ایران پرسمان

آخرين مطالب

جنگ گلادیاتورها تحلیل روز

  بزرگنمايي:

ایران پرسمان -
جنگ گلادیاتورها
٦٨
٠
دنیای اقتصاد / متن پیش رو در دنیای اقتصاد منتشر شده و انتشار آن به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست.
پیشتاز نامزدهای انتخابات ریاست‌جمهوری سال 2020 آمریکا در جبهه دموکرات‌ها، در مناظره اخیر خود بارها نام باراک اوباما را تکرار کرد، به‌گونه‌ای‌که برخی از رقبای وی گفتند وقت آن رسیده است که دیگر از دوره آخرین رئیس‌جمهور دموکرات عبور کنیم و حرف تازه‌ای بزنیم. اما چه کسی است که بیشترین ارجاع را به دوره باراک اوباما دارد؟ مشخص است: او کسی جز جو بایدن، معاون باراک اوباما نیست که هنوز در خاطرات خوش آن دوران زندگی می‌کند و بارها به‌خاطر دفاع صرف از آن دوران مورد انتقاد هم‌سنگر‌هایش قرار گرفته است. به نوشته روزنامه نیویورک‌تایمز، جو بایدن که خیلی سخت به رویکرد دوران ریاست‌جمهوری باراک اوباما متوسل شده و خود را فردی معرفی کرده که مدافع آن دوران است، مورد انتقاد نامزدهای پیشرویی مانند الیزابت وارن و برنی سندرز قرار گرفته است و آنها صریحا قدرت سیاسی جو بایدن را زیرسوال برده‌اند. پیشروها که وعده‌های سنگین و تقریبا به گفته کارشناسان غیرعملی می‌دهند، بر این باورند که جو بایدن فاقد برنامه تازه است و مدام رویکردهای دوران باراک اوباما را به‌عنوان راهکار خروج از دوره ترامپ مطرح می‌کند.
هر چند بایدن پیش‌تر نیز از سیاست‌های باراک اوباما دفاع می‌کرد ولی وی این‌بار بارها و بارها از نام و سوابق سیاسی باراک اوباما دفاع و از آن به‌عنوان یک سپر برای نقایص خود استفاده کرد. درباره مباحث تامین اجتماعی، مهاجرت، جنگ‌های خارجی و سایر موضوعات بایدن از تم‌های مرکزی دوره باراک اوباما برای توجیه برنامه کاری‌اش استفاده کرد.
بایدن با استناد به دوران باراک اوباما، از چهره‌های محبوب دموکرات‌ها، درصدد نادیده گرفتن اختلافات نسلی و نژادی است که هم‌اینک آمریکا را فرا گرفته و این کشور را آسیب‌پذیر کرده است. برای رای‌دهندگان او ممکن است به‌عنوان کسی دیده شود که اعتقاد دارد گذشته آنچنان هم بد نبوده، به همین منظور از گذشته دفاع می‌کند. در بحث مسائل درمان همگانی بایدن گفت همان‌گونه که الیزابت وارن از طرح «درمان برای همه» که متعلق به برنی سندرز است، حمایت می‌کند، وی نیز از اوباماکر دفاع می‌کند. او گفت: «فکر می‌کنم اوباماکر کارگر بود.» بایدن با توضیح اینکه ترجیح وی برای درمان همگانی اوباماکر است، از هزینه‌های بالای طرح مشترک برنی سندرز و الیزابت وارن انتقاد کرد و هشدار داد که برای اجرای این طرح باید مالیات طبقه متوسط افزایش یابد.
بایدن در مناظره سوم خود، ثبات بیشتری داشت و از آمار و ارقام ایراد می‌گرفت و حملات را با روحیه خوبی جواب می‌داد اما او همچنان در سیبل حملات سایر نامزدها قرار داشت. به‌رغم انتقاداتی که از وی می‌شد، هیچ‌کدام از 9 نامزد حاضر در صحنه نتوانستند به‌طور اساسی به چهره پیشتاز دموکرات‌ها آسیبی وارد کنند. با این حال مخالفان بایدن دست‌نخورده باقی ‌مانده‌اند و پیشروها پیش از رای‌دهندگان اولیه انتخاب نهایی‌شان را مشخص کرده‌اند. برخی نامزدها استدلال می‌کنند که حزب نیاز دارد از سیاست‌های رئیس‌جمهوری پیشین پیش‌تر رفته و از آن مرحله عبور کند. بایدن اما برای رای‌دهندگان یک حس نوستالژی به‌حساب می‌آید و به همین منظور رقبایش، او را برای تغییر تحت فشار قرار داده‌اند.
رویکرد الیزابت وارن از ماساچوست در درمان همگانی مبتنی بر طرح اوباماکر است اما وی هرچند از این طرح ستایش کرد ولی گفت، به‌رغم اینکه اوباماکر به‌طور اساسی شکل درمان همگانی را تغییر داد اما باید از میراث باراک اوباما عبور کرد. وارن تصریح کرد: «سوال اساسی این است که چگونه می‌توان آن طرح را توسعه داد؟» این نامزد پیشرو قول داد که در طرح او هزینه شرکت‌های بزرگ افزایش یابد و هزینه خانواده‌های سخت‌کوش در سراسر کشور کاهش یابد. سندرز اما سخنان بایدن را درباره اوباماکر پس زد و گفت که در سیستم تک‌پرداختی، پول بیشتری برای مصرف‌کنندگان ذخیره خواهد شد، درحالی‌که شرکت‌های بیمه فقط به فکر سود خود هستند. سندرز گفت: «مردم آمریکا دوست ندارند دوبار پول بپردازند.»
در ادامه مناظره بحث‌ها کمتر دیپلماتیک بود و مناظره حول مباحث چارچوب چپ میانه شکل گرفت تا به دولت اوباما رسید. ژولین کسترو که در دولت اوباما وزیر مسکن بود، همچون خورخه راموس سابقه اخراج میلیون‌ها مهاجر در دوره باراک اوباما را زیرسوال برد و همین امر نیز موجب شد تا بایدن مجددا مورد حمله سایر نامزدها قرار گیرد. خورخه راموس، بایدن را تحت فشار قرار داد که آیا او بابت اخراج مهاجران به‌عنوان معاون رئیس‌جمهوری اشتباه خود را می‌پذیرد یا نه؟ بایدن اما گفت: «ما مردم را زندانی یا خانواده‌ها را از هم جدا نکردیم. رئیس‌جمهوری آن کاری را که بهتر بود انجام داد.» اما این پاسخ راموس را قانع نکرد و وی دوباره بایدن را تحت فشار قرار داد که نقش خود را درخصوص این دیپورت‌ها بیان کند و او گفت: «من معاون رئیس‌جمهور بودم.» این پاسخ اما کسترو را بر آشفت و انتقادهایی را که پیش‌تر توسط کوری بوکر، سناتور نیوجرسی مطرح شده بود تکرار کرد. او به بایدن گفت: «هر وقت یک چیز خوب از دوران باراک اوباما مطرح می‌شود شما خود را در آن دخیل می‌دانید و می‌گویید من بودم، من بودم، من بودم. اما اگر بد باشد خود را کنار می‌کشید و می‌گویید کار رئیس‌جمهور بود.» کسترو در مناظره اخیر بیشترین نقد و حمله را علیه بایدن داشت. بایدن در پاسخ به این انتقاد تند و تیز کسترو گفت: «من در تمام آن هشت سال کنار رئیس‌جمهور ایستادم، خوب و بدش فرقی ندارد.»
صحبت‌ها و دفاع بایدن از رویکرد باراک اوباما، انعکاسی از کارزار انتخاباتی وی نیز است. او به‌عنوان یک نامزد دموکرات، خاستگاه خود را در این حزب در جبهه میانه‌روها نشان داده است اما دیدگاه‌های وی در میان سیاه‌پوستان و رای‌دهندگان قدیمی طرفدار دارد. او اما قصد دارد دیدگاه‌های خود را برای جذب سایر دموکرات‌ها توسعه دهد. مقاومت و اصرار بایدن روی دیدگاهش باعث شده است تا برخی رقبای وی تاکتیک‌های خود را برای مناظرات دوره پاییز اصلاح کنند. پس از مناظره اول که کاملا هریس بیشترین حمله را متوجه جو بایدن کرد اما این‌بار وی سعی کرد از انتقاد تند و تیز پرهیز کند و حمله چندانی روی جو بایدن نداشته باشد. در عوض کاملا هریس تاکتیک خود را روی حمله تند و تیز به دونالد ترامپ تغییر داد و آشکارا در این مناظره تلویزیونی به رئیس‌جمهور مستقر آمریکا حمله کرد. وقتی درخصوص درمان همگانی هم بحث شد هریس گفت که اصلا امروز در مورد دونالد ترامپ صحبت نشده است.هریس در این مناظره نشان داد که قصد حمله به بایدن را ندارد اما بقیه نامزدها سعی کردند تا ورژن کامل‌تری از خود را برای رای‌دهندگان به نمایش بگذارند.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/51678/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ماجرای عملیات شهادت‌طلبانه شهروند ترکیه‌ای در قدس

روایت فارن پالیسی از ماجراجویی های پرهزینه تل آویو

معاون سیاسی استانداری فارس مطرح کرد: برنامه و نقشه راه؛ کلید واژه پیشرفت صنعت بیمه

ادعای مقام آمریکایی درباره مخالفت کاخ سفید با حمله به رفح

یورش به کلمبیا؛ پلیس تحصن دانشجویان هوادار فلسطین را برچید

برگی از تاریخ/ معلم شهیدی که درس شهادت را در کلاس‌های شهامت تدریس کرد

ابداع صفحات خورشیدی خم شونده و قابل شستشو

شاعرانه/ بگو به باران ببارد امشب

معاون رئیس‌جمهور: اکنون فرصت مناسبی برای آشکارسازی ماهیت پلید سردمداران نظام سرمایه‌داری است

کاهش تنش‌ها در منطقه محور تماس تلفنی بورل و امیرعبداللهیان

حمله پهپادی مقاومت اسلامی عراق به جولان اشغالی

صحنه‌ای پر بازدید از شیرجه بامزه خرس قطبی در آب

برگی از تاریخ/ شهید «حسین اسکندرلو» را بیشتر بشناسیم

خفاش‌ها نباشند دیگر از قهوه خبری نیست!

ماجرای نجات یک پرنده هما در پنجشیر افغانستان

گوسفند غول‌پیکری که در تاجیکستان مثل طلا باارزش است

آفتاب گرفتنِ بامزه ی جوجه تیغی

صبحانه خوردن به سبک یک گوریل

موج غول پیکر در تفرجگاهِ اسپانیا

کار کردنِ دستگاه MRI بدون پوشش

حمله ناگهانی دو پاندا به مربی باغ وحشی در چین

فیبر کربن، یکی از قدرتمندترین الیاف مصنوعی ساخته دست بشر

داستانک/ آداب و رسوم الکی

اصابت موشک‌های حزب‌الله به 2 سازه در شمال فلسطین اشغالی

رئیس جمهور کلمبیا: از فردا روابطمان با اسراییل را قطع می‌کنیم

نتانیاهو برای منع قرار بازداشت دست به دامان خانواده اسرای اسرائیلی شد

اظهارات بودار سمیر جعجع علیه مقاومت با حمایت تلویحی از اشغالگران!

دوراهی قالیباف برای رسیدن به صندلی ریاست

نجات آقای « ب.ز»

پیام ناتو به روسیه با برپایی بزرگ‌ترین مانور از زمان جنگ سرد

بلا و بهای خام‌اندیشی

همدلی سازمان منطقه آزاد، نهادها و اصناف برای بهبود شرایط کارگران/ امضای تفاهم نامه تنظیم امور کار درجزیره کیش

معاون استانداری فارس مطرح کرد: برنامه و نقشه راه؛ کلید واژه پیشرفت صنعت بیمه

تصادف هولناک مترو با اتوبوس؛ بیش از 50 نفر زخمی شدند

چرخش خورشید به دور افق در قطب جنوب

فوران یک آتشفشان در اندونزی و تخلیه ساکنان

لبخند بزن، تو در شارجه هستی!

معمای عجیب پزشکی: این 500 کوتوله از دیابت، سرطان و بیماری قلبی در امانند

دکلمه زیبای خسرو شکیبایی

حمله گردان‌های قدس به مقر فرماندهی ارتش رژیم صهیونیستی

شمال یمن بمباران شد

واکنش سازمان ملل به رفتار پلیس آمریکا با دانشجویان

حماس: به زودی به پیشنهاد صلح اسرائیل پاسخ می‌دهیم

پلن B عربستان: توافق امنیتی با آمریکا بدون رابطه با اسرائیل

بازداشت حداقل 1000 دانشجو در دانشگاه‌های آمریکا

محدودیت‌های نانوشته علیه معلمان

عملیات شهادت‌طلبانه شهروند ترکیه‌ای در قدس

فرقان؛ ردپای مارکسیسم

مردی که تسلیم نمی‌شود

«دلار چند؟»