ایران پرسمان

آخرين مطالب

سرایت دوپارگی آمریکا به حاکمیت تحلیل روز

سرایت دوپارگی آمریکا به حاکمیت
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - دنیای اقتصاد / متن پیش رو در دنیای اقتصاد منتشر شده و انتشار آن به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست
قاضی ایمی برت، روز دوشنبه به‌عنوان قاضی تازه‌وارد دیوان‌عالی کشور ایالات‌متحده سوگند خورد. به‌رغم اینکه تمامی دموکرات‌های حاضر در سنا به انتصاب این قاضی محافظه‌کار و سوپرکاتولیک رای منفی دادند اما اتحاد دوباره جمهوری‌خواهان و رای 52 نفر از اعضای این حزب، دیوان‌عالی این کشور را با قاطعیت به دست محافظه‌کاران سپرد.
این مهم‌ترین اقدام ترامپ در طول 4 سال ریاست‌جمهوری این کشور به‌حساب می‌آید و حالا باید لیبرال‌ها در سوگ لیبرالیسم مرثیه‌سرایی کنند، هرچند دموکرات‌ها گفته‌اند این کار جمهوری‌خواهان را تلافی خواهند کرد. به نوشته روزنامه نیویورک‌تایمز، سنای آمریکا روز دوشنبه نمایی کلی از آمریکای این روزها را نشان داد: آمریکای دوپاره! رای کامل منفی دموکرات‌ها به قاضی برت و رای کامل مثبت جمهوری‌خواهان به این قاضی مذهبی و کاتولیک. او در این روز سوگند خورد که دیوان‌عالی این کشور را تغییر شکل خواهد داد.
حالا لیبرال‌ها بیش از گذشته نگران میراث قاضی گینزبرگ هستند که در پیاده کردن ارزش‌های لیبرالی در آمریکا توان بیش از حدی به خرج داده بود. روز دوشنبه سنای تحت کنترل جمهوری‌خواهان آمریکایی، خانم ایمی برت را برای کرسی مادام‌العمر دیوان‌عالی آمریکا با 52 رای موافق مقابل 48 رای مخالف تایید کرد. او سومین نامزد دونالد ترامپ برای نشستن بر عالی‌ترین کرسی قضاوت در آمریکا است.
ورود قاضی ایمی برت محافظه‌کار به دیوان‌عالی آمریکا دستاوردی برای دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا در آستانه انتخابات به شمار می‌رود. کل دموکرات‌های سنا با ایمی برت مخالفت کردند. با این حال او جانشین خانم روث بیدر گینزبرگ می‌شود که ماه گذشته بر اثر ابتلا به سرطان درگذشت.
سناتورهای دموکرات که امیدی به کسب رای مخالف و توقف جریان رای اعتماد به ایمی برت نداشتند، عصر دوشنبه تلاش کردند با سخنرانی‌های طولانی، جلسه رای‌گیری را تا حد ممکن به تاخیر بیندازند. با این حال، در پایان جمهوری‌خواهان که با 53 کرسی اکثریت مجلس سنا را در دست دارند توانستند با 52 رای موافق ایمی برت را به‌عنوان ششمین قاضی محافظه‌کار راهی دیوان‌عالی این کشور کنند. سوزان کالینز، سناتور اهل ایالت مین، تنها جمهوری‌خواهی بود که در کنار 47 سناتور دموکرات دیگر به گزینه ترامپ برای دیوان‌عالی آمریکا رای منفی داد. حال یک اکثریت 6 به 3 محافظه‌کار در این دیوان تشکیل شده است.
دونالد ترامپ که مراسمی را به مناسبت این پیروزی در کاخ سفید برگزار کرد، در کمپین‌های خود به سنا تاکید می‌کرد تا پیش از سوم نوامبر باید ایمی برت را تایید کنند. تاکنون هیچ نامزدی برای این دیوان نزدیک به زمان انتخابات ریاست جمهوری تایید نشده بود. ایمی برت دقایقی بعد از کسب رای اعتماد به‌عنوان قاضی‌القضات جدید دیوان‌عالی به کاخ سفید رفت و در حالی که دونالد ترامپ در کنار او حضور داشت و در برابر قاضی‌القضات کلارنس توماس، سوگند یاد کرد.
او می‌تواند از سه‌شنبه در جلسات دیوان‌عالی آمریکا حاضر شود، هر چند حق رای دادن به پرونده‌هایی که پیش از آن رسیدگی به آنها آغاز شده را ندارد. دموکرات‌ها، اقدام جمهوری‌خواهان در اوج رقابت‌های انتخاباتی را ریاکاری می‌دانند. این اتهام‌زنی از آنجا نشات می‌گیرد که اگر نتیجه انتخابات آمریکا بسیار نزدیک شود، برای رسیدگی به دیوان‌عالی فرستاده خواهد شد و ایمی برت یکی از 9 قاضی دیوان‌عالی خواهد بود که می‌تواند درباره سرنوشت انتخابات تصمیم‌گیری کند.
با این حال قاضی برت در زمانی که رئیس‌جمهوری آمریکا در کنار او ایستاده بود، در سخنانی کوتاه از ترامپ و فرآیندهای سیاسی اعلام استقلال کرد. او گفت: «سوگندی که من امشب رسما یاد کردم به این معناست که من وظایفم را به دور از هرگونه ترس یا ارجحیت و به شکل مستقل از جناح‌های سیاسی و ترجیحات شخصی‌ام انجام می‌دهم.» با این حال بسیاری در آمریکا نسبت به این سخنان به این هستند و اقدام ترامپ را در راستای سیاسی ارزیابی می‌کنند. برت اما مدعی شد: «او نه تنها مستقل از کنگره و رئیس‌جمهوری باقی خواهد ماند، حتی افکار شخصی‌اش را در روند تصمیم‌گیری مداخله نخواهد داد.»
نه جمهوری‌خواهان، نه دموکرات‌ها حتی به یک کلمه گفته‌های قاضی برت باور ندارند و یک طرف خود را پیروز مطلق این ماجرا می‌داند و طرف دیگر، یعنی دموکرات‌ها در حال محکوم کردن این اقدام حزب رقیب هستند. در این زمینه دموکرات‌ها برای خنثی کردن طرح جمهوری‌خواهان تصمیمات قابل توجهی گرفته‌اند. الکساندریا اکاسیو کورتز، نماینده پیشرو دموکرات‌ها از نیویورک در مجلس نمایندگان پیشنهاد گسترش دادن دیوان‌عالی کشور را در صورت پیروزی دموکرات‌ها داد. هنوز جو بایدن در مورد این موضوع اظهارنظر نکرده است. در مقابل نامزد دموکرات‌ها گفته است کمیسیونی دوحزبی تشکیل خواهد داد تا درخصوص این دادگاه تصمیم‌گیری شود. سناتور الیزابت وارن نیز با هشدار به کمک‌کنندگان مالی جمهوری‌خواه گفت: «جمهوری‌خواهان در حالی که 8 روز به انتخابات مانده است، دست به این کار زدند، در حالی که تاکنون ده‌ها میلیون نفر از مردم آمریکا رای خود را زودهنگام به صندوق‌ها ریخته‌اند و حالا دیوان‌عالی کشور می‌تواند قوانین خدمات درمانی همگانی را به باد دهد.»
حکم برای آرای پستی ویسکانسین
انتصاب قاضی برت، در بحبوحه یک گیر حقوقی، داستان دیوان‌عالی کشور آمریکا را وارد فاز تازه‌ای کرد. دیوان‌عالی آمریکا با هدایت قاضی منتصب ترامپ، یعنی قاضی کاوانا، اجازه تمدید رای‌گیری غیابی را به ویسکانسین نداد. اما داستان فقط به این موضوع ختم نمی‌شود و حالا ترس لیبرال‌ها از این است که اصل قانون اساسی آمریکا یعنی خودمختاری ایالت‌ها به خطر بیفتد. به نوشته وبگاه پولیتیکو در حالی که دیوان‌عالی دوپاره روز دوشنبه بر سر قوانین رای‌گیری غیابی در ویسکانسین رای داد و مشکل موجود را برطرف کرد، اما حقوق‌دانان هشدارهایی را در مورد یک سناریوی دردسرساز اعلام کردند: این احتمال وجود دارد که انتخابات ریاست‌جمهوری در هفته آینده با مانورهای قانونی و عدم قطعیت فرد پیروز روبه‌رو شود و بنابراین اعلام نتیجه چند هفته به تاخیر بیفتد. گفته‌های قاضی برت کاوانا فرضیه چنین نبرد طولانی را به ذهن‌ها متبادر کرد و او گفت به ایالت‌ها اجازه داده می‌شود پس از پایان مهلت تعیین شده رای خود را ارسال کنند. در حالی که در دیوان‌عالی آمریکا روز دوشنبه تصمیم گرفته شد که در ویسکانسین در دادگاه‌های رده پایین فدرالی حق ندارند مهلت رای غیابی را از طریق پست تمدید کنند.
در رای‌گیری دیوان‌عالی آمریکا، این تصمیم دادگاه رده پایین ویسکانسین با رای 5 به 3 در دیوان‌عالی این کشور نقض شد و رای به سود تیم ترامپ داده شد که خواستار عدم تمدید مهلت قانونی برای رای‌گیری غیابی بودند. این نخستین پیروزی حقوقی ترامپ برای انتخابات2020 از طریق دیوان‌عالی به حساب می‌آید. این در حالی است که دادگاه فدرالی ویسکانسین این اجازه را داده بود تا رای‌گیری غیابی به‌دلیل وجود پاندمی در این ایالت تمدید شود. بارها تاکید شده است که دادگاه‌های فدرالی باید تصمیمات مقامات عالی ایالتی را در زمینه بیماری پاندمی بپذیرند.
با این حال آنچه تعجب‌آور است، نظر موافق قاضی برت و برت کاوانا است که هر دو یکی از اساسی‌ترین اصول قانون اساسی آمریکا را هدف قرار داده‌اند: با اینکه حرف آخر در مورد شک و شبهات در انتخابات را دیوان‌عالی این کشور می‌زند اما این اجازه داده شده بود تا بالاترین دادگاه‌های ایالتی هر کدام راسا در مورد انتخابات تصمیم‌گیری کند.
این تقسیم قدرت در ذات قانون اساسی آمریکا است. همان‌طور که دیوان‌عالی کشور توضیح می‌دهد، ایالات و دولت فدرال در یک سیستم «حاکمیت دوگانه» با هم همزیستی دارند. دولت فدرال و ایالت‌ها هر دو قدرت مستقلی در وضع قانون خود، اجرای آن و تصمیم‌گیری در مورد نحوه اجرای قانون در موارد منحصر به فرد دارند. با تصمیمی که روز دوشنبه توسط دیوان‌عالی آمریکا گرفته شد، این سیستم حاکمیت دوگانه از بین خواهد رفت. با این حال تصمیم هفته پیش دیوان‌عالی آمریکا مبنی بر اجازه دریافت آرا در پایان روز انتخابات به ابهامات افزوده است. پروفسور ریچارد پیلدز، استاد حقوق دانشگاه نیویورک در ماه ژوئن در مورد چالش‌های انتخاباتی سال‌جاری نوشت: «دیر رسیدن آرا، یکی از بزرگ‌ترین خطراتی است که می‌تواند در جامعه به شدت دوقطبی شده ما به‌وجود آید و به بی‌ثباتی در اعلام نتیجه منجر خواهد شد. ممکن است فرد پیروز انتخابات به‌دلیل اینکه آرا دیر رسیده است، نتیجه را در فردای پیروزی واگذار کند.» این در حالی است که ترامپ مخالف تمدید ارسال آرا است و در یک توییت نوشت که روز ارسال آرا سوم نوامبر، یعنی روز انتخابات است.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/210182/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تکریم خانواده شهدا و  ترویج فرهنگ ایثار و شهادت امر بزرگی است که باید از دل جریان‌های مردمی بجوشد

وقتی حیوان خانگی ات یک گاو باشد!

تصاویری دیوانه‌کننده از دوچرخه سواری روی دیواره یک سد

رنگرزی سنتی به سبک مدرن و خلاقانه

مدل تلسکوپ فضایی جیمز وب با اندازه واقعی به نمایش در می‌آید

ورود «مهمان سرزده» به کتابفروشی‌ها/یک‌قصه تصویری برای کودکان

عباس‌زاده: تاریخ رژیم صهیونیستی به دو مقطع قبل و بعد از حمله تلافی‌جویانه ایران تقسیم شده است

دستورات رئیس جمهور در نشست پیگیری موضوعات ویژه استان سمنان

چین: امیدواریم آمریکا خودبرتربینی را کنار بگذارد

نتانیاهو از ترس بازداشت دست به دامن انگلیس و آلمان شد

حمله حزب‌الله لبنان به چند پایگاه صهیونیستی

بودجه امسال چه زمانی نهایی می‌شود؟

رقم دقیق افزایش حقوق کارمندان

یکی از ظریف ترین منبت کاری و کنده کاری روی چوب

غذا دادن غواص به کوسه گرسنه!

آمادگی ایران برای کمک به مردم در معرض سیل در امارات

فرانسه: به درخواست اردن موشک‌ها و پهپادهای ایران رهگیری کردیم

آژانس اتمی: آسیبی به سایت‌های هسته‌ای ایران وارد نشده است

شروع طولانی‌ترین انتخابات جهان در هند

نتانیاهو: اگر اختلافات را کنار نگذاریم از درون فرو می‌پاشیم

پایان یکه تازی اردوغان؟

تفال/ من که باشم که بر آن خاطر عاطر گذرم

تقویم تاریخ/ رحلت معلم قرآن، استاد "محمدتقی شریعتی"

مواد شیمیایی در پارکینگ ها احتمال ابتلا به ALS را افزایش می دهد

داستانک/ شنوایی کم

فارس: با بلوف رسانه ای رو به رو هستیم

ایسنا نوشت: حمله خیالی بزرگ به ایران!

توضیح ارشد نظامی ارتش در مورد شنیده شدن صدای شدید در اصفهان

شورای عالی امنیت ملی، وقوع هرگونه هجوم خارجی را تکذیب کرد

مقام ایرانی وقوع «حمله» در ایران را رد کرد

رفع محدودیت‌های پروازی در فرودگاه‌های کشور

بلوف حمله به ایران؛‌ کوه تهدیدات اسرائیل موش زایید

المیادین: هیچ تهاجم خارجی علیه ایران صورت نگرفته است

آخرین وضعیت سامانه‌های پدافندی و مراکز حساس نظامی و امنیتی در کشور

برقراری امنیت کامل در تاسیسات هسته‌ای اصفهان

منابع آگاه: تاسیسات هسته‌ای اصفهان در امنیت کامل قرار دارد

شورای عالی امنیت ملی جلسه اضطراری تشکیل داد؟

روایت یک رسانه درباره انفجارها در آسمان اصفهان و تبریز

آمریکا قطعنامه عضویت فلسطین در سازمان ملل را وتو کرد

پروازهای مهرآباد و برخی دیگر از فرودگاه‌های کشور تعلیق شد؛ باطل شدن پروازها تا 10 صبح

منشا صدای انفجار در تبریز، شلیک پدافند بوده است

انهدام ریزپرنده‌ها؛ شرایط در اصفهان عادی است

تسنیم: هیچ گزارشی از انفجار بزرگ یا موشک در اصفهان گزارش نشده است

شنیده شدن صدای چندین انفجار در اصفهان

المیادین: 5 هدف از سوی پدافند هوایی اصفهان رهگیری شده است

مرغ ارزان شد

چاپ اسکناس 500 هزار تومانی از سوی بانک مرکزی واقعیت دارد؟

جزئیات دیدار امیرعبداللهیان با دبیرکل سازمان ملل

حماس: مواضع بایدن متناقض است

نماینده روسیه در شورای امنیت: آمریکا با هر قطعنامه آتش بس در غزه مخالفت کرده است