ایران پرسمان

آخرين مطالب

نظر عارف در مورد مرکز پژوهشی مجلس سیاست روز

  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - فارس / رئیس فراکسیون امید مجلس گفت: در حوزه مجلس نیاز به مرکزی پژوهشی مسئولیت‌پذیر داریم.
به گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، محمدرضا عارف، ‌ فاطمه سعیدی، غلامرضا حیدری، ‌ محسن علیجانی زمانی، ابوالفضل سروش نمایندگان مردم تهران، ‌ ری، ‌ شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس، رضا انصاری نماینده مردم داراب و زرین دشت در مجلس، حمید گرمابی نماینده مردم نیشابور و فیروزه در مجلس، ضمن بازدید از مرکز پژوهش‌های مجلس، ‌در نشستی مشترک با کاظم جلالی رئیس این مرکز، قائم‌مقام، معاونان و کارشناسان مرکز دیدار و گفت وگو کردند.
محمدرضا عارف رئیس فراکسیون امید مجلس نیز در این نشست با تبریک اعیاد ربیع به ویژه ولادت پیامبر اکرم(ص) و هفته وحدت، ‌هدف اصلی از این نشست را تقدیر از تلاش‌ها و عملکرد مرکز پژوهش‌ها دانست و با اشاره به گزارش‌های ارائه شده در این نشست، گفت:‌ این گزارش‌ها به خوبی نشان‌دهنده دغدغه‌های مرکز پژوهش‌ها در حوزه قانونگذاری بود که امیدواریم با همکاری مجلس این جهت‌گیری‌ها به زودی عملیاتی شود.
وی یکی از ویژگی‌های اصلی نظام جمهوری اسلامی ایران را جایگاه مجلس در قانون اساسی دانست و تصریح کرد: اینکه هیچ وقت نمی‌توانیم در کشور مجلس نداشته باشیم یک جایگاه انحصاری است که تایید کننده فرمایش حضرت امام(ره) مبنی بر راس امور بودن مجلس است.
نماینده مردم تهران، ری، ‌ شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس توضیح داد: سازوکار فعلی انتخابات مجلس و وعده‌هایی که در حوزه‌های انتخابیه به مردم داده می‌شود نمایندگان را به سمت‌ و سویی می‌برد که در راستای وظایف نمایندگان قرار ندارد.
عارف با بیان اینکه مرکز پژوهش‌ها به خوبی در کشور درخشیده ‌است، ‌ گفت: مهمترین دلیل درخشیدن خوب مرکز، نگاه فراجناحی این مرکز است.
وی با بیان اینکه گزارش‌های مرکز پژوهش‌های مجلس، ‌ سمت و سوی سیاسی ندارد، توضیح داد: گزارش‌های مرکز در فضای کارشناسی و تخصصی است.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس تصریح کرد: مراکز پژوهشی راهبردی باید نقش ستادی داشته باشند و از نظرات تمامی کارشناسان و متخصصان هر حوزه استفاده کنند، در حوزه مجلس نیاز به مرکزی پژوهشی مسئولیت‌پذیر داریم و شرط مسئولیت پذیری ماندگاری است از همین‌رو مهمترین مسئله مرکز پژوهش‌ها باید ماندگاری باشد.
وی تصریح کرد: برای ماندگاری باید حرف آخر را در کمیسیون‌های مجلس را مرکز پژوهش‌ها بزند و بر روی نظر و موضع کارشناسی خود ایستادگی کند، مرکز پژوهش‌های مجلس با عملکرد خوب خود می‌تواند به عنوان مرکز راهبردی برای نظام قرار گیرد، باید سازوکاری تهیه شود تا مرکز پژوهش‌ها نزدیکترین و بیشترین تعامل را با نهادهای تصمیم‌ساز کشور داشته باشد.
وی همچنین در ادامه با اشاره به وظیفه نظارت مجلس عنوان داشت: فلسفه نظارت کارآمدتر کردن نظام و مقابله با فساد و پیشگیری از آن است.
نماینده مردم تهران، ری، ‌ شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس افزود: مرکز پژوهش‌های مجلس در حوزه نظارت نیز باید به نمایندگان کمک برساند.
عارف در ادامه با اشاره به آسیب‌های اجتماعی در کشور، ‌گفت: در برخی مسائل اجتماعی در شرایط بحرانی هستیم که باید برای رفع آنها برنامه عملیاتی نوشت شود.
وی مهمترین مسئله مردم در شرایط فعلی را معیشت دانست و تصریح کرد: بودجه سال 99 فرصتی است تا به صورت جدی‌تری روی این مسئله کار کنیم و در جهت کاهش مسائل مردم حرکت کنیم.
رئیس فراکسیون امید مجلس تصریح کرد: مرکز پژوهش‌ها می‌تواند در چند ماه باقی‌مانده از مجلس دهم، اولویت‌ها و راهبردهای مجلس یازدهم را تعیین کند.
کاظم جلالی رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس در این نشست با تبریک اعیاد ماه ربیع‌الاول با بیان اینکه مجلس شورای اسلامی از پیشتازان تاسیس مرکز پژوهش پارلمانی در جهان بود، گفت: عمده کشورها بعد از جمهوری اسلامی ایران به تاسیس مرکز پژوهش‌ پارلمان اقدام کرده‌اند.
وی افزود: در کشور ما با توجه به اینکه نظام حزبی نداریم و نمایندگان در مجلس در خلاء مشورتی به سر می‌برند، طبعا داشتن یک مرکز پژوهش پارلمانی دوچندان ضرورت پیدا می‌کند تا در امور مختلف به نمایندگان خدمات ارائه کند.
نماینده مردم تهران، ‌ری، ‌ شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی، ‌ با تقدیر از تلاش‌های روسای قبلی مرکز پژوهش‌های مجلس، ‌ تصریح کرد: در دو دوره فعالیت مرکز پژوهش‌های مجلس در دوره نهم و دهم قوه مقننه تلاش شد تا با اصلاح ساختار و با تشکیل 4 معاونت پژوهشی و یک معاونت اجرایی از پویایی و تحرک بیشتری در تهیه گزارش‌های پژوهشی برخوردار باشد.
وی با تشریح ساختار مرکز پژوهش‌های مجلس، ‌ توضیح داد: این مرکز در چهار حوزه اصلی بررسی طرح‌ها، کارشناسی‌ لوایح، تهیه‌گزارش‌های نوبه‌ای در حوزه‌های مختلف و پاسخ به درخواست‌های نمایندگان فعالیت می‌کند.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، بودجه مرکز پژوهش‌ها را از مسائل این مرکز دانست و عنوان کرد: معمولا رقم تخصیصی بودجه مرکز زیاد نیست و مشکلاتی را در طول سال به همراه دارد.
باید بتوانیم در بودجه سال 99 گام‌هایی را در حوزه هدفمندی یارانه برداریم
جلالی با اشاره به گزارش‌های مرکز درخصوص هدفمندی یارانه‌ها، یادآور شد: باید بتوانیم در بودجه سال 99 گام‌هایی را در حوزه هدفمندی یارانه برداریم.
وی با اشاره به تحریم‌های ناعادلانه، توضیح داد: مرکز پژوهش‌های مجلس از ابتدای تحریم‌ها با تشکیل دبیرخانه‌ای، ‌به طور ویژه روی این موضوع متمرکز شد که پس از آن بیش از 70 عنوان گزارش در حوزه‌های مختلف تهیه و تدوین کرد و در این گزارش‌ها تلاش شد تا واقعیات کشور بیان شود.
رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس با اشاره به مشکلات کشور در حوزه تهیه و انتشار آمار و انتقاد از این مسئله بیان کرد: تا زمانی که درخصوص آمار، مشکلات و چالش‌ها رفع نشود نمی‌توان به رفع مسائل کشور امیدوار بود.
جلالی با بیان اینکه در تهیه گزارش‌های کارشناسی این مرکز سیاست‌زدگی و نگاه‌های جناحی وجود ندارد، ‌ ادامه داد:‌ مرکز پژوهش‌های مجلس در کنار سایر فعالیت‌های فعلی خود تهیه استراتژی مجلس یازدهم را نیز باید در دستور کار قرار دهد.
غلامرضا حیدری نیز در این نشست تاکید کرد: مرکز پژوهش‌های مجلس از ابتدای تاسیس تاکنون فرایند تکاملی داشته است.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس افزود: مرکز پژوهش‌های مجلس باید به عنوان مرجع مسائل کشور را اولویت‌بندی کند.
حمید گرمابی نیز در این نشست با تقدیر از عملکرد مرکز پژوهش‌های مجلس گفت: باید تلاش شود تا از نظرات کارشناسان و متخصصان خارج از مرکز نیز به خوبی استفاده شود تا گزارش‌هایی که تدوین می‌شود از پختگی بیشتری برخوردار باشد.
وی تاکید کرد: در مرکز پژوهش‌های مجلس در روند قانونگذاری جایگاه خاص خود را داد.
نماینده مردم نیشابور و فیروزه در مجلس در خصوص هدفمندی یارانه‌ها خاطرنشان کرد: مرکز پژوهش‌های باید در خصوص یارانه‌های با قاطعیت نظر تخصصی خود را اعلام کند.
فاطمه سعیدی نیز در این نشست با تبریک اعیاد ماه ربیع الاول، گفت: توجه به بخش آموزش و پروش برای هر کشوری که بخواهد به توسعه دست پیدا کند بسیار مهم است.
نماینده مردم تهران، ‌ ری، ‌ شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس با اشاره به گزارش‌های خوب مرکز در حوزه آموزش و پرورش، افزود: محتوی کتب درسی می‌تواند به عنوان یکی از اولویت‌های اصلی مرکز پژوهش‌ها در دستور کار قرار گیرد.
ابوالفضل سروش نماینده مردم تهران، ‌ ری، ‌ شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس با تقدیر از عملکرد مرکز پژوهش‌ها در مجلس دهم بر استقلال این مرکز تاکید کرد و گفت:‌ باید سازوکاری فراهم شود تا مرکز پژوهش‌های همواره این استقلال را حفظ کند.
رضا انصاری نیز در این نشست با اشاره به بحث فسادستیزی در کشور، گفت: مرکز پژوهش‌ها در موضوع مبارزه با فساد در کشور باید روی دو نکته اصلاح ساختار مالکیت بنگاه‌ها و ساختار تصمیم‌گیری کار کند.
وی مرکز پژوهش‌های مجلس را از کانون‌های سیاست‌ساز کشور دانست و تصریح کرد: یکی از دغدغه‌های مرکز پژوهش‌ها باید ارتقای نظام تصمیم‌گیری در کشور با هدف کارآمدی نظام اداری با نگاهی به موقعیت قانونگذاری باشد.
نماینده مردم داراب و زرین دشت در مجلس تاکید کرد: مرکز پژوهش‌های مجلس می‌تواند روی اصلاح ساختار قانونگذاری و سیاستگذاری کار کند چراکه ما به هر میزان این ساختار را بهبود ببخشد جایگاه مرکز نیز ارتقا خواهد یافت.
وی افزود:‌ برای حل بسیاری از مسائل می‌توانیم نگاه سیستمی داشته باشیم که این امر به رفع این مشکلات کمک خواهد کرد.
ایروان مسعودی اصل نیز در این نشست با بیان اینکه عملکرد مرکز پژوهش‌های مجلس، ‌ تصریح کرد: در دوره حضور کاظم جلالی در ریاست مرکز پژوهش‌های شاهد ثبات مدیریتی و کارشناسی مرکز بودیم که این امر به تقویت عملکرد مرکز کمک بسزایی کرد.
وی افزود: تمرکز مرکز پژوهش‌ها بر مسائل کلان کشور باعث شد تا در ابتدای مجلس دهم کتابی با عنوان اولویت‌های مجلس تدوین و منتشر شود و 37 مورد اولویت اساسی کشور در دستور کار قرار گیرد که کارهای خوبی نیز در این زمینه‌ها انجام گرفته است.
قائم مقام‌مرکز پژوهش‌های مجلس خاطرنشان کرد: مواردی همچون لایحه الگوی ایرانی ـ اسلامی پیشرفت، بیانیه گام دوم و سیاست‌های کلی قانونگذاری به طور ویژه در مرکز مورد بررسی قرار گرفته است.
بر همین اساس در این نشست معاونان پژوهشی مرکز در حوزه‌های اقتصادی، ‌تولیدی و زیربنایی، ‌ فرهنگی و اجتماعی و سیاسی و حقوقی، گزارشی از عملکرد مرکز در طول‌ سال‌های اخیر و اقدامات پیش‌رو را ارائه دادند.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/68087/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

دنیای اقتصاد: در سال 1403 نه منتظر کاهش قیمت ارز باشید، نه کاهش نرخ تورم

غفلت از سرکشی به خانواده های شهدا پذیرفتنی نیست

تکنیک حیرت‌انگیز یک عنکبوت برای شکار یک مورچه بزرگ در حال حرکت!

گوناگون/ ماجرای طعم شیرین آخرین دعای کمیل شهید زین الدین

کل کل اتوبوس مسافربری و یک پژو که منجر به تصادفی شدید شد!

پناهگاه فیل ها در کنیا

مخترع ایرانی مدال برنز نمایشگاه اختراعات ژنو 2024 را کسب کرد

تصاویری خیره‌کننده از «ماه صورتی» در سراسر جهان

رمان جدید اکبر والایی چاپ شد/«بر فراز کشتزار» در بازار نشر

فرمانده کل ارتش: جمهوری اسلامی ایران پاسخ هر تجاوزی را کوبنده‌تر از قبل خواهد داد

جهانگیری: عزا می‌گیرم وقتی می‌بینم مردم ما خود را با کشورهای منطقه مقایسه می‌کنند نه اروپا

سخنگوی وزارت خارجه: افکار عمومی جهان بیدار شده است

عروس امام خمینی(ره) درگذشت

لاپید خواستار خروج دو عضو شورای جنگ از کابینه شد

خواب آشفته اسرائیل برای منطقه

ایران دفعه بعد 3 هزار موشک و پهپاد به اسرائیل می‌زند یا 30 هزار؟!

با اصلاح اطلاعات حساب بانکی خود سود سهام عدالت را دریافت کنید

مسیر طلای جهانی عوض می‌شود؟

نحوه مصاحبه ایلان ماسک با افراد جدید هنگام استخدام

ویدیویی با بازدید میلیونی؛ تمساح‌ها از چه چیزی وحشت دارند؟

آیت‌الله دوزدوزانی: آقایی که می‌خواهی روحانی باشی و جهنمی نباشی، مواظب باش کار عکس نشود

انتقاد پزشکیان به سکوت مجامع بین‌المللی درخصوص جنایات اسرائیل: چرا ککتان نمی‌گزد؟

واکنش آمریکا به ادعاهای گروسی درباره برنامه هسته‌‌ای ایران

دانشجویان، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا را «هو» کردند

تعرض بیش از 430 شهرک‌نشین صهیونیست به مسجدالاقصی

گسترش خیزش دانشجویی در آمریکا و درگیری پلیس با دانشجویان

سرمقاله آفرینش/ از دست رفتن سرمایه های مردم در طرح های بی بازده

بازیگر زیاده‌طلب منطقه

گوناگون/ در این شهر هیچ کولری روشن نمی‌شود!

کشتن کفتار توسط شیرهای عصبانی

تصاویری زیبا از ایجاد یک دریاچه در کویر «تل شیطان»

ویدیویی از کاوشگر کنجکاوی که مناطق رسوبی در مریخ را نشان می دهد

دکلمه خوانی زیبا با صدای خسرو شکیبایی

مهاجری خطاب به ذوالنور: از دولت و شخص رئیس‌جمهور حساب‌کشی کنید

یورش ارتش رژیم صهیونیستی به منطقه‌های مختلف کرانه باختری

کیهان مطرح کرد: اصلاح‌طلبان در کنار دلالان و رانت جویان

غزه‌ای‌ها زیر آوار گرسنگی

گوشت آفریقایی و تانزانیایی در راه است

بنیاد باید به نهاد راهبردی و مطالبه‌گر تبدیل شود

تکریم و سپاسگزاری استاندار و مدیرکل بنیاد مازندران از والدین معزز شهیدان والامقام سروی

حضور مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان گلستان در برنامه زنده صبح عالی

طلوع زیبا و بارانی همراه با صدای نقاره‌ها در حرم مطهر رضوی

تعادل موقع موتور سواری یعنی این!

واکنش سردار فدوی درخصوص احتمال ورود سپاه به صنعت خودروسازی: هرجا معظم له صلاح بدانند، ورود پیدا می‌کنیم

علی لاریجانی پیام داد

ایران دفعه بعد، 3 هزار موشک و پهپاد به اسرائیل می‌زند یا 30 هزار؟

نقوی حسینی: پایداری‌ها از اصطلاح «پشم» خیلی ناراحت شدند

برخورد خشن با دانشجویان آمریکایی معترض به نسل‌کشی اسرائیل در غزه

حمله پهپادی رژیم صهیونیستی علیه فلسطینیان در شمال رفح

ادامه خیزش دانشجویان آمریکایی؛ این بار در تگزاس