ایران پرسمان

آخرين مطالب

انفجار اسرار آمیز سلاح مهیب روسیه تحلیل روز

  بزرگنمايي:

ایران پرسمان -
انفجار اسرار آمیز سلاح مهیب روسیه
k ٢.٨
٠
فرارو / متن پیش رو در فرارو منتشر شده و انتشار آن به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست
انفجار. برنامه لغو شده تخلیه یک روستا. پنج کارشناسی اتمیِ کشته شده و مقداری یون رادیواکتیو در هوای ساحل شمالی نروژ.
به گزارش سی ان ان، این‌ها رد پای چیزی است که به نظر می‌رسد آخرین تلاش شکست خورده روسیه برای آزمایش موشک بوروستنیک یا همان اسکای فال باشد. صاحب این موشک؛ یعنی ولادیمیر پوتین ادعا می‌کند بُرد این موشک نامحدود است و می‌تواند بر فراز تمام سیستم‌های پدآفندی آمریکا مانور دهد. با همه اینها، اما در این ماه یک نقص مهم به کسانی که در کرملین مشتاق هستند بر بازوی نظامی رو به رشد خود تاکید کنند اثبات شد.
به گفته مقامات آمریکایی این نخستین بار نیست که آزمایش موشکی روسیه کاملا موفقیت آمیز نبوده است. اما فایر اسکای چیست؟ در حقیقت، تحلیلگران هم واقعا نمی‌دانند این موشک چیست. اما حدسیات، آن‌ها را به این سمت می‌کشاند که تصور کنند اسکای فال، نوعی موشک کروز است که در یک راکتور اتمی طراحی شده است. افزایش سطح تشعشات در منطقه که توان رسیدن تا نروژ را داشت به این تئوری‌ها اعتبار می‌بخشد.
دیمیتری پسکوف، سخنگوی پوتین از تایید گمانه زنی‌های گسترده بین المللی مبنی بر اینکه این حادثه بر اثر موشک کروز اتمی بوده است سرباز زد، اما گفت: «این ناکامی تلاش‌های روسیه برای توسعه توانایی‌های نظامی پیشرفته را متوقف نمی‌کند.»
پسکوف گفت تنها کارشناسان می‌توانند در مورد چنین موضوعاتی اظهار نظر کنند، اما افزود: «متاسفانه حوادث اتفاق می‌افتند. این‌ها تراژدی هستند. اما در این مورد خاص برای ما مهم است که قهرمانانی که جانشان را در این حادثه از دست دادند به خاطر بسپاریم.»
جان هاوکس، مدیر اجرایی جنگ افزار زمینی در IHS Markit می‌گوید: «این نوع سیستم‌ها می‌توانند به یکی از دو شکل زیر عمل کنند: «یا یک "موتور تنفسی هوا" می‌تواند یک هسته راکتور اتمی کوچک را به کار گیرد تا آن هوای ورودی که برای تولید رانش وارد شده است را گرم کند یا اینکه می‌تواند یک موتور راکت حرارتی اتمی باشد، روشی که از هسته برای گرم کردن سوخت مایعی مثل هیدروژن قبل از خروج آن از نازل به منظور تولید رانش استفاده می‌شود.»
سلاح آخر الزمانی روسیه
او افزود: «اگر طبق ادعای روس‌ها فرض کنیم این موشک دارای برد نامحدود است، می‌توان فرض کرد این موشک باید چیزی شبیه گزینه اول باشد؛ چراکه دستگاه سوخت هیدروژن محدودیت بُرد دارد.»
مشکل اصلی 9M370 (یا آنطور که ناتو نامگذاری کرده اسکای فال SSC-X-9) اگزوز است. نمی‌توان بدون تعبیه نوعی بمب کثیف* روی بال‌ها از راکتور اتمی برای قدرت دادن به راکت استفاده کرد.
دکتر مارک گالوتی از "موسسه خدمات یکپارچه سلطنتی در مطالعات امنیتی و دفاعی" می‌گوید «این واقعا یک سلاح آخر الزمانی است. این سلاحی نیست که بتوان در جایی به جز یک جنگ اتمی تمام عیار از آن استفاده کرد. در واقع این سلاح نوعی موشک کروز است که در حالی که اثرات رادیو اکتیو می‌پراکند، می‌تواند برای مدت زمان زیادی در آسمان بماند.»
آمریکا هم در دهه 1960 یک برنامه مشابه به نام " پروژه پلوتو" داشت. از آنجایی که در آن زمان آمریکا به این نتیجه رسید که این پروژه بسیار خطرناک است آن را ادامه نداد.
وقتی پوتین در مارس 2018 با تشریفات خاصی این موشک را پرتاب کرد، برد نامحدود آن را ستود: «این موشک می‌تواند بار‌ها کره زمین را دور بزند و سپس خودش را در هدف مورد نظر از یک زاویه غیرقابل پیش بینی منفجر کند؛ شاید حتی روز‌ها بعد از پرتاب».
گالوتی می‌گوید: «آیا پوتین از این نگران است که به نظر برسد موشک تاکنون به خوبی عمل نکرده است؟ واقعا نه!»
او گفت: «اصولا روسیه ولادیمیر پوتین تلاش دارد خودش را بزرگتر از چیزی که هست نشان دهد. روسیه سعی می‌کند خودش را از نظر نظامی نیرومندتر از چیزی که واقعا هست نشان دهد. اگرچه آن‌ها این واقعیت که این پرتاب شکست خورد را دوست ندارند، اما واقعیتی که ما در باره آن صحبت می‌کنیم این است که آخرین تکنولوژی نظامی روسی بدون شک یک مزیت است.»
مقامات آمریکایی به سی ان ان گفتند این موشک چندباری آزمایش شده است، اما این آزمایش‌ها هرگز کاملا موفقیت آمیز نبوده است. اینکه این پروژه تا کجا پیش می‌رود و اینکه شکست آن چقدر عظیم خواهد بود را فقط با حدس و گمان می‌توان بررسی کرد.
یک تابستان بد برای ارتش روسیه
در ماه گذشته کرملین حوادث بدی را پشت سر گذشته است. در اوایل ژوئن AS -31، یا لوشاریک، زیردریایی جاسوسی فوق سری، در ساحل شمالی روسیه به مشکل خورد. رسانه دولتی روسیه گفت 14 ملوان به خاطر استنشاق دود کشته شدند. کرملین اصرار داشت راکتور اتمی این زیر دریایی وقتی به پایگاه برگشته سالم مانده است.
لوشاریک، نامش را به خاطر اجزای جداشدنی که آن را قادر می‌کرد به ته اقیانوس برود از یک شخصیت اسب کارتونی در دوره شوروی سابق گرفته است. این زیر دریایی می‌تواند به اعماقی برود که سایر زیردریایی‌های تهاجمی و اتمی نمی‌توانند. بعد از این اتفاق پوتین دوباره خود را در وضعیتی دید که او را از عملیات پنهان‌سازی با خبر می‌کنند.
چند هفته بعد در آچینسک یک انبار مهمات به مدت 5 ساعت دچار یک سلسله انفجار شد. برخی از آن‌ها موج‌های شوک آور مخرب ایجاد کردند و آوار در منطقه پخش شد. یک هفته بعد مقامات محلی اعتراف کردند چهل نفر در این حادثه زخمی شده بودند.
روایت انفجار اسرار آمیز از انفجار آچینسک
این سه حادثه برای ارتش روسیه که بعد از حمله به اکراین و مداخله در سوریه اعتبار داخلی اش افزایش یافته بود تابستان بدی رقم زد.
آیا ممکن است توسعه افسارگسیخته نظامی دلیل این سیل از حوادث باشد؟ آندری کورتوف، مدیر کل شورای امروز بین الملل روسیه می‌گوید: «اگر به بودجه دفاعی جاری روسیه نگاه کنید، متوجه می‌شوید این بودجه در سال 2016 به اوج خود رسیده است، اما از آن زمان تاکنون کاهش یافته است.»
او افزود: «پس اساسا از بخش نظامی و دفاعی خواسته اند با بودجه کمتر کار بیشتری انجام دهند؛ و ممکن است این روند ادامه داشته باشد.»
شاید برخی از این حوادث بخشی از هزینه‌ای است که ارتش روسیه باید به خاطر این بودجه نسبتا متعادل، که بلندپروازی زیادی هم پشت آن وجود دارد، بپردازد.
یک ماه پر تلاطم، پر از انفجار و نشت‌های غیر منتظره این پرسش را ایجاد می‌کند که «رقابت روسیه برای فتح اعماق دریا و فراز آسمان‌ها، همه چیز را به آتش خواهد کشاند؟»
پی‌نوشت
* بمب کثیف نوعی سلاح انفجاری است که در آن از یک انفجار غیرهسته‌ای برای پراکندن مواد پرتوزا و آلوده کردن محیط استفاده می‌شود. اگر چه در بمب کثیف از انفجار هسته‌ای استفاده نمی‌شود، اما به دلیل آلودن محیط به مواد رادیواکتیو، گاه جزو سلاح‌های هسته‌ای به‌شمار می‌رود.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/42393/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تقویم تاریخ/ بیانیه سازمان ملل علیه سلاح‏های شیمیایی عراق بر ضد ایران

داستانک/ راه نجات

آغاز ثبت‌نام برنامه‌های روز و هفته جهانی نجوم از فردا

آیا ماه به زمین نزدیک است؟

ربات انسان‌نمای تسلا در آستانه عرضه به بازار

تشخیص نارسایی قلبی توسط هوش مصنوعی با اسکن پا

فرود زیبای مجدد فالکون 9

راه‌حل گران‌قیمت ناسا برای گردگیری در ماه

چرا با افزایش سن سرعت حرکت ما کم می‌شود؟

عشق زندگی می بخشد

یک جهان راز درآمیخته داری به نگاه

اکنون کجاست؟ کسی که فراموشش کردم

داستان دلنشین لیلی و‌ مجنون

با آنکه دلم از غم هجرت خون است

نظر رهبر انقلاب درباره اهمیت تاریخی و راهبردی عملیات وعده صادق

وعده خودرو و وام به نمایندگان در عوض رأی دادن به ریاست قالیباف صحت دارد؟

توصیه محسن رضایی به دولتمردان غربی: دست از حماقت بردارید

رئیسی: نگاه ایران به آفریقا راهبردی و مبتنی بر منافع جمعی است

اظهارات سخنگوی وزارت خارجه پاکستان درباره سفر رئیس جمهور ایران

دست ردِ پاکستان به سینه آمریکا در ارتباط با ایران

سخنگوی بورل: گنجاندن نام سپاه در فهرست سازمان‌های تروریستی ممکن نیست

اظهارات جدید معاون پارلمانی رئیسی: تعطیلی پنجشنبه‌ یا شنبه در صحن مجلس مشخص می‌شود

کاخ معروف خاطرات هاشمی رفسنجانی!

درخواست وزیر خارجه آمریکا از چین در رابطه با ایران و کره شمالی

صدور حکم بمب گذار میدان تقسیم استانبول

طرح احتمال سرقت اعضای بدن قربانیان توسط رژیم اسرائیل با کشف گورهای دسته‌جمعی

انتقاد برنی سندرز از اظهارات نتانیاهو در محکوم کردن اعتراضات دانشگاهی در آمریکا

کودک فلسطینی: آرزو داشتم بازیکن فوتبال شوم اما اشغالگران صهیونیست پاهایم را از من گرفتند

بلاروس: ناتو باعث سلطه آمریکا بر اروپا شده و گسترش آن را نمی‌پذیریم

کدام دانشگاه‌های آمریکا شاهد برگزاری اعتراضات دانشجویی در حمایت از غزه است؟

پولیتیکو: اتحادیه اروپا تحریم گاز طبیعی مایع روسیه را بررسی می‌کند

طالبان سه کشور همسایه افغانستان را به حمایت از داعش متهم کرد

فریادهای اعتراض دانشجویان دانشگاه کلمبیا علیه رئیس کنگره آمریکا

ترکیه روابط تجاری خود را با اسرائیل قطع کرد

آیا دکترین هسته‌ای ایران تغییر کرده است؟

هاآرتس مطرح کرد: اسرائیل در تله‌ای استراتژیک

تسلیحات، واجب تر از نان شب

صدام و هیتلر؛ از میل به ویرانگری تا قهرمان پرستی

پیانو هم قیمت یک آپارتمان شد

سیگنال مثبت به بورس تهران

علت گرانی شدید قیمت پیاز

380 نفر در کمیسیون‌ پزشکی و تعیین درصد جانبازی شرکت کردند

حمایت جالب فعالین رسانه‌ای دنیا از اعتراضات ضد صهیونیستی دانشجویان آمریکا

نماهنگ «فلسطین تنها نیست» با نوای مهدی سلحشور

اگر کسی به یاد گناهان گذشته اش افتاد بداند ذات اقدس الهی به یادش انداخته

تفال/ سالها دل طلب جام جم از ما می‌کرد

دریاچه ای زیبا در نیوزلند

اسب آبی نر پس از هفت سال ماده از آب درآمد!

حکمت/ گناهِ ثروتمندی

محافظت دانشجویان هاروارد از دانشجویان مسلمان هنگام خواندن نماز