ایران پرسمان

آخرين مطالب

رسولی: از علامت‌ها و هشدارها برای 1400 عبرت بگیریم سیاست روز

رسولی: از علامت‌ها و هشدارها برای 1400 عبرت بگیریم
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - برنا / عضو شورای عالی سیاست گذاری اصلاح طلبان گفت: احزاب و گروه‌هایی که خارج از این طیف ادعای اصلاح‌طلبی داشته باشند را نمی‌توان اصلاح‌طلب نامید ولو اینکه خودشان قائل به دارا بودن این صفت، باشند.
«حسن رسولی»، فعال سیاسی اصلاح‌طلب، در رابطه با حذف چهره‌های شاخص اصلاح‎‌طلب به برنا گفت: جریان اصلاحات و اصول‌گرا که دو جبهه سیاسی رقیب در درون نظام هستند، در بردارنده طیفی از نگرش‌ها و رفتارهای حزبی و سیاسی هستند. همچنان که جریان اصول‌گرا، طیف گسترده‌ای از دیدگاه‎ها را شامل می‌شود و این امکان وجود ندارد که بین دیدگاه‌های جبهه پایداری و جامعه اسلامی مهندسین به دبیرکلی مهندس باهنر، تفاوت قائل نشد، در جریان اصلاحات نیز طیف وسیعی از رویکردها، نگاه‌های حزبی، شخصیت‌ها و رفتارهای سیاسی و انتخاباتی وجود دارد.
این چهره اصلاح‌طلب افزود:به عبارت دیگر اگر این دو جریان فکری را در بُرداری ترسیم کنیم، در نقطه میانی نیروهای میانه رو قرار دارند و در طرف راست بُردار، نیروهای انقلابی و رادیکال و طبعا در طرف چپ این نمودار، نیروهایی قرار دارند که ممکن است مرام فکری و رفتاری آنها کاملا منطبق با کلیت جریان اصلاحات نباشد، اما در بیرون از جریان اصلاحات هم تعریف نمی‌شوند.
رسولی با تاکید بر اینکه مجموعه اصلا‌ح‌طبان را همان 30 حزب و گروه عضو شورای هماهنگی جبهه اصلاح طلب، تشکیل می‌دهند، ادامه داد: در حال حاضر منظور از احزاب و گروه‌های اصلاح‌طلب، گروه‌هایی است که عضویت در شورای هماهنگی احزاب اصلاح طلب را پذیرفتند. چنانچه احزاب و گروه‌هایی که خارج از این طیف ادعای اصلاح‌طلبی داشته باشند را نمی‌توان، اصلاح‌طلب نامید ولو اینکه خودشان قائل به دارا بودن این صفت باشند. البته با توجه به تجارب دهه‌های اخیر افکار عمومی کشور به خصوص جامعه سیاسی ایران در شرایط فعلی از گرایش تعریف واقعی دارند، به همین دلیل هر نوع سرمایه‌گذاری رقیب یا رقبا برای بهره‌برداری تاکتیکی از گروه‌های سیاسی کمتر ریشه‌دار راه به جایی نبرده و نخواهد برد.
این فعال سیاسی اصلاح‌طلب در خصوص چالش فراروی اصلاح‌طلبان در انتخابات آینده اظهار کرد: درحال حاضر بزرگترین چالشی که فرا روی اصلاحات قرار دارد عبارت است از اینکه جریان رقیب (اصول‌گرایان) تنها با اتکا به قابلیت‌ها و توانمندی‌های خود به ایفای نقش رقابتی نمی‌پردازند بلکه در برخی موارد از رانت‌ استفاده می‌کنند. به عنوان مثال شورای نگهبان نباید در فرآیندهای انتخاباتی به عنوان بخشی از یکی از این دو جریان رقیب، عمل کند بلکه باید ناظر و کنترل کننده این دو جریان باشد و داوری منصفانه را در پیش بگیرد اما به یاد داریم که در انتخابات سال 88، حدود شش نفر از جمع دوازده نفره این شورا، برخلاف جایگاه حاکمیتی خود از یکی از نامزدهای حاضر در صحنه رقابت حمایت کردند و حتی برخی از اعضای شورای نگهبان در میتینگ‌های انتخاباتی نامزد مورد نظر، به نفع او سخنرانی کردند.
رسولی ادامه داد: البته باید انصاف را رعایت کرد؛ به عنوان مثال شورای نگهبان در برخی از انتخابات، مانند انتخابات مجلس پنجم و ششم رویکرد متعادل‌تری داشته است اما در برخی دیگر از انتخابات مانند انتخابات مجلس هفتم، هشتم، نهم و مجلس یازدهم رویکرد و زاویه ورود شورای نگهبان به بحث بررسی صلاحیت‌ها نسبت به مقاطع مذکور، به ضرر اصلاح‌طلبان و محدودتر بوده است.
این عضو شورای عالی سیاست گذاری اصلاح طلبان در ادامه تاکید کرد: لذا این خواسته اصلاح‌طلبان که انتظار دارند دو جریان اصیل سیاسی کشور، برای کمک به بالندگی بهتر ایران در عرصه سیاست رقابت سالم داشته باشند، خواسته کاملا به حق و منطقی است. همچنین اگر ارکان اصلی و مراجع رسمی حاکمیت مورد چاره‌جویی قرار بگیرند از یک فضای سیاسی پویا و آرام برخوردار خواهیم بود. در واقع نتیجه انتخابات میان دوره‌ای مجلس یازدهم هم مهر تاییدی جهت لزوم بازنگری در ارکان و مراجع است. به عنوان مثال در حوزه انتخابیه زنجان، از بین 802 هزار نفر واجد شرایط رای دادن نماینده منتخب با کمتر از 5000 رای به مجلس شورای اسلامی راه یافت. صرف نظر از اینکه راه یافته اصول‌گرا یا اصلاح طلب است، چنانچه در روابط و مناسبات بازیگران سه گانه انتخابات، شامل دو جریان سیاسی و نهاد نظارتی، بازنگری صورت نگیرد، با افزایش روی گردانی، مردم از سیاست و انتخابات و در نتیجه با بحران روبرو خواهیم شد. بنابراین امیدوارم این علامت‌ها و هشدارها به عنوان درس عبرتی برای انتخابات 28 خرداد سال 1400 قرار بگیرد.
این چهره اصلاح‌طلب یادآور شد: البته اینکه بخشی از رخوت امروز در فضای سیاسی ناشی از مساله کرونا و مسائل اقتصادی و معیشتی است، را می‌پذیریم اما این عوامل باعث نمی‌شود از میزان سهمی که هم بخش اجرایی و هم بخش نظارتی در گرم کردن فضای انتخابات دارند، صرف نظر کنیم. امام و رهبری انقلاب موکدا و متناوبا میزان را در انتخابات رای مردم اعلام کردند چراکه بخش قابل توجهی از اعتبار و مشروعیت نظام به میزان شرکت مردم در انتخابات، بستگی دارد. برهمین اساس تاکید می‌‎کنم که شرکت 5هزار نفر از میان 802 هزار واجد، ضریبی بسیار هشداردهنده است که با منویات امام و رهبری و با اصول مسلم انقلاب فاصله معناداری دارد

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/191564/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پیانو هم قیمت یک آپارتمان شد

سیگنال مثبت به بورس تهران

علت گرانی شدید قیمت پیاز

کندوی پول ساز | چطور محصولی مثل عسل را صادر کنیم؟

380 نفر در کمیسیون‌ پزشکی و تعیین درصد جانبازی شرکت کردند

حمایت جالب فعالین رسانه‌ای دنیا از اعتراضات ضد صهیونیستی دانشجویان آمریکا

نماهنگ «فلسطین تنها نیست» با نوای مهدی سلحشور

اگر کسی به یاد گناهان گذشته اش افتاد بداند ذات اقدس الهی به یادش انداخته

تقویم تاریخ/ بیانیه سازمان ملل علیه سلاح‏های شیمیایی عراق بر ضد ایران

تفال/ سالها دل طلب جام جم از ما می‌کرد

دریاچه ای زیبا در نیوزلند

اسب آبی نر پس از هفت سال ماده از آب درآمد!

حکمت/ گناهِ ثروتمندی

محافظت دانشجویان هاروارد از دانشجویان مسلمان هنگام خواندن نماز

آیا جن‌ها هم زاد و ولد دارند؟

سگ رباتیک با قابلیت شعله‌افکنی تا فاصله 10 متری

تصاویری از لحظه فرود آپولو 11 بر سطح ماه در سال 1969

دانشمندان تنها در 150 دقیقه الماس ساختند

میدان مغناطیسی زمین 3.7 میلیارد ساله است

بخشی از کتاب/ چون که او گل من است

شاعرانه/ چیزی کم از بهشت ندارد هوای تو

بعضی از رنج ها‌‌‌‌‌‌‌ را نمیشه حل کرد!

داستانک/ انسان های بازنده

توئیت مهدی فضائلی درباره سردار بلندپایه سپاه

تصاویر جدید از سردار قاآنی با پوشش غیرنظامی

پیام رئیسی در پی درگذشت عروس امام خمینی

اظهارات وزیر کشور درخصوص دور دوم انتخابات مجلس

فرمانده سپاه با خانواده شهید حاجی‌رحیمی دیدار و گفت‌وگو کرد

رئوفیان: هر کس رئیس مجلس شود شورای وحدت با او همکاری می‌کند

معاون اجرایی ارتش: هر تهدیدی علیه ایران را در نطفه خفه خواهیم کرد

مصباحی مقدم: دشمنان شکست خورده در حال تدارک استراتژی جدید برای ضربه زدن به نظام هستند

موضع دولت درخصوص انتخاب رئیس مجلس دوازدهم

ادعای آمریکا: ساخت اسکله کمک‌رسانی به غزه آغاز شد

ارتش یمن بار دیگر «ایلات» را هدف گرفت

بازداشت 100 دانشجو در دانشگاه کالیفرنیای جنوبی

عربستان میزبان مذاکرات چندجانبه درباره آینده غزه

قرارداد 6میلیارد دلاری تسلیحات و تجهیزات آمریکا برای اوکراین

اعتراضات ضد اسرائیلی در سراسر آمریکا ادامه دارد

پیشنهاد رژیم صهیونیستی برای انصراف از حمله به رفح در ازای توافق با حماس

افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان

روسیه دارایی‌های بزرگترین بانک آمریکایی را مسدود کرد

بمباران دوباره امدادگران غزه با شهادت 8نفر

دیگر خط لوله صلح بی‌معناست

بودجه شفاف و مجلس رأس امور

پالس‌های چراغ خاموش آمریکا

خطر از بین رفتن بینایی یک بازداشتی

سرنوشت دلارهای نفتی کشورهای عربی حوزه خلیج فارس

تعطیلی پنج‌شنبه یا شنبه؛ در این یک فقره حق با بهروز افخمی بود!

فرمانده‌ای که روح نبرد را در کرانه‌ باختری دمید

آقای ذوالنوری ممنون