ایران پرسمان

آخرين مطالب

فقط 2 میلیون یورو برای نجات کرسی‌های زبان فارسی! خردنامه

فقط 2 میلیون یورو برای نجات کرسی‌های زبان فارسی!
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان -
فقط 2 میلیون یورو برای نجات کرسی‌های زبان فارسی!
٢
٠
ایسنا / سیدعلی‌اصغر میرباقری‌فرد از اهمیت برگزاری کرسی‌های زبان فارسی در جهان و اعتباری که به گفته او در مقایسه با بودجه سایر بخش‌ها کم است اما سبب حفظ کرسی‌های زبان فارسی می‌شود می‌گوید.
رئیس انجمن ترویج زبان و ادبیات فارسی درباره نقشی که کرسی‌های زبان فارسی در ترویج زبان و ادبیات فارسی و فرهنگ ایرانی در جهان دارند، اظهار کرد: این کرسی‌ها از زمانی که شکل گرفته‌اند تا امروز، نقش بسیار مهمی را ایفا کرده‌اند. اگر در مجموعه دانشگاه‌های دنیا که این کرسی‌ها در آن‌جا برگزار شده است، بررسی کنیم، می‌بینیم که نوع فعالیت‌ها، تعداد دانشجویانی که جذب این دوره‌ها شده‌اند و دانش‌آموختگانی که در این دوره‌ها با زبان و ادبیات فارسی، ایران‌شناسی و اسلام‌شناسی آشنا شده‌اند نشان می‌دهد که سهم تاثیرگذاری در معرفی فرهنگ ایرانی و زبان و ادبیات فارسی ایفا کرده‌اند. اما این‌که همه کرسی‌ها را دارای نقش واحد بدانیم جای تامل دارد چون طبیعی است که متناسب با نوع فعالیت هر کرسی، نحوه اثرگذاری و میزان اثربخشی آن متفاوت است.
او با بیان این‌که هر یک از کرسی‌های زبان فارسی با زحمات زیادی شکل گرفته است، با اشاره به آسیب‌هایی که تعطیل شدن این کرسی‌ها به دنبال خواهد داشت، گفت: ما حدود 65 کرسی فعال در سطح دانشگاه‌های مختلف دنیا داشتیم که برای پا گرفتن هر کدام از آن‌ها و گسترش فعالیت‌های‌شان خیلی زحمت کشیده و برنامه‌ریزی شده است تا این‌که جای خودشان را در دانشگاه‌های مختلف جهان باز کنند و علاقه‌مندان به زبان و فرهنگ ما را تحت تعلیم و آموزش قرار دهند. اما حالا وقتی این‌ها تعطیل می‌شود، معنایش این است که پایگاه‌های علمی و فرهنگی که در اختیار داشتیم و برای برپا کردن‌شان و گسترش فعالیت‌شان هم هزینه‌های مادی و هم هزینه‌های معنوی زیادی داده‌ایم و عده زیادی در این راه زحمت کشیده‌اند، تعطیل می‌شوند و فعالیت‌شان را قطع می‌کنند و به طور طبیعی دیگر آن اثرگذاری را برای معرفی فرهنگ غنی ایرانی اسلامی و زبان و ادبیات فارسی نمی‌توانند داشته باشند.
میرباقری‌فرد که تعطیلی کرسی‌های زبان فارسی را یک ضایعه می‌داند، ادامه داد: امروزه هرچند با مشکلات اقتصادی زیادی روبه‌رو هستیم اما حتما برای فرهنگ هم باید اولویت قائل شویم. اولا ماهیت آثار ادبیات فارسی و همین‌طور توانایی‌های زبان شیرین و تاثیرگذار فارسی در طول تاریخ در برابر حوادث متعدد خطرناک و هولناک خودش را حفظ کرده و نقشش را برای حفظ هویت ملی ما همیشه محفوظ داشته است تا امروز این میراث به دست ما برسد. این میراث با این غنا و ادبیات ما به این پهنه و گستره طالبان زیادی در سطح دنیا دارد. علتش هم این است که ادبیات فارسی از قرآن، سنت و سیره معصومین (ع) شکل گرفته و از سرچشمه فرهنگ اسلامی برخوردار است. هر کدام از شاعران ما پیام‌های متعالی‌ای را به دنیا انتقال می‌دهند و دنیا الان تشنه این فرهنگ، زبان و ادبیات است.
این عضو گروه علمی گسترش زبان فارسی و ایران‌شناسی در دانشگاه‌های خارج از کشور سپس به تلاش سایر ملل در گسترش و ترویج زبان‌شان اشاره کرد و گفت: از یک طرف این جاذبه و علاقه‌مندی جهانیان به زبان و ادبیات‌مان را داریم و از طرف دیگر می‌بینیم کشورهای دیگر مثل کشورهای عربی، فرانسه، انگلیس، آلمان و همچنین چین، ژاپن و کره با همه توان برای گسترش زبان‌شان سرمایه‌گذاری می‌کنند. حتی ترکیه فعالیت سختی را در این حوزه شروع کرده است. اما ما به جای این‌که هم‌پای آن‌ها حرکت کنیم، فعالیت کرسی‌های‌مان را محدود کرده‌ایم و حالا هم در آستانه تعطیل شدن هستند.
او افزود: واقعیت این است هزینه‌ای که موجب می‌شود این کرسی‌ها فعال شوند در برابر هزینه‌های سنگینی که در عرصه‌های دیگر فرهنگی و حتی بخش‌های دیگر باید بشود تا برقرار بمانند، کم است. ما اگر بخواهیم اعتباری تعیین کنیم که این کرسی‌ها فعالیت‌شان محفوظ بماند و حداقل در این سطح ثابت نگه‌شان داریم حتی نه این‌که بخواهیم گسترش‌شان بدهیم، هرچند که معقول و درست این است که کرسی‌ها گسترش پیدا کنند، دو میلیون یورو نیاز است. اگر این اعتبار تامین شود کرسی‌های ما از خطر تعطیلی نجات پیدا می‌کنند. اما این مبلغ هم تامین نشده است.
رئیس انجمن ترویج زبان و ادبیات فارسی خطاب به مسئولان دست‌اندرکار، برای حفظ کرسی‌های زبان فارسی بیان کرد: من با توجه به این‌که نظام ما یک نظام فرهنگی است و مهم‌ترین دست‌مایه‌های‌مان برای ارائه به جهان در حوزه‌های فرهنگی است و تبلور زیبای این فرهنگ در ساحت ادبیات و زبان فارسی است خواهش می‌کنم از مسئولانی که در حوزه‌های اقتصادی و تامین بودجه نقشی ایفا می‌کنند، توجهی نشان دهند. این اعتبار که نسبت به بخش‌های دیگر چندان سنگین نیست، پس پیش‌بینی کنند و اعتبار تخصیص دهند تا این کرسی‌ها که معرف فرهنگ ما است و نقش مهمی را در شناساندن سابقه درخشان فرهنگی ملت ایران بر عهده دارد فعال باقی بماند.
میرباقری‌فرد در پایان افزود: تاکید می‌کنم که امروز از بزرگترین دست‌مایه‌های‌مان به جهان بشریت و جهان استفاده می‌کنیم و همین دست‌مایه‌های فرهنگی است که با فرهنگ غنی اسلامی پیوند دارد. ادبیات و زبان فارسی زیباترین جلوه‌گاه‌های این فرهنگ هستند. اعتباری که می‌تواند این فعالیت‌ها را حفظ کند، اعتبار زیادی نیست. پس هر کس که می‌تواند نقشی بر عهده بگیرد تا این خطر را از کرسی‌ها دور کند به عنوان یک وظیفه اسلامی و ایرانی آن را ادا کند تا ما نه تنها این دغدغه را نداشته باشیم که کرسی‌ها تعطیل شوند بلکه با توجه به مشتاقانی که در سراسر دنیا نسبت به ادبیات و زبان فارسی علاقه نشان می‌دهند در تلاش باشیم برای گسترش آن‌ها در سطح دنیا.
ایسنا پیگیر گفت‌وگو با مسئولان مربوط در این زمینه است.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/26425/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

رازهای جالبی از تایتانیک که شاید هرگز درباره‌اش نشنیده باشید

فرآیند تولید دیگ و ماهیتابه با قوطی فلزی نوشابه توسط کارگران پاکستانی

زیبایی پارک هینویاما در ژاپن

3 فضانورد چینی امروز راهی ایستگاه فضایی‌شان می‌شوند

نمادی از فرهنگ پهلوانی در «پهلوان و فیل»

نماینده ویژه پاکستان: ایران و چین شرکای معتمد ما هستند

دستور کار جلسات مجلس در هفته آینده اعلام شد

نماینده مجلس: مماشاتی که با بی‌حجابی صورت گرفت، کار را برای مقابله با بی‌حیایی سخت‌تر کرد

شورای وحدت چند نماینده در مجلس دوازدهم دارد؟

فرمانده کل ارتش: ایران هر کجای رژیم صهیونیستی را لازم باشد و بخواهد موشک می‌زند

واعظی: آنچه رئیسی می‌گوید با آمار‌های دو هفته قبل یا دو هفته بعد اعضای دولت فرق دارد

نظامیان فرانسوی کنار اوکراین علیه روسیه می‌جنگند

پاسخ موشکی حزب‌الله به حملات صهیونیست‌ها به جنوب لبنان

مادورو: کشورهای ائتلاف بولیواری خواهان جهان چندقطبی هستند

دولت بایدن نسبت به «پیروزی اوکراین» مطمئن نیست

دنیای اقتصاد: در سال 1403 نه منتظر کاهش قیمت ارز باشید، نه کاهش نرخ تورم

غفلت از سرکشی به خانواده های شهدا پذیرفتنی نیست

تکنیک حیرت‌انگیز یک عنکبوت برای شکار یک مورچه بزرگ در حال حرکت!

گوناگون/ ماجرای طعم شیرین آخرین دعای کمیل شهید زین الدین

کل کل اتوبوس مسافربری و یک پژو که منجر به تصادفی شدید شد!

پناهگاه فیل ها در کنیا

مخترع ایرانی مدال برنز نمایشگاه اختراعات ژنو 2024 را کسب کرد

تصاویری خیره‌کننده از «ماه صورتی» در سراسر جهان

رمان جدید اکبر والایی چاپ شد/«بر فراز کشتزار» در بازار نشر

فرمانده کل ارتش: جمهوری اسلامی ایران پاسخ هر تجاوزی را کوبنده‌تر از قبل خواهد داد

جهانگیری: عزا می‌گیرم وقتی می‌بینم مردم ما خود را با کشورهای منطقه مقایسه می‌کنند نه اروپا

سخنگوی وزارت خارجه: افکار عمومی جهان بیدار شده است

عروس امام خمینی(ره) درگذشت

لاپید خواستار خروج دو عضو شورای جنگ از کابینه شد

خواب آشفته اسرائیل برای منطقه

ایران دفعه بعد 3 هزار موشک و پهپاد به اسرائیل می‌زند یا 30 هزار؟!

با اصلاح اطلاعات حساب بانکی خود سود سهام عدالت را دریافت کنید

مسیر طلای جهانی عوض می‌شود؟

نحوه مصاحبه ایلان ماسک با افراد جدید هنگام استخدام

ویدیویی با بازدید میلیونی؛ تمساح‌ها از چه چیزی وحشت دارند؟

آیت‌الله دوزدوزانی: آقایی که می‌خواهی روحانی باشی و جهنمی نباشی، مواظب باش کار عکس نشود

انتقاد پزشکیان به سکوت مجامع بین‌المللی درخصوص جنایات اسرائیل: چرا ککتان نمی‌گزد؟

واکنش آمریکا به ادعاهای گروسی درباره برنامه هسته‌‌ای ایران

دانشجویان، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا را «هو» کردند

تعرض بیش از 430 شهرک‌نشین صهیونیست به مسجدالاقصی

گسترش خیزش دانشجویی در آمریکا و درگیری پلیس با دانشجویان

سرمقاله آفرینش/ از دست رفتن سرمایه های مردم در طرح های بی بازده

بازیگر زیاده‌طلب منطقه

گوناگون/ در این شهر هیچ کولری روشن نمی‌شود!

کشتن کفتار توسط شیرهای عصبانی

تصاویری زیبا از ایجاد یک دریاچه در کویر «تل شیطان»

ویدیویی از کاوشگر کنجکاوی که مناطق رسوبی در مریخ را نشان می دهد

دکلمه خوانی زیبا با صدای خسرو شکیبایی

مهاجری خطاب به ذوالنور: از دولت و شخص رئیس‌جمهور حساب‌کشی کنید

یورش ارتش رژیم صهیونیستی به منطقه‌های مختلف کرانه باختری