ایران پرسمان

آخرين مطالب

جاسوسی بی‌بی از کاخ سفید تحلیل روز

  بزرگنمايي:

ایران پرسمان -
جاسوسی بی‌بی از کاخ سفید
٠
٠
دنیای اقتصاد / متن پیش رو در دنیای اقتصاد منتشر شده و انتشار آن به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست
مجله «آتلانتیک» به نقل از سه مقام آمریکایی نوشت: اسرائیل پشت نصب سیستم‌های جاسوسی از تلفن‌های همراه در داخل کاخ سفید و در دیگر مناطق حساس پایتخت آمریکا در دو سال گذشته بوده است. سیستم‌های جاسوسی نصب‌شده در نزدیکی کاخ سفید شبیه فرستنده‌های مخابراتی عادی تلفن‌های همراه بوده‌اند؛ اما در واقعیت امر آنها دستگاه‌های جاسوسی و شنود بوده‌اند که اطلاعاتی از مالکان تلفن‌های همراه جمع‌آوری می‌کردند. این سیستم‌ها احتمالا با هدف جاسوسی از ترامپ، دستیاران ارشدش و نزدیکانش کار گذاشته شده‌اند.
دولت آمریکا ظرف دو سال گذشته به این نتیجه رسیده که اسرائیل احتمالا پشت نصب سیستم‌های جاسوسی از تلفن‌های همراه در داخل کاخ سفید و نیز در دیگر مناطق حساس پایتخت آمریکا در دو سال گذشته بوده باشد. «دانیل لیپمان»، در گزارش 12 سپتامبر برابر با پنج‌شنبه 21 شهریورماه در مجله «آتلانتیک» به نقل از سه مقام آمریکایی که از این ماجرا مطلع بودند اما نخواستند نامشان فاش شود نوشت که برخلاف حوادث جاسوسی دیگر که در خاک آمریکا برملا می‌شوند دولت ترامپ، اسرائیل را از این بابت توبیخ نکرده و به‌نظر می‌رسد این رویداد هیچ تبعاتی نداشته است. سیستم‌های جاسوسی نصب شده در نزدیکی کاخ سفید، که اصطلاحا «StingRays» نامیده می‌شود، شبیه فرستنده‌های مخابراتی عادی تلفن‌های همراه بوده‌اند اما در واقعیت امر آنها دستگاه‌های جاسوسی و شنود بوده‌اند که اطلاعاتی از مالکان تلفن‌های همراه جمع‌آوری می‌کردند. علاوه بر دریافت محتواهای داخل تلفن‌های همراه این دستگاه‌ها تصاویر مکالمات و شنود آنها را نیز انجام می‌دادند. یکی از مسوولان سابق اشاره می‌کند که این سیستم‌ها ترجیحا با هدف جاسوسی از ترامپ و دستیاران ارشد و نیز نزدیکانش کار گذاشته شده‌اند بدون اینکه تایید شود این تلاش اسرائیل در تحقق اهدافش به سرانجام رسیده است یا نه. ترامپ به سهل‌انگاری در رعایت پروتکل‌های امنیتی کاخ سفید معروف است. پولیتیکو در می ‌2018 گزارش داد که ترامپ غالبا از یک تلفن همراه نه چندان ایمن برای ارتباط با دوستان و نزدیکانش استفاده می‌کرد. متعاقب آن، نیویورک‌تایمز هم در اکتبر 2018 اعلام کرد «جاسوسان چینی اغلب» به تماس‌های تلفنی ترامپ «گوش می‌دهند». کار به‌جایی رسید که ترامپ این داستان را رد کرده و آن را «آن‌قدر نادرست» دانست که گفت: «وقت کافی برای اصلاح و پاسخ به آن را ندارم» (یک مقام سابق گفت که ترامپ تلفن همراه خود را در برابر این‌گونه تهاجم‌ها ایمن کرده است). مسوولان وزارت امنیت داخلی آمریکا گفتند ادله‌ای درباره وجود این سیستم‌های جاسوسی در پایتخت را شناسایی کرده‌اند البته آنها را به طرف خاصی نسبت ندادند. مسوولان نتایج به دست آمده را با آژانس‌های تخصصی فدرال تبادل کرده‌اند. اف‌بی‌آی و دیگر نهادهای امنیتی تصور می‌کنند عوامل اسرائیل عامل کار گذاشتن این سیستم‌های جاسوسی هستند. اما اسرائیل از زبان سفیرش در آمریکا این گزارش را انکار کرده و گفته است، اینها ادعاهایی بی‌اساس هستند و اسرائیل هیچ عملیات جاسوسی در آمریکا انجام نداده است.
گزارشگر پولیتیکو می‌افزاید: براساس نامه‌ای که یکی از مقام‌های عالی‌رتبه وزارت امنیت داخلی به نام «کریستوفر کربز» در می ‌2018 به سناتور «ران وایدن» (دموکرات از ایالت اورگن) نوشت، مقام‌های مربوطه یافته‌های خود را با آژانس‌های مربوطه فدرال به اشتراک گذاشتند. به گفته برخی از این مقام‌های ارشد، اف‌بی‌آی و دیگر نهادها اطمینان یافتند که عوامل اسرائیلی این ابزارهای جاسوسی را کار گذاشته بودند. برخی از این مقام‌ها پست‌های اطلاعاتی و امنیتی عالی‌رتبه داشتند. یکی از این مقام‌های سابق گفت آن تحلیل و بررسی به‌طور خاص از سوی بخش ضداطلاعات اف‌بی‌آی انجام گرفته و شامل بررسی این ابزارهاست تا دریابیم که «قطعات آن ابزارها از کجا آمده‌اند، ساخت آنها به چه زمانی باز می‌گردد، چقدر قدیمی یا جدید هستند، چه کسی به آنها دسترسی داشت و اینها کمک خواهد کرد به سرچشمه و منشأ آنها برسیم.» برای این نوع از تحقیقات، اف‌بی‌آی به کمک‌های آژانس امنیت ملی و سیا متکی است.
یک مقام ارشد اطلاعاتی سابق می‌گوید: «کاملا روشن است که اسرائیلی‌ها مسوول هستند.» «ایلاد استروهمایر»، یکی از سخنگویان سفارت اسرائیل، کارگذاری این ابزارها از سوی اسرائیل را رد کرد و گفت: «این اتهامات بی‌معنی هستند. اسرائیل دست به جاسوسی از ایالات‌متحده نزده است.» یک مقام دولت ترامپ گفت که دولت «در مورد مسائل مرتبط با امنیت ملی یا جاسوسی اظهارنظر نمی‌کند.» اف‌بی‌آی نیز اظهارنظری در این رابطه نکرده و دیگر نهادها هم سخنی نگفته‌اند و به سوالات پاسخ نداده‌اند. پس از فاش شدن این مساله، ترامپ گفت که باور ندارد اسرائیل دست به این کار زده باشد. او افزود: «فکر نمی‌کنم اسرائیلی‌ها از ما جاسوسی کنند. روابط من با آنها عالی است. هر چیزی ممکن است اما من باور نمی‌کنم.» بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، هم پس از انتشار این گزارش فعالیت جاسوسی اسرائیل را رد کرد. او گفت: «ما و من یک دستورالعمل داریم: هیچ فعالیت اطلاعاتی در ایالات‌متحده انجام نگیرد و هیچ جاسوسی‌ای هم از این کشور انجام نشود. این دستورالعمل با قدرت و بدون هیچ استثنایی اجرایی می‌شود. این گزارش یک دروغ تمام‌عیار است.»
اما مقام‌های آمریکایی سابق که تجربه فراوانی در امور جاسوسی و اطلاعاتی دارند به این ادعای نخست‌وزیر اسرائیل با دیده تمسخر نگریسته و می‌گویند این تکذیب‌ها روشی معمول برای اسرائیلی‌هاست تا همتایان آمریکایی خود را گمراه سازند. یک مقام ارشد اطلاعاتی سابق خاطر نشان ساخت که پس از اینکه اف‌بی‌آی و دیگر نهادهای جاسوسی به این نتیجه رسیدند که اسرائیلی‌ها احتمالا مسوول کارگذاشتن این ابزارهای جاسوسی هستند، دولت ترامپ هیچ اقدامی برای تنبیه اسرائیلی‌ها اتخاذ نکرد و دولت ترامپ حتی از تقبیح اسرائیل آن هم در خفا خودداری کرد. این مقام ارشد اطلاعاتی سابق می‌گوید: «این واکنش بسیار متفاوت از آن چیزی است که در دولت قبل رخ داد. در دولت فعلی مجموعه محاسبات و ملاحظات مختلفی در رابطه با این مساله وجود دارد.»
یک مقام اطلاعاتی سابق از دولت ترامپ انتقاد کرده و گفت: ترامپ نه به‌صورت عمومی و نه به‌صورت محرمانه ماجرا را به روی اسرائیل نیاورده‌ است. او گفت: «من به یاد ندارم که هرگز به‌دنبال مقصر و پاسخگویی رفته باشند.» در دهه 80 میلادی، رافی ایتان، مامور موساد که به شناسایی و دستگیری آدولف ایشمن، از فرماندهان هیتلر، در 1960 شهرت داشت هویتش در ارتباط با جاسوسی از دولت آمریکا برملا شد. او موفق شده بود از جاناتان گولارد، تحلیلگر دولتی هزاران نسخه اطلاعات محرمانه بگیرد و به اسرائیل بفرستد. در سال 2006 هم یک کارمند سابق پنتاگون به نام لارنس فرانکلین به جرم درز دادن اطلاعات طبقه‎بندی شده در ارتباط با سیاست آمریکا در قبال برخی کشورها به اسرائیل به 13 سال زندان محکوم شد؛ هر چند کمی بعد محکومیت او به فقط 10 ماه حبس خانگی تقلیل پیدا کرد.
غیر از تلاش برای کشف گفت‌وگوهای خصوصی مقام‌های ارشد، کشورهای خارجی اغلب می‌کوشند تا ارتباطات نزدیک خود را پنهان سازند. یک مقام سابق دولتی گفت که با وجود چنین رئیس‌جمهوری این امر می‌تواند شامل تلاش برای جاسوسی از کسانی باشد که ارتباطات منظمی با آنها وجود دارد از جمله «استیو واین»، «شان‌هانیتی» و «رودی جولیانی». این مقام اطلاعاتی می‌گوید: «این افراد در سیبل هدف‌های جاسوسی هستند و جزو هدف‌های اصلی محسوب می‌شوند.» حلقه دیگر اهداف جاسوسی شامل کسانی می‌شود که به‌طور منظم با دوستان و مشاوران غیررسمی ترامپ گفت‌وگو می‌کنند. این مقام سابق می‌افزاید، اطلاعات دریافتی از این افراد «آنقدر ارزشمند است که مانند بازی سه مرحله‌ای کوین بیکن است.» این در مورد دوستان نزدیک آمریکا مانند اسرائیل هم صدق می‌کند که اغلب در رابطه خود با ایالات‌متحده به‌دنبال دست برتر است. یک مقام اطلاعاتی ارشد سابق می‌گوید: «اسرائیلی‌ها اصولا متجاوز هستند. آنها همگی فقط به‌دنبال حفاظت از امنیت اسرائیل هستند و در این راه هر کاری که بتوانند انجام می‌دهند.»
بنابراین، با وجود روابط گرم میان آمریکا و اسرائیل و امتیازاتی که ایالات‌متحده در دوران ترامپ به اسرائیل داده است اما در این مورد خاص اسرائیل یک مظنون اصلی تلقی می‌شود. اگرچه چین همواره درگیر عملیات‌های اطلاعاتی در آمریکا بوده و اساسا یک مظنون بالقوه تلقی می‌شود، اما بعید است براساس تحلیل‌های اطلاعاتی آمریکا، آنها این ابزارها را نصب کرده باشند. مقام‌های اطلاعاتی می‌گویند بسته به مهارت افرادی که این ابزارها را کار می‌گذارند می‌توان فهمید چه کسی به این ابزارها و استخراج اطلاعات آنها دسترسی داشته است. به نوشته گزارشگر پولیتیکو، آمریکا همواره محلی برای جاسوسی بوده است و کشورهای بسیاری می‌کوشند از این کشور اطلاعاتی به‌دست آورند اما کشورهای محدودی هستند که از قابلیت و البته توانایی مالی برای کار گذاشتن ابزارهای جاسوسی نزدیک کاخ سفید برخوردار باشند و این دلیل دیگری است بر اینکه اسرائیل مظنون اصلی است.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/51696/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پیش‌بینی قیمت دلار 1 اردیبهشت 1403

ترفند عجیب گراز برای فرار از دست سگ‌های شکارچی!

تصاویری فوق‌العاده زیبا از عبور زیبای فالکون 9 از مقابل ماه

نسخه جدید ربات انسان‌نما اطلس با قابلیت‌های هوش مصنوعی معرفی شد

چاپ پنجمین جلد مجموعه تاریخ ایران‌زمین درباره طاهریان و آل بویه

صحبت های شنیدنی دکتر الهی قمشه ای

روایت سفیر ایران در فرانسه از ماجرای تهدید به انفجار یک فرد در مقابل کنسولگری ایران

راهپیمایی تهرانی‌ها در حمایت از عملیات «وعده صادق»

لاوروف: روسیه از طریق کانال‌های دیپلماتیک به اسرائیل اطلاع داده که ایران خواهان افزایش درگیری نیست

واکنش معنادار وزیر روحانی درخصوص تذکر دفتر رهبری به مسئولان بخاطر رفتار بی‌قاعده در حجاب

سرقت 250 هزار سند در حمله هکری «انانیموس» به ارتش رژیم صهیونیستی

ادامه حملات حزب الله لبنان به مواضع رژیم صهیونیستی

شمار شهدای غزه از 34 هزار نفر گذشت

اوربان: اروپا یک قدم تا ارسال سرباز به اوکراین فاصله دارد

پیشرفت در مذاکرات صلح باکو و ایروان

اظهارات لاوروف درخصوص صحبت‌های جنجالی بورل

هشدار صندوق بین‌المللی پول نسبت به تبعات تصرف دارایی‌های روسیه

فایننشال‌تایمز: پدافند هوایی اسرائیل به عاقبت اوکراین دچار خواهد شد

تهدید داخلی معادن بیشتر است یا خارجی؟

گوناگون/ دستاوردهای عملیات «کربلای10»

پلی زیبا و بزرگ در میان ابرها در چین

خرس خانگی یک روس

بیگانگان فضایی ممکن است در واقعیت بنفش باشند

من پیر فنا بدم جوانم کردی

رویترز: کشورهای غربی با هدف تنش‌زدایی از طریق ترکیه به ایران پیام داده‌اند

وزیر خارجه انگلیس خطاب به نتانیاهو: سپاه را به عنوان نهاد تروریستی شناسایی نمی‌کنیم

یکی از همراهان امیرعبداللهیان در جواب یک خبرنگار درباره حمله شب گذشته: «چه حمله‌ای؟!»

امیرعبداللهیان: به هرگونه خطای محاسباتی پاسخ می‌دهیم

وضع تحریم‌های جدید علیه نفت ایران در بسته کمک‌های مالی آمریکا به اسرائیل و اوکراین

سی‌ان‌ان: شواهدی از تخریب در پایگاه هوایی اصفهان وجود ندارد

ادعای یک نشریه انگلیسی: بایدن در حال بررسی گزینه احیای برجام است

درگیری لفظی میان نتانیاهو و وزیر خارجه آلمان

اتحادیه اروپا برای نخستین‌بار چند شهرک‌نشین صهیونیست را تحریم کرد

لیبرمن: در مسیر پیروزی نیستیم

ناتو تعداد بیشتری سامانه پدافند هوایی به اوکراین ارسال می کند

دیدار نماینده دائم پاکستان در سازمان ملل با امیرعبداللهیان

امیرعبداللهیان در نیویورک: ریزپرنده‌های ساقط‌ شده، هیچ خسارت مالی و جانی در بر نداشته‌اند

کوثری: شلیک به ریزپرنده‌ها بخاطر آماده‌باش پدافند هوایی است

آمریکا به کمک آرژانتین می‌رود

هشدار وزیر فرهنگ لبنان نسبت به تجاوز رژیم صهیونیستی به کشورش

اسرائیل به دنبال جاسوسی در ایران بود؟

رویترز: تشدید تحریم‌های ایران در بسته کمک‌های خارجی آمریکا گنجانده شده است

غیبت احمدی‌نژاد در مراسم تشییع پیکر معاونش

مهاجری: گمان کرده‌اید اگر اسم «گشت ارشاد» را به «طرح‌ نور» تبدیل کنید قضیه تغییر ماهیت می‌دهد؟

اذعان صهیونیست ها به تداوم قدرت مقاومت فلسطین در غزه

چاپ ایران‌چک 500 هزار تومانی واقعیت دارد؟

پیام تسلیت مدیرکل بنیادآذربایجان غربی در پی درگذشت همکار خادم الشهدا حجت الاسلام «مصطفی حاجی حسینلو»

جنگل حرا خلیج نایبند عسلویه

بزرگترین مار جهان در هند پیدا شد/ 15 متر طول و 1000 کیلو وزن !

«تاریخ سازی» با «تاریخ شفاهی»