ایران پرسمان

آخرين مطالب

آیا ایران و عربستان به صلح نزدیک می‌شوند؟ سیاست روز

  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - الجزیره: ایران و عربستان به صلح نزدیک می‌شوند
٨١
٠
ایلنا / الجزیره در گزارشی به تنش‌های میان ایران و عربستان پرداخت و نوشت: صلح هر دو طرف نیازمند تمایل هر دو طرف برای کاهش تنش‌هاست و هر کدام باید قدم‌هایی برای کاهش تنش‌ها بردارند. اگر دو طرف تمایلی برای کاهش تنش‌ها نشان ندهند، منطقه همواره در حالت پرتنش با احتمال جنگ بالا باقی خواهد ماند.
به گزارش الجزیره، عربستان سعودی و ایران به سمت سازش با هم در حال حرکت هستند. حمله یازدهم اکتبر به یک نفتکش ایرانی در آب‌های دریای سرخ در ساحل عربستان سعودی باعث ایجاد اصطکاک بیشتر در منطقه‌ شد و ترس از جنگ را با توجه به تنش‌های کنونی بیشتر کرد.
تاکنون هیچ کسی مسئولیت این حمله را برعهده نگرفته است. تهران علیرغم تنش‌های میان ایران و اسرائیل و آمریکا تاکنون کسی را متهم به این حمله نکرده است.
کمک میانجی‌ها می‌تواند از مهم‌ترین جنگ در تاریخ جلوگیری کند
شرکت ملی نفتکش ایران که صاحب کشتی مورد نظر است، تأیید کرد که پوسته آن کشتی توسط دو انفجار جداگانه در بندر جده سعودی مورد آسیب قرار گرفته است، اما این موضوع را که این حمله از عربستان صورت گرفته است را تایید نکرد.
علاوه بر این، علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران، گفت که کمیته‌ای در حال بررسی این حادثه برای تعیین مقصر این حادثه است. همه این‌ها نشان می‌دهد که ایران می‌خواهد تنش‌ها را کاهش دهد.
با این وجود، فقط زمان می‌تواند نشان دهد در روزهای آینده در خلیج فارس چه اتفاقاتی رخ خواهد داد. آنچه آشکار است این است که اگر ایران بخواهد برای مقابله با انزوا، مجدداً به جامعه جهانی بپیوندد و اگر عربستان و متحدان خلیج فارس به دنبال توسعه اقتصادی و اجتماعی دیگری باشند، نمی‌توانند وضعیت فعلی عدم‌اطمینان، بی‌اعتمادی و سردرگمی را ادامه دهند. تنها بازگشت به دیپلماسی آرام و هدفمند -با کمک میانجی‌ها- می‌تواند اختلاف‌های بین دو طرف را بهبود بخشد و از مهم‌ترین جنگ در تاریخ جلوگیری کند.
اگر ایران به نتیجه برسد ریاض در پشت حمله‌ نفتکش بوده به راحتی تلافی می‌کند
غیرممکن است که عربستان سعودی برای انتقام علیه ایران به نفت کش ایرانی حمله کرده باشد.
به عنوان مثال، زمانی که حمله به دو تأسیسات اصلی تولید نفت عربستان بیش از نیمی از تولید نفت عربستان را نابود کرد، انصارالله یمن مسئولیت این حمله را بر عهده گرفت اما مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا به سرعت ایران را متهم کرد که این ادعاها از سوی ایران رد شد.
با توجه به همه این‌ها، برخی معتقدند احتمال کمی وجود دارد که محمد بن سلمان ولیعهد سعودی که به دلیل عدم جلوگیری از حملات ویرانگر به تأسیسات نفتی این کشور، مورد انتقاد داخلی قرار گرفته است، حمله‌ای را علیه این نفتکش ایرانی دستور داده باشد تا آبروی خود را حفظ کند.
اما این سناریو بسیار غیرمحتمل است زیرا یک حمله در مقیاس کوچک به یک نفتکش ایرانی مانند نمونه‌ای که هفته گذشته شاهد آن بودیم، بعید به نظر می‌رسد که نتایج مثبتی را برای بن سلمان به بار آورد. اولا، اگر ایران نتیجه بگیرد که ریاض واقعاً در پشت چنین حمله‌ای قرار دارد ، به راحتی می‌تواند این حمله را تلافی کند. بن‌سلمان می‌داند اگر دستور حمله به این نفتکش را بدهد با واکنش انصارالله مواجه خواهد شد.
ریاض نمی‌خواهد احتمال جنگ با تهران را بالا ببرد
از سوی دیگر ریاض نمی‌خواهد احتمال جنگ با تهران را بالا ببرد. بن سلمان در مصاحبه اخیر خود تاکید کرد که به جای راه حل نظامی خواهان استفاده از راهکار سیاسی در مورد ایران است. دیدارهای نخست وزیر پاکستان با سران ایران و عربستان در این راستا صورت گرفته است و تلاشی برای صلح میان ایران و عربستان است.
ترامپ برای سعودی‌ها تبدیل به شخصیتی غیرقابل اعتماد شده است
هم چنین عربستان دیگر در صورت رویارویی با ایران نمی‌تواند به کمک مستقیم واشنگتن اعتماد کند. ترامپ در واکنش به حمله به آرامکو دستور نظامی صادر نکرد همچنین نیروهای خود را از سوریه خارج کرده است از طرفی نیروهایی به عربستان برای محافظت از سعودی‌ها اعزام کرده است. این سیاست ترامپ را برای سعودی‌ها به شخصیتی تبدیل کرده است که غیرقابل اعتماد است و نمی‌توانند به او اعتماد کنند و در مورد او حیران شده‌اند.
ایران نشان داده اگر منافعش حفظ شود، خواهان توافق با جامعه بین‌المللی است
جمهوری اسلامی همچنین علاقه‌مند به نزدیکی با عربستان سعودی است. ایران خواهان سازش با عربستان است. ایران با امضای برجام نشان داد اگر منافع آنها و غرور بین‌المللی ایران حفظ شود، خواهان توافق با جامعه بین‌المللی است.
ایران اکنون نفوذ قابل توجهی در عراق و لبنان دارد، مطمئنا تاکنون هیچ نیرویی مانند ایران نتوانسته است در عراق و لبنان نفوذ اینچنینی داشته باشد. انصارالله اکنون به ایران بسیار نزدیک شده‌اند. نقش ایران در سوریه مطمئناً یکی از محورهایی است که ممکن است عاملی برای عدم سازش میان ایران و عربستان باشد.
عربستان باید بپذیرد ایران یک قدرت مهم منطقه‌ای است
مقام‌های ایرانی مدتی است که از تمایل خود برای مذاکره با کشورهای منطقه و تمایل برای کاهش تنش‌ها سخن می‌گویند وزیر امور خارجه ایران ایجاد امنیت را یک مسئولیت جمعی دانسته است. چنین حرف‌هایی تنها در صورتی معنی خواهد یافت که منجر به تغییر معنادار شود، اگر از سوی ایران گام‌های مشخصی برداشته شود تا نشان دهد که آماده احترام به حاکمیت کشورهای عربی است،‌ در عوض، طرف عربی باید موافقت کند تا با ایران به عنوان یک قدرت مهم منطقه‌ای رفتار کند.
ریاض و تهران اخیراً در مورد خطرات تشدید تنش صحبت کرده‌اند و تمایل خود را برای یافتن راه حلی برای سازش مطرح می‌کنند؛ راهی که بتواند شرایط را برای هم‌زیستی مسالمت‌آمیز دو قدرت منطقه‌ای فراهم کند. این اتفاق می‌تواند باعث صلح پایدار در منطقه شود، میانجی‌ها می‌توانند کمک بزرگی در این راستا کنند و شرایط را برای صلح در خاورمیانه فراهم کنند.
با این وجود برای صلح، ایران باید بپذیرد که حضور خود در سوریه و لبنان را کاهش دهد و عربستان باید بپذیرد ایران یک قدرت مهم منطقه‌ای است و نظرات ایران در مسائل مهم منطقه‌ای مهم است. عربستان باید بپذیرد که نمی‌تواند ایران را نادیده بگیرد.
دوطرف باید قدم‌هایی برای کاهش تنش‌ها بردارند
صلح هر دو طرف نیازمند تمایل هر دو طرف برای کاهش تنش‌هاست و هر کدام باید قدم‌هایی برای کاهش تنش‌ها بردارند. اگر دو طرف تمایلی برای کاهش تنش‌ها نشان ندهند، منطقه همواره در حالت پرتنش با احتمال جنگ بالا باقی خواهد ماند.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/61585/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

معاملات بورس از مالیات بر عایدی سرمایه معاف شد

نماینده مجلس: رفتار دولت با مردم در بحث خودرو توهین‌آمیز است

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس: کار ویژه بانک‌های خصوصی تامین مالی بخش خصوصی نیست

خبرگزاری رسمی کره شمالی: هیات اقتصادی پیونگ یانگ عازم ایران می‌شود

خلاقیت جالب برای بیرون آوردن بار از داخل کامیون

وقتی قطع کردن درخت را به هنرمند بسپاری

تلسکوپ فضایی هابل 34 ساله شد

مجموعه شعر طنز «دیزی در پنت هاوس» منتشر شد

اولین فهرست اصولگرایان در دور دوم انتخابات مجلس منتشر شد

توضیحات ویدئوییِ کریمی قدوسی درخصوص توئیت‌های اخیرش که جنجالی شد

توضیحات رییس دادگاه منافقین در خصوص چگونگی برگزاری دور جدید جلسات محاکمه

گزارش یوسف سلامی از حسینیه امام خمینی پیش از آغاز دیدار کارگران با رهبر انقلاب

خودداری ارمنستان از شرکت در نشست امنیتی روسیه

اسامی 14 هزار کودک شهید فلسطینی بر روی یکی از دیوارهای غزه

تجمع خانواده اسرای صهیونیست مقابل وزارت جنگ رژیم صهیونیستی

لایحه ممنوعیت تیک‌تاک در مجلس سنا تصویب شد

زالوژنی رسما سفیر اوکراین در انگلیس شد

هیل: همه رئیسان ‌جمهور آمریکا در تحریم‌ ایران شکست خورده‌اند

پیش به سوی کیش ایمن‌تر/ استخدام آتش نشان آقا از میان کیشوندان

شاعر کیشوند، "وعده‌ی صادق" را روایت کرد: نشست مرهم از این مژده بر جراحت قدس

رئیس بانک مرکزی دولت روحانی دست به قلم شد؛ توصیه به تیم اقتصادی رئیسی

خریداران و فروشندگان مسکن بخوانند

یک آبشار پله‌ای زیبا در نروژ

کشف یک راه جدید برای از بین بردن بوی زیر بغل

داستانک/ پری خوشحال

رئیسی: اشغالگری رژیم صهیونیستی نه مشروعیت‌زا است و نه مالکیت‌آور

استقبال رسمی مقامات سریلانکا از رییس جمهور

شیر خاورمیانه؛ لقب سریلانکایی‌ها به رئیس جمهور ایران

فریاد اردنی‌ها در برابر سفارت رژیم صهیونیستی

تعطیلی دانشگاه کلمبیا برای تظاهرات‌های ضد اسرائیلی

تشدید حملات قبایل سوریه به هم‌پیمانان آمریکا در دیرالزور

تصویب انتقال پناهجویان از انگلیس به رواندا

تظاهرات شبانه دانش آموزان در طنجه مغرب در حمایت از فلسطین

دویست روز جنگ با اشباح حزب الله!

معاون وزیر دفاع روسیه به ظن دریافت رشوه بازداشت شد

یورونیوز: پهپاد‌های مهاجم به اسرائیل تسلیحاتی ویرانگر و مخوف هستند

آغاز همایش ملی مناطق آزاد تجاری-صنعتی و ویژه اقتصادی سراسر کشور

یورو رکورد زد

جانباز سرافراز «علی طحان سفلی» به خیل همرزمان شهیدش پیوست

تقویم تاریخ/ شکست حمله نظامی آمریکا به ایران در طبس به علت طوفان شن

حکمت/ برای پدران خود خوبی کنید

ترفندهایی برای شناخت آبلیموی تقلبی از اصل/ آبلیموی سنتی بخریم؟

شاید موشک‌های آینده بدون سوخت کار ‌کنند!

عباس زاده: فاصله بین احمدی‌نژاد و محصولی بیشتر خواهد شد

آمریکا: در حال مذاکره مستقیم با ایران درباره برجام نیستیم

حسن بیادی: چه بسا دخالت‌های دولت نباشد کارها بهتر انجام شود

استقرار هزاران نظامی و یک جنگنده یوروفایتر تایفون انگلیسی در لهستان

دست رد سوئیس به استفاده از سود اموال مصادره شده روسیه

سرمقاله ایران/ سفر به سریلانکا زیر سایه سیاست تعامل همه‌جانبه

سرمقاله دنیای اقتصاد/ توصیه خیرخواهانه