ایران پرسمان

آخرين مطالب

بازدید رئیس سازمان فرهنگی و هنری از مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران

مشکل شهرها بکارنگرفتن خرد و پژوهش در اجرای پروژه هاست شهرداری تهران

مشکل شهرها بکارنگرفتن خرد و پژوهش در اجرای پروژه هاست
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - رئیس مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران اعتقاد دارد عمده مسائل شهری در تهران و سایر کلانشهرها ناشی ازکنار گذاشته شدن خرد و پژوهش توسط مدیران اجرایی و تصمیم گیران است.

به گزارش شهر به نقل از روابط عمومی مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران؛ محمد حسین بوچانی در حاشیه نشست خود با حجت الاسلام و المسلمین میثم امرودی، رئیس و علی اکبر اشعری مشاور سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران و جمعی از مدیران و معاونان مرکز برگزار شد، با بیان این مطلب افزود: برای بازگشت شهرها به مسیر درست و اداره منطقی آنها مدیران و تصمیم گیران ناگزیر به روی آوردن به حوزه اندیشه، خرد و پژوهش هستند.
او با اشاره به اینکه پژوهش در توسعه شهرها بهترین راه است، ادامه داد: با توجه به اینکه بیشترین مطالعات در این مجموعه در حوزه های فرهنگی و اجتماعی است در نتیجه همراهی و همکاری سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران نیز می تواند در این زمینه تأثیرگذار باشد.
رئیس مرکز مطالعات با تأکید بر اینکه نباید پروژه های شهری بدون پشتوانه های مطالعاتی در حوزه فرهنگی، هنری و اجتماعی اجرایی شود، بیان کرد: اعتقاد داریم شعار شهردار تهران که قرار است تهران را به شهری برای همه تبدیل کند باید محقق شود. برای تحقق این کار فعالیت های مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران با ماموریت ها و برنامه های سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران گره می خورد چرا که همانطور که اشاره شد، عمده مطالعات این مجموعه در حوزه اجتماعی و فرهنگی است.
بوچانی با بیان پیشنهاد راه اندازی کارگروه پژوهشی با مسئولیت رئیس سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران و همکاری کارشناسان و محققان مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران تاکید کرد: یکی از برنامه های مرکز مطالعات که سال ها برای اجرایی شدن آن تلاش می کند، راه اندازی مرکز اسناد شهر تهران است در این زمینه سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران می تواند با در اختیار قرار دادن یکی از مراکز فرهنگی خود اجرایی شدن این پروژه را برای نخستین بار در پایتخت رقم بزند.
او با ضروری دانستن راه اندازی مرکز اسناد شهر تهران گفت: در تمام شهرهای مطرح دنیا مرکزی وجود دارد که اطلاعات کامل و جامعی درباره تاریخچه یک شهر، نحوی اداره آن از ابتدا تا زمان حال، معرفی آثار شاخص و افتخاراتی که شهر تا کنون در حوزه بین المللی به دست آورده است و در مجموع سیمای تمام نمای آن را که شامل تاریخ و هویت آن نیز می شود، به نمایش می گذارد. اعتقاد داریم که برای راه اندازی چنین مجموعه ای برای شهر تهران سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران می تواند همکاری خوبی را با مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران داشته باشد.
او با اشاره به امکان همکاری مرکز مطالعات و سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران در چاپ کتب افزود: یکی دیگراز پروژه های مهم مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران تدوین شاخص های پیشرفت در شهرهای ایرانی و اسلامی است که در این زمینه نیز سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران می تواند در کنار مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران قرار گیرد.
اعتقادی به موازی کاری با مرکز مطالعات نداریم
در ادامه این نشست رئیس سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران با تأکید بر اینکه علاقه ای به ایجاد تشکیلات موازی با فعالیت های مرکز در سازمان نداریم، گفت: همانطورکه می دانید سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران یک سازمان با ماموریت مشخص می باشد و ساختار خاصی دارد. اعتقاد داریم اگر طرح های مطالعاتی مورد نیاز این مجموعه به درستی توسط کارشناسان سازمان تدوین شود، اجرای کامل آن به مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران واگذار می شود و به همین دلیل نیازی به راه اندازی مجموعه مطالعاتی و موازی با مرکز مطالعات در سازمان نخواهیم داشت.
حجت الاسلام و المسلمین با اشاره به اینکه یکی از مواردی که به دنبال ارزیابی آن هستیم، این است که مرکز مطالعات چه تاثیری می تواند در انجام درست مأموریت های سازمان فرهنگی و هنری داشته باشد، افزود: وقتی تاریخچه مدیریت شهری را در دهه های اخیر بررسی می کنیم، می بینیم که درگذشته شهرداری تهران تنها به وظیفه ذاتی خود که همان انجام کارهای خدماتی و نگهداشت شهر بود، می پرداخت اما در یک دهه قبل تصمیم گرفته شد تا این سازمان از یک نهاد صرفا خدماتی به یک نهاد با رویکرد اجتماعی تبدیل شود و توانست این شعار را نیز تا حدودی محقق کند.
او ادامه داد: زمانی که به عنوان معاون اجتماعی و فرهنگی در شهرداری تهران فعالیت خود را آغاز کردم اولین کاری که انجام شد، راه اندازی شوراهای فرهنگی در شهرداری، معاونت ها، سازمان ها، مناطق و حتی سطح محلات شهر تهران بود. ثمره این کار نیز در شورای شهر تصویب بیشترین طرح ها و لوایح در حوزه فرهنگی و هنری شهر تهران بود. در آن زمان توانستیم 19 شورای فرهنگی در حوزه های مختلف در شهرداری تهران راه اندازی با تصویب شورای شهر تهران کنیم.
رئیس سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران با اشاره به اینکه در دوره ای رویکرد ماموریت های شهرداری تهران به سمت توسعه کالبدی پایتخت بود، بیان کرد: دریک مقطعی پروژه های عمرانی به وظیفه ذاتی شهرداری تهران که همان اجرای کارهای خدماتی بود، اضافه شد از ساخت تونل رسالت گرفته تا خیابان سازی مورد توجه مدیریت شهری قرار گفت. بعد از مدتی نیز توسعه حمل و نقل عمومی یکی از برنامه های شهرداری تهران بود که اکنون نیز این ماموریت یکی از کارهای بزرگی است که شهرداری تهران در صدد تحقق آن است.
امرودی با اشاره به اینکه تجارب جهانی باعث شد تا تصمیم گیران حوزه شهری به فکر انجام کارهای اجتماعی و فرهنگی در شهر تهران بیفتند، تأکید کرد: انجام پیوست های اجتماعی برای تمامی پروژه های شهرداری تهران نخستین گامی بود که در مدیریت شهری در حوزه تاکید به رویکرد اجتماعی و فرهنگی ماموریت های خود داشت.
او با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری به تبدیل تهران به یک شهر مطلوب گفت: در مقطعی به دنبال این مساله بودیم تا شرایط ایجاد شهر مطلوبی که مد نظر مقام معظم رهبری بود را پیدا کنیم و برای آن یک هدف فرهنگی تدوین کنیم و بعد برای این شهر مطلوب پیوست عمرانی و زیست محیطی و خدمات شهری و حمل و نقلی تدوین کنیم.
رئیس سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران با اشاره به اینکه در حال حاضر مردم تهران تنها زندگی شهر نشینی را در این کلانشهر تجربه می کنند، افزود: در حالی که بر اساس شهر ایده آل مردم باید زندگی شهروندی داشته باشند. در زندگی شهروندی یک ارتباط داینامیک بین شهر و شهروندان وجود دارد.
او ادامه داد: ما در سازمان فرهنگی و هنری فکر می کنیم که ساختار این مجموعه نیاز به تغییر دارد. اعتقاد داریم سازمان به غیر از انجام فعالیت در فضای حقیقی جامعه باید در فضای مجازی و جهادی نیز ماموریت هایی برای خود تعریف کند.
امرودی با اشاره به نیازسازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران به تغییر ساختاری، ماموریتی و روندها و مقررات بیان کرد:
باید بدانیم فعالیت های سازمان به چه میزان در حوزه ارتقای فرهنگی و اجتماعی و هنری شهر تهران تاثیرگذار بوده است و در چه زمینه هایی آسیب داشته است. آیا ساختارهای موجود تاثیرات مطلوب را در شهر داشته است یا خیر؟ همچنین می خواهیم ببینیم ماموریت هایی که برای سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران در نظر گرفته شده آیا دقیق است یا خیر! باید مرکز مطالعات به ما بگوید که آیا این ماموریت ها به درستی تعریف شده است؟
بر اساس این گزارش، علی اکبر اشعری، مشاور رئیس سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران نیز گزارشی از فعالیت های مشترک سازمان با مرکز مطالعات ارائه کرد همچنین معاونت های مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران نیز گزارشی ازفعالیت های خود در حوزه مطالعاتی و پژوهشی ارائه کردند.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/192073/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

هشدار صندوق بین‌المللی پول به آمریکا

استان ایلام مفتخر به حضور 6 هزار ایثارگر ارتشی است

تقویم تاریخ/ درگذشت "ملک‏ الشعراء بهار" ادیب و سیاستمدار

حکمت/ راهکاری برای انجام کارهای سخت

اینترنت ماهواره‌ای «استارلینک» می‌تواند همه ما را مسموم کند

غزل سعدی: عاشقانه یا عارفانه؟

امیرعبداللهیان: سلاح‌های مورد استفاده در اصفهان، بیشتر شبیه اسباب‌بازی بچه‌ها بود

تصاویر لحظات اولیه حمله هوایی به آشیانه زرهی پایگاه نیرو های مسلح عراق

سئول: وضعیت خاورمیانه را از نزدیک رصد می‌کنیم

انتقال مجروحین حمله هوایی پایگاه کالسو عراق به مراکز درمانی

سرمقاله جمهوری اسلامی/ کاربردی‌ترین زمان دیپلماسی

سرمقاله جام جم/ آبروی از دست رفته

سرمقاله ابتکار/ راه قدس از اردن می‌گذرد؟

برگزاری نخستین جشنواره گندم، نان و شیرینى در جزیره کیش

نمایش انیمیشن پاندای کونگ فو کار 4 درسینما لبخند کیش

زمان دقیق افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی اعلام شد

افزایش نرخ کرایه تاکسی، مترو و اتوبوس از امروز

تفال/ تاب بنفشه می دهد طره مشک سای تو

زباله های فضایی در مریخ

اهمیت مدح و ثنای الهی در جلد هشتم «طعم شیرین خدا»

رمزگشایی ایمانی از موضع گیری واحد چپ و راست سیاست در ماجرای حمله به صهیونیست‌ها

بیانیه مقاومت اسلامی عراق درباره حمله به هدف حیاتی در ایلات و پایگاه هوایی اشغالگران

ادعای مخالفت بایدن با عملیات نظامی صهیونیست‌ها در رفح

شهادت 7 فلسطینی در بمباران یکی از خانه های رفح

حمله پهپادی اوکراین به مناطق مسکونی «بلگورود»

خانواده های اسرای صهیونیست بزرگراه اصلی تل آویو را بستند

سرمقاله اعتماد/ یکپارچگی وتوان سیاست سازی

سرمقاله ایران/ حفاظت از خاکریز حجاب بدون بازی در زمین دشمن

سرمقاله دنیای اقتصاد/ نگاهی دیگر به وزارت امور اقتصادی و دارایی

سرمقاله جمهوری اسلامی/ « » عنوان سرمقاله روزنامه جمهوری اسلامی است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:

سرمقاله اطلاعات/ ایران اوج بازدارندگی و قدرت بلامنازع

امیرعبداللهیان از الجزایر قدردانی کرد

پاسخ معاون رئیسی به رسانه‌ غربی که نوشته‌ بود مسئولان این روزها در پناهگاه هستند!

حمله به یک پایگاه نظامی عراق

آمریکا 1000 نیرویش را از نیجر خارج می‌کند

آزمایش یک «کلاهک فوق‌العاده بزرگ» موشک از سوی کره شمالی

سرمقاله خراسان/ بودجه عمرانی در نقش گوشت قربانی!

سرمقاله کیهان/ صد رحمت به توپ میرزا آقاسی!

سرمقاله وطن امروز/ معادله پیروزی

رسانه صهیونیستی: نتانیاهو یک آدم حراف و طبل تو خالی از کار درآمد

تصویب چهاردهمین بسته تحریمی اتحادیه اروپا علیه روسیه

واکنش وزارت خارجه ایران به اقدام آمریکا برای تمدید تحریم نفتی ونزوئلا

پیش بینی بورس هفته اول اردیبهشت 1403

مرزبندی استان‌های کشور در بازار مسکن

دارندگان کارت سوخت بخوانند

خیلی شانس آورد از یک تصادف مرگبار نجات پیدا کرد!

عکس های کاملا به موقع

وداع با اطلس؛ ربات انسان‌نمای بوستون داینامیکس بازنشسته می‌شود

دل ز جان برگیر و در بر گیر یار مهربان

رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت: مسئولان متوجه اطرافیان کذاب و هتاک باشند