ایران پرسمان

آخرين مطالب

بلومبرگ: بایدن یا ترامپ؛ کدام یک با ایران به توافق بهتری می‌رسند؟ تحلیل روز

بلومبرگ: بایدن یا ترامپ؛ کدام یک با ایران به توافق بهتری می‌رسند؟
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - اعتماد /متن پیش رو در اعتماد منتشر شده و انتشار آن در آخرین خبر به معنای تایید تمام یا بخشی از آن نیست
دونالد ترامپ، رییس‌جمهور امریکا اوایل این هفته در سخنرانی خود در نیوجرسی پیش‌بینی کرد اگر در انتخابات ریاست‌جمهوری ماه نوامبر پیروز شود، ظرف مدت 4 هفته توافق هسته‌ای جدیدی را با ایران امضا می‌کند. 
خبرگزاری بلومبرگ در گزارشی تحلیلی می‌نویسد: از یک نظر این ادعا را می‌توان بلوف جدید رییس‌جمهوری دانست که همین چندی پیش خواسته بود، چهره‌اش بر فراز کوه راشمور حکاکی شود. اما در عین حال ادعای ترامپ دو جنبه دیگر نیز دارد: اولی ریسکی است که پیروزی او در انتخابات به همراه دارد و دومی حقیقتی است که در مورد حکومت ایران مطرح می‌کند. ابتدا به بحث ریسک می‌پردازیم. ترامپ همواره کارزار فشار حداکثری خود علیه ایران را این طور توجیه کرده که این سیاست تهران را مجبور می‌کند در برابر یک توافق بهتر تسلیم شود. به خودی خود این مساله هیچ اشکالی ندارد. توافق هسته‌ای سال 2015 که باراک اوباما رییس‌جمهور پیشین ایالات متحده به امضا رساند برای امریکا توافق ضعیفی بود چراکه بر اساس برجام، محدودیت‌های اعمال شده بر فناوری و ابعاد برنامه غنی‌سازی ایران به مرور زمان برداشته می‌شود.
ترامپ به مرور فشار خود بر ایران را افزایش داده و طرفداران سیاست فشار حداکثری ادعا می‌کنند کلیه حفره‌هایی که در رژیم تحریم‌های امریکا علیه ایران وجود داشت، پر شده است و واشنگتن توانسته مهم‌ترین فرمانده نظامی ایران را ترور(شهید) کند. در این بین امریکا قصد دارد برای تمدید تحریم‌های تسلیحاتی علیه ایران، قطعنامه‌ای را در شورای امنیت سازمان ملل به تصویب برساند چراکه این تحریم‌ها قرار است بر اساس قطعنامه 2231 شورای امنیت و متن برجام در ماه اکتبر برچیده شود. اما ترامپ نیز عاشق تملق و چاپلوسی است و به ‌شدت دوست دارد به یک پیروزی دیپلماتیک دست یابد. همان طور که جان بولتون، مشاور امنیت ملی سابق ترامپ در خاطرات خود نوشته، رییس‌جمهور امریکا دوست دارد با دستیابی به یک توافق حتی اگر پر از ایراد باشد، آن را یک موفقیت بزرگ معرفی کند.
حال برویم سراغ حقیقتی که در مورد ایران وجود دارد. در دو سال اخیر مقامات سابق دولت اوباما و متحدان اروپایی امریکا شدیدا به کارزار فشار حداکثری ترامپ حمله کرده‌اند. آنها از توافق هسته‌ای سال 2015 دفاع می‌کنند اما در عین حال معتقدند، سیاست کنونی ترامپ راه رسیدن به توافق بهتری با ایران نیست. با این وجود این همان رویکردی است که اوباما علیه ایران در پیش گرفته بود هر چند که نامش را کارزار «فشار حداکثری» نگذاشته بود. دولت و مجلس امریکا در سال 2009 پس از کشف آنچه تاسیسات غنی‌سازی اورانیوم مخفی می‌خواندند، تحریم‌ها را علیه ایران افزایش دادند تا بتوانند ایرانی‌ها را پای میز مذاکره بکشانند. وقتی دو طرف در سال 2013 به یک توافق اولیه دست یافتند، تنها بخشی از آن تحریم‌ها لغو شد. برای رسیدن به یک توافق بهتر، دولت اوباما جنگ اقتصادی را در پیش گرفت.
در انتخابات ریاست ‌جمهوری ماه نوامبر، مردم امریکا باید بین دو نفر یکی را انتخاب کنند. اگر نگران توافقی هستید که ترامپ می‌خواهد با ایران امضا کند از آن طرف جو بایدن نیز ممکن است به همان توافقی برگردد که ترامپ از آن خارج شده بود اما بایدن از آنچه انتظار می‌رود محتاطانه‌تر عمل کرده است. برای مثال ستاد انتخاباتی بایدن برای بازگشت بی‌قید و شرط به برجام وعده‌ای نداده است. بایدن بهار امسال در گفت‌وگو با نیویورک تایمز گفت: اگر ایران به تعهدات هسته‌ای خود بازگردد، امریکا نیز به توافق برجام بازمی‌گردد. 
او همچنین اضافه کرد که بازگشت امریکا به توافق، نقطه آغازی برای تلاش‌های مشترک واشنگتن و متحدان اروپایی و دیگر اعضای برجام برای گسترش محدودیت‌های هسته‌ای برجام خواهد بود. این امر رأی‌دهندگانی را که از سیاست خصمانه ترامپ علیه ایران حمایت کرده‌اند بر سر یک دوراهی قرار می‌دهد. کدام یک با ایران به توافق بهتری می‌رسند: یک رییس‌جمهور دمدمی که علاقه‌ای به جزییات و سیاست ندارد یا یک معاون اول سابق که دولتش توافق ضعیفی با ایران به امضا رسانده است؟ یا بهتر است این طور بگوییم: شما شیطانی که الان می‌شناسید را ترجیح می‌دهید یا شیطانی که یک زمانی می‌شناختید؟
در دو سال اخیر مقامات سابق دولت اوباما و متحدان اروپایی امریکا شدیدا به کارزار فشار حداکثری ترامپ حمله کرده‌اند. آنها از توافق هسته‌ای سال 2015 دفاع می‌کنند اما در عین حال معتقدند، سیاست کنونی ترامپ راه رسیدن به توافق بهتری با ایران نیست. با این وجود این همان رویکردی است که اوباما علیه ایران در پیش گرفته بود هر چند که نامش را کارزار «فشار حداکثری» نگذاشته بود. دولت و مجلس امریکا در سال 2009 پس از کشف آنچه تاسیسات غنی‌سازی اورانیوم مخفی می‌خواندند، تحریم‌ها را علیه ایران افزایش دادند تا بتوانند ایرانی‌ها را پای میز مذاکره بکشانند.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/175231/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

واکنش همتی به سخنان قالیباف؛ زندگی را برای مردم سخت و پیچیده نکنید

سرقت عجیب سهمیه بنزین؛ مواظب کارت سوخت خود باشید!

گردشگری/ آبشار دوقلوی زمرد حویق در دل کوه‌های تالش

فرار کردن اسب‌ها در مرکز لندن

طبیعت چشم‌نواز دشت لاله‌های واژگون

ناسا 2 ماموریت رصد زمین را پس از 18 سال متوقف کرد

داستانک/ سمعک با کارکرد متفاوت

هلاکت 2 تروریست با عملیات پهپادی نیروهای امنیتی در اطراف زاهدان

سردار اشتری: شهید حجازی دارای سبک فرماندهی بود

سردار فدوی: نقش شهید حجازی در توانمندسازی مقاومت موثر است

غریب‌ آبادی: آمریکا صلاحیت ورود به عرصه حقوق بشر را ندارد

العربیه: مصر به اسرائیل پیشنهاد ازسرگیری مذاکرات در مقابل تعلیق عملیات رفح را داد

هشدار چین به آمریکا: بین تقابل و همکاری یکی را انتخاب کنید

جبهه پایداری معامله‌گر است

اسراییل‌ ضربه راهبردی خورده است

دردسر تیک‌تاک

ائتلاف غرب علیه نفت روسی

اتفاق جدید در بازار مسکن؛ خریداران مسکن و مستاجران منتظر تغییر باشند

قیمت این خودرو 30 میلیون تومان ارزان شد

هوای تازه/ نه اژدهاست که کرم شب است اسرائیل

4گوشه دنیا/ کشف کلاه‌خودی از 2500 سال قبل

نماهنگ سرود «حریفت مُنُم»

ایران می تواند پرتاب انسان به فضا را رقم بزند؟

بزرگترین چاپگر 3بعدی جهان یک خانه را در 80 ساعت می‌سازد

دلبر و یار من تویی رونق کار من تویی

رئیسی: هرکجای کشور فسادی دیده شود مطلقا به فساد و مفسد رحم نخواهد شد

انتقاد فلاحت پیشه به ادعای کریمی قدوسی درباره بمب اتم

ایران: تحریم‌های یکجانبه علیه سوریه باید لغو شود

ریابکوف: کاهش روابط با آمریکا را بررسی می‌کنیم

آخرین وضعیت از گورهای دسته جمعی بیمارستان ناصر

نجات روسیه با اقتصاد موازی

اصفهان؛ میخی بر تابوت اسرائیل

نمایندگانی که از رئیسی دعوت کردند باید در برابر ناکارآمدی دولتش پاسخگو باشند

گل‌درشت‌گویی ماورایی سریال ده‌نمکی

شیائومی نیامده رکورد زد!

نرخ مصوب انواع میوه اعلام شد؛ قیمت گوجه سبز سر به فلک کشید!

راه جلب عنایت امام زمان (عج)

خالد نبی؛ زیارتگاهی شگفت‌انگیز در دل طبیعت

تصاویری از پنل‌های خورشیدی جدیدی که در هر مکانی امکان نصب آن وجود دارد

برای خریدن کتاب هایی درباره اهل بیت(ع) به چه چیزهایی باید توجه شود؟

تحریم‌ مشترک انگلیس، آمریکا و کانادا علیه ایران

تداوم حملات حزب‌الله لبنان به شمال فلسطین اشغالی

ادامه سرکوب دانشجویان حامی فلسطین در آمریکا

202 روز جنگ غزه به روایت آمار و ارقام

تصاویر جدید از سرکوب تظاهرات همبستگی با غزه در دانشگاه سوربن فرانسه

«اقتصاد» میدان شلغم‌فروشان شده است!

شاهکار ایرانی در سریلانکا

بی‌رمقی اونس جهانی برای سومین روز متوالی

مطالبه‌گری؛ مهمترین برنامه عملیاتی بنیاد شهید و امور ایثارگران در دولت سیزدهم

نحوه تنظیم آینه ها در خودروی فورد کراون