ایران پرسمان

آخرين مطالب

نظرسنجی مریلند؛ اکثریت ایرانی‌ها خواهان خروج از برجام هستند سیاست روز

  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - نظرسنجی مریلند؛ اکثریت ایرانی‌ها خواهان خروج از برجام هستند
٦٩٤
٢
فارس / یک نظرسنجی جدید نشان می‌دهد نزدیک به 60 درصد از مردم ایران معتقدند در واکنش به خروج آمریکا از توافق هسته‌ای و بازگشت تحریم‌ها، ایران نیز باید از برجام خارج شود.
به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، نتایج نظرسنجی جدید دانشگاه مریلند نشان می‌دهد پانزده ماه بعد از خروج دولت آمریکا به ریاست «دونالد ترامپ» از توافق هسته‌ای و اعمال مجدد تحریم‌های ذیل برجام علیه جمهوری اسلامی ایران، بیشتر ایرانی‌ها خواستار مقابله به مثل و خروج متقابل ایران از این توافق هستند.
در گزارشی که دانشگاه مریلند از این نظرسنجی منتشر کرده، آمده است: «حدود 59 درصد از ایرانی‌ها معتقدند ایران نیز باید از این توافق خارج شود. حدود سه چهارم (74%) از مردم ایران از سیاست جدید این کشور مبنی بر عبور تدریجی از محدودیت‌های برجام و تهدید دیگر امضاکنندگان توافق به خروج در صورت حاصل نشدن عایدی از این توافق، حمایت می‌کنند. همچنین حدود 75% معتقدند که حتی اگر آمریکا قول دهد که تحریم‌ها را تسهیل می‌کند، باز هم ایران نباید غنی‌سازی هسته‌ای را متوقف کند».
مریلند درباره نظر ایرانی‌ها نسبت به رویکرد کنونی دولت در قبال طرف‌های برجام می‌نویسد: «علی‌رغم افزایش تهدید تحریم‌های ثانویه آمریکا، سیاست‌ فعلی ایران بسیار بیشتر از موضع قبلی این کشور -که مبتنی بر پایبندی کامل به برجام و انتظار کشیدن برای اینکه روسیه، چین و کشورهای اروپایی روابط تجاری خود با ایران را عادی کنند بود- مورد اقبال و حمایت مردم قرار دارد».
بر این اساس، در ماه میلادی می امسال (اردیبهشت ماه) 53% مردم از سیاست قبلی حمایت می‌کردند؛ که 21 درصد پایین‌تر از میزان حمایت کنونی است.
دانشگاه مریلند توضیح می‌دهد که برای اولین بار، حمایت ایرانی‌ها از برجام به کمتر از نصف جامعه یعنی حدود 42% رسیده است. همچنین برای اولین بار، اکثریت قابل توجهی از مردم یعنی حدود 69% به اینکه سایر کشورهای باقی‌مانده در برجام به تعهدات خود عمل کنند، اعتمادی ندارند که این رقم نسبت به نظرسنجی ژانویه 2018 به میزان 33 درصد افزایش یافته است.
بر اساس نتایج این نظرسنجی، فقط 24% از ایرانی‌ها نگاه مثبتی به تلاش‌های اروپا برای ایجاد کانال‌های تجاری با ایران دارند. نزدیک به نیمی (46%) از مردم گمان نمی‌کنند که چنین تلاش‌هایی در حال انجام شدن باشد و 25% نیز این تلاش ها را «بسیار اندک و بسیار دیرهنگام» ارزیابی می‌کنند.
مریلند در ادامه این گزارش نوشته است: «بازگرداندن تحریم‌ها، بدبینی اقتصادی در ایران را افزایش نداده است. 68% از ایرانی‌ها معتقدند که اقتصاد کشور در شرایط بدی قرار دارد؛ این شاخص نسبت به آوریل 2018 (فروردین 1397) و دقیقا پیش از خروج آمریکا از برجام که 72% درصد از مردم چنین دیدگاهی داشته اند،کاهش داشته است. 54% از مردم معتقدند که اقتصاد کشور در حال بدتر شدن است، که باور به این موضوع نیز نسبت به فروردین 1397 -که 64% چنین اعتقادی داشتند - 10 درصد کاهش داشته است. اعمال مجدد تحریم های آمریکا، مقصر وضعیت بد اقتصاد ایران از نگاه افکارعمومی این کشور را نیز تغییر داده... و تحریم های آمریکا را نسبت به قبل بیشتر مقصر می‌دانند».
طبق این نظرسنجی، سه چهارم از ایرانی‌ها یعنی 75 درصد معتقدند که ایران نباید متعهد شود که غنی‌سازی را در خاک خود قطع کند. اکثر مردم ایران که 58% هستند، با افزایش مدت زمان محدودیت‌های پذیرفته شده در قالب برجام نیز مخالفند.
همچنین حدود 63% از مردم ایران گمان می‌کنند که آمریکا تا آنجا که توانسته، ایران را تحت فشار قرارداده و این کشور را تحریم کرده است و «حتی اگر بخواهد نیز نمی‌تواند به اوضاع اقتصادی ایران فشار بیشتری وارد کند».
در ادامه گزارش این دانشگاه آمریکایی آمده است: «نگرش منفی ایرانی‌ها نسبت به ایالات متحده به 86% رسیده و این رقم، بیشترین میزان ثبت شده توسط این موسسه تاکنون است. در سال 2005 تحقیقات موسسه زاگبی نشان داد که 37 درصد از مردم ایران معتقد بودند که "آمریکا به خاطر ارزش‌ها و آزادی‌های خود، کشوری نمونه است". در حال حاضر، تنها 12 درصد از مردم چنین دیدگاهی دارند».
از طرفی 72% از ایرانی‌ها بر این باورند که تجربه توافق برجام نشان داد که «ایران نباید امتیاز بدهد»؛ چرا که سایر قدرت های جهانی به تعهدات خود عمل نخواهند کرد (در دی‌ماه 1396 حدود 67% چنین دیدگاهی داشتند). همچنین، اکثریت رو به رشدی از ایرانیان (58%) با پذیرش هرگونه محدودیت در برنامه موشکی ایران مخالفند و کمتر از ده درصد بر این باورند که ایران باید برنامه موشکی خود را برای اطمینان بخشی در مورد ماهیت این برنامه متوقف کند.
دانشگاه مریلند سپس درباره محبوب‌ترین چهره‌های برجسته ایرانی توضیح داد: «سردار سلیمانی با 82% محبوبیت، بالاترین میزان محبوبیت را در میان شخصیت های مورد بررسی دارد. محبوبیت سیدابراهیم رئیسی، از دی‌ماه 1397 تاکنون 10 درصد رشد داشته و در حال حاضر به 64 درصد رسیده است. اکثریت فزاینده‌ای (73%) از مردم ایران معتقدند که قوه قضائیه تلاش می کند تا با فساد اقتصادی مبارزه کند و 60% معتقدند که این تلاش ها نسبت به سال گذشته افزایش قابل توجهی داشته است».
دور اول این نظرسنجی تنها یک هفته بعد از آن انجام شده است که آمریکا سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را در لیست سازمان‌های تروریستی خود قرار داد. این درحالی است که بر اساس تحقیقات دانشگاه مریلند، سپاه پاسداران محبوبیت قابل توجهی در میان مردم دارد. به عنوان نمونه، 61% از مردم بر این باورند که عملکرد سپاه پاسداران در کمک رسانی به سیل‌زدگان بهار امسال «بسیار خوب» بوده است. همچنین در اردیبهشت 1398 حدود 75% از مردم ایران معتقد بودند که فعالیت‌های سپاه پاسداران در خاورمیانه، باعث امن‌تر شدن ایران شده است و در حال حاضر، کسانی که چنین عقیده ای دارند به 81% از مردم ایران افزایش پیدا کرده اند.
مرکز مطالعات بین المللی و امنیتی دانشگاه مریلند دور اول این نظرسنجی را به صورت مصاحبه تلفنی و در اردیبهشت ماه 1398 انجام داده است. دور دوم این نظرسنجی در شهریور 1398 انجام شده است. موج سوم این نظرسنجی نیز در مهرماه 1398 انجام پذیرفته است. حاشیه خطای هر موج از این نظرسنجی ها 3.1 ± درصد می باشد.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/61526/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!

کوثری: بزرگترین مشکل آمریکا در ایران، حضور یک ابرحریف به نام آیت‌الله خامنه‌ای است

دبیر شورای‌ عالی امنیت ملی: به دو اجلاس مقامات عالی‌رتبه امنیتی کشورها و بریکس نگاه ویژه‌ای داریم

خزعلی: دوره موشک تمام نشده است، وقتی زبان «وتو» می‌شود

فیلم لحظه ترور یکی از فرماندهان حزب‌الله لبنان توسط اسرائیل

حزب الله: پادگان «شراگا» را در شمال عکا هدف قرار دادیم

پرواز گسترده جنگنده‌های رژیم صهیونیستی بر فراز شمال و مرکز غزه

اصابت پهپادهای انتحاری به یک هدف نظامی در فلسطین اشغالی

سخنگوی دولت: دهک‌های پایین را صاحب مسکن می‌کنیم

تراز تجاری مثبت منطقه آزاد ارس در سال 1402/ جهش سرمایه‌گذاری در منطقه را شاهدیم

دو انتصاب جدید در شرکت توسعه بنادر و فرودگاه قشم

برگزاری کنفرانس علمی ادواری «بازتوانی بیماری های عصبی – کمر درد»

برخورد دو تریلی با هم!

جوانمردی امیرالمؤمنین علی صلوات الله علیه در جنگ ها

شیشه‌هایی که مانع از رشد بیوفیلم دریایی می‌شوند

کتاب «قوانین و مقررات صادرات و واردات» منتشر شد

بوربور: فهرست انتخاباتی «وفاق» بدون وحدت با شانا و شریان بسته شده است

حمله روزنامه دولت به کریمی قدوسی: همین افراد دستمایه ایران‌هراسی و تحریم می‌شوند

عامل حمله به ساختمان کنسولی سفارت ایران در فرانسه به حبس محکوم شد

رونمایی کره شمالی از یک موشک مافوق صوت

المیادین: جنبش حماس هیچکس را به عنوان جایگزین قطر نمی‌پذیرد

فروش بیش از 117 هزار سکه در مرکز مبادله؛ ربع‌سکه در صدر تقاضا

افت بازار سرمایه پس از 4 روز رشد

پیش‌بینی فعالان بازار از قیمت طلا چیست؟

خرید چندنرخی با یک کالابرگ!

جزئیات فروش آنلاین میوه و سبزیجات در میادین میوه و تره‌بار تهران

هزینه های نه به وانت!

سبک جدید از فوتبال دستی

نمایی از کوه رینیر آمریکا

یکی از عمیق ترین تالاب های تایلند

حکمت/ روزى تقسیم شده و اجل حتمى است...

داستانک/ مترسکی برای فرار پرندگان

ببینید دنیای کوانتوم چه قدر غیر قابل باوره!

نسل جدیدی از نانوذرات نقره به تولید صنعتی رسید

شاعرانه/ چه خوش است با خیال تو نهفته رازکردن

عرضه رمان ایرانی «باغ کَج» در بازار نشر

«صبح ایران» در مرحله دوم انتخابات مجلس هم لیست می‌دهد

واکنش فاضلی به توییت جنجالی کریمی قدوسی

اعتماد مدعی شد: برادر رائفی‌پور در افغانستان و یمن کیسه‌های آرد و برنج و خرما خیرات می‌کند

در چه صورتی انتقال دارایی مشمول مالیات نمی‌شود؟

طبیعت چشم‌نواز دشت لاله‌های واژگون

لحظه ترسناک کنده شدن چرخ هواپیمای مسافربری هنگام برخاستن از روی باند

تصاویری پر بازدید از صحرای فوق‌العاده عربستان با رنگی خاص

حمله یک فیل به خودرو بازدید کننده ها در طبیعت

ترس کودکان هندی از دیدن پهپاد برای اولین بار

حکمت/ تنها به علی بن ابی‌طالب تمسّک بجوئید

وقتی هنوز مرگت نرسیده!

شبه جزیره ای زیبا در مکزیک

پرش فضانورد و ماجراجوی اتریشی Felix Baumgartner از فاصله ی حدود 39 کیلومتری زمین

ناسا یک باکتری جهش‌یافته و خطرناک را در فضا کشف کرد