ایران پرسمان

آخرين مطالب

دانشمندان واقعی همیشه در مدرسه نمره‌های بدی می‌گرفته‌اند خردنامه

دانشمندان واقعی همیشه در مدرسه نمره‌های بدی می‌گرفته‌اند
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - خبرگزاری کتاب ایران / هفته ترویج علم از 18 تا 24 آبان در کشورمان برگزار می‌شود، یکی از قدیمی‌ترین و پرکاربردترین راه‌های ترویج علم تالیف کتاب است، از همین روی به سراغ علیرضا افشاری؛ دانشمند ایرانی و عضو سابق ناسا و مولف کتاب‌های «Leica Design 101 » و «Restoring the SLR, Marvels of Camera Design, and Engineering» که شرح مفصلی درباره اجزا و کاربرد انواع متفاوت دوربین عکاسی است، رفتیم و از او درباره کتاب‌هایش و اهمیت آنها پرسیدیم،‌ افشاری گفت: محتوای اصلی این آثار حاصل 25 سال پژوهش و تحقیق درباره انواع دوربین‌هاست. در کتاب «لایکا» یک یک دوربین‌ها با جزییات دقیق بررسی شده‌اند و افراد هرنوع اطلاعاتی که از دوربین موردنظر خود می‌خواهند را می‌توانند با مطالعه آن به دست بیاورند. لازم به ذکر است که چند سال پیش یک موزه علمی هم در تهران از این دوربین‌ها دایر کردم با اینکه حاصل سرمایه شخصی بود به علت عدم حمایت از‌ آن، به اجبار آنجا را بستم.
وی افزود: در این موزه تمام انواع دوربین‌ها چه دوربین عکاسی و چه دوربین‌های نصب شده در فضاپیماها و تلسکوپ‌‌ها درج شده است؛ که برای تصویر‌برداری از فضای کیهانی تعبیه می‌شوند. در کل استقبال چندانی در ایران از موزه‌های علمی نمی‌شود؛ موزه‌هایی که حاوی محتوای ارزشمند برای دانشمندان و دانشگاهیان هستند.
تاریخچه دوربین عکاسی، تاریخچه پیشرفت آلمان و ژاپن است
افشاری گفت: البته ناگفته نماند، زمانی که این موزه در منطقه زعفرانیه دایر بود از سوی مردم استقبال ‌شد اما با تغییر مدیر مجموعه مجبور به جابه‌جایی به خارج از تهران شدم که درنهایت پس از مدتی برچیده شد. در حال حاضر اشیایی که می‌تواند اطلاعات ارزشمندی را به عکاسان و پژوهشگران علوم فضایی بدهد، در حال خاک خوردن در گوشه انباری شخصی خودم هستند. اگر نگاه دقیقی به دوربین عکاسی بیاندازید متوجه خواهید شد با اطلاعاتی که داخل آن‌هاست می‌‌شود یک ماهواره ساخت که از لحاظ اپتومکانیک هم مملو از اطلاعات تکنیکی هستند. در واقع تاریخچه دوربین عکاسی، تاریخچه پیشرفت آلمان و ژاپن است که من در این کتاب به صورت مفصل شرح داده‌ام.
این عضو سابق ناسا خاطر نشان کرد: در کتاب لایکا تصویر نقاشی‌شده اجزای تمامی دوربین‌ها درج شده است. این دو کتاب در سایت آمازون وجود دارند و علاقه‌مندان می‌توانند از طریق این سایت آن‌ها را تهیه کنند.
افشاری در ادامه با اشاره به ماهیت دانشمندان واقعی گفت: یکی از مشخصه‌های دانشمندان این است که در کودکی و در مدرسه نمره‌های بدی می‌گرفته‌اند؛ چراکه عموما این افراد ذهنیت گسترده‌تری نسبت به علم و روش علمی در مقایسه با جامعه خود دارند.
وی در پاسخ به این پرسش که دانشمند حقیقی در قرن بیست‌ویک کیست و اساسا چرا این روزها علم به ویژه علوم تجربی راهی برای سلبریتی شدن برخی افراد شده است؟ گفت: ابتدا باید بگویم همواره برای افرادی که در راه علم گام می‌گذارند، شرایط به‌گونه‌ای پیش می‌رود که مسیر را با انتخاب‌های آگاهانه‌تری می‌پیمایند. این افراد عموما در این راه توجهی به نام و مقام ندارند. این موضوعی است که امروزه در سراسر دنیا هم مطرح است. دانشمندان حقیقی کسانی هستند که زمانی که استعداد داشتند، برای شکوفایی آن زمان صرف کردند و در نهایت بر قله دانش ایستاده‌اند.
کارل ساگان در ناسا تحویل گرفته نمی‌شد
افشاری در ادامه افزود: در حقیقت دانشمندان افرادی هستند که صرفا به علم علاقه دارند و به سیاست فکر نمی‌کنند. این افراد برای پول هم دنبال علم نرفته‌اند. افراد زیادی در دنیا وجود دارند که دارای این ویژگی‌ها هستند اما نامی از آن‌ها برده نمی‌شود؛ چراکه با سیاست‌های جهانی مخالفند. دانشمند به دنبال اهداف خاصی است که هر فردی آن را نمی‌بیند و این اهداف برخاسته از علاقه قلبی آن‌هاست؛ درحالی که این ویژگی‌ها کمتر در سلبریتی‌های علم دیده می‌شود؛ در واقع یکی از ویژگی‌های سلبریتی‌ها در علم، فن بیان بالای آن‌هاست؛ این افراد بسیار خوب می‌توانند حرف بزنند. برای مثال کارل ساگان دانشمندی که چندی پیش یکی از پربیننده‌ترین برنامه‌های تلویزیونی ایالات متحده آمریکا را با عنوان کاسموس اجرا می‌کرد، دیگر اعضای عالی رتبه در ناسا بهای چندانی به موقعیت علمی وی نمی‌دادند، چراکه افراد ماهرتری بودند و تاثیرات بیشتری در پیشبرد علم داشتند. وی تنها به لحاظ اینکه مقابل لنز دوربین‌ها رفته مشهور شده بود؛ این فرد نمونه یک سلبریتی در دانش است.
وی افزود: کم پیش می‌آید که فردی هم کرسی دانش را به معنای دانشمند بودن در اختیار داشته باشد و هم تبدیل به سلبریتی شده باشد؛ مانند اینشتین که هم مشهور بود و هم دانشمند. در کل جمع این دو مولفه جزو نوادر است.
افشاری گفت: جامعه باید پذیرای دانشمندان باشد و روی نخبگان سرمایه‌گذاری کند. نخبگانی که علم علاقه قلبی آن‌هاست که قطعا بر جامعه هم اثرگذار خواهند شد. متاسفانه جامعه فعلی ما قدر این افراد را نمی‌داند. امروز مدیریت فناوری در ایران فرصتی پیدا کرده است که تنها به صرفه اقتصادی خود توجه می‌کند؛ مانند پارک‌های علم و فناوری که به دنبال پول درآوردن هستند نه به دنبال جذب استعدادها و نخبگان؛ در اصل یک سری شرکت‌هایی در این پارک‌ها فعالیت می‌کنند که به دنبال فرار مالیاتی بودند، بنابراین اغلبشان دغدغه علم و پیشرفت آن را ندارند.
این عضو سابق ناسا افزود: روند مدیریت در کشور ما به گونه‌ای است که درک درست و سواد کافی از دانشمندان ندارد؛ به همین دلیل بسیاری از نخبگانی که به دنبال پیشرفت هستند و نه به دنبال نمایش، ترجیح می‌دهند مهاجرت کنند و در دیگر کشورها به ادامه تحصیل و پژوهش بپردازند. این افراد اجازه رشد و شکوفایی از سوی برخی تصمیم‌گیران را ندارند و ترجیح می‌دهند در ایران دست به فعالیت و پژوهش علمی نزنند.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/68535/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

زارع‌پور: رفع فیلتر گوگل پلی یکی از دستور کارهای گروه تعیین مصادیق مجرمانه است

شاخص بورس در سطح دو میلیون و 300 هزار واحد ماند

تصویب افزایش سهمیه ایران در صندوق بین‌المللی پول

خلجی: در سدسازی به جایی رسیدیم که برای دیگر کشورها پروژه اجرا می‌کنیم

سبقت شکلات از طلا!

افزایش 17 برابری خرید شمش طلا در حراج مرکز مبادله

هفت هزار تن چای خارجی اموال تملیکی به مزایده گذاشته شد

نشست مقدماتی اجرای برنامه عملیاتی در بنیاد شهرستان‌های استان تهران برگزار شد

مادر شهیدان «محمد حسن و محمدحسین نیرنگ» آسمانی شد

گوناگون/ یادی از شکست آمریکا در طبس

صحنه ای هولناک از رعد و برق در شهربازی!

برای اولین‌بار، ساخت سلول زنده در آزمایشگاه/ انسان قادر به انجام کار طبیعت می‌شود؟

بادبان خورشیدی ناسا به مدار زمین رفت

گام بلند دانشمندان در درمان سرطان/ لیپیدها زیر ذره‌بین می‌روند!

کتاب «اُمّ علاء» نمایشگاه کتاب عرضه می‌شود

5 اردیبهشت سالروز درگذشت شاعر، نویسنده و مترجم معاصر، دکتر محمدعلی اسلامی ندوشن

توضیحات معاون رئیس‌جمهور درباره عضویت ایران در سازمان‌های بین‌المللی

مخبر: اقتدار کشور ناشی از اعتماد نظام به مردم در مواجهه با دشمنان است

جزئیات مراسم تودیع و معارفه معاون اول قوه قضائیه/ اژه ای: ما مسئولان قضایی گاهی ناچاریم از یک امر مباح نیز اجتناب کنیم

بیانیه مشترک تهران و اسلام‌آباد؛ مرز مشترک 2 کشور باید «مرز صلح و دوستی» باشد

تاکید رهبر انقلاب در دیدار کارگران: خوب شدن حال کارگر یعنی خوب شدن حال کشور/ ملت غیور ایران محال است تسلیم آمریکا شود

پادشاه سعودی به بیمارستان منتقل شد

انتشار تصاویر ماهواره‌ای از آمادگی اشغالگران برای عملیات رفح

بازداشت ده‌ها معترض تسلیح اسرائیل نزدیک خانه سناتور آمریکایی

رئیس‌جمهور شیلی جنگ علیه غزه را وحشیانه خواند

اعتصاب‌های جدید در ایالت هسن آلمان

خاندوزی: عزم دولت برای خصوصی سازی جدی است

زارع‌پور: به زودی ماهواره‌های جدید رونمایی می‌کنیم

برگزاری دوره آموزش مبانی انقلاب اسلامی مدیران بنیاد شهید و امور ایثارگران

کوچک ترین اسب سوار دنیا

هشدار درباره همه‌گیری «تنهایی» در آمریکا

اسپیس‌ایکس سیصدمین فرود موفق با بوستر فالکون 9 را تکمیل کرد

داستانک/ گره های زندگی

سخنگوی جبهه پایداری: فهرست دور دوم انتخابات انقلابی‌تر خواهد شد

ابتکار یکی از کارگران حاضر در دیدار امروز برای دریافت هدیه انگشتر از رهبر انقلاب

واکنش ایران ادعاهای آمریکا علیه اشخاص و شرکت‌های ایرانی درباره فعالیت‌های سایبری

جزئیات محکومیت آمریکا به دلیل تاسیس ساواک

متکی: نامزدهای شورای وحدت در دور دوم انتخابات بزودی اعلام می‌شود

استقبال پرشور زنان پاکستانی از همسر رئیس جمهور ایران

رهبر انقلاب: توقعات آمریکا تمامی ندارد تبعیت محض می‌خواهد؛ نظام اسلامی محال است تسلیم چنین زورگویی بشود

تدابیر امنیتی جدید فرودگاه پاریس برای بازی‌های المپیک 2024

پاشینیان: ارمنستان قصد بازگشت نظامی به منطقه قره باغ ندارد

ورود پلیس ضد تروریسم به تجمعات دانشجویان آمریکایی در حمایت از فلسطین

حماس: غزه همچنان درحال تاریخ‌سازی است

نانسی پلوسی: نتانیاهو باید استعفا دهد

وقوع حادثه دریایی در جنوب غرب «عدن» یمن

بازداشت 7 نوجوان در ارتباط با حمله به اسقف اعظم کلیسای سیدنی

علت افزایش قیمت پیاز در بازار

حذف کسب وکارهای غیرقانونی از گردونه رقابت با مجوز الکترونیکی

طلا و سکه همچنان در سرازیری قیمت‌ها؛ دلار کاهش یافت؟