی اطراف تهران است، اما طی کردن این مسیر برای کودکان و افراد دارای ناتوانی‌های جسمی، مقدور نیست.
پس از اتراق در این دشت و رفع خستگی، نوبت به ورود به تنگه دوم می‌رسد. تنگه سا سنگلاخی است و گذشتن از آن نیاز به صخره‌نوردی و سنگ‌نوردی سبک دارد، اما عمق آب آن از تنگه واشی کمتر و مسیر آن نیز کوتاه‌تر است. در طول این مسیر،‌ منظره آب جاری روی سنگ‌ها و ریزش آن به پایین، آبشارهای کوچک و زیبا ساخته‌اند. باید خیلی مراقب باشید که روی سنگ‌های خیس سر نخورید.
با رسیدن به انتهای تنگه سا، آبشار ساواشی آشکار می‌شود و تماشای زیبایی آن، خستگی شما را ازبین می‌برد. این قسمت از تنگه کاملا سنگلاخی است و برای اتراق کردن خیلی فضای مناسبی ندارد. به‌خصوص اگر در روزهای تعطیل به این منطقه سفر کنید، بهتر است برای اتراق طولانی و صرف غذا و تنقلات، دشت ساواشی را انتخاب کنید. در پشت آبشار دشت زیبا و مناظر دیدنی وجود دارند، اما تردد به آنجا چندان هم ساده نیست.
کتیبه تنگه واشی
در طول مسیر تنگه واشی، کتیبه تاریخی زیبایی خودنمایی می‌کند، که یادگار از دوران قاجار است. این کتیبه سنگی ابعادی در حدود 6 در هفت متر دارد و یکی از سه کتیبه معروف فتحعلی شاه قاجار است. عمر این کتیبه تاریخی به حدود 185 سال می‌رسد و تصویر شکارگاه با منظره اسب، نیزه‌ها، شکارها و پسران و نوادگان فتحعلی شاه، در آن حکاکی شده‌اند. این شاه قاجار با الگوبرداری از نقش برجسته‌های شیراز، سه هنرمند معمار ،نقاش و سنگ‌تراش را به خلق این اثر مامور کرد. قرار گرفتن این کتیبه در دل کوه، آن را از آسیب‌های طبیعی حفظ کرده است اما متاسفانه در طول زمان گردشگران آسیب‌هایی به ایین کتیبه رسانده‌اند.
وسایل لازم برای سفر به تنگه واشی
در سفر به تنگه واشی از واجب‌ترین وسایل، می‌توان به کرم ضدآفتاب، عینک دودی مناسب و کلاه‌های آفتابگیر اشاره کرد. به‌دلیل تردد در این تنگه در ماه‌های گرم سال و طی کردن فاصله‌ای طولانی در دشت و کوه، تابش مستقیم آفتاب می‌تواند باعث آفتاب سوختگی و گرمازدگی شما شود. گرچه بخش زیادی از مسیر در آب طی می‌شود و قسمت‌های زیادی از آن آفتاب‌گیر نیست، اما در بخش دیگر راه آفتاب بالای سر شما است، پس از سر و صورت خود محافظت کنید.
همچنین، برای اتراق در دشت زیبای ساواشی باید مسیری را در آب طی کنید که در بعضی نقاط تا کمر در آب فرو می‌روید؛ پس حتی الامکان وسایل اتراق محدود و کم حجم همراه خود ببرید و از کوله‌پشتی ضد آب استفاده کنید. در طول مسیر و انتهای آن امکاناتی وجود ندارد، پس به‌اندازه مناسب مواد غذایی و آب با خود ببرید.
برای زیرانداز از نوع سبک آن استفاده کنید تا بتوانید حتی‌الامکان آن را در کوله جای دهید. همراه داشتن لباس اضافی و بادگیر، از واجب‌ترین موارد هستند. کفش اضافی یا صندل مناسب نیز، برای استفاده در آب ضروری است.
از جمله سایر موارد لازم برای سفر یک روزه به تنگه واشی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:
کفش کوهنوردی
دمپایی یا صندل برای عبور از آب
جعبه کمک‌های اولیه سفری
GPS برای مسیریابی
عصای کوهنوردی برای حفظ تعادل در زمان عبور از آب
به خاطر داشته باشید پس از لذت بردن از طبیعت زیبای این منطقه، چیزی به یادگار در آن باقی نگذارید. حفظ و حراست از میراث ارزشمند طبیعی کشورمان، تنها وظیفه ما در مقابل این طبیعت بخشنده است.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/173941/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تقویم تاریخ/ بیانیه سازمان ملل علیه سلاح‏های شیمیایی عراق بر ضد ایران

داستانک/ راه نجات

آغاز ثبت‌نام برنامه‌های روز و هفته جهانی نجوم از فردا

آیا ماه به زمین نزدیک است؟

ربات انسان‌نمای تسلا در آستانه عرضه به بازار

تشخیص نارسایی قلبی توسط هوش مصنوعی با اسکن پا

فرود زیبای مجدد فالکون 9

راه‌حل گران‌قیمت ناسا برای گردگیری در ماه

چرا با افزایش سن سرعت حرکت ما کم می‌شود؟

عشق زندگی می بخشد

یک جهان راز درآمیخته داری به نگاه

اکنون کجاست؟ کسی که فراموشش کردم

داستان دلنشین لیلی و‌ مجنون

با آنکه دلم از غم هجرت خون است

نظر رهبر انقلاب درباره اهمیت تاریخی و راهبردی عملیات وعده صادق

وعده خودرو و وام به نمایندگان در عوض رأی دادن به ریاست قالیباف صحت دارد؟

توصیه محسن رضایی به دولتمردان غربی: دست از حماقت بردارید

رئیسی: نگاه ایران به آفریقا راهبردی و مبتنی بر منافع جمعی است

اظهارات سخنگوی وزارت خارجه پاکستان درباره سفر رئیس جمهور ایران

دست ردِ پاکستان به سینه آمریکا در ارتباط با ایران

سخنگوی بورل: گنجاندن نام سپاه در فهرست سازمان‌های تروریستی ممکن نیست

اظهارات جدید معاون پارلمانی رئیسی: تعطیلی پنجشنبه‌ یا شنبه در صحن مجلس مشخص می‌شود

کاخ معروف خاطرات هاشمی رفسنجانی!

درخواست وزیر خارجه آمریکا از چین در رابطه با ایران و کره شمالی

صدور حکم بمب گذار میدان تقسیم استانبول

طرح احتمال سرقت اعضای بدن قربانیان توسط رژیم اسرائیل با کشف گورهای دسته‌جمعی

انتقاد برنی سندرز از اظهارات نتانیاهو در محکوم کردن اعتراضات دانشگاهی در آمریکا

کودک فلسطینی: آرزو داشتم بازیکن فوتبال شوم اما اشغالگران صهیونیست پاهایم را از من گرفتند

بلاروس: ناتو باعث سلطه آمریکا بر اروپا شده و گسترش آن را نمی‌پذیریم

کدام دانشگاه‌های آمریکا شاهد برگزاری اعتراضات دانشجویی در حمایت از غزه است؟

پولیتیکو: اتحادیه اروپا تحریم گاز طبیعی مایع روسیه را بررسی می‌کند

طالبان سه کشور همسایه افغانستان را به حمایت از داعش متهم کرد

فریادهای اعتراض دانشجویان دانشگاه کلمبیا علیه رئیس کنگره آمریکا

ترکیه روابط تجاری خود را با اسرائیل قطع کرد

آیا دکترین هسته‌ای ایران تغییر کرده است؟

هاآرتس مطرح کرد: اسرائیل در تله‌ای استراتژیک

تسلیحات، واجب تر از نان شب

صدام و هیتلر؛ از میل به ویرانگری تا قهرمان پرستی

پیانو هم قیمت یک آپارتمان شد

سیگنال مثبت به بورس تهران

علت گرانی شدید قیمت پیاز

380 نفر در کمیسیون‌ پزشکی و تعیین درصد جانبازی شرکت کردند

حمایت جالب فعالین رسانه‌ای دنیا از اعتراضات ضد صهیونیستی دانشجویان آمریکا

نماهنگ «فلسطین تنها نیست» با نوای مهدی سلحشور

اگر کسی به یاد گناهان گذشته اش افتاد بداند ذات اقدس الهی به یادش انداخته

تفال/ سالها دل طلب جام جم از ما می‌کرد

دریاچه ای زیبا در نیوزلند

اسب آبی نر پس از هفت سال ماده از آب درآمد!

حکمت/ گناهِ ثروتمندی

محافظت دانشجویان هاروارد از دانشجویان مسلمان هنگام خواندن نماز