ایران پرسمان

آخرين مطالب

شوک تجاری 2020 چه خواهد بود؟ تحلیل روز

  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - دنیای اقتصاد / متن پیش رو در دنیای اقتصاد منتشر شده و انتشار آن به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست
موسسه اعتبارسنجی «مودیز»، یکی از سه موسسه معتبر اعتبارسنجی جهان، در تازه‌ترین ارزیابی خود چشم‌انداز اقتصادی 2020 جهان را از «باثبات» به «منفی» کاهش داد. به گزارش گروه اقتصاد بین‌الملل روزنامه «دنیای‌اقتصاد»، «مودیز» اعلام کرد سیاست‌های غیرقابل‌پیش‌بینی و اخلا‌ل‌گر جهان منجر به کندی رشد اقتصادی و افزایش خطر شوک‌های اقتصادی و مالی خواهد شد.
پیشتر نیز این موسسه درخصوص تنزل رتبه‌ اعتباری اقتصادهای بریتانیا، آفریقای‌جنوبی، هند، مکزیک، ترکیه و هنگ‌کنگ هشدار داده بود. این موسسه برای این هشدار خود سه دلیل اصلی مطرح کرده بود. سیاست‌های غیرقابل‌پیش‌بینی نظیر جنگ‌تجاری میان آمریکا و چین منجر به تضعیف اقتصادهای باز و صادرات‌محور خواهد شد. به‌علاوه فضای روزافزون رقابتی و خصمانه نیز به نهادهای ملی و جهانی آسیب می‌زنند. این امر در کنار نرخ‌های رشد پایین احتمال بحران‌ها را تشدید می‌کند، در حالی که در مقابل ظرفیت‌ها برای مقابله با آنها محدود خواهد شد. در گزارشی که روز دوشنبه این موسسه پیرامون رتبه اعتباری 142 کشور و بدهی 2/ 63 هزار میلیارد دلاری آنها منتشر کرده آمده است: «در محیط روزافزون غیرقابل پیش‌بینی، رشد اقتصادی و مخاطرات اعتباری با ریسک‌های منفی گسترده مواجه هستند.» در حالی که یکی از ترسناک‌ترین مثال‌ها در این زمینه دعوا‌های تجاری میان آمریکا و چین است، تنش‌های اخلا‌ل‌گر در منطقه خاورمیانه، میان کره و ژاپن، هند و پاکستان، آمریکا و اتحادیه اروپا، و این اتحادیه و انگلیس نیز در حال تشدید هستند.
هرچند پیامدهای اولیه این تنش‌ها همچون اثراتی که افزایش تعرفه‌ها بر حجم تجارت می‌گذارد همواره شدید نیست، اما اثرات ثانویه بر سرمایه‌گذاری و جریان ورود سرمایه در هر دو چشم‌انداز رشد اقتصادی کوتاه‌مدت و میان‌مدت مناطق مختلف جهان اخلال ایجاد می‌کند. بر این اساس «مودیز» پیش‌بینی کرده است 20 اقتصاد برتر دنیا که در قالب «گروه 20» معرفی می‌شوند، به‌طور میانگین رشد 6/ 2 درصدی را در سال آینده تجربه کنند، رشدی که در سال 2018 نرخ 3 درصدی را به ثبت رساند. بر این اساس رشد اقتصادی در کشورهایی که در زنجیره عرضه جهانی نقش‌آفرینی می‌کنند و برای رشد به جریان تجارت وابسته هستند، با چالش‌ کندی فعالیت‌های اقتصادی مواجه هستند. از جمله این اقتصادها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد، به همراه رتبه اعتباری و چشم‌انداز اقتصادی: هنگ‌کنگ با رتبه اعتباری Aa2 و چشم‌انداز منفی، سنگاپور با رتبه Aaa‌ و چشم‌انداز باثبات، ایرلند با رتبه A2 و چشم‌انداز باثبات، ویتنام با رتبه Ba3، بلژیک با رتبه Aa3 و چشم‌انداز باثبات، جمهوری چک با رتبه Aa3 و چشم‌انداز باثبات و در نهایت مالزی با رتبه A3 و چشم‌انداز باثبات. از دیگر اقتصادهایی که کسری حساب جاری گسترده دارند و برای رشد اقتصادی به جریان سرمایه خارجی وابسته هستند می‌توان به موارد زیر اشاره کرد: پاکستان با رتبه B3‌ و چشم‌انداز منفی، ترکیه با رتبه B1 و چشم‌انداز منفی و آفریقای‌جنوبی با رتبه Baa3 و چشم‌انداز منفی؛ اقتصادهایی که بیشترین آسیب‌پذیری را در برابر شوک‌های مالی دارند. در گزارش «مودیز» آمده است: «سال‌های اخیر شواهد فراوانی را درخصوص معکوس‌شدن جریان سرمایه به ما نشان می‌دهد، جریانی که در صورت اخلال می‌تواند آسیب‌های قابل‌توجهی به بنیان‌های اقتصادهای پذیرنده وارد سازد.» هشدار این موسسه معتبر درخصوص اثرگذاری تنش‌های تجاری در حالی است که رئیس‌جمهوری آمریکا احتمال افزایش بیشتر تعرفه‌های واردات چین را رد نکرده است. در ماه اکتبری که گذشت رئیس‌جمهوری آمریکا اعلام کرده بود تنش‌های تجاری بیش از یک سال با چین در حال فروکش کردن است. با این حال بندهای توافق تجاری موقتی که او برای پایان تنش‌های میان دو کشور اعلام کرده بود هنوز نهایی نشده و نگرانی کسب‌وکارها و سرمایه‌گذاران این کشور درخصوص تشدید تنش‌های تجاری به قوت خود باقی مانده است. در یک هفته اخیر گزارش‌هایی منتشر شده مبنی بر اینکه دو کشور توافق کرده‌اند، دولت آمریکا تعرفه‌هایی که بر واردات محصولات چینی اعمال کرده است را ملغی کند. در این رابطه از زمانی که دونالد ترامپ به‌عنوان رئیس‌جمهوری آمریکا بر سر کار آمده، حدود 360 میلیارد دلار از واردات کشورش از چین را هدف تعرفه قرار داده است. ترامپ اما با نادرست خواندن این گزارش‌ها دست رد به تمامی آنها زده است. رئیس‌جمهوری آمریکا نه‌تنها می‌گوید برنامه‌ای برای برداشتن تعرفه‌های اعمال‌شده بر واردات چین ندارد، بلکه از قصد خود برای هدف قرار دادن باقی حجم واردات این کشور حمایت کرده است. قرار است در تاریخ 16 دسامبر مابقی حجم واردات چین به ارزش 156 میلیارد دلار هدف افزایش تعرفه قرار گیرد.
با توجه به اینکه در راند قبلی افزایش تعرفه‌ها، بیشتر کالاهای مصرفی خانوار هدف قرار گرفتند، مالیات گمرکی 15 درصدی اثرات قابل‌توجهی بر مصرف‌کنندگان آمریکایی خواهد داشت. به عقیده کارشناسان قیمت‌های بالاتر محصولاتی نظیر تلفن‌های همراه، لپ‌تاپ، پوشاک و اسباب‌بازی به مخارج مصرف‌کنندگان منتقل خواهد شد. تاکنون بیشتر بار تعرفه‌ها را بخش‌هایی نظیر تولیدی و کشاورزی متحمل شده‌اند. به گزارش «بیزینس اینسایدر» مناطقی از آمریکا که رابطه قدرتمندی با کشورهای دوسوی اقیانوس آرام دارند، بیشترین آسیب را از افزایش تعرفه‌ها و اقدامات تلافی‌جویانه بعد از آن خواهند دید. در واکنش به این تهدید دولت آمریکا، چینی‌ها نیز اعلام کرده‌اند تعرفه حدود 75میلیارد دلار از محصولات آمریکایی را بیشتر افزایش خواهند داد، تعرفه‌هایی که بخشی از آنها در سپتامبر اخیر به اجرا گذاشته شد. اداره آمار آمریکا تازه‌ترین گزارش خود از آمارهای تجاری سال 2018 را به تفکیک هر یک از ایالات‌ این کشور منتشر کرده است. بر اساس این آمارها، چهار ایالت‌آمریکا شامل اورگان، واشنگتن، آلاسکا و کارولینای‌جنوبی، بیش از هر کشور دیگری سال گذشته به چین صادرات داشتند. در این میان، چین اصلی‌ترین واردکننده محصولات تولیدی 24 ایالت آمریکا بوده است. هر نوع تحول در وضعیت تنش‌های تجاری آمریکا و چین پیامدهای جدی برای اقتصاد این ایالات‌ به همراه خواهد داشت. سال گذشته تقریبا هر یک از ایالت‌های آمریکا میلیون‌ها و میلیاردها دلار با چین تجارت داشتند. در میان این ایالت‌ها، صادرات از 22 میلیون دلار در داکوتای‌شمالی تا 6/ 16 میلیارد دلار در تگزاس متفاوت بوده است. البته بیشتر ایالت‌های آمریکا بیش از اینکه به چین صادرات داشته باشند، سال گذشته از این کشور واردات داشته‌اند.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/68947/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

انتقاد از مصوبه مجلس در مورد مالیات طلا؛ دیگر مردم سمت خرید طلا هم نمی‌آیند

قیمت تخم‌مرغ در سراشیبی افتاد؟

کاشان، عروس خانه‌های تاریخی ایران

بارندگی شدید در شهر شنژن چین

طوفان شن بنغازی لیبی را درنوردید

نجات دراماتیک راننده خودرو از میان شعله‌های آتش در آمریکا

داستان عاشقانه سمی یک پروانه!

اجرای موسی عصمتی میلیونی شد

تکذیب ادعای یک نماینده مجلس درباره منوچهر متکی

عصبانیت پسر معاون سابق از انتشار اعترافات متهمان پرونده‌اش!

عصبانیت و انتقاد میرسلیم از دولت

باقری: کلید برقراری آرامش در منطقه توقف جنایات رژیم صهیونیستی است

شورای روابط اسلامی‌-آمریکایی: بایدن به روح ملت خیانت کرد

هراس صهیونیست‌ها از دانشجویان آمریکایی حامی فلسطین

هشدار مقام آلمانی درباره خطر عملیات لیتوانی برای بودجه ارتش

واکنش حزب‌الله به ادعای عجیب تل‌آویو

مسکو: تسلیحات هسته‌ای آمریکا در لهستان در اولویت اهداف نظامی خواهد بود

رئیس‌جمهور فرانسه طاقت لایی‌خوردن نداشت

کیش در صدر مناطق آزاد نشست/ تقدیر ویژه‌ی معاون اول رئیس‌جمهور و وزیر اقتصاد از مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش به عنوان رتبه‌ی برتر روابط عمومی و تصویرسازی

سایه‌روشن سهام سرخابی‌ها

رونمایی از نخستین موتور بنزینی شش سیلندر ایرانی

دیدار چهره به چهره مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اردبیل با جامعه معظم ایثارگری

حکمت/ آنچه سبب خواری شخص خواهد شد

داستانک/ گریه بر شهید

بارش باران در ایستگاه متروی تازه افتتاح شده استانبول!

نانوگرافن پروانه‌ای برای استفاده در حوزه کوانتومی ساخته شد

از زر و سیم جهان پاس نظر باید داشت

آذری جهرمی: در سیاست‌های ضد اینترنت تجدیدنظر کنید

نامه وزیر دفاع به قالیباف

فضاسازی تبلیغی پارلمان اروپا علیه عملیات «وعده صادق»

بیشترین هزینه‌های نظامی جهان در سال 2023

روسیه از حضور بیش از 3000 مزدور خارجی در جنگ اوکراین خبر داد

بایدن لایحه ممنوعیت «تیک‌تاک» را امضا کرد

لوکاشنکو: غربی‌ها برای کنترل اوکراین، آن را به معتاد پول و سلاح تبدیل کرده‌اند

زمان حراج بعدی شمش طلا مشخص شد

تزریق ٥٠٠٠ میلیارد ریال نقدینگی به بورس انرژی

پیش‌بینی جدید درباره قیمت طلا و سکه در بازار

نخستین برات الکترونیکی صادر شد

دلایل کاهش تمایل شرکت‌ها برای ورود به بورس

فتوای جهاد او انگلیسی‌ها را از خاک ایران خارج کرد!

حمله دلفین‌ها به گله موتوماهیان

ظهر بارانی در حرم مطهر رضوی

تولد عجیب‌ترین توله سگ دنیا که همه را حیرت‌زده کرد

فرار خنده دار کروکودیل از رویارویی با سگ

موفقیت ایران در ساخت موتور بنزینی 6 سیلندر

تست موفق اولین موتور 6سیلندر ایرانی

شعر زیبای میلاد عرفان پور درباره عملیات وعده صادق

عبدی: جذب حمایت داخلی از حمله به اسرائیل با برخورد با زنان در خیابان‌ها، تعارض دارد

تیپ متفاوت محسن رضایی و لاریجانی در یک عکس زیرخاکی

نگرانی امیرعبداللهیان از سرکوب دانشجویان آمریکایی