ایران پرسمان

آخرين مطالب

هر بیمار کرونایی می تواند ٣٤٠ نفر را مبتلا کند تحلیل روز

هر بیمار کرونایی می تواند ٣٤٠ نفر را مبتلا کند
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - روزنامه شهروند /متن پیش رو در شهروند منتشر شده و انتشار آن به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست
 ویروس کرونا هر لحظه رنگ عوض می‌کند روزهای اولی که سر‌و‌کله این ویروس پیدا شد، خودش را در عطسه و سرفه و بدن درد پنهان کرده‌بود. این ویروس قاتل افراد سالخورده و بیماران خاص بود و کاری به بچه ها و جوان تر ها نداشت اما کمی که گذشت کرونا روی دیگر خود را نشان داد جوان تر ها هم کووید- ١٩ سخت را تجربه کردند و تعدادی نیز نتوانستند در برابر این ویروس دوام بیاورند و جان باختند. بچه ها نیز از گزند کرونا در امان نماندند و کار به جایی رسید که توصیه هایی برای حفاظت کودکان از این ویروس ناشناخته در جامعه مطرح شد.کمی که گذشت کرونا علائم جدید از خودش نشان داد، بی اشتهایی، عوارض گوارشی مانند اسهال و استفراغ که از علائم اولیه این بیماری نبود، ظاهر شد و از بین رفتن حس چشایی و بویایی نیز به آن اضافه شد. اینها در کنار هم نشان می داد که این ویروس تغییر رفتار و به زبان دیگر جهش ژنتیکی پیدا کرده و تغییر رویه داده است.
جهش ژنتیکی ویروس کرونا موضوعی است که محمد علی ملبوبی عضو هیأت علمی پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و مدیر تیم ردیابی ژنتیکی ویروس کرونا آن را تایید می کند و معتقد است تاکنون این ویروس ٢٣ بار جهش ژنتیکی پیدا کرده که ٤ مورد آن تنها در ایران رخ داده و نمونه های آن در خارج از کشور دیده نشده است.
او که مدیر تیم ردیابی ژنتیکی ویروس کرونا در ایران است ادامه می دهد: تحقیقات در خصوص جهش ژنتیکی این ویروس در چند مرحله انجام شده است. در گام نخست نمونه های ایرانی ویروس را اخذ و 4 ژن از آنها را تکثیر کردیم که در آنها توالی‌های جهش یافته را معین کنیم.این پزشک متخصص می گوید با طی این روند هدفی را دنبال می کردیم و چشم اندازمان این بود که اطلاعات پایه ای از جهش ویروس کرونا را ایجاد کنیم. به گفته عضو هیأت علمی پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک، در حال حاضر هم 30-40 درصد در تشخیص‌های مولکولی خطا وجود دارد که می‌تواند یکی از دلایل آن جهش‌های ویروس کرونا باشد.
ملبوبی معتقد است که اگر جهش های ویروس کرونا را بشناسیم و بدانیم که ویروس چه مراحلی را سپری می کند در ساخت دارو و واکسن بهتر می توانیم نقش ایفا کنیم و به همین دلیل فرآیند جهش ژنتیکی بسیار اهمیت دارد. در واقع جهش‌های ژنتیکی ویروس را مورد بررسی قرار دادیم تا ارتباط آنها با شرایط را ارزیابی کنیم.
میزان بیماری زایی ، سرایت این ویروس، سن افراد مبتلا، قومیت و میزان ورود ویروس به بدن با جهش این ویروس رابطه مستقیم دارد که این موضوع سبب شده است فرآیند درمان به تاخیر بیفتد.
او در توضیح جهش ژنتیکی می گوید: ویروس هایی که از نوع rna هستند دچار جهش و تغییرات زیادی می شوند اما در این میان کرونا تلاش می کند جلوی تغییرات زیاد را بگیرد و به قولی مدام خودش را ترمیم می کند تا از افزایش تغییر جلوگیری کند. اما در این میان یک اتفاق رخ می دهد و ویروس زمانی که می خواهد جلوی تغییر را بگیرد به شدت تکثیر پیدا می کند. در واقع زمانی که ویروس وارد بدن فرد می شود ،میلیاردها ویروس کرونا در بدن تولید می شود. این افزایش تعداد ویروس نه در میزان بیماری و نه در شدت آن نقش دارد و نمی توان گفت این ماجرا بیماری را سنگین تر می کند، اما یک اتفاق رخ می دهد و آن هم این است که میزان جهش و انتقال آن به افراد افزایش پیدا می کند. این محقق معتقد است که اطلاعات و پژوهش های صورت گرفته منطبق با تحقیقات جدید در دنیا پیش می رود و می گوید در کل جهان ٩٠ هزار ویروس را از بیماران جداسازی کرده و در ایران ١٢٣ توالی ژنوم را داشتیم که ٦ تا ژنوم کامل و ما بقی ژن های ویروس هستند و بر روی آنها تحقیقات علمی صورت گرفته است که چه جهش و تغییری از زمان ورود به یک محدوده جغرافیایی تا کنون ایجاد شده است. در ایران ٢٣ جهش شیوع زیادی داشته که ٤ مورد آن مختص ایران بوده و در کشورهای دیگر شاهد این جهش نبوده ایم.
این متخصص علم ژنتیک با اشاره به اینکه مهم است که ویروس از چه جهتی وارد بدن شود ادامه می دهد رابطه بین افزایش جهش ژنتیکی ویروس کرونا و نژاد ،قوم و محدوده آب و هوایی در حال بررسی است اما نکته ای که در حال حاضر به نتیجه رسیده این است که جهتی که ویروس به سلول‌های بدن متصل می شود در شدت نوع بیماری تاثیر گذار است.
به اعتقاد این کارشناس حوزه ژنتیک منحنی سنی بیماری تغییر کرده و این نشان دهنده جهش ژنتیکی این بیماری است. جهش در ویروس‌ها تجمیع پیدا می‌کند و این یعنی همان ویروس در بدن فرد دیگری جهش دیگری خواهد داشت؛ این جهش در بدن فرد سوم جهش سومی خواهد داشت و به ترتیب با گذشت زمان ویروس تغییرات زیادتری خواهد داشت.
در جهان مطالعه خوبی بر روی این ویروس انجام شده است که نشان از قدرت ٧ تا ٩ برابر تکثیر آن دارد .یعنی در حال حاضر قدرت سرایت ویروس افزایش پیدا کرده و کرونا تهاجمی تر شده است در نتیجه اگر پیش از این فردی کرونا داشت می توانست ٣٠ نفر را درگیر کند اما امروز با جهش ژنتیکی این ویروس فرد بیمار قدرت این را دارد که ٣٤٠ نفر را درگیر کند.
معاون فناوری پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری معتقد است که ما چند راه برای مقابله با ویروس کرونا پیش رو داریم اول آنکه واکسن بسازیم که ساخت این واکسن با توجه به شرایط کرونا در حال حاضر کار ساده ای نیست و جهش آن کار را سخت می کند. راه دیگر درمان است که در حال حاضر بحث درمان در دستور کار تمامی مراکز درمانی قرار دارد . با آنکه کرونا درمان اساسی ندارد اما درمانهای جانبی برای کرونا در نظر گرفته می شود و تلاش می شود با ریکاوری بیمار شرایط او را بهبود بخشند. اما در حال حاضر تنها راهی که به صورت منطقی وجود دارد تشخیص و جلوگیری از شیوع بیماری است . او معتقد است که در شرایط کنونی بهترین کار رعایت پروتکل های بهداشتی است توصیه هایی که از سوی مجامع پزشکی به مردم می شود کاملا علمی و موثر هستند. ماسک زدن و رعایت فاصله اجتماعی و جلوگیری از اختلاط جمعیت از راه‌هایی است که می تواند از تکثیر این بیماری بکاهد .

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/192883/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

رسانه صهیونیستی: نتانیاهو یک آدم حراف و طبل تو خالی از کار درآمد

تصویب چهاردهمین بسته تحریمی اتحادیه اروپا علیه روسیه

واکنش وزارت خارجه ایران به اقدام آمریکا برای تمدید تحریم نفتی ونزوئلا

پیش بینی بورس هفته اول اردیبهشت 1403

مرزبندی استان‌های کشور در بازار مسکن

دارندگان کارت سوخت بخوانند

خیلی شانس آورد از یک تصادف مرگبار نجات پیدا کرد!

عکس های کاملا به موقع

وداع با اطلس؛ ربات انسان‌نمای بوستون داینامیکس بازنشسته می‌شود

دل ز جان برگیر و در بر گیر یار مهربان

رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت: مسئولان متوجه اطرافیان کذاب و هتاک باشند

قدردانی امیرعبداللهیان از نقش الجزایر در کمک به توقف نسل‌کشی اسرائیل در غزه

عراق از حملات امروز به اصفهان ابراز نگرانی کرد

شهادت فرمانده گردان طولکرم در سرایاالقدس

حمله مقاومت فلسطین به شهرک «سدیروت»

خودسوزی یک فرد مقابل دادگاه ترامپ

شهادت یک جوان فلسطینی در کرانه باختری

حزب‌الله: از رویارویی با اسرائیل و حمایت غزه عقب نمی‌کشیم

محاکمه ترامپ وارد چهارمین روز شد

پیش‌بینی قیمت دلار 1 اردیبهشت 1403

ترفند عجیب گراز برای فرار از دست سگ‌های شکارچی!

تصاویری فوق‌العاده زیبا از عبور زیبای فالکون 9 از مقابل ماه

نسخه جدید ربات انسان‌نما اطلس با قابلیت‌های هوش مصنوعی معرفی شد

چاپ پنجمین جلد مجموعه تاریخ ایران‌زمین درباره طاهریان و آل بویه

صحبت های شنیدنی دکتر الهی قمشه ای

روایت سفیر ایران در فرانسه از ماجرای تهدید به انفجار یک فرد در مقابل کنسولگری ایران

راهپیمایی تهرانی‌ها در حمایت از عملیات «وعده صادق»

لاوروف: روسیه از طریق کانال‌های دیپلماتیک به اسرائیل اطلاع داده که ایران خواهان افزایش درگیری نیست

واکنش معنادار وزیر روحانی درخصوص تذکر دفتر رهبری به مسئولان بخاطر رفتار بی‌قاعده در حجاب

سرقت 250 هزار سند در حمله هکری «انانیموس» به ارتش رژیم صهیونیستی

ادامه حملات حزب الله لبنان به مواضع رژیم صهیونیستی

شمار شهدای غزه از 34 هزار نفر گذشت

اوربان: اروپا یک قدم تا ارسال سرباز به اوکراین فاصله دارد

پیشرفت در مذاکرات صلح باکو و ایروان

اظهارات لاوروف درخصوص صحبت‌های جنجالی بورل

هشدار صندوق بین‌المللی پول نسبت به تبعات تصرف دارایی‌های روسیه

فایننشال‌تایمز: پدافند هوایی اسرائیل به عاقبت اوکراین دچار خواهد شد

تهدید داخلی معادن بیشتر است یا خارجی؟

گوناگون/ دستاوردهای عملیات «کربلای10»

پلی زیبا و بزرگ در میان ابرها در چین

خرس خانگی یک روس

بیگانگان فضایی ممکن است در واقعیت بنفش باشند

من پیر فنا بدم جوانم کردی

رویترز: کشورهای غربی با هدف تنش‌زدایی از طریق ترکیه به ایران پیام داده‌اند

وزیر خارجه انگلیس خطاب به نتانیاهو: سپاه را به عنوان نهاد تروریستی شناسایی نمی‌کنیم

یکی از همراهان امیرعبداللهیان در جواب یک خبرنگار درباره حمله شب گذشته: «چه حمله‌ای؟!»

امیرعبداللهیان: به هرگونه خطای محاسباتی پاسخ می‌دهیم

وضع تحریم‌های جدید علیه نفت ایران در بسته کمک‌های مالی آمریکا به اسرائیل و اوکراین

سی‌ان‌ان: شواهدی از تخریب در پایگاه هوایی اصفهان وجود ندارد

ادعای یک نشریه انگلیسی: بایدن در حال بررسی گزینه احیای برجام است