ایران پرسمان

آخرين مطالب

هیات آمریکایی در دمشق به دنبال چه بود؟ جهان ما

هیات آمریکایی در دمشق به دنبال چه بود؟
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - ایرنا / سفر محرمانه یک هیات آمریکایی به دمشق در ماه های اخیر و دیدار این هیات با برخی از مقامات سوریه، اخیرا از سوی منابع آمریکایی و سوری فاش شده است، سفری که باید دید پشت آن چه اهداف ویژه ای است.
پس از آغاز بحران سوریه در سال 2011 (اسفند ماه سال 1389) و ظهور و بروز گروه های تروریستی در این کشور، مقامات وقت واشنگتن حمایت علنی و غیرعلنی خود را از این تروریست ها و در ادامه از گروه تروریستی داعش اعلام و حتی علنی کردند.
عملا آمریکایی ها در بحران سوریه که تاکنون موجب کشته شدن بیش از 600 هزار سوری شده، نقش فرماندهی تروریست ها را به عهده داشتند، نقشی که تاکنون ادامه داشته و از سال 1396 نیز تقویت شده است.
 با شکست گروهک تروریستی داعش در سوریه و اعلام آن از سوی سردار شهید سپهبد قاسم سلیمانی در آذرماه سال 1396، تروریست های آمریکایی وارد شرق و شمال شرق سوریه و جایگزین داعش در این منطقه شدند، هرچند آمریکایی ها چند سال قبل از آن تاکنون، با ایجاد پایگاه در منطقه التنف در جنوب سوریه اقدام به آموزش، هدایت و تجهیز گروهای تروریستی علیه حکومت دمشق کرده بودند.
با آغاز بحران سوریه، آمریکایی ها در سوریه اهداف مختلفی را پیگیری کردند که فرماندهی تروریست ها در جریان این بحران به منظور براندازی حکومت سوریه برای تامین امنیت رژیم صهیونیستی و همچنین از سال 1396 نیز سرقت نفت سوریه توسط نظامیان آمریکایی ها از برنامه های مهم مقامات واشنگتن در سوریه بوده است.
با آغاز بحران سوریه فعالیت های سرویس های جاسوسی خارجی رژیم صهیونیستی و کشورهای غربی – عربی و ترکیه نیز در این کشور به منظور حمایت از تروریست های تکفیری افزایش چشمگیری یافت و ماموران امنیتی این کشورها فعالیت های اطلاعاتی خود را در سوریه و با پوشش امداد رسان، روزنامه نگار و ... گسترش دادند.
در سال 2012 بود که اولین آمریکایی به نام "آستین تایس" که در پوشش روزنامه‌نگار در سوریه فعالیت می کرد مفقود شد و در سال 2017 نیز خبر مفقودی آمریکایی دیگر به نام "مجد کامالماز" که خود را امدادرسان معرفی کرده بود منتشر شد؛ از همان زمان تاکنون خبری از این دو آمریکایی مفقود شده، به دست نیامده و آمریکایی ها دربه در دنبال کسب اطلاعات از این دو نفر می باشند و تاکنون چند هیات آمریکایی برای کسب اطلاع از وضعیت آنها و دیگر مسایل به دمشق و دیگر نقاط سوریه سفر کرده اند که آخرین بار آن سفر یک هیات آمریکایی به دمشق به طور محرمانه در مردادماه گذشته بود.
ابتدا روزنامه آمریکایی «وال استریت ژورنال» سفر محرمانه این هیات آمریکایی به دمشق را چند روز پیش اعلام کرد و روزنامه الوطن سوریه با کسب اطلاع از مقامات سوری نیز آن را تایید کرد.
روزنامه الوطن در این باره نوشت: هیات آمریکایی اوت گذشته (مرداد ما) به دمشق سفر کرده و با سرلشکر "علی مملوک" رئیس دفتر امنیت ملی سوریه دیدار کرد.
به نوشته این روزنامه، «راجر کارستین» و «کاش پاتل» دستیار دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا در این سفر پرونده‌های زیادی را بررسی و پیشنهاداتی را ارائه کردند.
الوطن به نقل از منابع سوری نوشت که مقامات آمریکایی در این دیدار سعی داشتند تا نظر سوریه را برای همکاری در پرونده «ربوده‌شدگان آمریکایی» جلب کنند، اما دمشق بر موضع خود در خصوص اولویت‌بخشی به موضوع لغو تحریم های دمشق و خروج نیروهای آمریکایی از خاک سوریه اصرار داشت. هیات آمریکایی در این سفر از موضع دمشق و اصرار آن بر پرداختن به موضوع خروج نیروهای آمریکایی از سوریه و لغو تحریم ها پیش از پرداختن به هر موضوع دیگری، غافلگیر شد.
این منابع اعلام کردند که دمشق بر خروج نیروهای آمریکایی از شرق و جنوب سوریه و بروز نشانه‌های واقعی از عملیات خروج نیروها تأکید کرد.
دمشق همچنین مخالفت خود با هر گونه پرداختن به موضوع تحریم‌های آمریکا پیش از بررسی پرونده خروج آمریکا از سرزمین‌های سوریه سوریه را اعلام کرده است.
به گفته این منابع، دمشق درباره این قبیل سفرهای هیأت‌های آمریکایی جانب احتیاط را رعایت می‌کند، چرا که به آن‌ها و نتایج احتمالی این سفرها اطمینان ندارد و رهبران سوری از تأثیرگذاری لابی‌های آمریکایی بر روسای این کشور و تصمیمات سیاسی آن آگاه هستند.
"نیوزویک" همچنین در مطلبی دیگر از سفر هفته گذشته "عباس ابراهیم" رئیس دستگاه امنیت لبنان به واشنگتن که حامل فهرستی از مطالبات دمشق از دولت «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا بود، خبر داد. این سفر نیز با هدف پیگیری برای یافتن دو مفقود آمریکایی در سوریه بوده است.
نیوزویک نوشته که، دولت «بشار اسد»، رئیس‌جمهور سوریه در ازای همکاری برای یافتن آنها خواستار رفع تحریم‌ها و خروج نیروهای آمریکا شده است.
یک مقام لبنانی که خواست نامش فاش نشود نیز به نیوزویک گفته است که ابراهیم گفت ‌وگویی 4 ساعته با "رابرت اوبراین"، مشاور امنیت ملی کاخ سفید داشته و طی آن مطالبات سوریه را مطرح کرده است.
رسانه آمریکایی به نقل از یک مقام سوریه‌ای که به نام او هم اشاره نشده ادعا کرده دولت بشار اسد به دنبال رسیدن به توافقی با دولت ترامپ برای رفع تحریم‌ها علیه سوریه است.
سابقه تحریم مردم و دولت سوریه از سوی واشنگتن به آغاز بحران این کشور در اسفند ماه سال 1389 باز می گردد، ولی آمریکا در آخرین اقدام تحریمی خود علیه دمشق که به قانون سزار معروف شده از هشتم مرداد ماه گذشته، تحریم‌های جدید و گسترده ای علیه برخی مقام‌ها و نهادهای سوریه وضع کرده است.
وزارت خزانه‌داری آمریکا در همان زمان اعلام کرد که "بشار اسد" رییس جمهوری سوریه و یک واحد نظامی در ارتش این کشور از جمله افراد و نهادهایی هستند که تحریم شده‌اند.
اداره کنترل دارایی‌های خارجی در وزارت خزانه‌داری آمریکا با انتشار بیانیه ای اعلام کرد که «کرام الاسد»، «زهیر توفیق الاسد» و «وسیم انوار القطان» افراد دیگری هستند که نام آنها در فهرست تحریم‌ها قرار گرفته و چند شرکت و مرکز تجاری سوری نیز در همین ارتباط تحریم شده اند.
این تحریم‌ها در چارچوب «قانون سزار» وضع شده است. نمایندگان مجلس سنای آمریکا دسامبر 2019 قانون سزار را تصویب کردند و دونالد ترامپ رییس جمهوری ایالات متحده نیز آن را 20 دسامبر 2019 امضا کرد و این قانون 28خرداد/18 ژوئن به اجرا گذاشته شد.
به دنبال اجرای این قانون، دولت آمریکا 39 شخصیت سوری از جمله رییس جمهوری سوریه و همسرش را به دلایل واهی تحریم کرد و همچنین افراد و سازمان‌های خارجی حامی پیمانکارانی را که به نمایندگی از سوریه و کشورهای دوست این کشور فعالیت می‌کنند، مشمول این قانون قرار داد.
این تحریم‌ها علیه کمک کنندگان به سوریه برای تولید نفت، تأمین‌کنندگان نیازهای نظامی و فنی نیروهای این کشور نیز اعمال می‌شود.
نکته ای که در ارتباط با ارتباط گیری آمریکایی ها با دمشق وجود دارد این است که اهداف دمشق و واشنگتن از پیگیری پرونده دو مفقود آمریکایی با هم کاملا فرق دارد؛ سوریه که به دلیل جنگ 11 ساله اوضاع نابسمان اقتصادی را تجربه می کند، ابتدا خواهان لغو تحریم های آمریکا و سپس خروج نیروهای این کشور از سوریه است که به طور غیرقانونی در دو منطقه سوریه حضور دارند، اما به اعتقاد کارشناسان مسایل منطقه اهداف واشنگتن و در اصل دونالد ترامپ در این باره تبلیغات انتخاباتی می باشد؛ انتخاباتی که ترامپ فعلا از رقیب خود یعنی جو بایدن بر اساس نتایج نظر سنجی ها عقب است و برای جبران آن به دنبال یک رویداد سیاسی و در حقیقت یک برگ برنده می گردد .
به عقیده ترامپ و تیم او ،‌ بازگشت دو مفقود آمریکایی در سوریه، این عقب ماندگی را جبران می کند، اما سوری ها در مقابل به این مساله واقف هستند که به همین راحتی تحریم های دمشق لغو نخواهد شد و دل خود را با وعده و وعیدهای مقامات آمریکایی خوش نخواهند کرد و منتظر اقدام عملی از سوی واشنگتن خواهند بود.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/207153/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تقویم تاریخ/ بیانیه سازمان ملل علیه سلاح‏های شیمیایی عراق بر ضد ایران

داستانک/ راه نجات

آغاز ثبت‌نام برنامه‌های روز و هفته جهانی نجوم از فردا

آیا ماه به زمین نزدیک است؟

ربات انسان‌نمای تسلا در آستانه عرضه به بازار

تشخیص نارسایی قلبی توسط هوش مصنوعی با اسکن پا

فرود زیبای مجدد فالکون 9

راه‌حل گران‌قیمت ناسا برای گردگیری در ماه

چرا با افزایش سن سرعت حرکت ما کم می‌شود؟

عشق زندگی می بخشد

یک جهان راز درآمیخته داری به نگاه

اکنون کجاست؟ کسی که فراموشش کردم

داستان دلنشین لیلی و‌ مجنون

با آنکه دلم از غم هجرت خون است

نظر رهبر انقلاب درباره اهمیت تاریخی و راهبردی عملیات وعده صادق

وعده خودرو و وام به نمایندگان در عوض رأی دادن به ریاست قالیباف صحت دارد؟

توصیه محسن رضایی به دولتمردان غربی: دست از حماقت بردارید

رئیسی: نگاه ایران به آفریقا راهبردی و مبتنی بر منافع جمعی است

اظهارات سخنگوی وزارت خارجه پاکستان درباره سفر رئیس جمهور ایران

دست ردِ پاکستان به سینه آمریکا در ارتباط با ایران

سخنگوی بورل: گنجاندن نام سپاه در فهرست سازمان‌های تروریستی ممکن نیست

اظهارات جدید معاون پارلمانی رئیسی: تعطیلی پنجشنبه‌ یا شنبه در صحن مجلس مشخص می‌شود

کاخ معروف خاطرات هاشمی رفسنجانی!

درخواست وزیر خارجه آمریکا از چین در رابطه با ایران و کره شمالی

صدور حکم بمب گذار میدان تقسیم استانبول

طرح احتمال سرقت اعضای بدن قربانیان توسط رژیم اسرائیل با کشف گورهای دسته‌جمعی

انتقاد برنی سندرز از اظهارات نتانیاهو در محکوم کردن اعتراضات دانشگاهی در آمریکا

کودک فلسطینی: آرزو داشتم بازیکن فوتبال شوم اما اشغالگران صهیونیست پاهایم را از من گرفتند

بلاروس: ناتو باعث سلطه آمریکا بر اروپا شده و گسترش آن را نمی‌پذیریم

کدام دانشگاه‌های آمریکا شاهد برگزاری اعتراضات دانشجویی در حمایت از غزه است؟

پولیتیکو: اتحادیه اروپا تحریم گاز طبیعی مایع روسیه را بررسی می‌کند

طالبان سه کشور همسایه افغانستان را به حمایت از داعش متهم کرد

فریادهای اعتراض دانشجویان دانشگاه کلمبیا علیه رئیس کنگره آمریکا

ترکیه روابط تجاری خود را با اسرائیل قطع کرد

آیا دکترین هسته‌ای ایران تغییر کرده است؟

هاآرتس مطرح کرد: اسرائیل در تله‌ای استراتژیک

تسلیحات، واجب تر از نان شب

صدام و هیتلر؛ از میل به ویرانگری تا قهرمان پرستی

پیانو هم قیمت یک آپارتمان شد

سیگنال مثبت به بورس تهران

علت گرانی شدید قیمت پیاز

380 نفر در کمیسیون‌ پزشکی و تعیین درصد جانبازی شرکت کردند

حمایت جالب فعالین رسانه‌ای دنیا از اعتراضات ضد صهیونیستی دانشجویان آمریکا

نماهنگ «فلسطین تنها نیست» با نوای مهدی سلحشور

اگر کسی به یاد گناهان گذشته اش افتاد بداند ذات اقدس الهی به یادش انداخته

تفال/ سالها دل طلب جام جم از ما می‌کرد

دریاچه ای زیبا در نیوزلند

اسب آبی نر پس از هفت سال ماده از آب درآمد!

حکمت/ گناهِ ثروتمندی

محافظت دانشجویان هاروارد از دانشجویان مسلمان هنگام خواندن نماز