ایران پرسمان

آخرين مطالب

ترور دانشمندان، اقدامی برای ضربه زدن به جریان علمی در کشور است خردنامه

ترور دانشمندان، اقدامی برای ضربه زدن به جریان علمی در کشور است
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - ایبنا /فرید سمسارها گفت: ترور دانشمندان ایرانی را اقدامی در جهت ضربه زدن به جریان علمی در کشور می‌دانم. این جریان، فراتر از سیاست و یا تنش دیپلماتیک است.
دشمنان دیرینه ایران که سال‌هاست در توقف پیشرفت‌های علمی دانشمندان کشورمان ناکام مانده‌اند، به روش‌های ناجوانمردانه‌ و غیرانسانی همچون ترورِ اهالی علم، سعی در سنگ‌اندازی و ایجاد دست‌انداز در جاده پیشرفت‌ دانش در این سرزمین کهن داشته‌اند. جمعه هفتم آذرماه 1399، صفحه‌ای دیگر به پرونده قطور جنایات غیرانسانی دشمنان قسم‌خورده ایران افزوده شد و محسن فخری‌زاده از دانشمندان هسته‌ای و دفاعی کشور، در دهمین سالروز شهادت دکتر مجید شهریاری، ترور و به شهادت رسید.
وجود پتانسیل علمی بالا در دانشمندان ایرانی
فرید سمسارها؛ دارای مدرک دکترای بیوفیزیک، نویسنده و پژوهشگر علم، در گفت‌وگو با خبرنگار ایبنا، با اشاره به توانمندی‌های دانشمندان ایرانی، در تشریح دلایل ترور این دانشمندان و اهالی علم، بیان کرد: در ایران هم مانند همه دنیا، افراد مختلفی در عرصه‌های گوناگون تأثیرگذار و در کانون توجه هستند. در حوزه دانش نیز در شاخه‌های مختلف، افرادی برای پیشرفت و اعتلای نام ایران، براساس نوع نگرش و بینش علمی و چشم‌اندازهایی که برایشان متصور است، در حال فعالیت و تلاش هستند.
وی ادامه داد: به‌عنوان یک پژوهشگر به این موضوع اعتقاد کامل دارم که پتانسیل رشد و پیشرفت و ایجاد تغییر و تحول در فضای علمی و دستیابی به موفقیت و رسیدن به دستاوردهای چشمگیر در کشور ما بسیار زیاد است که این امر ناشی از وجود پتانسیل علمی بالایی است که در نیروی انسانی ما وجود دارد.
مولف کتاب «زیست‌شناسی نوین» همچنین گفت: پژوهشگران و دانشمندان ایرانی در سرتاسر دنیا و در بزرگترین مراکز و سازمان‌های علمی، افرادی تأثیرگذار و کلیدی به‌شمار می‌روند. در داخل کشور نیز دانشمندان و پژوهشگران جوان بسیاری هستند که با وجود محدودیت‌ها، دستاوردهای درخشانی دارند که در دنیا دیده می‌شود. شاید حق مطلب آنطور که باید درباره بسیاری از این تلاش‌ها در داخل کشور ادا نشده باشد، ولی به‌نظر می‌رسد دنیا بهتر از ما ناظر به این دستاوردهاست.
ماهیت علم در ترویج آن است
سمسارها با اشاره ترور شخصیت‌های علمی ایران به‌ویژه در بیش از یک دهه اخیر، تصریح کرد: این حرکت را اقدامی در جهت ضربه زدن به جریان علمی در کشور می‌دانم. من افتخار همراهی و شاگردی دکتر مجید شهریاری را داشته‌ام و به‌خوبی می‌دانم که ضربه‌ای که ترور و فقدان ایشان بر پیکره علم در کشور ایجاد کرد، به‌راحتی قابل جبران نیست و جای خالی بزرگانی همچون دکتر شهریاری و دکتر علیمحمدی به آسانی پر نمی‌شود. این جریان، فراتر از سیاست و یا تنش دیپلماتیک است.
این پژوهشگر افزود: محافظت شبانه‌روزی از شخصیت‌های علمی، امری لازم و البته بسیار سخت است. ماهیت علم و کسب دستاوردهای علمی، در انتشار و ترویج آن است و لذا نمی‌توان برای حفاظت از جان دانشمندان، این دستاوردها را معرفی نکرد. دیگر کشورها کوچکترین دستاوردهایشان را در بوق و کرنا می‌کنند. اگر قرار باشد ما نقش‌آفرینی‌های علمی خود را پوشش ندهیم و به دنیا معرفی نکنیم، ظلم به اهالی علم و تلاش پژوهشگران و دانشمندان توانمند ایرانی است. 

ایران پرسمان


یکی از کاربردهای مهم دانش هسته‌ای در حوزه‌ پزشکی است
مولف کتاب «بیوفیزیک برای زندگی» در ادامه درباره استفاده از دانش هسته‌ای در ساخت داروی تأثیرگذار در درمان بیماری کرونا، گفت: یکی از کاربردهای مهم دانش هسته‌ای در حوزه‌های پزشکی و درمان است. با شیوع بیماری کرونا، دانشمندان این حوزه نیز به پژوهش‌ و تحقیق مشغول شدند، اما هنوز بحث تأثیر آن در ساخت دارویی برای کمک به درمان بیماری کرونا، به‌طور جدی ثابت نشده، ولی تلاش‌ها ادامه دارد. اقدامات موثری نیز در جهت کنترل و پیشگیری از این بیماری با کمک این دانش صورت گرفته ازجمله ضدعفونی کردن تجهیزات پزشکی مثل ماسک، گان و ... با روش پرتودهی گاما یا پرتودهی الکترون.
تولید محتوای گرته‌برداری‌شده بدون رویکرد تحقیقاتی!
وی همچنین با اشاره به کتاب‌هایی که از ابتدای شیوع ویروس کرونا درباره این موضوع در کشور منتشر شده‌اند، بیان کرد: منطق چاپ کتاب به‌ویژه در حوزه‌های علمی در تمام دنیا بر این اصل استوار است که وقتی به پایه و درجه‌ای از یک دانش رسیدیم که دستاوردهایی در نتیجه تحقیق و مطالعه حاصل شد، می‌توان آن‌را برای ترویج و معرفی بهتر در قالب کتاب منتشر کرد. متأسفانه عدم درک درست در این زمینه، موجب شده که در این مدت کتاب‌هایی تولید شوند که بیشتر شامل جمع‌آوری مجموعه مقالات و دستاوردهای جوامع مختلف و ویرایش آن‌هاست. منابع و کتاب‌های دقیق و فنی درباره این بیماری، 5 تا 10 سال آینده قابل عرضه هستند.
این نویسنده و پژوهشگر، ادامه داد: افرادی در این شرایط، فرصت‌طلبانه در فضای نشر و کتاب، یک سری محتوای زردِ گرته‌برداری‌شده از کنار هم قرار دادن مطالب و اطلاعات پراکنده و بدون رویکرد تحقیقاتی، تولید کرده‌اند؛ درحالی‌که فلسفه نوشتن کتاب، باز کردن افقی جدید و گشودن پنجره‌ای رو به دستاوردی جدید است. ولی در بیشتر آثاری که در این مدت منتشر شده‌اند، هیچ نشانه‌ای از یک نگاه محققانه نیست، بلکه این آثار بیشتر جمع‌آوری غیرحرفه‌ای مطالب سطحی و پراکنده‌اند. در شرایط کنونی تا به شناخت درستی از این بیماری برسیم، باید در کتاب‌ها رویکرد پیشگیرانه را با مبنا و نگاه مطالعاتی و براساس تحقیقات علمی منعکس کنیم و به این موضوع بپردازیم که چه شده که بشر در قرن تکنولوژی، این اندازه ناتوان شده است.
در جامعه حال خوبی برای خواندن وجود ندارد
سمسارها در پایان با اشاره به تازه‌ترین کارهای پژوهشی خود، گفت: اکنون فضای نشر کشور برای چاپ کتاب چندان مناسب نیست و در جامعه هم حال خوبی هم برای خواندن وجود ندارد. به این فکر افتاده‌ام که به سمت مولف-ناشر شدن بروم. چند کتاب در حوزه تخصصی بیوفیزیک و همچنین موضوعاتی مانند آگاهی برای درک بهتر شرایط در دست تألیف دارم و در زمینه‌ تحقیق و توسعه روی دانش نوین ایرانیان نیز مشغول فعالیت هستم.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/225104/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

با اصلاح اطلاعات حساب بانکی خود سود سهام عدالت را دریافت کنید

مسیر طلای جهانی عوض می‌شود؟

نحوه مصاحبه ایلان ماسک با افراد جدید هنگام استخدام

ویدیویی با بازدید میلیونی؛ تمساح‌ها از چه چیزی وحشت دارند؟

آیت‌الله دوزدوزانی: آقایی که می‌خواهی روحانی باشی و جهنمی نباشی، مواظب باش کار عکس نشود

انتقاد پزشکیان به سکوت مجامع بین‌المللی درخصوص جنایات اسرائیل: چرا ککتان نمی‌گزد؟

واکنش آمریکا به ادعاهای گروسی درباره برنامه هسته‌‌ای ایران

دانشجویان، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا را «هو» کردند

تعرض بیش از 430 شهرک‌نشین صهیونیست به مسجدالاقصی

گسترش خیزش دانشجویی در آمریکا و درگیری پلیس با دانشجویان

سرمقاله آفرینش/ از دست رفتن سرمایه های مردم در طرح های بی بازده

بازیگر زیاده‌طلب منطقه

گوناگون/ در این شهر هیچ کولری روشن نمی‌شود!

کشتن کفتار توسط شیرهای عصبانی

تصاویری زیبا از ایجاد یک دریاچه در کویر «تل شیطان»

ویدیویی از کاوشگر کنجکاوی که مناطق رسوبی در مریخ را نشان می دهد

دکلمه خوانی زیبا با صدای خسرو شکیبایی

مهاجری خطاب به ذوالنور: از دولت و شخص رئیس‌جمهور حساب‌کشی کنید

یورش ارتش رژیم صهیونیستی به منطقه‌های مختلف کرانه باختری

کیهان مطرح کرد: اصلاح‌طلبان در کنار دلالان و رانت جویان

غزه‌ای‌ها زیر آوار گرسنگی

گوشت آفریقایی و تانزانیایی در راه است

بنیاد باید به نهاد راهبردی و مطالبه‌گر تبدیل شود

تکریم و سپاسگزاری استاندار و مدیرکل بنیاد مازندران از والدین معزز شهیدان والامقام سروی

حضور مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان گلستان در برنامه زنده صبح عالی

طلوع زیبا و بارانی همراه با صدای نقاره‌ها در حرم مطهر رضوی

تعادل موقع موتور سواری یعنی این!

واکنش سردار فدوی درخصوص احتمال ورود سپاه به صنعت خودروسازی: هرجا معظم له صلاح بدانند، ورود پیدا می‌کنیم

علی لاریجانی پیام داد

ایران دفعه بعد، 3 هزار موشک و پهپاد به اسرائیل می‌زند یا 30 هزار؟

نقوی حسینی: پایداری‌ها از اصطلاح «پشم» خیلی ناراحت شدند

برخورد خشن با دانشجویان آمریکایی معترض به نسل‌کشی اسرائیل در غزه

حمله پهپادی رژیم صهیونیستی علیه فلسطینیان در شمال رفح

ادامه خیزش دانشجویان آمریکایی؛ این بار در تگزاس

ادب از که آموختی؟... از روزنامه اعتماد!

سقوط ین رکورد 34 ساله را شکست

پیش‌بینی جدید یک کارشناس درباره قیمت خودرو

4 گوشه دنیا/ جزیره‌ای که مرگ در آن فراموش می‌شود!

در صورت بلعیدن اجسام خارجی توسط کودکان چه واکنشی باید داشته باشید؟

حرکت جنون‌آمیز مرد جوان وسط خیابان؛ نشستن روی سقف خودرو!

توسعه روشی برای بهبود مصرف انرژی در دستگاه‌های مخابراتی

تو که با عاشقان درد آشنایی

اصولگرایانِ منتقد «گشت ارشاد»، تغییر موضع داده‌اند؟

روسیه: توافقنامه‌های امنیتی با ایران و 3 کشور دیگر در سال جاری اجرایی می‌شوند

پاکستان: سفر رئیسی به اسلام‌آباد موفقیت‌آمیز بود؛ مخالفت‌های خارجی اهمیتی ندارد

واکنش تند نتانیاهو به اعتراضات ضد اسرائیلی دانشجویان در آمریکا

تاکید روسیه و چین برآتش‌بس کامل و ارسال فوری کمک‌های انسانی به غزه

سرمقاله اعتماد/ پدیده‌های اجتماعی و جبر مستقیم

سرمقاله ایران/ تجویز اصولی در برابر آدرس غلطِ «ان‌شاءالله خیرخواهان» چیست؟

سرمقاله دنیای اقتصاد/ انتخابات آمریکا؛ روشنی‌ها و ابهام‌ها