ایران پرسمان

آخرين مطالب

نخستین گام کاندیدای نظامی اصولگرایان برای انتخابات 1400 سیاست روز

نخستین گام کاندیدای نظامی اصولگرایان برای انتخابات 1400
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - اعتماد / دهقان فراتر از گمانه‌زنی‌ها و احتمالات رسانه‌ای، وارد میدان سیاست شده و در نخستین گام در جمع اعضای یک تشکل سیاسی اصولگرا که به دبیرکلی محمدرضا باهنر به عنوان یکی از مهم‌ترین احزاب اصولگرایان میانه‌رو و سنتی شناخته می‌شود از سیاست خارجی دولتی انتقاد کرده که تا همین سه، چهار سال پیش خود یکی از اعضای کابینه‌اش بود. 
کمی بیش از 250 روز مانده تا برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری و حالا اخبار انتخاباتی آرام و آهسته از گمانه‌زنی صرف به سوی اخباری دقیق‌تر و اعلام ‌موضع و اظهارنظرهایی رسمی‌تر می‌رود. چنانکه همین یکی، دو روز پیش خبرگزاری تسنیم در گزارش انتخاباتی خود درحالی اقدام به «بررسی شایعات درباره 15 شخصیت سیاسی کشور» کرد و سعی داشت به این پرسش پاسخ دهد که «چه کسانی نامزد 1400 می‌شوند؟» که برخلاف بسیاری از گزارش‌های انتخاباتی چند ماه گذشته صرفا به گمانه‌زنی صرف سخن اتکا نشده بود و اگرچه خبرهایی که درباره اغلب این 15 گزینه که این خبرگزاری اصولگرا به ‌دنبال بررسی احتمال ورودشان به انتخابات ریاست‌جمهوری سیزدهم بود به نقل از «منابع آگاه» و «نزدیکان» آنها و در عمده موارد بدون اشاره به نام منبع خبر، منتشر شده اما در این میان بودند چند نفری که از قول آنها درباره کاندیداتوری و نحوه ورودشان به مهم‌ترین رقابت انتخابات نخستین سال سده آینده، چند خطی منتشر و صراحتا اعلام شد که آمدنی هستند یا نه!
با این همه اما در میان 15 گزینه‌ای که این خبرگزاری اصولگرا به بررسی وضعیت حضورشان در انتخابات پرداخته تنها سه، چهار نفر با صراحت و قطعیت از کاندیداتوری خود سخن گفته‌اند و باز از بین آنها صریح‌ترین و قاطع‌ترین پاسخ‌ها را حسین دهقان داده و عباس آخوندی. چنانکه تسنیم از قول دهقان نوشته «مردم را باید نجات داد؛ با قدرت می‌آیم» و به نقل از آخوندی هم آورده «می‌آیم؛ ایده هم دارم!» 
در این میان حسین دهقان، وزیر پیشین دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح را که به عنوان یک سردار سپاه، سال‌ها در سطوح ارشد نظامی و دفاعی جمهوری اسلامی نقش‌آفرینی کرده و حالا مدتی است ازجمله مشاوران رهبر انقلاب نیز محسوب می‌شود، می‌توان یکی از آن چندین و چند کاندیدای احتمالی با سابقه نظامی برشمرد که طی ماه‌های گذشته صحبت‌های بسیاری درباره کاندیداتوری‌شان و حضورشان در راس قوه مجریه مطرح بوده است. بحثی پردامنه که همچون چند دوره انتخابات ریاست‌جمهوری قبل، این‌ بار هم از چند ماه مانده به برگزاری انتخابات، دوباره به یکی از موضوعات انتخاباتی در فضای سیاسی- رسانه‌ای کشور تبدیل شده و هر از گاه، خبر و نظری درباره این احتمال روی خروجی رسانه‌ها می‌رود. حالا اما دهقان فراتر از گمانه‌زنی‌ها و احتمالات رسانه‌ای، وارد میدان سیاست شده و در نخستین گام در جمع اعضای یک تشکل سیاسی اصولگرا که به دبیرکلی محمدرضا باهنر به عنوان یکی از مهم‌ترین احزاب اصولگرایان میانه‌رو و سنتی شناخته می‌شود از سیاست خارجی دولتی انتقاد کرده که تا همین سه، چهار سال پیش خود یکی از اعضای کابینه‌اش بود. 
آن‌ طور که علیرضا خجسته‌پور، قائم‌مقام دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین به خبرگزاری فارس خبر داده، حضور دهقان در نشست هفتگی شورای مرکزی این تشکل اصولگرا به بهانه هفته دفاع مقدس صورت گرفته اما آنچه به نقل از این سردار سابق سپاه منتشر شده، فراتر از مباحث مربوط به دفاع مقدس به موضوعات روز کشور از بحث کرونا تا تحریم اختصاص داشته است. نکته جالب در این سخنرانی دهقان اما آنجاست که او سعی کرده با استفاده از چند عدد و رقم درباره رشد اقتصادی و نرخ توسعه، خود را در عین حال چهره‌ای آشنا به مباحث اقتصادی نشان دهد. چراکه به هر حال به باور بسیاری از تحلیلگران و ناظران، رییس‌جمهوری بعدی مهم‌تر از اینکه اصلاح‌طلب باشد یا اصولگرا و حتی نظامی باشد یا غیرنظامی، لازم است به اقتصاد و راهکارهای اقتصادی مسلط و مجهز باشد. آنچه اما بیش از دیگر نکات مورد اشاره دهقان، حائز اهمیت است، انتقاد او از «رویکرد سیاست خارجی کشور» است:«متاسفانه سیاست خارجی‌مان هم فقط 2 نقطه را می‌بیند، امریکا و سازمان ملل و از سایر دنیا دور است. درحالی که می‌توانستیم با دیپلماسی فعال با بسیاری از کشورهای جهان روابط محکمی برقرار کنیم اما از این ظرفیت استفاده نکردیم.» دهقان همچنین به گلایه روسای جمهوری سابق نسبت به اختیارات‌شان انتقاد کرده و جمله‌ای گفته که اگر آنچه حالا در ذهن اوست، رنگ واقعیت بگیرد و او روزی صاحب مهم‌ترین کرسی ساختمان ریاست‌جمهوری در میدان پاستور شود، می‌تواند دستمایه نقد منتقدانش باشد. دهقان گفته که «به روسای‌جمهور گفته‌ام شما که با فضای کشور آشنا بودید، می‌دانستید که چه تحویل می‌گیرید و چه اختیارات و امکاناتی دارید. پس چرا الان نسبت به اختیارات و امکانات شکوه می‌کنید. باورم این است که با همین قانون اساسی و رهبری آقا می‌توان مشکلات کشور را حل کرد. یادمان باشد که کشور امروز به دو چیز نیاز دارد؛ نظام و اقتدار.»
حسین دهقان اما درحالی اکنون به عنصر «اقتدار» کنار «نظام» به عنوان آنچه کشور به آن نیاز دارد، تاکید کرده که حسام‌الدین آشنا چندی پیش در یک گفت‌وگو با ماهنامه اندیشه پویا، آنجا که با پرسشی درباره احتمال کاندیداتوری دهقان مواجه شد ضمن تاکید بر اینکه دهقان «از توان تعامل با رهبری و قوای دیگر و نیرو‌های مسلح برخوردار است» تلویحا مهم‌ترین نقطه مثبت در شخصیت او را همین «اقتدار کاریزماتیک» دهقان عنوان کرده بود. عنصری که احتمالا آنها که طرفدار کاندیداتوری فردی با سابقه نظامی برای ریاست‌جمهوری و اداره امور اجرایی کشور در شرایط سخت این سال‌ها هستند اغلب بر آن تاکید داشته و بر این تصورند که مشکل نبود «اقتدار» است. حال آنکه حسن روحانی رییس‌جمهوری فعلی با سابقه طولانی امنیتی و البته نقشی که در فرماندهی جنگ 8 ساله برعهده داشت، اگرچه ایرادهایی دارد اما بعید است بتوان چنین اشکالی به او وارد کرد. چه آنکه از قضا این سال‌ها، آنچه بارها و بارها از سوی منتقدان روحانی به او گوشزد شده، این بوده پیرو شعارهایی که در هر دو انتخابات 92 و 96 در ارتباط با لزوم انعطاف سیاسی در عرصه سیاست خارجی و داخلی می‌داد، اقدام کند و به ‌جای مشت گره کرده و بستن درها، دست تعامل و آشتی از آستین خود بیرون بکشد. 
به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/195675/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

دستگاه های صدرنشین و قعر نشین تبدیل مجوزهای کاغذی را بشناسید

مقام مسئول: 6 دهک جامعه توان خرید خانه را ندارند

آیت‌الله جوادی آملی: بانک‌ها جلوی اختلاس‌ها را بگیرند

بنیاد شهید تا پایان فروردین 1403 ، حدود 2 هزار میلیارد تومان به بیمه دی بدهی دارد

نشست هم اندیشی با تشکل‌های ایثارگر استان کرمانشاه

صحنه ای جالب از تخم گذاشتن شاهین پشت پنجره

ایده های جالب یک آدم خوش ذوق!

سعدی‌خوانی مرحوم آیت الله مجتهدی تهرانی

مارک زاکربرگ: دستگاه جدیدمان مغز را می‌خواند

بزرگداشت شاعری که پیشانی زبان پارسی است/ گوته تا شجریان از «سعدی» اعتبار گرفتند

به مناسبت روز بزرگداشت شاعر و نویسنده بزرگ قرن هفتم، سعدی شیرازی

تمجید امیرعبداللهیان از ابتکار تاریخی آفریقای جنوبی

بحرین میزبان نشست آینده سران اتحادیه عرب

پلیس آمریکا یکصد دانشجوی حامی فلسطین را بازداشت کرد

رسوایی‌های گسترده در پارلمان انگلیس

جزئیات آخرین تحولات منطقه از زبان خبرنگار صداوسیما در مرز لبنان

پیامدهای اِل‌نینو؛ اعلام وضعیت اضطراری و جیره‌بندی برق در اکوادور

حماس: درحال حاضر زمینه‌ای برای مذاکره وجود ندارد

انتصاب سرپرست جدید موسسه آموزشی علوم وفنون کیش

اعلام برنامه های هفته سلامت در نشست رییس مرکزتوسعه سلامت با خبرنگاران

روز خوش بورس؛ جهش 78 هزار واحدی شاخص

اسنپ تخفیف ویژه مؤسسات نیکوکاری را تمدید کرد

صدور و تمدید 3259 مجوز سرمایه گذاری در سال 1402 در قشم/ 54 طرح جدید اقتصادی به بهره برداری رسید

قاضی زاده هاشمی: بنگاه های اقتصادی بنیاد شهید واگذار می شود

یکی از زیباترین مناظر گله اسب‌های وحشی

صحنه ای نفس گیر از کمک به یک کوسه برای بازگشت به آب

پنگوئن رباتیک با سرعت و چالاکی در زیر آب حرکت می‌کند

نمایی از داخل کپسول فضانوردی Orion

طلبِ عشق زهر بی سروپایی نکُنیم….!

جعفرزاده: نه رئیسی، رئیس جمهور دو دوره ای می شود نه بایدن

سپاه درخصوص «عملیات وعده صادق» پیام داد؛ تشکر از مردم و خط‌و‌نشان برای دشمنان

رسانه‌های صهیونیستی: 250 هزار فلسطینی رفح را ترک کرده‌اند

آلمان 4 پاتریوت دیگر می‌خرد

اهدای 100 هزار گل لاله به شهر جنگ‌زده اوکراین

افت محسوس قیمت سکه امامی؛ عقبگرد دلار به کانال 65 هزار تومانی

فعال سیاسی: بدون تغییر در تیم اقتصادی دولت نباید منتظر بهبود اوضاع بود

خط فقر 150 هزار تومانی در سال 84

تأیید بیمه مرکزی نسبت به افزایش سرمایه‌ی بیمه دی

نسبت به ادامه زندگی تا ابدیت چه آمادگی باید داشته باشیم؟

شگفت‌زدگی جالب یک بلاگر خارجی بعد از دیدن شیراز

گوناگون/ روش پاسخ به حمله دشمن در کلام امیرالمؤمنین (ع)

دره های زیبای الموت قزوین

کاخ رسانه تصاویر جالبی از فرود مجدد فالکون 9

یک اردیبهشت سالروز درگذشت شاعر و نویسنده ممتازِ معاصر، ملک‌الشعرا بهار

حسین شریعتمداری: حمله اسرائیل مانند توپ میرزا آقاسی، صدراعظم محمدشاه قاجار بود

رضا نصری: زبان ایران باید در مقابل اسرائیلِ یاغی و قانون‌شکن زبان قانون و منطق و متانت باشد!

صفر تا صد برنده و بازنده عملیات ایران علیه اسرائیل در 3 دقیقه

شمار شهدای غزه به 34 هزار و 49 نفر رسید

آوارها در غزه وسیله‌ای برای سرگرمی کودکان شد

اعتراض مردم انگلیس به وتوی آمریکا علیه فلسطین