ایران پرسمان

آخرين مطالب

نمايشگاه کتاب برويم يا نه؟ دانش و فناوری

نمايشگاه کتاب برويم يا نه؟
  بزرگنمايي:


قدما در اول هر بحثي، چيستي و چرايي آن را بررسي مي کردند. چيستي نمايشگاه کتاب که واضح و مبرهن است اما در مورد چرايي رفتن به آن، بعضا ديده شده که بين علما اختلاف پيش مي آيد. همين استاد عمادي خودمان شعارش اين است که تا همه کتاب هاي نخوانده قبلي را تمام نکرده ام، به نمايشگاه کتاب نمي روم (البته بين خودمان بماند، بعدا يواشکي مي رود).

پس بياييد همين سر چراغي تکليف خودمان را روش کنيم و ببينيم که با خودمان چند – چند هستيم. خلاصه مهمترين دلايل نرفتن و بهترين جواب ها به اين دلايل را همين پايين ملاحظه مي فرماييد. اگر متقاعد به رفتن شديد، دو صفحه ديگر هم در خدمتتان هستيم.


5 جواب براي نمايشگاه رفتن

1 معلوم است؛ مهمترين دليل نمايشگاه رفتن، کتاب ديدن و کتاب خريدن و کيف کردن با کتاب است (بعضي ها اسمش را گذاشته اند «کتاب چريدن». اگر به شما برمي خورد، همان کيف کردن را بگوييد). فکرش را بکنيد، توي اين هواي خوب تهران که شکر خدا امسال اين همه وقت طول کشيده، چقدر کيف مي دهد آدم يک روز کار را بپيچاند و بزند بيرون و برود سراغ کتاب و دنبال کردن علايقي که خيلي هايش ضمن گرفتاري هاي مختلف زندگي روزمره، مدت هاست از خاطر ما رفته اند.

2 نمايشگاه کتاب، يک جور ويترين است. حتي اگر نمي خواهيد کتاب بخريد، همان ديدن کتاب هاي تازه و اسم هاي تازه، لذت چيزي را داردکه در پاساژگردي ها و ويترين ديدن هاي ديگر هم هست؛ يعني لذت کشف اتفاقي. اينجا هر روز يک کتاب جديد به نمايشگاه مي رسد، هر ساعت توي يک غرفه، يک نويسنده يا مترجم حاضر است، هر بار يک اتفاق فرهنگي جديد مي افتد. گيريم که خود آدم هم خيلي در روشنفکري اش بالا نباشد، اما همين ديدن فضاي فرهنگي کشور در يک ذره جا و باخبر شدن از کل وضع و اوضاع ظرف چند ساعت، به زحمتش مي ارزد.

3 همه ناشرها يکجا در نمايشگاه کتاب جمع هستند. درست است که الان امکانات کتابفروشي ها خيلي زيادتر و بهتر از قبل شده اما راستش را بخواهيد هنوز هم هيچ کتابفروشي نيست که با تمام ناشرها کار کند و بشود همه سفارش ها را يکجا از آن تهيه کرد. به خصوص ناشرهاي شهرستاني براي تهراني ها (و بالعکس اش، ناشران غيرمعروف تهراني براي شهرستاني ها). اينجا اما مي توانيد بيشترشان را يکجا ببينيد و حتي اگر کتاب خاصي را هم خواستيد که نداشتند يا نياورده بودند، سفارش بدهيد بعد از نمايشگاه برايتان بفرستند بد است؟

4 آدم هايي که به يک چيز مشترک علاقه دارند، احتمالا خيلي خصوصيات مشترک ديگر هم دارند. يعني احتمال دوستي شان با هم بيشتر است. نمايشگاه کتاب، يکي از جاهايي است که مي شود دوست هاي قديمي را ديد و دوست هاي تازه را کشف کرد؛ مثلا فرض کنيد جيولي غرفه ناشري که تخصصش کتاب هاي فانتزي است ايستاده ايد و داريد کيف کتاب را مي بريد. کافي است يک نفر ديگر پيدا شود که حرف هايي درباره کتاب محبوب شما بزند. بعدش چي؟ بعدش هيچي. همان خوشي آني و لحظه اي مگر کم چيزي است؟ به قول سعدي: «حاصل عمر آن دم است، باقي ايام رفت».

5 نمايشگاه کتاب هر چقدر هم که عيب و ايراد داشته باشد، بالاخره هنوز بزرگترين جشنواره فرهنگي مملکت ماست. هنوز هيچ برنامه اي نتوانسته جاي اين نمايشگاه را بگيرد. خودتان مقايسه اش بکنيد با مثلا جشنواره فيلم فجر. آن يکي محدود است به تعدادي سينماي پراکنده در شهر که قسمت باحالش – که ديدن عوامل فيلم ها باشد – در انحصار مطبوعاتي هاست. اما توي نمايشگاه کتاب، جا براي همه هست. همه يکجا مي آينند و نويسنده ها براي همه پشت غرفه مي ايستند. حالا شما بگو ديگر هواي خنک اوين – در که نمي خورد به کله آدم و نمي شود روي چمن ها دراز کشيد و پرچم هاي روي پل روگذر اتوبان چمران را شمرد. خب، باشد، اينها نيست اما همين نمايشگاه هم نباشد، چه کنيم؟

5 دليل شايع براي نمايشگاه نرفتن

1 نمايشگاه ديگر حال نمي دهد. قبلا کتاب ارزان بودو مي شد آدم ناقصي کتابخانه اش را با چندتا رمان خوب کامل کند. حالا اما قيمت کتاب هم شده مثل 206 و نمي شود خيلي به خريدش اميدوار بود.

2 گذشت آن زماني که کل بازار کتاب ما به يکي دو راسته محدود خيابان ناصر خسرو و خيابان انقلاب خلاصه مي شد. حالا کلي کتابفروشي جديد توي شهر باز شده که برخلاف شکل سنتي فروشگاه هاي کتاب، هم نمايشگاه هستند و هم فروشگاه؛ يعني امکان ديدن و خواندن و چرخيدن بين کتاب ها را براي مشتري فراهم کرده اند. سيستم هاي کامپيوتري فروش و شبکه هاي جديد توزيع را هم به اين امکانات اضافه کنيد. الان براي پيدا کردن يک کتاب خاص، لازم نيست حتما تا نمايشگاه رفت. مي شود سفارش داد، رفت توي شهر گشت و کلي راه ديگر. به اضافه اينکه بيشتر کتاب فروشي ها در همين ايام به همان اندازه نمايشگاه تخفيف مي دهند.

3 الان چند سال است که بعضي ناشرها توي نمايشگاه شرکت نمي کنند. همه آنهايي هم که شرکت مي کنند، تمام کتابهايشان را نمي آورند. همين امسال، طبق اعلام مسوولان نمايشگاه، فقط کتاب هاي منتشره از سال 89 به اين طرف بايد توي نمايشگاه عرضه شود. خب حالا اگر کسي کتابي بخواهد که چاپ 86 باشد چي؟ يا اصلا کتابي را بخواهد که سال چاپش را نمي داند. بيايد نمايشگاه، بگردد ناشر مربوطه را پيدا کند و بعد بشنود که متاسفانه سال چاپش براي قبل از 89 است. خب برود انقلاب، راسته جلوي دانشگاه کتاب بخرد، بهتر نيست؟

4 با راه هاي جديدي که براي دسترسي به کتاب پيدا شده، امروزه روز ديگر (به قول آن تبليغ معروف) «کي ميره تو غار»؟ شبکه اينترنت، خودش کتابخانه بزرگي است که علاوه بر همه آن چيزهايي که قبلا در هيچ کتابي نمي شد سراغشان را گرفت، حتي بسياري از کتاب ها را هم مي شود در آن پيدا کرد، با قابليت سرچ اضافه. الان سايت هاي زيادي هستند که E book هاي کتاب هاي فارسي را به شکل متني يا تصويري به اشتراک گذاشته اند. مي بينيدکه ديگر تنها راه کتاب بازي، سر زدن به نمايشگاه کتاب نيست. شايد با چند دقيقه جست و جو در شبکه هم بشود کتاب مورد نظر را پيدا کرد. نه؟

5 تا همين هشت سال پيش، نمايشگاه کتاب همراه و همزمان بود با نمايشگاه مطبوعات، نمايشگاه نرم افزارهاي چند رسانه اي و نمايشگاه کتاب هاي خارجي (الان نمايشگاه کتب خارجي، به صورت دوباره برگزار مي شود؛ بخشي همراه با نمايشگاه کتاب در مصلي و بخشي جدا از آن). اين همراهي چهار نمايشگاه با هم، معني اش اين بود که هر چيز خواندني را مي شود يکجا پيدا کرد و از آن طرف هم، اگر به نمايشگاه نيايي، تمام خواندني ها را يکدفعه از دست مي دهي. ولي الان اين نمايشگاه ها از هم جدا شده اند، تازه کلي نمايشگاه کتاب ديگر هم در طول سال برگزار مي شود (نمايشگاه کتاب دانشگاهي، نمايشگاه ياد يار مهربان، نمايشگاه هاي هفته کتاب، کتاب هاي مذهبي در نمايشگاه قرآن و ...) پس به قول معروف، «تيک ايت ايزي». اين يکي نمايشگاه نشد، نمايشگاه بعدي!

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/199/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

واکنش همتی به سخنان قالیباف؛ زندگی را برای مردم سخت و پیچیده نکنید

سرقت عجیب سهمیه بنزین؛ مواظب کارت سوخت خود باشید!

گردشگری/ آبشار دوقلوی زمرد حویق در دل کوه‌های تالش

فرار کردن اسب‌ها در مرکز لندن

طبیعت چشم‌نواز دشت لاله‌های واژگون

ناسا 2 ماموریت رصد زمین را پس از 18 سال متوقف کرد

داستانک/ سمعک با کارکرد متفاوت

هلاکت 2 تروریست با عملیات پهپادی نیروهای امنیتی در اطراف زاهدان

سردار اشتری: شهید حجازی دارای سبک فرماندهی بود

سردار فدوی: نقش شهید حجازی در توانمندسازی مقاومت موثر است

غریب‌ آبادی: آمریکا صلاحیت ورود به عرصه حقوق بشر را ندارد

العربیه: مصر به اسرائیل پیشنهاد ازسرگیری مذاکرات در مقابل تعلیق عملیات رفح را داد

هشدار چین به آمریکا: بین تقابل و همکاری یکی را انتخاب کنید

جبهه پایداری معامله‌گر است

اسراییل‌ ضربه راهبردی خورده است

دردسر تیک‌تاک

ائتلاف غرب علیه نفت روسی

اتفاق جدید در بازار مسکن؛ خریداران مسکن و مستاجران منتظر تغییر باشند

قیمت این خودرو 30 میلیون تومان ارزان شد

هوای تازه/ نه اژدهاست که کرم شب است اسرائیل

4گوشه دنیا/ کشف کلاه‌خودی از 2500 سال قبل

نماهنگ سرود «حریفت مُنُم»

ایران می تواند پرتاب انسان به فضا را رقم بزند؟

بزرگترین چاپگر 3بعدی جهان یک خانه را در 80 ساعت می‌سازد

دلبر و یار من تویی رونق کار من تویی

رئیسی: هرکجای کشور فسادی دیده شود مطلقا به فساد و مفسد رحم نخواهد شد

انتقاد فلاحت پیشه به ادعای کریمی قدوسی درباره بمب اتم

ایران: تحریم‌های یکجانبه علیه سوریه باید لغو شود

ریابکوف: کاهش روابط با آمریکا را بررسی می‌کنیم

آخرین وضعیت از گورهای دسته جمعی بیمارستان ناصر

نجات روسیه با اقتصاد موازی

اصفهان؛ میخی بر تابوت اسرائیل

نمایندگانی که از رئیسی دعوت کردند باید در برابر ناکارآمدی دولتش پاسخگو باشند

گل‌درشت‌گویی ماورایی سریال ده‌نمکی

شیائومی نیامده رکورد زد!

نرخ مصوب انواع میوه اعلام شد؛ قیمت گوجه سبز سر به فلک کشید!

راه جلب عنایت امام زمان (عج)

خالد نبی؛ زیارتگاهی شگفت‌انگیز در دل طبیعت

تصاویری از پنل‌های خورشیدی جدیدی که در هر مکانی امکان نصب آن وجود دارد

برای خریدن کتاب هایی درباره اهل بیت(ع) به چه چیزهایی باید توجه شود؟

تحریم‌ مشترک انگلیس، آمریکا و کانادا علیه ایران

تداوم حملات حزب‌الله لبنان به شمال فلسطین اشغالی

ادامه سرکوب دانشجویان حامی فلسطین در آمریکا

202 روز جنگ غزه به روایت آمار و ارقام

تصاویر جدید از سرکوب تظاهرات همبستگی با غزه در دانشگاه سوربن فرانسه

«اقتصاد» میدان شلغم‌فروشان شده است!

شاهکار ایرانی در سریلانکا

بی‌رمقی اونس جهانی برای سومین روز متوالی

مطالبه‌گری؛ مهمترین برنامه عملیاتی بنیاد شهید و امور ایثارگران در دولت سیزدهم

نحوه تنظیم آینه ها در خودروی فورد کراون