ایران پرسمان

آخرين مطالب

چرا ابتلا به آنفلوآنزا در مادران باردار خطرناک است؟ خردنامه

چرا ابتلا به آنفلوآنزا در مادران باردار خطرناک است؟
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - ایسنا / در نیمکره شمالی، با فرارسیدن سریع زمستان، فصل آنفلوآنزا خیلی نزدیک است. با شیوع موج بیماری آنفلوآنزا و ویروس کرونا (کووید-19)، متخصصان بهداشت به افراد پرخطر ازجمله زنان باردار، هشدار می‌دهند که اقدامات احتیاطی را انجام دهند.
گروهی از محققان موسسه دانشگاه فناوری سلطنتی ملبورن (RMIT) علت این‌که چرا آنفلوآنزا می‌تواند منجر به عوارض بالقوه مهلکی در دوران بارداری شود را توضیح می‌دهند و اشاره می‌کنند که ویروس ‌تنها در دستگاه تنفسی باقی نمی‌ماند، بلکه در بدن پخش می‌شود.
این مطالعه که در مجموعه مقالات آکادمی ملی علوم (PNAS) منتشرشده، نشان می‌دهد که عفونت ویروس آنفلوآنزا( A (IAV در دوران بارداری، با وجود عدم انتقال عمودی از طریق جفت، باعث عوارض شدید در مادر و کودک می‌شود. حتی اگر ویروس به‌طور مستقیم روی جنین تاثیر نگذارد، بازهم می‌تواند منجر به عوارض شدیدی در بدن مادر شود.
این مطالعه اطلاعات جدیدی در مورد اینکه چرا برخی از مادران و نوزادان متولد نشده آنان طی عفونت آنفلوآنزا دچار عوارض شدید می‌شوند را فراهم می‌کند و می‌تواند به درک بهتر دانشمندان در نحوه انتشار کووید-19 از ریه‌ها به سایر قسمت‌های بدن کمک کند.
گسترش از طریق گردش خون
یافته‌های این تحقیق که از آزمایش‌های انجام‌شده بر روی مدل‌های حیوانی به‌دست‌آمده، چگونگی انتقال ویروس از ریه‌ها به سیستم‌های دیگر و ایجاد بیماری شدید را نشان می‌دهد. این گروه گفت: ویروس از ریه‌ها و از طریق رگ‌های خونی به سیستم گردش خون منتقل می‌شود و منجر به یک واکنش ایمنی بیش فعالی مضر می‌شود.
این گروه تاثیر ویروس را بر روی موش‌های غیر باردار و باردار مشاهده کرد. جالب اینجاست که آنان دریافتند که در موش‌های غیر باردار، این عفونت به‌خودی‌خود حل می‌شود و فقط در ریه‌ها باقی می‌ماند.
از طرف دیگر، در موش‌های باردار، این ویروس از طریق رگ‌های اصلی مادر، ازجمله آئورت به سایر قسمت‌های بدن راه‌یافته و منجر به التهاب می‌شود. رگ‌های خونی سالم حدود 90 تا 100 درصد گشاد می‌شوند تا خون آزادانه جریان یابد، درحالی‌که رگ‌های خونی آلوده به آنفلوآنزا فقط در 20 تا 30 درصد ظرفیت گشاد می‌شوند یا عمل می‌کنند.
درنتیجه، انتشار با افزایش واسطه‌های پیش التهابی، ضدویروسی و هجوم گلبول‌های سفید، یک موج عروق محیطی را تحریک کرده و غیر از موج عروقی، گردش خون نیز تحت تاثیر قرارگرفته است.
نتایج این تحقیق نشان می‌دهد که سیستم عروقی، مرکز عوارض بالقوه آسیب ناشی از آنفلوآنزا در دوران بارداری است.
دکتر استلا لیونگ، معاون فوق دکترا دانشگاه فناوری سلطنتی ملبورن، اظهار کرد: "ما مدت طولانی است که می‌دانیم آنفلوآنزا می‌تواند عوارض جدی برای مادر و جنین ایجاد کند، اما چگونگی این اتفاق به‌روشنی درک نشده است. "
وی اضافه کرد: "ما سیستم ایمنی سرکوب‌شده را که در بارداری اتفاق می‌افتد، مقصر می‌دانستیم، اما آنچه می‌بینیم برعکس است، عفونت آنفلوآنزا منجر به افزایش شدید پاسخ ایمنی بدن می‌شود. التهابی که در سیستم گردش خون یافتیم، بسیار طاقت‌فرسا و مانند یک "موج عروقی" است که آسیب جدی در سراسر بدن ایجاد می‌کند. "
وی افزود: برای تایید سازوکار جدید که می‌تواند به بهبود روش‌های درمانی جدید آنفلوآنزا، به‌ویژه در زنان باردار کمک کند، مطالعات بیشتری لازم است.
پروفسور جان اولیری، استاد کالج ترینیتی دوبلین گفت: کشف" موج عروقی " ناشی از آنفلوانزا یکی از مهمترین پیشرفت‌ها در بیماری‌های التهابی و عفونی طی 30 سال گذشته است و پیامدهای قابل‌توجهی برای سایر عفونت‌های ویروسی، ازجمله کووید-19 دارد.

ایران پرسمان


عوارض بارداری
در دوران بارداری، جفت پروتئین و DNA جنین را در خون مادر ترشح می‌کند و منجر به التهاب اساسی می‌شود. این گروه دریافت که عفونت آنفلوآنزا ممکن است التهاب را از کنترل خارج کند و باعث عارضه التهابی سیستمیک کامل شود.
نفوذ و افزایش سطح چسبندگی مولکول‌های ناشی از موج عروقی موجب یک اختلال عملکرد عروقی عمیق می‌شود که ممکن است منجر به تاخیر رشد جفت و محدودیت رشد داخل رحمی شود. سایر عوارض ممکن است شامل نشانه‌ای از هیپوکسی مغز جفت و جنینی یا کمبود اکسیژن در مغز جنین و افزایش DNA آزاد جنین در گردش خون و گیرنده محلول Fms مرتبط با تیروزین کیناز 1 (FLT1) باشد که با پره اکلامپسی، عارضه خطرناک بارداری که با فشارخون بالا مشخص می‌شود و ممکن است باعث تشنج مادر شود، مرتبط هستند.
محققان در این تحقیق نتیجه گرفتند که عفونت آنفلوآنزا در دوران بارداری باعث تغییر قابل‌توجه سیستمیک عروقی در مادران باردار می‌شود که شاید جریان خون حیاتی جفت و جنین را سرکوب کند. این مطالعه روی موش‌ها یک بینش اساسی و یک الگو درباره چگونگی پاسخ ایمنی به ویروس تنفسی مانند آنفلوآنزا را فراهم می‌کند و به‌طور خاص آسیب‌شناسی‌های مادر و جنین را در دوران بارداری هدایت می‌کند.
محققان معتقدند که این مطالعه می‌تواند زمینه‌ساز تولید داروهایی باشد که التهاب عروقی را هدف قرار می‌دهند و می‌تواند به زنان بارداری که مبتلابه عفونت آنفلوآنزا هستند نیز کمک کند.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/192447/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پیانو هم قیمت یک آپارتمان شد

سیگنال مثبت به بورس تهران

علت گرانی شدید قیمت پیاز

کندوی پول ساز | چطور محصولی مثل عسل را صادر کنیم؟

380 نفر در کمیسیون‌ پزشکی و تعیین درصد جانبازی شرکت کردند

حمایت جالب فعالین رسانه‌ای دنیا از اعتراضات ضد صهیونیستی دانشجویان آمریکا

نماهنگ «فلسطین تنها نیست» با نوای مهدی سلحشور

اگر کسی به یاد گناهان گذشته اش افتاد بداند ذات اقدس الهی به یادش انداخته

تقویم تاریخ/ بیانیه سازمان ملل علیه سلاح‏های شیمیایی عراق بر ضد ایران

تفال/ سالها دل طلب جام جم از ما می‌کرد

دریاچه ای زیبا در نیوزلند

اسب آبی نر پس از هفت سال ماده از آب درآمد!

حکمت/ گناهِ ثروتمندی

محافظت دانشجویان هاروارد از دانشجویان مسلمان هنگام خواندن نماز

آیا جن‌ها هم زاد و ولد دارند؟

سگ رباتیک با قابلیت شعله‌افکنی تا فاصله 10 متری

تصاویری از لحظه فرود آپولو 11 بر سطح ماه در سال 1969

دانشمندان تنها در 150 دقیقه الماس ساختند

میدان مغناطیسی زمین 3.7 میلیارد ساله است

بخشی از کتاب/ چون که او گل من است

شاعرانه/ چیزی کم از بهشت ندارد هوای تو

بعضی از رنج ها‌‌‌‌‌‌‌ را نمیشه حل کرد!

داستانک/ انسان های بازنده

توئیت مهدی فضائلی درباره سردار بلندپایه سپاه

تصاویر جدید از سردار قاآنی با پوشش غیرنظامی

پیام رئیسی در پی درگذشت عروس امام خمینی

اظهارات وزیر کشور درخصوص دور دوم انتخابات مجلس

فرمانده سپاه با خانواده شهید حاجی‌رحیمی دیدار و گفت‌وگو کرد

رئوفیان: هر کس رئیس مجلس شود شورای وحدت با او همکاری می‌کند

معاون اجرایی ارتش: هر تهدیدی علیه ایران را در نطفه خفه خواهیم کرد

مصباحی مقدم: دشمنان شکست خورده در حال تدارک استراتژی جدید برای ضربه زدن به نظام هستند

موضع دولت درخصوص انتخاب رئیس مجلس دوازدهم

ادعای آمریکا: ساخت اسکله کمک‌رسانی به غزه آغاز شد

ارتش یمن بار دیگر «ایلات» را هدف گرفت

بازداشت 100 دانشجو در دانشگاه کالیفرنیای جنوبی

عربستان میزبان مذاکرات چندجانبه درباره آینده غزه

قرارداد 6میلیارد دلاری تسلیحات و تجهیزات آمریکا برای اوکراین

اعتراضات ضد اسرائیلی در سراسر آمریکا ادامه دارد

پیشنهاد رژیم صهیونیستی برای انصراف از حمله به رفح در ازای توافق با حماس

افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان

روسیه دارایی‌های بزرگترین بانک آمریکایی را مسدود کرد

بمباران دوباره امدادگران غزه با شهادت 8نفر

دیگر خط لوله صلح بی‌معناست

بودجه شفاف و مجلس رأس امور

پالس‌های چراغ خاموش آمریکا

خطر از بین رفتن بینایی یک بازداشتی

سرنوشت دلارهای نفتی کشورهای عربی حوزه خلیج فارس

تعطیلی پنج‌شنبه یا شنبه؛ در این یک فقره حق با بهروز افخمی بود!

فرمانده‌ای که روح نبرد را در کرانه‌ باختری دمید

آقای ذوالنوری ممنون