ایران پرسمان

آخرين مطالب

ورود آمریکای لاتین به جنگ نیابتی بین ایران و آمریکا تحلیل روز

  بزرگنمايي:

ایران پرسمان -
ورود آمریکای لاتین به جنگ نیابتی بین ایران و آمریکا
k ١٩
٠
انتخاب / متن پیش رو در منتشر شده و انتشار آن به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست.
آمریکا در چند دهه گذشته حضور شبکه های حزب الله در آمریکای لاتین را به عنوان یکی از تهدیدات امنیتی مهم توصیف کرده است. دولت آمریکا به طور ویژه بر روی فعالیت های مالی این گروه در آرژانتین، پاراگوئه و برزیل تمرکز کرده بود. ایران در دهه های اخیر روابط خوبی با دولت های چپ گرا در آمریکای لاتین از جمله دولت مورالس در بولیوی، دولت رافائل کورئا در اکوادور و دولت کریستینا فرناندز در آرژانتین برقرار کرده بود. اما به قدرت رسیدن سیاست مداران راست گرا در منطقه مانع بزرگی برای گسترش نفوذ تهران ایجاد کرد.
ماسیمو دی ریکو در میدل ایست آی نوشت: در سال 1994 انفجار در مرکز یهودیان آمیا در پایخت آرژانتین به کشته شدن 85 نفر منجر شد. دولت آرژانتین حزب الله را به عنوان مقصر اصلی این حادثه معرفی کرد. اما بیست و پنج سال طول کشید تا این گروه در فهرست سازمان های تروریستی آرژانتین قرار بگیرد و دارایی هایش توقیف شود.
به گزارش سرویس بین الملل «انتخاب»؛ در ادامه این مطلب آمده است: در سال 1992 نیز سفارت خانه اسرائیل در بوینس آیرس مورد هدف قرار گرفته بود. بسیاری از آرژانتینی ها ایران و حزب الله را مسئول اصلی حملات تروریستی در کشور خود می دانند. اما تصمیم اخیر دولت بیشتر جنبه سیاسی داشت و هیچ شخص یا نهادی در دادگاه های آرژانتین محکوم نشده است.
البته در 25 سال گذشته چندین مقام آرژانتینی به جرم تلاش برای متوقف کردن تحقیقات در مورد این پرونده محکوم شده بودند. ماه گذشته مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا برای حضور در کنفرانس ضد تروریسم به آرژانتین سفر کرده بود. تعجبی ندارد که دولت مائوریسیو ماکری هم زمان با سفر تیم دیپلماتیک آمریکا تصمیم گرفت که حزب الله را در فهرست گروه های مرتبط با تروریسم قرار دهد.
بدین ترتیب می توان ادعا کرد که مناقشه بین ایران و آمریکا وارد مرحله جدیدی شده است. ظاهرا واشنگتن تلاش می کند که کشورهای آمریکای لاتین را وارد جنگ نیابتی خود با تهران و حزب الله کند. اما این اقدام بی سابقه آرژانتین می تواند عواقب غیر قابل پیش بینی در سطح منطقه به دنبال داشته باشد.
آمریکا در چند دهه گذشته حضور شبکه های حزب الله در آمریکای لاتین را به عنوان یکی از تهدیدات امنیتی مهم توصیف کرده است. دولت آمریکا به طور ویژه بر روی فعالیت های مالی این گروه در آرژانتین، پاراگوئه و برزیل تمرکز کرده بود.
ایران در دهه های اخیر روابط خوبی با دولت های چپ گرا در آمریکای لاتین از جمله دولت مورالز در بولیوی، دولت رافائل کورئا در اکوادور و دولت کریستینا فرناندز در آرژانتین برقرار کرده بود. اما به قدرت رسیدن سیاست مداران راست گرا در منطقه مانع بزرگی برای گسترش نفوذ تهران ایجاد کرد.
سال گذشته آمریکا از توافق هسته ای با ایران خارج شد و دوباره تحریم های اقتصادی را علیه تهران اعمال کرد. هدف قرار دادن حزب الله نیز در راستای کمپین فشار حداکثری ترامپ انجام شده است.
آمریکا ماه گذشته قوانین جدیدی را برای هدف قرار دادن حزب الله تصویب کرد. دولت ترامپ در ماه آوریل یک جایزه ده میلیون دلاری را برای هر گونه اطلاعات در ارتباط با شبکه تامین مالی حزب الله ارائه کرد. پمپئو همچنین اخیرا بحران ونزئولا را با حضور حزب الله در این کشور ارتباط داده است.
لوئیس آلماگرو، دبیر کل سازمان کشورهای آمریکایی با پیروی از خط مشی دولت ترامپ اخیرا گروه حزب الله را با فعالیت های تروریستی و یهودی ستیزی در منطقه ارتباط داد. او همچنین اخیرا جایزه ای را از جامعه یهودیان آمریکا در واشنگتن دریافت کرده بود.
در طول 20 سال گذشته آژانس های اطلاعاتی و تحلیلگران امنیتی به طور مداوم در مورد گسترش حضور حزب الله در آمریکای لاتین در کنار گروه هایی همچون القاعده و داعش هشدار داده بودند. رسانه های دنیا نیز با اتکا به اسناد محرمانه یا گزارش های اطلاعاتی به القای این تهدید در بین کشورهای منطقه کمک کرده اند.
در سال های اخیر وب سایت فارین پالیسی چندین مقاله در مورد فعالیت های اقتصادی سازمان حزب الله در خارج از لبنان و ضرورت جلوگیری از حضور این گروه در آمریکای لاتین منتشر کرده بود. روزنامه نیویورک تایمز در ماه مه بر اساس یک سند محرمانه مقاله ای را در مورد معاون سابق رئیس جمهور ونزئولا منتشر کرد. در این سند ادعا می شود که او به اپراتورهای حزب الله در منطقه کمک کرده است. هم زمان، اندیشکده ها و گروه های نئوکان در واشنگتن نیز در سال های گذشته تلاش کرده اند که مقابله با حزب الله را در بین اولویت های اصلی دولت ترامپ قرار دهند.
اما در ارتباط با پرونده مداخله ایران در انفجار مرکز آمیا باید اشاره کنیم که در سال 2007 سازمان اینترپول بنا بر درخواست دولت آرژانتین خواستار دستگیری چندین مقام ایرانی و لبنانی شد. در سال 2015 آلبرتو نیسمان، دادستان کشور نستور کیرچنر، رئیس جمهور سابق آرژانتین را متهم به تبانی با ایران برای سرپوش گذاشتن بر نقش حزب الله در این بمب گذاری کرد. نیسمان چند روز بعد از شهادت خود در دادگاه کشته شد.
اقدام اخیر دولت آرژانتین دوباره توجه مردم کشور را به پرونده بمب گذاری آمیا جلب کرده است. فرمان های اخیر رئیس جمهور آرژانتین در واقع با هماهنگی دولت ترامپ صادر شدند. مقامات کشور قصد دارند در آینده بر روی شبکه مالی تامین تروریسم تمرکز کنند. همچنین دارایی های افراد مرتبط با این گروه توقیف خواهد شد.
اعراب و یهودیان حضور پر رنگی در منطقه آمریکای لاتین دارند. به همین خاطر تصمیم اخیر دولت آرژانتین می تواند عواقب غیر قابل پیش بینی برای کل منطقه به دنبال داشته باشد. البته بعید است که آرژاتین هدف اقدامات تلافی جویانه قرار بگیرد. اما در هر صورت آن ها در مناقشه بین ایران و آمریکا سمت واشنگتن را گرفته اند. این جهت گیری می تواند به روابط آن ها با دولت های ایران و لبنان آسیب وارد کند.
اما تصمیم اخیر آرژانتین می تواند یک اثر دومینو در کل منطقه به دنبال داشته باشد. ممکن است کشورهای دیگر نیز تحت فشارهای آمریکا و اسرائیل در این جهت گام هایی را بردارند. پمپئو ابراز امیدواری کرد که کشورهای دیگر نیز حزب الله را در فهرست سازمان های تروریستی قرار دهند.
احتمالا کشورهایی همچون برزیل و پاراگوئه که روابط خوبی با آمریکا و اسرائیل دارند زودتر در این مسیر قدم بردارند. به عبارت دیگر، اقدام اخیر آرژانتین می تواند نسخه جدیدی از جنگ علیه تروریسم را با تمرکز بر روی ایران و متحدانش آغاز کند.
اما تروریستی اعلام کردن حزب الله می تواند برای جوامع عرب ساکن در آمریکای لاتین نیز عواقبی را به دنبال داشته باشند. در ماه نوامبر دو برادر لبنانی در آرژانتین متهم به همکاری با سازمان حزب الله شدند. آن ها بعد از 22 روز آزاد شدند.
بسیاری از خانواده های قربانیان انفجار مرکز آمیا چندان از اقدام دولت استقبال نکردند، زیرا آن ها معتقدند که مقامات این کشور در طول 25 سال گذشته تلاشی برای برقراری عدالت انجام داده اند. اما بیشتر آرژانتینی ها تردیدی ندارند که کشورشان در جبهه آمریکا و اسرائیل علیه ایران قرار گرفته است.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/43313/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بی‌رمقی اونس جهانی برای سومین روز متوالی

مطالبه‌گری؛ مهمترین برنامه عملیاتی بنیاد شهید و امور ایثارگران در دولت سیزدهم

نحوه تنظیم آینه ها در خودروی فورد کراون

شاخ به شاخ عجیب دو ماشین در آزادراه!

نتیجه حواس پرتی پشت فرمون؛ کنترلش و از دست داد!

کتک‌کاری یک مسافر با راننده اتوبوس در آمریکا

هوش مصنوعی و احتمال جنگ و فروپاشی اجتماعی

وقتی درد دل می‌کند؛ گوش باش، نگاه باش

خانجانی: توئیت فضائلی جریان به ظاهر ارزشی را آشفته کرد

علیرضابیگی: دولت ناکارآمدی و مشکلاتش را به سفره مردم منتقل کرد

هیاتی از مصر به سرزمین‌های اشغالی می‌رود

نمایش جدید آمریکا درباره غزه: تعیین نماینده ویژه!

استاد دانشگاه کلمبیا در اعتراض به سرکوب دانشجویان خواستار استعفای رئیس دانشگاه شد

«طوفان اقصی» کار این ژنرال اسرائیلی را ساخت

هشدار درباره آینده اقتصاد ایران

مهاجرت با ویزای جعلی

فیلمی که آمریکا را به وحشت انداخت!

مقایسه نرخ رشد اقتصادی ایران در میان اقتصادهای بزرگ دنیا

اختلاف بر سر افزایش حقوق بازنشستگان؛ مبنا کدام قانون باید باشد؟

گناهان زبان؛ بداخلاقی

قلعه جزیره مونت سن میشل در فرانسه

دره ای زیبا در ایسلند

غضنفرآبادی: ابهامات شورای نگهبان در لایحه حجاب را برطرف کردیم

جنبش انصارالله یمن: جنایات اسرائیل در غزه بی‌سابقه است

جنبش دانشجویی حمایت از فلسطین به فرانسه رسید

تنش میان حزب‌الله با رژیم اسرائیل بالا گرفت؟

کیش برترین منطقه آزاد در حوزه‌ی اقتصادی شد

انتقاد از مصوبه مجلس در مورد مالیات طلا؛ دیگر مردم سمت خرید طلا هم نمی‌آیند

قیمت تخم‌مرغ در سراشیبی افتاد؟

کاشان، عروس خانه‌های تاریخی ایران

بارندگی شدید در شهر شنژن چین

طوفان شن بنغازی لیبی را درنوردید

نجات دراماتیک راننده خودرو از میان شعله‌های آتش در آمریکا

داستان عاشقانه سمی یک پروانه!

اجرای موسی عصمتی میلیونی شد

تکذیب ادعای یک نماینده مجلس درباره منوچهر متکی

عصبانیت پسر معاون سابق از انتشار اعترافات متهمان پرونده‌اش!

عصبانیت و انتقاد میرسلیم از دولت

باقری: کلید برقراری آرامش در منطقه توقف جنایات رژیم صهیونیستی است

شورای روابط اسلامی‌-آمریکایی: بایدن به روح ملت خیانت کرد

هراس صهیونیست‌ها از دانشجویان آمریکایی حامی فلسطین

هشدار مقام آلمانی درباره خطر عملیات لیتوانی برای بودجه ارتش

واکنش حزب‌الله به ادعای عجیب تل‌آویو

مسکو: تسلیحات هسته‌ای آمریکا در لهستان در اولویت اهداف نظامی خواهد بود

رئیس‌جمهور فرانسه طاقت لایی‌خوردن نداشت

کیش در صدر مناطق آزاد نشست/ تقدیر ویژه‌ی معاون اول رئیس‌جمهور و وزیر اقتصاد از مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش به عنوان رتبه‌ی برتر روابط عمومی و تصویرسازی

سایه‌روشن سهام سرخابی‌ها

رونمایی از نخستین موتور بنزینی شش سیلندر ایرانی

دیدار چهره به چهره مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اردبیل با جامعه معظم ایثارگری

حکمت/ آنچه سبب خواری شخص خواهد شد